2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ah canım yaaa gurbet zor işte. Ben de bu sefer doğuma annemi götürmemeyi planlıyorum çünkü oğlumu ondan başka birine bırakırsam aklım kalır. Eşim gelecek inşallah bir aksilik çıkmazsa ama o da Türkçe bilmiyor Doula desteği almayı düşünüyorum. Malta'da da vardır mutlaka. Ssvd grubunu takip ediyorsan görmüşsündür baya yaygınlaştı bizde hem doula hem de bağımsız ebeler. Bence sen de bir doula ile anlaş şimdiden. Ben sen doğumda yalnızlık çekmezsin, hem eşinin içi rahat eder. Kızın da eşinin yanında olur aklın onda kalmaz.

Bizim evde muhtemelen dayımlar yengemler falan olacak ama oğlum onları çok sevse de senede kaç kere görüyor, rahat edemez onların yanında. Hem çok heyecanlı bir çocuk, ben doğuma gidince hepten endişelenecek hiç içim rahat etmez. Anneme alışkın bir tek. Belki bir de teyze dediği kuzenim var o olabilir ama o da çalışıyor normal doğum ne zaman olacağı belli değil ona da bel bağlayamam. O gelebilirse anneme destek gelsin oğlanı parka falan götürsün.

Oktivus Çok geçmiş olsun canım yaaa. Neyse ki hasarsız atlatmışsınız çok şükür. Oğlan annelerine gelecekten bir fragman göstermiş oldun Gerçi kuduruk kızlar da var ama genelde oğlanlar çok hareketli oluyor, kazamız belamız kırığımız kanamanın eksik olmuyor

Ayy cok acıklayıcı olmus sağolasın benim de artık bu haftadam sonra içim rahat edebilir o zaman
Artık derin bir oh çekebilirsin Burada gördüğüm kadarıyla herkesin doktoru farklı yöntem teknik izliyorlar. Mesela burada ciğer geliştirici iğneden bahsedilmiş. Dün sancım olunca doktorum ciğer geliştiriciye gerek yok 35 den sonra doğumun normal seyrini izleyeceğiz demişti.

Senin anneni doğuma yanına alıyorlarmış normalde devlet Hastanesi'nde kimseyi almıyorlar ya eğitimi tamamlayanların doğumunda annesini doğumhaneye alıyorlarmış. Benim annem telaşlı gerçi ben istemem de
Ben tamamladim egitimimi setifikayi gidip almak lazim ama evime uzak .. suan o hastaneyi sartlamiyorum o an durum neyi gosterir hic bilmiyorum .. annem kizimda vardi simdi esimi yazdirdim refakatci .. evet devlet hastanesinde aliyolar ama dogum aninda cikarilcak sadece sanci cekerken yaninda ve dogumdan sonra yaninda olucak bizim ebemizde bunu belirtti ozellikle..

Ya sorma, zaten minikler, nasıl keseceğiz bilmiyorum
Uyurken Alışırsın hiç merak etme. Benim de bir tek tırnak makası kaldım almadığım oglandan kalan nuk parçalanmış bir parçası kayıp ama hala paslanmamış. Öyle setlere pahalı ürünlere gerek yok bizim kullandığımızın küçük versiyonu her hangi bir marka tırnak makası agyet iş görür. Elektrikli törpü falan hele ne gereksiz şeyler amaaan onu alacağına başka bir şey alırsın.

ya ben çok gezen bir insanim tek başima o yüzden bu kadar taktim bu işe
Tek elle kapanması önemli aslında. Benimki tek el+ayakla açılıyor mesela. Önemli olan bir kolunda çanta bir elinde bebek varken açabiliyor musun o aslında. İnternetten alacaksan bile modeline karar verdikten sonra mutlaka mağazaya git tek elini hiç kullanmadan açıp kapamayı dene mutlaka.

Çift taraflı oluşu önemli mi eğer ana kucağı monte edilen bir modelse hiç önemli değil. Zaten ana kucağı sana bakacak sonrasında bebek arabası olduğunda da öne. Yaşına göre de ilgisi o yönde olacak zaten 1 yaştan sonra seni değil etrafi seyretmeyi tercih edecek. Tutma kolunun öne arkaya gitmesi bence çok elzem bir özellik değil.

14 bin bence gereksiz pahalı. Senin tercih edebileceğin 2 model var biri Delirella nin gösterdikleri. Yani bir aksam var onun üzerine ilk zamanlar ana kucağını Max 1 yaş sonrası da bebek arabasını monte ediyorsun. Benimki o model değil bakmak lazım kaç kg kadar 3-4 yaşa kadar kullanılıyor mu? Herhalükarda sonradan baston puset almanı gerektirmeyecek bir model seç bence.

Bir diğeri de benim kullandığım tarz yani üzerine anakucagi monte edilebilen bir baston puset. Bence bu da senin ihtiyacını karşılar. Zaten oto koltuğu olarak bir ana kucağı almak gerekiyor (ben evde de çok kullandım mutfakta yemek yaparken bile anakucağında yanımda tuttum) Baston puset de artık içine sığmayacak boyuta gelinceye kadar kullanılıyor. Ben havaalanında falan 4 yaşındayken falan hep kullandım uçak gece oluyordu çocuk uyuyordu falan büyük rahatlık.
Tam yatmasına, güneşliğinin uzun olmasına, 7 kg i aşmamasına, eğer ana kucağı aparatla monte ediliyorsa aparatlar çıkmadan katlanabilmesine, tek elle kolaylıkla açılıp kapanan bir model olmasına dikkat et yeter.

