perine masajı rahim yırtığı için değil vulvanın altına çıkışı genişletmek için cerrahi kesiyi ya da yırtığı önlemek için yapılan bir masaj. hindistan cevizi yağı aldım haftaya başlıcam. benim dediğim rüptür, rahim organının kendisinde oluşan bir yırtık. daha önce sezaryen olduğum için normal doğumumda rahmimin eski attıkları kesiden yeniden yırtılma riski var. rüptür deniyor, korktuğum o.Rahim yırtığını önlemek için Perine Masajı yapılıyormuş Hastanede ki gebe okulunda ki evde önerdi muhakkak yapın 34 haftadan sonra demişti belkide yapıyorsundur sen diğer normal doğum yapmayı düşünen arkadaşlarda baksın baya etkili olduğunu söyledi üstüne basa basa Ebe hanım
Ben antibiyotik alerjim oldugu icin enfeksiyona karsi aşiri önlem aliyorum disari cikarken çamasirima 2 damla nioli yagi damlatiyotum enfeksiyondan koruyor çantamda da hep lysoll dezenfektan taşiyorum disarda bi saat wc temizleyip oyle yapiyorumEv neyse de dışarı çıkarken şu içmekten eriniyorum. Nerede wc bulacağım temiz diye
hahah iyi gelmiştir. ben de şükür çıkıp işlerimi hallettim. evi de sildim süpürdüm. ezel izliyorum. sürekli doğumla alakalı düşünmemek adıan sürükleyici bir diziye başlamayı istiyordum , ezel'e başladım. Türk dizilerini çok bilmem ama bunu çoook duydum, merak ettim neymiş bu muhabbet diye. 13. bölüme geldim bile. kızımda da doğumu beklerken aşkı memnunuyu izlemiştimBende bitirdim sukur islerimi cocuklarla az bi oyun havasi oynadik bi ankarali olarak gunluzk dozumuz tamam yoruldum yaticam hemen
Kiz 4 5 kilo dogururmusun tahmin var miselam kızlar. doktor kontrolü vardı bugün.
geçen hafta 2.800 demişti. 3 olmuştur diye gittim. 3.300 dedibir haftada yarım kilo alir mi bebek ya
bayramda yediklerinize dikkat edin dedi. bebek iyice aşağı inmiş ama rahim ağzı kapalı dedi. çatı ağrısı o yüzdendir dedi.
normalde 18 ine randevu verdi. ama ben yokken haftaya da gelin diğer doktor arkadaş baksın dedi. erken bekliyo galiba. Bu jez sizin doğumu 18 inden sonra bekliyorum demedi.
nst iyi çıkmış doğum başlatacak bi sancı yok dedi. ama ben ilk doğumu suyum geldiği için yapmıştımsancı sonradan başlamıştı
Kiz 4 5 kilo dogururmusun tahmin var mi
Hepimizin ortak derdiEv neyse de dışarı çıkarken şu içmekten eriniyorum. Nerede wc bulacağım temiz diye
Ay hadi bir avazda inşallah37 de 4 civarında dogururum diye düşünüyorum canım
oğlum da 3.5 doğmuştu. şeker de yok ama iri oldu bu bebe
normal olması için 4 ü geçmemesi gerekiyo
Hepimizin ortak derdiben normalde de çok su içen ve dolayısıyla tuvalet ihtiyacı sık olan biriyim. nefret ediyorum bu durumdan. allahım sürekli bir dert. eve çişimi tutmuş bir halde koşturarak gelmekten çok yoruldum. araba tümseklerden hendeklerden her sallandığında küfür ediyorum. gönlüm istiyor ki karavanım olsun, hem gezeyim hem dilediğimde işeyebileyim
Ay hadi bir avazda inşallah
yarın randevum bakalım bu 3. ne diyecekYakında wc de yaşayacağız bu kadar su içmekle
Çöl ilginç, başka bsey mi tetikliyor acaba. Doktor ne diyor
ooooo amanın 3.300 mü? karın çevresi ve femur kemiğinin uzunluğunun bir algoritmasıyla çıkarıyorlar kiloyu. Yani 500 gram oynama payı var ama ola ki 500 gram az da olsa yine de tosun maşallah. nazar değmesin. 5 kilo doğcak bu gidişle.selam kızlar. doktor kontrolü vardı bugün.
geçen hafta 2.800 demişti. 3 olmuştur diye gittim. 3.300 dedibir haftada yarım kilo alir mi bebek ya
bayramda yediklerinize dikkat edin dedi. bebek iyice aşağı inmiş ama rahim ağzı kapalı dedi. çatı ağrısı o yüzdendir dedi.
normalde 18 ine randevu verdi. ama ben yokken haftaya da gelin diğer doktor arkadaş baksın dedi. erken bekliyo galiba. Bu jez sizin doğumu 18 inden sonra bekliyorum demedi.
nst iyi çıkmış doğum başlatacak bi sancı yok dedi. ama ben ilk doğumu suyum geldiği için yapmıştımsancı sonradan başlamıştı
ooooo amanın 3.300 mü? karın çevresi ve femur kemiğinin uzunluğunun bir algoritmasıyla çıkarıyorlar kiloyu. Yani 500 gram oynama payı var ama ola ki 500 gram az da olsa yine de tosun maşallah. nazar değmesin. 5 kilo doğcak bu gidişle.
