Şimdi daha bilinçliyiz hem ilk gebelik hem de doğru bilgiye ulaşmak şimdiki kadar mümkün değildi önceden. Olan olmuş geçmiş zaman üzme kendini sen de.Ne kadar sacma ya. 36+ kusur haftamda bana vurmuslardi. Bir olcumde kordonda direnc cikti yeniden olctugumuzde direnc cikarsa acil sezaryene alabiliriz, hem nasilsa sana bi zarari da yok, tedbir almis olalim diye. Ben de cahil gibi kabul ettim. Simdiki aklim olsa 36. Haftada vurulmazdim kaldi ki hep iri ve ileride giden bir bebekti, seker kontrol altindaydi, oyle kordon akisindaki akim bir olcumle karar verilecek bir sey degil ki. Tekrar tekrar cikar bebek 3 hafta geride kalir vs o zamam dersin artik bebegi tutmanin anlami yok alalim. Ama bebek besleniyor masallahi var yani belli ki akis normal. Sacma sapan is yaptilar ya. Hala sinirleniyorum izin verdigim icin.
Bu müdürlerin eline düşme zaten. Valla bende aynı durumdaydım zamanında sonra sabredemedim çıktım işten. Ama seninde öyle bir durumun varsa müdür olma gibi sabret demek isterdim. Şu da var gerçekten ağırlaştık çok zor geliyor her şey ve bu durumu bile bile yapılan muamele üzüyor.Kızlar size birşey anlatcam akıl verin bana.
Ben calısıyorum hala. İki hafta sabahta bir hafta aksam shiftinde calıstım bu zamana kadar.
Normalde aksam shiftinde calısmam yasakken sustum insiyatif gösterdim. Bizim müdür bodruma gidecekti is için. Yanında bir arkadasımızı daha götürmek istiyordu ama ben bir iki günlüğüne izin almıstım o yüzden götüremiyordu. Yine insiyatif kullandım izinimi iptal ettim. İzinide dogalgaz kuruldu ya eve o yüzden istemistim. O gün de dedimki sizden ricam artık cok agırlastım beni aksama yazmayın. Zorlanıyorum dedim. Tamam dedi sevinçle. Temmuz geldi cattı bu ayın shiftini yaptı. Beni de bu pazartesi aksama yazdı bir hafta.
Hani beni yazmayacaktınız artık dedim. Sevinçle kabul etmisti ya. Yok ben söz vermedim kesinde konusmadım dedi.
Normalde pazartesi aksamüstü kontrolüm var doktorda. 17 sine kadar daha calısacaktım ben. Hem paraya ihtiyacım var hem de kurban bayramında izin aldı müdür annesini ziyaret etmek için akrabalarını. Sehir dısına gidecek.
Şeytan diyor pazartesi git calısamaz raporunu al dogum izinine ayrıl. Cok sevinçli gideceği için ya sorcak bana neden rapor aldın ben tatile gidecektim diye vs. Ben kesin konusmadım söz vermedim de diyor. Eşimde destekliyor yap diye.
Ama simdi yeni bi yer acılacak ve muhtemelen ben izinden sonra oraya müdür olarak geçebileceğim. Hem bu durumu etkiler mi hem de kötü ayrılmayayım diyorum insanlık yine bende kalsın allah görüyür sonucta diyorum. Bi yandanda o lafı yedirt ona diyor şeytan
Bende yarım yamalak uyudum. Artık daha da bölük bölük uyku uyuyorum.Sabah 5e kadar uyuyamadım resmen sıcak bastı yatsam yatamiyorum kalksam kalkamıyorumsabahta 8de iş başı yaptım bakalım gün sonu halim ne olacak
İlk lokmadan sonrakine bakacaksın. Ne olursa olsun. Ben eskiden hep yemeği bitirdiğim zamana bakıyordum ki en az 20 dk yerdim. Meğer baya yanlışmış bu20 dk kahvalti yaptim normalde boyle uzun uzadiya sefa yapmam, esim evde diye oldu. Ama ilk lokma saatine gore olcersem 150 cikti sekerbitirdigim saate bakarsam 130... hangisine bakicam bu durumda ya?
