Aslında entresan değil olması gereken o. Ben de sezaryen olsam ve kasılmaların başlamasinin bebeğe ve bana zararı yoksa öyle isterdim. En azından bebek doğuma hazir olduğunda doğmuş oluyor. Dışarıdan müdahale ile değil kendi vaktinde gelmiş oluyor. Ama mesela plasenta previa falan olunca doğumun başlamamış olması lazım, o zaman mecbur erken alıyorlar.Yok yok o kadar de erken olmaz Allahın izniyle.
Ooo senin yaşın çok değildi sanki ya, ya bazı bizler napalım 40 a merdiven dayadık karnımız burnumuzda doğuracaz diye uğraşıyoruz
Hakettiği tam da o aslında!!
Bana tam 39+0a yazdı sezeryan gününü, genelde planlıları 38. Haftadam itibaren yapıyorlar sanırım.. Benim Dr hatta biraz daha bekleriz de boşuna ağrı çekme falan dedi 39.haftaya gün yazarken..
Değişik dr larda var ilk kez Kuzenim de şahit oldum dr çeşidi, doğumun kendi başlamasını bekleyip sezeryan yapacağız demişti, ilk sancıları gelince alınmıştı sezeryana hemen o da enteresan..
Bende 35+2 deyim doktorum omega ve Demir e doğuma kadar devam dedi, magnezyum hiç kullanmadım kasılma yada kramp olursa kullan demişti, hiç olmadı şuana kadarOmegayı bırakalı çok oldu bende, Demire geçince 2-3 günde bir al dedi sonra yenisini aldırmadı zaten. Bizde haftaya 35 oluyoruz tüm ilaçları bırakıyoruz
Ben dr hic dokunmadim kuru tuttum 21 gunde dustu. Oyle kalin kordonu varmis kiGöbeğe hiç bir şey yapmayın kuru tütün yeter diyorlar. Önceden alkollü spreyler veriyorlarmış ama artık kendi haline birakin diyor doktorlar. Müdahale edince daha çabuk düşüyor ama ben oğlumda hiç eklemiştim 2 haftaya mi ancak düşmüştü. Göbek düşmeden yıkanmıyor da bu sıcaklarda kizinki o kadar uzun sürmez de rahat rahat yıkarız
Spiral tek.yontem degil dogum kontrol haplari var. Onceden saglik ocaklari beles veriodu hala veriolar mi bilmiorum. Ya senin seyine taktiracagin spirale de karismasin bi zahmet bu ne ya
Ya neden bırakılıyor bana devlette ki doktor bir şey demedi. Kendi doktorum da doğuma kadar devam edeceksin hatta doğumdan sonraki 3 ay daha devam edeceksin dedi.Omegayı bırakalı çok oldu bende, Demire geçince 2-3 günde bir al dedi sonra yenisini aldırmadı zaten. Bizde haftaya 35 oluyoruz tüm ilaçları bırakıyoruz
Korona sonrasi kaldirdilar ucretsiz veriliyodu evet artik yok bu adam para verip almazdaSpiral tek.yontem degil dogum kontrol haplari var. Onceden saglik ocaklari beles veriodu hala veriolar mi bilmiorum. Ya senin seyine taktiracagin spirale de karismasin bi zahmet bu ne ya
Ay inşallah hiçbir problem yaşamayızO his bende de oluyor dünyadaki dengenin bozulmuş olması, kötülüklerin haddi hesabı olmamasıböyle bi dünya içine getirmekle doğru mı yapıyorum falan diye hep gelir aklıma.. Hele korona da kesinlikle vazgeçmiştim çocuktan.. Haber falan da izlemiyorum uzuunm zamandır.. Ama güzel şeyleri görüp onlara odaklanınca iyi ki diyor insan, inş güzellikler artar da bu endişelerimiz iyice yersizleşir..
Ay az kalmış hey can doruktaBenim de meme ucu yarasındansa bu mastit kabus benim için. o yaraya katlanırım mastit olmasam hiç keşke, ilkinde aylarca ayda en az bi kez bazen de 2 kez mastit oldum..çevremde kimileri belli bi aydan sonra olmadı yada 1-2 kez yaşadılar benim sürekli oldu tek ve hep aynı memede.. İnş yaşamayız kimse yaşamaz..