Sanirim mirune o yirtiktan bahsetmiyo. Sezeryani oldugu icin rahmin dikisten yirtilmasindan bahsediyoRahim yırtığını önlemek için Perine Masajı yapılıyormuş Hastanede ki gebe okulunda ki evde önerdi muhakkak yapın 34 haftadan sonra demişti belkide yapıyorsundur sen diğer normal doğum yapmayı düşünen arkadaşlarda baksın baya etkili olduğunu söyledi üstüne basa basa Ebe hanım
Tahmin etmistim. Korkma hic dusunme allah korktuklarindan emin kilsin insallahperine masajı rahim yırtığı için değil vulvanın altına çıkışı genişletmek için cerrahi kesiyi ya da yırtığı önlemek için yapılan bir masaj. hindistan cevizi yağı aldım haftaya başlıcam. benim dediğim rüptür, rahim organının kendisinde oluşan bir yırtık. daha önce sezaryen olduğum için normal doğumumda rahmimin eski attıkları kesiden yeniden yırtılma riski var. rüptür deniyor, korktuğum o.
Bugün hastane bana SGK'dan faydalanmıyorum ivf indiriminden faydalanıyorum diye birşey imzalattı SGK olarak ödersem muayene 1100 TL ivf indirimli 550 TL muayene ödedim zam gelmişBen hic bu şekilde fatura görmedim. Bu hizmetler sağlık hizmeti olmadığından bence faturaya hizmet olarak yansıtamazlar, dogum diye cıkacaktır fatura
Amin inşallah. Ben de düşünmemeye çalışıyorum. Ama arada aklıma geliyor işte. riskler riskler. şişman olmasam ve bebeğin 4 kgdan az geleceğini bilsem korkmazdım bu kadar. bu ikisi rüptürü arttıran riskler.Tahmin etmistim. Korkma hic dusunme allah korktuklarindan emin kilsin insallah
Orda nasil bilmiyorum ama burda cok sıkı takip edip asla riske atmiyolar. Kuzenim ve eltim 2. Bebekte ssvd beklediler. Eltimin sancilari olmasina ragmen asla acilmasi olmadi mesela. Kuzenimin sancisi ve acilmasi vardi ama 5 cmden sonra bebegin ve rahmin dayanmayacagina karar verdi doktoru yine sezeryan oldular. Ben turkiyede hic duymadm ssvd de boyle sorun yasayan. Olsa ayyuka cikardi heraldeAmin inşallah. Ben de düşünmemeye çalışıyorum. Ama arada aklıma geliyor işte. riskler riskler. şişman olmasam ve bebeğin 4 kgdan az geleceğini bilsem korkmazdım bu kadar. bu ikisi rüptürü arttıran riskler.
ben ssvd diye bir facebook grubu takip ediyorum 12k üyeli. her türlü deneyim paylaşılıyor. listesi tutuluyor başarılı ve başarısız denemelerin. bebeklerini kaybedenler dahi var. Maltalılara pek güvenmiyorum ama bakalım. Doktor çok sık ssvd yapıyorlarmış gibi tecrübeleri iyiymiş gibi davranıyor. bakalım ya olacağına varacak sonunda.Orda nasil bilmiyorum ama burda cok sıkı takip edip asla riske atmiyolar. Kuzenim ve eltim 2. Bebekte ssvd beklediler. Eltimin sancilari olmasina ragmen asla acilmasi olmadi mesela. Kuzenimin sancisi ve acilmasi vardi ama 5 cmden sonra bebegin ve rahmin dayanmayacagina karar verdi doktoru yine sezeryan oldular. Ben turkiyede hic duymadm ssvd de boyle sorun yasayan. Olsa ayyuka cikardi heralde
Nioliyi normalde kullanırım da hamilelikte aromaterapi kullanmamayi tercih ediyorum. Wc olayı gerçekten dert, bir de kadın olmaktan utanıyorum bir kadın nasıl kullandığı yeri kötü bırakır, aklım almıyor. Evde de böyle mi insanlar acaba.Ben antibiyotik alerjim oldugu icin enfeksiyona karsi aşiri önlem aliyorum disari cikarken çamasirima 2 damla nioli yagi damlatiyotum enfeksiyondan koruyor çantamda da hep lysoll dezenfektan taşiyorum disarda bi saat wc temizleyip oyle yapiyorum
Hepimizin ortak derdiben normalde de çok su içen ve dolayısıyla tuvalet ihtiyacı sık olan biriyim. nefret ediyorum bu durumdan. allahım sürekli bir dert. eve çişimi tutmuş bir halde koşturarak gelmekten çok yoruldum. araba tümseklerden hendeklerden her sallandığında küfür ediyorum. gönlüm istiyor ki karavanım olsun, hem gezeyim hem dilediğimde işeyebileyim
Kötü düşünmeyelim, doktorun yine ilaç vermesi lazım, belki dozu arttırır bu kez cnmyarın randevum bakalım bu 3. ne diyecekoğlumda erken doğmuştu inşallah bunlar tetiklemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?