- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Kesinlikle sinirden basima agrilar giriyor ya ben tek elle kapatamazsam o adada bebegi kim tutacak meselaBiz de uzun araştırmalar sonucu elele mido aldık, çok hoşuma gitti benim çok hafif ve rahat kullanımı. Tek elle kapanmaması kafama takılmadı dert etmedim hiç, içime sindi ama bu araba. Kafayı yiyecektim yoksa bataklık resmen bebek arabası olayi
Ya gercekten cok tesekkür ederimUyurkenAlışırsın hiç merak etme. Benim de bir tek tırnak makası kaldım almadığım oglandan kalan nuk parçalanmış bir parçası kayıp ama hala paslanmamış. Öyle setlere pahalı ürünlere gerek yok bizim kullandığımızın küçük versiyonu her hangi bir marka tırnak makası agyet iş görür. Elektrikli törpü falan hele ne gereksiz şeyler amaaan onu alacağına başka bir şey alırsın.
Tek elle kapanması önemli aslında. Benimki tek el+ayakla açılıyor mesela. Önemli olan bir kolunda çanta bir elinde bebek varken açabiliyor musun o aslında. İnternetten alacaksan bile modeline karar verdikten sonra mutlaka mağazaya git tek elini hiç kullanmadan açıp kapamayı dene mutlaka.
Çift taraflı oluşu önemli mi eğer ana kucağı monte edilen bir modelse hiç önemli değil. Zaten ana kucağı sana bakacak sonrasında bebek arabası olduğunda da öne. Yaşına göre de ilgisi o yönde olacak zaten 1 yaştan sonra seni değil etrafi seyretmeyi tercih edecek. Tutma kolunun öne arkaya gitmesi bence çok elzem bir özellik değil.
14 bin bence gereksiz pahalı. Senin tercih edebileceğin 2 model var biriDelirella nin gösterdikleri. Yani bir aksam var onun üzerine ilk zamanlar ana kucağını Max 1 yaş sonrası da bebek arabasını monte ediyorsun. Benimki o model değil bakmak lazım kaç kg kadar 3-4 yaşa kadar kullanılıyor mu? Herhalükarda sonradan baston puset almanı gerektirmeyecek bir model seç bence.
Bir diğeri de benim kullandığım tarz yani üzerine anakucagi monte edilebilen bir baston puset. Bence bu da senin ihtiyacını karşılar. Zaten oto koltuğu olarak bir ana kucağı almak gerekiyor (ben evde de çok kullandım mutfakta yemek yaparken bile anakucağında yanımda tuttum) Baston puset de artık içine sığmayacak boyuta gelinceye kadar kullanılıyor. Ben havaalanında falan 4 yaşındayken falan hep kullandım uçak gece oluyordu çocuk uyuyordu falan büyük rahatlık.
Tam yatmasına, güneşliğinin uzun olmasına, 7 kg i aşmamasına, eğer ana kucağı aparatla monte ediliyorsa aparatlar çıkmadan katlanabilmesine, tek elle kolaylıkla açılıp kapanan bir model olmasına dikkat et yeter.
Cybex uçmuş hiç ona bakma oğlumdan kalan cybex aton ana kucağının fiyatına bakayım dedim 3500-4000 olmuş
Benim arkadasin ilk cocugu 3.5 yaşinda hala biniyoHe buldum sonradan valla az daha çok ayıp şeyler yazacaktım ismini farklı Bi şeyle karıştırmışım iyi ki yazmamışımben daha geçen hafta alışveriş merkezinde gördüm eşek kadarsı çocuk içinde oturuyordu ama
Kaynin ve eltin yokmuydu yakininda sanki onlar bakamaz miO kadar iyi gozlemlemissin ki sasirdim. Endiselendigim topikleri cikartsam en az 10 madde ederesime diyorum salicam ben artik ya. Surda 1 ay var, tadini cikaricam hamileligin. Plan yapmicam olumsuz seyler dusunmicem vs. Sonra hoop 10 dk sonra yine endiselendigimi fark ediyorum. Son zamanlardaki en buyuk endisem kizimin bakici teyzesi tatile cikiyor. Ablam ben ayarlamaya calisicam dedi ablama kibarca temmuzun 2. Haftasindan sonra fabrika yogun uretime geciyor, iznini simdiden kullan sonra izin vermeyiz demisler. Diyor hadi dogur onumuzdeki iki hafta yabanci biriyle gece birakmam cocugumu. Yapamam. En kotu ablam gercekten izin alamazsa esim evde kalacak ben hastanede yalniz olucam. Baska yol gelmiyor aklima. Resmen saka gibim kimsemiz yok. Odaya da alinmiyor alinsa keske. Cok caresizim. Hep caresizim ya.