Ay maşallah.Kızlar doktora geldik bebişi gördük33+6 haftalık 2.580gram 46cm olmuş şimdi nst sırası bekliyorum. Dün 2-3kez anca haraket etti korkuttu bizi Pars Bey, o sebeple nst istedi doktor sonuclar güzel çıkar inşallah
Teşekkür ederizAyy çok güzel ve sirin olmuş
Aynen canım hatta baya üzülmüştüm ben. Her gün dua ediyorum onun için onun gibi olanlar için.Yaaa demek yanlış biliyomusum canım
Dolaptan yaptırmıştım 140 tl ye. "efsantasarim" dolap adı.Çok güzel olmuş canımm bayıldımnereye ve ne kadara yaptrmstn
Bu yapışkanlı askılardan alabilirsin canım.Ya kızlar bu kapı süslerinin kapıya yapışanı varmı hastaneden eve gelince bebişin odasına asarım dyorum ama kapıyı delmek istemiyorum
Ay çok güzel olmuşSizin sayfadaki tavsiyenizi görünce bende aynı kişiye sipariş verdim benimki de bu sekilde oldu :)
Çok geçmiş olsun. Zaman daralıyor ya artık aksilikler peşpeşe gelir. Ben biraz daha sade seviyorum herhalde.CipisS @Papatya3866 kapı süsleriniz çok güzel olmuuuuuş Ben de bu tarzın biraz daha süslüsünü annemle yapmak istiyorum inşallah. Makromeler çok şık ve asil duruyor bence.
Biz henüz Eminönü'ne gidemedik, büyük ihtimalle korona oldukAnnem de ben de hala toparlanamadik, ev içinde asgari ihtiyaçlarımızı giderecek kadar kalkıp geri kalan zamanın tamamında yatıyoruz Dün bir gayret müslinleri falan yıkadık, hastane çantam dahi hazır değil En azından yıkanmış olsun, lazım olursa bir Allah'ın kulu çantaya atabilsin diye düşündüm. Allah'tan Cezayir'den getirdiğim her şeyi yıkamıştım bir ütülemek kaldı.
Oğluma sünnet yapıcam diye aldığım kokulu taş malzemeleri, hediyelik bakır süs eşyaları falan var. Sünnet yapmayınca hepsi kaldı şimdi kullanayım diyorum. Kapı süsünün malzemelerini dahi almadık kızın isminin ahşap harflerinin bile Deniz'i var Hale'si yokPuset ve bebek arabası örtümüz vardı anneme "daha pembeli morlu bir şey dikeriz dimi" dedim o da "tabi dikeriz getirme oradakileri" dedi olanı da getirmedim Yani daha dikiş işleri de var. Bir an önce iyileşip hummalı bir hazırlığa girişmemiz lazım Ama henüz yataktan kalkamıyoruz.
Sağ ol. Artık yapacak bir şey yok. ben böyle bir iğnenin varlığından bile habersizdim. bebeğe zararı yok falan dediler ama sonuçta dışarıdan bir madde. o haftada hiç gerek yoktu böyle bir müdahaleye. hem erken doğum riskim yoktu, hem de kordonda bilinen bir problem yoktu. çok fazla gereksiz bir tedbir oldu. kaldı ki annenin bağışıklığını da etkiliyormuş. doktor deyip güveniyorsun işte.Şimdi daha bilinçliyiz hem ilk gebelik hem de doğru bilgiye ulaşmak şimdiki kadar mümkün değildi önceden. Olan olmuş geçmiş zaman üzme kendini sen de.
Benim arkadaşımın 3. Gebeliği olmasına rağmen şimdi olsa asla izin vermezdim dediği şeyler yaşadı. 3. Doğumunda
Nisa hastanesinde 6-7 cm lik açıklıkla hastaneye yatış yapmasına rağmen suni sancı vermişler canını çıkarmışlar kızın. Şimdi diyor zaten doğurmak üzere gitmişim hiç de benim sancımı tavan yaptırıp beni bağırtacak dereceye kadar suni sancıya gerek yokmuş kendi sancımla da hemen doğururmuşum. Ama o zaman bu bilinç çok yoktu. Şimdi sosyal medya, doktorların YouTube kanalları falan derken artık daha bilinçliyiz çok şükür.