Kız sadece çocuk yapmak adamın hayatta başka amacı yok belli yaniKorona sonrasi kaldirdilar ucretsiz veriliyodu evet artik yok bu adam para verip almazda
Aynen öyle 40 bitiyor herşey güzelleşiyor hem bebek hem anne açısındanBenim görümcen 3. Yü doğurdu, oturdu agladı sonra lohusa iken buna bakamicam galiba diye, lohusalıgı gecti ay iyiki dogurmusum diyor, tamamen psikolojik olduguna inanıyorum, psikolojik oldugunu bilerek yadayacagız hepimiz bu durumu 1 de olsa 2 de fark etmiyor tamamen hormonsal
Kendi dogursun o zman zaten bi ona yariyo belli ki al bi kaya nerene dayarsan daya kahrimdan dogurcam ..Kız sadece çocuk yapmak adamın hayatta başka amacı yok belli yani
Ya işin kötü tarafı kabullenmek zorunda bu şekilde. Yapabileceği hiç bir şey yok kadının. Maalesef ki doğu kültürünün en kötü yana bu işte. Ben çok sinirleniyorum o yüzden yorum yapmak bile istemiyorum bazenKendi dogursun o zman zaten bi ona yariyo belli ki al bi kaya nerene dayarsan daya kahrimdan dogurcam ..
Göbeğe hiç bir şey yapmayın kuru tütün yeter diyorlar. Önceden alkollü spreyler veriyorlarmış ama artık kendi haline birakin diyor doktorlar. Müdahale edince daha çabuk düşüyor ama ben oğlumda hiç eklemiştim 2 haftaya mi ancak düşmüştü. Göbek düşmeden yıkanmıyor da bu sıcaklarda kizinkiBende doğumdan sonra bebek için aldığımız göbek bakım seti vardı, onun spreyinden sıkıyordum. Bunda daha almadım ama almak aklımda. Hem bebenin göbeğine sıkıyordum hemde her tuvalet sonrası kendi dikişlerime sıkıp saç kurutma makinası ile iyice kurutuyordum. Dikişler hemen düşmüştü
Ay fotografi var mi bizde surekli dağdan kekik toplariz ben çayini çok severim mis gibi kokar ayni mi acaba
Kendimiz dağdan toplarken çekmiştim bu fotoğrafı. Cezayir'de za'ter diyorlar ama Hatay'da ki zahterden daha farklı bir ot. Hatay'dakinin yaprakları daha ince uzun. Onu sakatalarda çok severim bu salatada yenecek bir şey değil. Türkiye'deki adı yabani kekik galiba. Çayı biraz acı oluyor ben bitki çaylarını şekersiz içtiğim için sade pek sevmiyorum melisayla demleyince yumuşatıyor tadını. Doğumu tetiklediği için (adaçayı gibi) hamilelerin çayını içmesi yasak. Ama en büyük faydası sindirim sistemine. Her türlü karın ağrısını anında geçiriyor. Enfeksiyon önleyici gibi kullanıldığından üst solunum yolu şikayetlerinde de kullanıyorlar. Her derde deva bir ot kendileriBu bahsettiğiniz dağ kekiği zahter denilen mi yoksa bilye kekik olan mı acaba? İnternetten bakayım dedim ikisine de dağ kekiği diyor
Benmki de kullanmaya devam.dediYa neden bırakılıyor bana devlette ki doktor bir şey demedi. Kendi doktorum da doğuma kadar devam edeceksin hatta doğumdan sonraki 3 ay daha devam edeceksin dedi.
Devit3
Regenesis
Demir ilacı
Bu üçünü de kullanıyorum şu anda.
Canim para verip almiyo. Devletin takacagina izin vermiyo. Tamam dogursunlar cocuk guzel sey bakabilene. Ama o cocuklari parka bile goturmesine izin vermiyo. Muhtemelen kiz olduklari icin. Anne hapiste kizlar hapiste. Hadi onu da gormeyelim. Kadin 3.yu doguruyo cocuga iki çaput alinmasina izin vermedigi gibi elindekini verecek adam da ayagina kadar getrsin istiyo ben gidemem almaya dio. Adamin hosuna giden sadece yapim asamasi bana kalirsa. E bunun icin dogurmaya gerek.yok ki kadina niye yukleniyosun diye sorarlar adamaKorona sonrasi kaldirdilar ucretsiz veriliyodu evet artik yok bu adam para verip almazda
Canım iyi diyelim iyi olsunlar insallah benim oğlanın kanı düşmüş dun kan vermişler ilk doğdukları zaman kilo kaybi olmuştu hepsinde oluyormus neyse onu atlattık kilo alımı başladı bebeklerde solunum desteği alıyorlardı onu atlattık şükür kendi kendilerine nefrs alip veriyorlar serumla bssleniyorlardi onuda atlatmıştik ama oglan son 4 gun hic kilo almadı aksine en son 1700du dunden bugüne 1500e düştü tekrar serumla beslenmeye geçtiler midesk mama süt almıyormus kiz iyi cok şükür solunum yadq beslemme desteği almıyor dr prematurelerdr sık görülen bir sey canınızı sikmayın desede cok fena canımız sıkıldı bugün hastaneden eve geldikten sonra catlayana kadar ağladım 12 günlük oldular hala doğdukları kiloda degiller bu durum cok üzüyor bizk insallah bir an önce toparlarlar minikler allah hepimizkn yardımcısı olsun inşallah bizde durumlar öyle malesef
Ay benimki de aynisini dedi regenesis ve demir ilaci icinYa neden bırakılıyor bana devlette ki doktor bir şey demedi. Kendi doktorum da doğuma kadar devam edeceksin hatta doğumdan sonraki 3 ay daha devam edeceksin dedi.