Benimde yanlarin bebek hareket ettikce gerikdikçe cok aciyo ay insallah biran önce toparlarsin canim yaYa kızlar benim karnımın yan tarafları çok ağrıyor, resmen acıyor. Bebek içeriden oralara dokununca da acıyor. Sizlerde de oluyor mu? Doktora gitmemi gerektirecek bir durum mu?
Ben çarşambadan beri çok hastayım biliyorsunuz burada da baya başınızı ağrıttım. Ya koronayim ya da grip gibi bir şey. Bugün de kulaklarım çok ağrıdı şimdi biraz daha iyi ama önceki günler öksürüyordum bugün de çok hapşurdum ondan mıdır bu göbek ağrısı? Artık hapşurmaya korkar oldum. Hapşururken karın kasılıyor ya o da çok ağrıtıyor.
Annemle tamamen aynı safhalardan geçiyoruz onun da dün kulakları ağrımış bugün böbrekleri ağrıdı, zaten böbrekleri hassastır. Benim de şu anda en hassas yerim göbeğim. Bu hastalık vücudumuzdaki her organı bir sıradan geçirmeden geçmeyecek galiba
Geçmiş olsun canım, bebek hareket ettiğinde kendini öne verip gerildiğinde ağrı yada acı oluyor. Bi ara solumda çok hareketliydi sol tarafımı acıtıyordu. Bebeğin hareketinden dolayı oluyordu yani bende şuan yok amaYa kızlar benim karnımın yan tarafları çok ağrıyor, resmen acıyor. Bebek içeriden oralara dokununca da acıyor. Sizlerde de oluyor mu? Doktora gitmemi gerektirecek bir durum mu?
Ben çarşambadan beri çok hastayım biliyorsunuz burada da baya başınızı ağrıttım. Ya koronayim ya da grip gibi bir şey. Bugün de kulaklarım çok ağrıdı şimdi biraz daha iyi ama önceki günler öksürüyordum bugün de çok hapşurdum ondan mıdır bu göbek ağrısı? Artık hapşurmaya korkar oldum. Hapşururken karın kasılıyor ya o da çok ağrıtıyor.
Annemle tamamen aynı safhalardan geçiyoruz onun da dün kulakları ağrımış bugün böbrekleri ağrıdı, zaten böbrekleri hassastır. Benim de şu anda en hassas yerim göbeğim. Bu hastalık vücudumuzdaki her organı bir sıradan geçirmeden geçmeyecek galiba
Nasıl yatabiliyorsun yaa35+0'dan gunaydin. Valla bi yattim yeni kalktim. Deliksiz uyumusum. Hayalim boyle iyi uyudugum bir gunun sabahi dogumun baslamasi.
Çok çok geçmiş olsun canım yaa öksürük için Zühre ana kozalak macunu coook iyi hamilelerde bir çay kaşığı icebiliyir almanı öneririm çok fayda görürsün kışın covid geçirdik çok iyi geldi hala kullanyrm inşallah tez zmaanda iyileşYa kızlar benim karnımın yan tarafları çok ağrıyor, resmen acıyor. Bebek içeriden oralara dokununca da acıyor. Sizlerde de oluyor mu? Doktora gitmemi gerektirecek bir durum mu?
Ben her turlu kasiliyorum keske yuruyunce olsa oturunca, ayakta, yatakta hic fark etmezDoktor bana kaslilinca işi gücü bırak, uzan ve vol şu iç diyor.sadece
Sen yurumussun bir de
Bi hosum ya hic guzel bi hamilelik gecirmiyorum sahsenBen de ilkinde afedersin ama.it gibi gezdim hic bole yamulmadim. Smdi salondan mutfaga gidip gelince yamuluyorum
Benm de ozellikle o yanlar agriyo kuzum. Doktor bebegin artk hizla buyudugunu rahmin kas dokusundan olustugunu ve bebek buyudukce gerilip agridigini soylemisti gecen kontrolde. Sanki oralarda gergin bi tel var gibi gercekten oyle.hassas ve agriyo
yeni nickin hayırlı olsun, otomatik değişiyor listede de.