150 diye yazmıştım zaten, az olacağına çoğu olsun ama gerçek olsun. ben hiç diyet yapmadım, haftada 2-3 kez140ı geçmiş oldu hep. inşallah bebeğime zararı olmamıştır. zaman yaklaştıkça vicdan yapmaya başladım.İlk lokmadan sonrakine bakacaksın. Ne olursa olsun. Ben eskiden hep yemeği bitirdiğim zamana bakıyordum ki en az 20 dk yerdim. Meğer baya yanlışmış bu
Bence o kadardan Bi şey olmaz diye düşünüyorum. Benim mesela bugün kahvaltıda 195 çıktı ki bazen böyle yüksek çıkıyor. Bende vicdan yapıyorum ama elden bir şey gelmiyor tabi bebişleri de etkilemiyordur. Önemli olan sürekli yüksek çıkıp çıkmaması değil mi?150 diye yazmıştım zaten, az olacağına çoğu olsun ama gerçek olsun. ben hiç diyet yapmadım, haftada 2-3 kez140ı geçmiş oldu hep. inşallah bebeğime zararı olmamıştır. zaman yaklaştıkça vicdan yapmaya başladım.
Evet ben devletteki gebe okuluna gidiyorum oradaki ebe söyledi banada. Ama gerçekten benim annem pimpirikli o yüzden istemem ben.
Aaa hiç söylemedi ebe bana onu. Sorayım eğer gidersem. Gerçi benim annemde öyle olmasa daha iyi beni daha da paniklettirir bir de her devlet hastanesinde oluyor muymuş?
Kız ne gerek var zaten streste olacağız Bi de onlarla mı uğraşalımEvet ben devletteki gebe okuluna gidiyorum oradaki ebe söyledi banada. Ama gerçekten benim annem pimpirikli o yüzden istemem ben
Doktor da öyle diyor, ben de öyle diyorum kendime ama bazen de içime bir kuşku düşüyor, diyorum ne biliyorsun. bugün şekerden dolayı bebeğinin ciğerleri olması gerektiği kadar gelişmemiş olan birinin gönderisini okudum, biraz ona canım sıkıldı sanırım. zamanında doğsa da küvözde kalmış bebek bir süre. ama kız şekerinin olduğunu bilmiyormuş, hiç dikkat etmemiş yani. keşke ben de senin gibi iradeli olup sıkı tutsaydım kontrolü. neyse olan oldu zaten, 2-3 hafta kaldı, bundan sonra dikkat edip iyi düşünmek dışında yapacak bir şey yok.Bence o kadardan Bi şey olmaz diye düşünüyorum. Benim mesela bugün kahvaltıda 195 çıktı ki bazen böyle yüksek çıkıyor. Bende vicdan yapıyorum ama elden bir şey gelmiyor tabi bebişleri de etkilemiyordur. Önemli olan sürekli yüksek çıkıp çıkmaması değil mi?
Ahahahah kesinlikleKız ne gerek var zaten streste olacağız Bi de onlarla mı uğraşalım
Aynen içini rahat tut. Zaten her okuduğumuzdan etkilenecek olursak çok zor geçer bu hamilelik. Son 1ay kaldı bence dikkat edersen içinde rahat olur. Bende son 1 ay kala azıttım. Çok zorlanıyorum gerçekten artık sabrım tükenmek üzere..Doktor da öyle diyor, ben de öyle diyorum kendime ama bazen de içime bir kuşku düşüyor, diyorum ne biliyorsun. bugün şekerden dolayı bebeğinin ciğerleri olması gerektiği kadar gelişmemiş olan birinin gönderisini okudum, biraz ona canım sıkıldı sanırım. zamanında doğsa da küvözde kalmış bebek bir süre. ama kız şekerinin olduğunu bilmiyormuş, hiç dikkat etmemiş yani. keşke ben de senin gibi iradeli olup sıkı tutsaydım kontrolü. neyse olan oldu zaten, 2-3 hafta kaldı, bundan sonra dikkat edip iyi düşünmek dışında yapacak bir şey yok.
