2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese iyi akşamlar bugün doktor kontrolümüz vardı nst ye girdim rahimde biraz kasılma çıkınca alttan muayene etti doktorum i , herhangi bir açılma vs yok dedi ama 2 gündür sol kaşığımda ağrıyor korkuyorum inşallah şu bayramı atlatırım.. nst ye girip böyle durumla karşılaşan var mı

Benim sürekli sancı kasılma çıkıyor. Mesela 33. hafta hastanede yattım yine serum falan taktırdı doktor. Açılma falan var mı diye baktı hatta. 34 te yine sancı çıktı ama 34 ten sonra herhangi Bi durdurma yapmıyoruz dedi. Kendi halime bıraktı

Merhaba çok geçmiş olsun. Detaylı ultrasonda mı çıktı bu durum?

Hiç ağlamayın bana da öyle demişti sonradan normale döndü 17 mm olana kadar sıkıntı olmuyormuş diye biliyorum

Beni kasığımda ki ağrı tedirgin etti açıkçası.. umarım bir problem olmaz görünürde birşey yok ama bakalım

32 yi atlatınca bebek gelişmiş mi oluyor nasıl oluyor, hangi haftada dogum risksiz oluyor

Beni kasığımda ki ağrı tedirgin etti açıkçası.. umarım bir problem olmaz görünürde birşey yok ama bakalım
Zannetmiyorum ben. Kasığımda hatta iki kasığımda da gerçek anlamda bazen yürütmeyecek seviyede ağrıyor. Ama normalde her gün ağrıyor yani.

Mrb korkmayın hiç bizdede vardı 5 mm bizdekide her iki böbrekte önemli değil takip edicez demişti ayrıntılı da çıkmıştı sonra hiç bahsetmedi en son geçen hafta 33 haftalık kontrolde ben sordum ne oldu diye internet te kötü şeyler yazıyor diye tekrar baktı hala 5mm önemli değil kafaya takılacak durum yok internet e bakma dedi kaç mm vs internet bilmez en kötüsünü yazar dedi ,o yüzden takmayın hiç tamamen küçüledebilir ilerleyen haftalarda

Size de çok geçmiş olsun inşallah sizin de bizim de geçer düzelir annelik işte içim içimi yedi Allah büyüktür İnternete baktıktan sonra zaten halen daha ağlıyorum insan hep en kötüsünü düşünüyor

Selam kizlar. Bugun amcamin bag evine gittim. Coluk.cocuk cilginca oynadilar. Sonra benim oglum salincaktan yuzustu yere dustu. Agiz burun foşur foşur kan. Burnu disi falan kirildi sandim oyle kanadi yani. O Kadar korktum ki kosmak zorunda kaldim. Hem oglanin agzi yuzu morardi hem benim sancim var. O kadar uzgunum ki

Evet bugün gittim sevincimi yaşayamadım valla alışveriş yaparım diyordum cinsiyeti belli olur falan .. doktordan nasıl çıktım bilmiyorum eve nasıl geldim .. Allah acılarını göstermesin
Bir kaç kişide böyle bir şey okumuştum hatta tanıdığımın bebeğinde de böyle bir durum vardı. Ama bebişi sağlıklı doğdu. Gebelik sürecinde bu durumda düzeldi. Bence bu şekilde üzülüp hem bebeğinizi hemde kendinizi etkilemeyin. İnşallah zamanla düzelir sizinde

Youtube kağan kocatepe var doktor. Son canlı yayınını kaydetmiş millet soru soruyır kendisi cevaplıyor. Aynen şöyle diyor hagif böbrek genişlemesi (10mm ve altı) doguma kadar veya dogum sonrası kayboluyor cubku bebek rahim içinde bir basınca karsı idrar yapıyor ve böbrek büyüyor. 10 mm üstü olanların da cogunlukla takibi gerekiyor ama cogunlukla da hicbişey cıkmıyor. Yani endişelenme stres yapma zamanla düzelecektir 6 mm makul bir rakam yaptıgın stres bebeğine daha zarar verir, hep gececeğini düşün, ki kagan kocatepe cok iyi bir doktor o diyorsa dogrudur

Aaa cok gecmiş olsuuun, ahh kuzum yaaa görünmez kaza nazar mı değdi noldu, rabbim beterinden korusun, üzülme diyeceğim de anne yüreği nasıl üzülmez, kremle ilacla gecer insallah en kısa sürede, tabi stres oldun sancın oldu, içini ferahlatmaya calıs iyileşir inşallah

Aaa çok geçmiş olsun canım önlem amaçlı doktora bir gitseydiniz.

Valla dogum basladiginda yapmışlardi bana oncekinde, ara ara önlem amaçlı yapmadılar. Bunda da sezeryan tarihinden birkaç gün once yapariz dedi doktor.

32 yi atlatınca bebek gelişmiş mi oluyor nasıl oluyor, hangi haftada dogum risksiz oluyor

32. Haftada bebek + 2kg üzerinde doğuyor ve özel bir durumu yoksa kuvezde beklemesini gerek yok öncelikle. Ciğer dışında tüm organlar gelişmiş oluyor diyor perinatologum, 32 olduk artık bir nefes alabiliriz dedi. Hedef 35 i görmek şimdi ama artık gelse de Ciğer geliştirici iğne ile rahatlıkla dogum yapabilirsin dedi.
Bu kış arkadaşım doğum yaptı, preeaklampsi vardi, gelişim.olarak da (kg /boy haftasina gore ) geriden geliyordu, 34 e girdiği gibi aldı doktoru ki bebek 1700 gramdi, haftasina göre zayif. Masallah tüm fonksiyonları çalışıyor, emme fonksiyonu gelişmiş, "aktif bebek" statüsünde olunca kuveze bile koymadan, 2 kg i beklemeden eve yolladılar. Şimdi kocaman, hızlı büyüdü de, bebek bezi numaralarını atlayarak kullanıyorlar.

Standart durumda 32 den sonra bebek doğarsa tüm.fonksiyonlari stabil oluyormus ozetle. Tanı inşallah 35 36 lari görürüz en az.o ayrı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…