Yuzduk yuzduk kuyruguna geldik. Tek dilegim saglikli dikissiz kolay cabuk bi dogum gecirip saglikla evladimi kucagima alip eve donmek. Yoksa bitsin adtk diye dusunmedigim bi saniyem yokBi hosum ya hic guzel bi hamilelik gecirmiyorum sahsen
Bu haftalarımıza şükür olsun. Doktordan gelince yaz muhakkak. Kesin gün verir bugün. Mesajın için sağ ol, zaten öyle ya da böyle şekilde geçiyor. İyi ki varsınız. Ben de o yüzden güvenemiyorum ya bunlara. Ölçümleri bile üstün körü yapıyor. Burada ultrason teknikeri ve doktorlar ayrı, aslında doktorlar kalbi dinlemek dışında ultrasonu pek kullanamıyorlar. O yüzden neyine güveniyor da rahmin neyini kontrol etti de bana ssvd öneriyor bilemiyorumGünaydınlar 35+1 oldukk bizde bugün kontrol War pek merak ediyorum minik kizcemii
M Mirune üzme kendini herşey olacağına varır anneler hep güçlüdür sende öylesin gurbet ellerde çalıştığın halde ne kadar dimdik ayaktasn elbet doğumda olur geçer bir bakicaz hepsi gelip geçmiş inşallahssvd ile ilgili Furkan Kayabaşıoğlu nün her doğum bir hikaye kitabı okuyrm orda denk geldim ssvd doğum anında ki şartlara rahmin yumuşaklığına göre dikişleri zorlamayacak şekilde düşünülür hiçbir gebeye doğum anı gelmeden ssvd yaparz demiyorum diye yazmış aklıma sen geldin inşallah gönlünce olsun
3. Sezaryen olduğu için mi yoksa bendemi bir anormallik War bilmiyorum ama sol tarafta eski kesinin olduğu yerde yürüdükçe ayağa kalktikca bıçak batması gibi ağrıyo War 1 haftadr yatınca daha iyi ama az ayakta ve yürüyünce çok kötü adım atamıyorum doktor sezaryan yerin incelmiş ilerleyen haftalarda seni zorluycak demişti ama bu baya zorluyorum yaşam kalitemi düşürdü resmen hiç yürüyemyrm 10 dk yürüsem ağrı giriyor
Doktor bugün net bir sezaryan tarihi weirr diye umuyorum o anlamda pek heyecanlıyım bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütülemedim birkaç eksiğimiz War tatili bekliyorm inşallah az kaldı hepimiz güzellikle geçirelim
Birde bu ufakliklar karnımızdaki gibi hep uyanık olursa bittikjj habire kurtlu totolari durmuyor şimdiden
arada benim de uyuyamadığım oluyor ya da çok sık uyandığım. ama bugün 2 kez uyandım. işin sırrı gün içinde fiziksel ve mental anlamda yorulmakta benceNasıl yatabiliyorsun yaatuvalete bile kalkmadın mı? Ben her saat başı kalkıyorum, her seferinde saate bakıyorum tam 1 saat arayla uyanıyorum. Geç uyuduğumda iyi yatıyordum ama en fazla 12buçuğa kadar direniyorum o da fayda etmiyor artık
Altta sepeti olması da büyük avantaj bence. Baston tıp olunca saplarina da asabilirsin ama bebekten ağır olmaması gerekiyor astıklarının yoksa araba şaha kalkabiliyorBenim arkadasin ilk cocugu 3.5 yaşinda hala biniyoama onunda rek dezavantaji avmde çanta tepcek yeri yok
var olmasına da onların kızımdan küçük bebeği var. eşim bir gece bakıverirler bir şey olmaz diyor. şir de ben bizim eve gelip evde kızıma bakılsın istiyorum onun yabancı yere gitmesindense. çocuğa zaten travma olacak bizden hiç ayrılmadı. ne annesi ne babası olacak ağlar valla gece. korkar.Kaynin ve eltin yokmuydu yakininda sanki onlar bakamaz mi
Ay sorma ordakiler o teknolojiyle baya özgüvenli Allah'tan sen bilinclisin yoksa zor benceBu haftalarımıza şükür olsun. Doktordan gelince yaz muhakkak. Kesin gün verir bugün. Mesajın için sağ ol, zaten öyle ya da böyle şekilde geçiyor. İyi ki varsınız. Ben de o yüzden güvenemiyorum ya bunlara. Ölçümleri bile üstün körü yapıyor. Burada ultrason teknikeri ve doktorlar ayrı, aslında doktorlar kalbi dinlemek dışında ultrasonu pek kullanamıyorlar. O yüzden neyine güveniyor da rahmin neyini kontrol etti de bana ssvd öneriyor bilemiyorum14ünde gittiğimde sorucam özel bir ultrasona girecek miyim rahmin durumunun kontrolü için. Muhtemelen hayır diyecek. Burda ilki sezaryense ikincisi herkes için normal olabilir çatı darlığı veyahut benzeri anneden kaynaklı farklı bir sebebi yoksa. Yani teklif bana özel değil. Ekipleri olduğu için maksimum acile döner kafasında oldukları için rahatlar gibi. 2 tanıdığım burada ssvd yaptı ama biri 3.5 yıl arayla, diğeri 6 yıl. hakkımızda hayırlısı artık. Sezaryen yerinde mi vajinada mı bilmiyorum sağ tarafta bir batma oluyor bende de eğildiğimde, iş yaparken. sanki o kısım en zor iyileşmişti, ama batma tam nereden geliyor emin de olamıyorum, parmağımla bastırdığımda bir ağrı gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?