Amin sonuçta sağlık personeli olan onlar, bizim uzmanlık alanımız olmayınca bir yerde onlara güvenmek zorunda kalıyoruz. Su işlemi yapmamiz lazım diyince dur ben onu google'layayim diyemeyiz o durumdaSağ ol. Artık yapacak bir şey yok. ben böyle bir iğnenin varlığından bile habersizdim. bebeğe zararı yok falan dediler ama sonuçta dışarıdan bir madde. o haftada hiç gerek yoktu böyle bir müdahaleye. hem erken doğum riskim yoktu, hem de kordonda bilinen bir problem yoktu. çok fazla gereksiz bir tedbir oldu. kaldı ki annenin bağışıklığını da etkiliyormuş. doktor deyip güveniyorsun işte.
suni sancıyla da insanın canını çıkarıyorlar. bebeği de strese sokuyolar. arkadaşını çok iyi anlıyorum. Allah mantıklı aklı çalışan doktorlarla karşılaştırsın ne diyelim.
Aaa çok güzelmişKızlar bende hastanede dağıtmak için hediye yaptırdım sayfayı size atıyorum çok beğendim kullanılacak bir hediye olsun istediğim için toka yaptırdım ben
Yüksek belli bence olurKızlar depent alıyım diyorum da olaki sezeryan sonrası rahat kullanımı oluyor mu dikişlerden giyilebiliyor mu
Akide şekeri dururmu kiKızlar şimdi benim elimde teee 8 sene önceden kalma böyle bakırlar var. Oğlum 1 yaşındayken sünnet yapacak bunlardan hediye edecektim, eşim yaptırmadı öyle kaldılar. Şimdi doğum için hediyelik olarak kullanayım diyorum. Üstünün tülü bile hazır, içine bir şey koyup tülü kesip kurdaleyle bağlayıp doğumda gelenlere hediye edeceğim inşallah. Belki bir de çıktı alırım minik minik "Hale Deniz birşeyler birşeyler" yazan, keser kurdalenin ucuna yapıştırım daha ona tam karar vermedim.
Gelelim soruma sizce bunların içine çakıl taşı çikolata gibi bir şey koysam Ağustos sıcağında erir mi? Badem şekeri hiç sevmiyorum hem de biraz büyük kalır bunun içine sanki. Başka ne koyabilirim? Kalanları da Cezayir'e götüreceğim bozulmayacak bir şey olursa süper olur. Çikolata 1,5-2 aya yenmeyecek hale gelir mi? Kuş lokumu geldi aklıma ama bakırın içinde havasız kalınca ne hale gelir emin olamadım.
Eriyor onlar sıcakta. Aslında doğuma yakın yapabilse daha iyi olur ama işte doğumda ne zaman olur o belli değil.Akide şekeri dururmu ki
Ancak lokum olur bence. Kapakli oldugu icin de kurumaz. Ya da ayni sistemi icine kucuk paket kahve koyanini gormustum. Ama lokum benxe daha mantikliKızlar şimdi benim elimde teee 8 sene önceden kalma böyle bakırlar var. Oğlum 1 yaşındayken sünnet yapacak bunlardan hediye edecektim, eşim yaptırmadı öyle kaldılar. Şimdi doğum için hediyelik olarak kullanayım diyorum. Üstünün tülü bile hazır, içine bir şey koyup tülü kesip kurdaleyle bağlayıp doğumda gelenlere hediye edeceğim inşallah. Belki bir de çıktı alırım minik minik "Hale Deniz birşeyler birşeyler" yazan, keser kurdalenin ucuna yapıştırım daha ona tam karar vermedim.
Gelelim soruma sizce bunların içine çakıl taşı çikolata gibi bir şey koysam Ağustos sıcağında erir mi? Badem şekeri hiç sevmiyorum hem de biraz büyük kalır bunun içine sanki. Başka ne koyabilirim? Kalanları da Cezayir'e götüreceğim bozulmayacak bir şey olursa süper olur. Çikolata 1,5-2 aya yenmeyecek hale gelir mi? Kuş lokumu geldi aklıma ama bakırın içinde havasız kalınca ne hale gelir emin olamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?