Cybex uçmuş hiç ona bakma oğlumdan kalan cybex aton ana kucağının fiyatına bakayım dedim 3500-4000 olmuş

O kadar kullanisli ve kaliteli ki inanmazsin hala cocuklarima kullaniyorum ne paslandi ne köreldi 8 sene gecti aradan simdi kucugede aynisini aldik kucuk o diye sete falan hic ihtiyac yok

Doktor bana kaslilinca işi gücü bırak, uzan ve vol şu iç diyor.sadece

Sen yurumussun bir de

Ya kızlar benim karnımın yan tarafları çok ağrıyor, resmen acıyor. Bebek içeriden oralara dokununca da acıyor. Sizlerde de oluyor mu? Doktora gitmemi gerektirecek bir durum mu?

Ben çarşambadan beri çok hastayım biliyorsunuz burada da baya başınızı ağrıttım. Ya koronayim ya da grip gibi bir şey. Bugün de kulaklarım çok ağrıdı şimdi biraz daha iyi ama önceki günler öksürüyordum bugün de çok hapşurdum ondan mıdır bu göbek ağrısı? Artık hapşurmaya korkar oldum. Hapşururken karın kasılıyor ya o da çok ağrıtıyor.

Annemle tamamen aynı safhalardan geçiyoruz onun da dün kulakları ağrımış bugün böbrekleri ağrıdı, zaten böbrekleri hassastır. Benim de şu anda en hassas yerim göbeğim. Bu hastalık vücudumuzdaki her organı bir sıradan geçirmeden geçmeyecek galiba

Ben de ilkinde afedersin ama.it gibi gezdim hic bole yamulmadim. Smdi salondan mutfaga gidip gelince yamuluyorum
Benm de ozellikle o yanlar agriyo kuzum. Doktor bebegin artk hizla buyudugunu rahmin kas dokusundan olustugunu ve bebek buyudukce gerilip agridigini soylemisti gecen kontrolde. Sanki oralarda gergin bi tel var gibi gercekten oyle.hassas ve agriyo

Kesinlikle

Ben de oksurmekten hapsirmajtandir ditecektim. Gecenlerde 10 gun suren bir oksuruk krizim oldu. Sirt ve karin kaslarim qgriyordu oksururken. Canim aciyordu. Kaldi ki karnimiz su an cok büyüdü ve hassas. Hastaliktan kaynakli olmasi olasi bence. Cok gecmis olsun.

Insallah ya. Sag ol. Belki her sey rast gidecek ben simdi bosuna endiselendigimle kalicam. Arkadasin gibi son anda da olsa bir yol bulalim insallah

Amin inşallah geçecek teşekkür ederim dönüşünüz için , çok olumlu şeyler okudum yaşayanlardan biraz toparlandım umarım bizim de düzelecek Allah büyüktür kimsenin evladına bir eksiklik acı ağrı vermesin Rabbim

Hastaneye tek kabul edilen es ve partner. Ya esim gelecek ya yalniz olucam mecbur. Kaldi ki ben buranin Doulasina da guvenmem Ustune para verip benim ona ogretesim gelir ya. Bu kadar hicbir seyden anlamayan hicbir konuda iyi olmayan bir toplum gormedim. Bir secenek daha var. Esimin abisi ve yengesi var ama onlarin da minik bebekleri var. Esimin qnnesi babasi gelecek ama Agustosta. Onlarin gelis tarihini mi one alsak diyorum, sonra diyorum ilk birkac hafta duzenimiz oturana kadar kimseye katlanamam. Ne guzel senin adina sevindim. Hem annen hem kuzenin var, aklin kalmadan doguma odaklanabilirsin. Hepimiz icin hayirlisi olsun.

2 gun onceki uzun yuruyusten sonra hala belim totom agriyor alistik artik agri cekmeye

Son düzenleme:
Günaydınlar 35+1 oldukk bizde bugün kontrol War pek merak ediyorum minik kizcemii

M Mirune üzme kendini herşey olacağına varır anneler hep güçlüdür sende öylesin gurbet ellerde çalıştığın halde ne kadar dimdik ayaktasn elbet doğumda olur geçer bir bakicaz hepsi gelip geçmiş inşallah ssvd ile ilgili Furkan Kayabaşıoğlu nün her doğum bir hikaye kitabı okuyrm orda denk geldim ssvd doğum anında ki şartlara rahmin yumuşaklığına göre dikişleri zorlamayacak şekilde düşünülür hiçbir gebeye doğum anı gelmeden ssvd yaparz demiyorum diye yazmış aklıma sen geldin inşallah gönlünce olsun

3. Sezaryen olduğu için mi yoksa bendemi bir anormallik War bilmiyorum ama sol tarafta eski kesinin olduğu yerde yürüdükçe ayağa kalktikca bıçak batması gibi ağrıyo War 1 haftadr yatınca daha iyi ama az ayakta ve yürüyünce çok kötü adım atamıyorum doktor sezaryan yerin incelmiş ilerleyen haftalarda seni zorluycak demişti ama bu baya zorluyorum yaşam kalitemi düşürdü resmen hiç yürüyemyrm 10 dk yürüsem ağrı giriyor
Doktor bugün net bir sezaryan tarihi weirr diye umuyorum o anlamda pek heyecanlıyım bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemedim birkaç eksiğimiz War tatili bekliyorm inşallah az kaldı hepimiz güzellikle geçirelim

Birde bu ufakliklar karnımızdaki gibi hep uyanık olursa bittikjj habire kurtlu totolari durmuyor şimdiden

Bagi easyfolda bende bakmistim ve sanirim e bebege gidip tekrar bakicam ona ben baktigimda 6590di suan 7390 olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…