Devit3
Regenesis
Demir ilacı
Bu üçünü de kullanıyorum şu anda.
Yaa doktor normal diorsa sikma canini süt sahip veriyormusun rabbim tez zaman da kavustursun insallah sizi birbirinize dualarimdasin hepCanım iyi diyelim iyi olsunlar insallah benim oğlanın kanı düşmüş dun kan vermişler ilk doğdukları zaman kilo kaybi olmuştu hepsinde oluyormus neyse onu atlattık kilo alımı başladı bebeklerde solunum desteği alıyorlardı onu atlattık şükür kendi kendilerine nefrs alip veriyorlar serumla bssleniyorlardi onuda atlatmıştik ama oglan son 4 gun hic kilo almadı aksine en son 1700du dunden bugüne 1500e düştü tekrar serumla beslenmeye geçtiler midesk mama süt almıyormus kiz iyi cok şükür solunum yadq beslemme desteği almıyor dr prematurelerdr sık görülen bir sey canınızı sikmayın desede cok fena canımız sıkıldı bugün hastaneden eve geldikten sonra catlayana kadar ağladım 12 günlük oldular hala doğdukları kiloda degiller bu durum cok üzüyor bizk insallah bir an önce toparlarlar minikler allah hepimizkn yardımcısı olsun inşallah bizde durumlar öyle malesef
Haplar kanda pihtilasmaya sebep olabiliyor. Herkes kullanmamali aslinda. Oncesinde kontrolleri saglanmali. Sanirim covid de qyni etkiyi biraktigindan, kanin pihti atmasina neden olabildiginden kaldirmis olabilirler.Spiral tek.yontem degil dogum kontrol haplari var. Onceden saglik ocaklari beles veriodu hala veriolar mi bilmiorum. Ya senin seyine taktiracagin spirale de karismasin bi zahmet bu ne ya
İyi bari tek değilmişimAy benimki de aynisini dedi regenesis ve demir ilaci icin
Canim aglama demek uzaktan cok kolay biliyorum. Ama kendini perisan etmeden agla en azindan. Cok minikler ama gor bak nasil alacaklar o kiloyu sukur bi problemleri yok. 12 gun ne ki. Benm oglum premature degildi 2760 dogup 8 gun yogunbakimda kaldi. Ciktiginda 2500du. 1 aylik muayenede 3200 yazmis doktoru. Dogumdan 440 gr fazla. 1 ayda. Ciliz ama saglikli bi bebeydi hep. Seninkiler de 1 aylik olmaya 2 yi gecerler hic merak etme. Yeni bi yere alismaya calisiyolar minnaciklar yerim onlari ben.Canım iyi diyelim iyi olsunlar insallah benim oğlanın kanı düşmüş dun kan vermişler ilk doğdukları zaman kilo kaybi olmuştu hepsinde oluyormus neyse onu atlattık kilo alımı başladı bebeklerde solunum desteği alıyorlardı onu atlattık şükür kendi kendilerine nefrs alip veriyorlar serumla bssleniyorlardi onuda atlatmıştik ama oglan son 4 gun hic kilo almadı aksine en son 1700du dunden bugüne 1500e düştü tekrar serumla beslenmeye geçtiler midesk mama süt almıyormus kiz iyi cok şükür solunum yadq beslemme desteği almıyor dr prematurelerdr sık görülen bir sey canınızı sikmayın desede cok fena canımız sıkıldı bugün hastaneden eve geldikten sonra catlayana kadar ağladım 12 günlük oldular hala doğdukları kiloda degiller bu durum cok üzüyor bizk insallah bir an önce toparlarlar minikler allah hepimizkn yardımcısı olsun inşallah bizde durumlar öyle malesef
Ya asmde tum kontrolleri yaparlar da. Onemli olan evden cikip oraya gidebilmek kafana her estigindeHaplar kanda pihtilasmaya sebep olabiliyor. Herkes kullanmamali aslinda. Oncesinde kontrolleri saglanmali. Sanirim covid de qyni etkiyi biraktigindan, kanin pihti atmasina neden olabildiginden kaldirmis olabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?