2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canim hiç strese sokma kendini direk hastahaneni falan ayarla dua et zaten 36. Haftadasin daha minik dogupta sapasaglikli bebekler var zayif dogsada sisman digsada farketmez çözümü olan bir sorun buna şükretmek gerek ❤ sıkma canini bebişte etkilenmesin

Canım morelini bozma daha doguma var herşey degişir Bi bakmışsın önde gidiyor. Duanı et beslenmene dikkat et tek doktorla kalma başka Bi doktora daha git. Kilosu düşük olursa da korkma Allahın izniyle sütün yarar ve hızla kilo alır. Benim 2 hafta öndeyken en son kendi haftasına geldi Bi gidişimde belki gerilemiş olacak hepimizin başına gelen şeyler. Aklına güzeli getir güzeli dile herşey güzel olacak.

ay bugün ayağım kaydı, az kalsın düşüyordum. ter aktı sırtımdan. ters hareket yaptım dengemi sağlayacağım diye. ama şükür bir şey olmadı.

Gecmis olsun, aman diyeyim son dakika şu son günleri sağlıkla atlatalım

Hiç üzülme hiç ağlama. Bak benimde erken doğum ihtimali var doktor 3 güne bile olabilir dedi. Artık ciğerler gelişti Allah’ın izniyle sağ Salim kucağımıza alır emzirir büyütürüz yavruları. Stresi yönetebilmek şu süreçte çok önemli. Bende sabaha kadar evin içinde geziyorum hiç uyuyamıyorum neredeyse. Ama hep dua ediyorum Allah’ın sen verdin sen alırsın, varlığıyla müjdelediğin gibi kucağımıza sağlıkla almayı da nasip et diye

Canim cok guzel haftaya gelmissin zaten hic moralini bozup bebegini etkileme. Benim ablam 26.haftada 800 gr olarak dogum yapmisti 3 ay yoğun bakimda yatti bebek eve geldi 15 gun sonra tekrar 2 ay yoğun bakimda yatti ama şimdicok sukur cok saglikli 6 yasinda tam bir cimcime oldu. Benimde erken dogum riskim var her an bekliyoruz gelmesini ama karsimda en yakinimda boyle bir örnek olunca rahatlıyorum kendimizi bu süreçte ne kadar olumsuz dusuncelere kaptirirsak inan oyle olacak bana 32 yi gormezsin dedi doktor ama cok sukur gorebildik icini ferah tut sen hayirlisi ile atlatacagiz bu gunleri...

gittim yazmadı kullandığını ikiye çıkart dedi rica ettim istedim üstelik daha vaktin var yetişir dedi. Daha önce kullandığım kan ilacını alacağım onu kullanırken böyle sıkıntılar yaşamadım.
Sağlık ocağında yaptırdım canım. Doktorun haklı olabilir. Evet İki katına çıkarttı
Zaten tok olsam da iki saat sonra şekerim düşebiliyor çok halsiz kalıyorum bayılcak gibi oluyorum tatlı bir şeyler yiyip içince anca kendime geliyorum
Mis gibi birkaç kontrole doğurursun kız tertemiz bu molfix de yenidoğan için farklı çeşit var mı hangisini almak lazım
molfix pure soft çok yumuşak ona bakabilirsin canım

Kızlar ya sanırım artık hamileliğe vücudum tepki vermeye başladı. Son zamanlarda hormonlar kan değerleri vs baya bozuluyor ya zaten. Az önce duş aldım uzanıyordum birden ani bir mide bulantısı geldi. Kendimi lavaboya zor attım. İstifradan sonra kendime gelebildim. Bir anda böyle yaşamak sanırım artık vücut tepki veriyor demek oluyor

Muzları buzluğa at, 1-2 gün kalsın buzlaşınca soğuk daha iyi oluyor :) yada ertesi güne çıkar, buz küpleri, süt, donuk muz ben birazda vanilin atıyorum yarım çay kaşığı kadar. Milkshake gibi oluyor

İnşallah bişi olmayacak canım. Bazı doktorlar gerçekten duygusuz. Bana da devletteki kadar üzgün bir bebek olacak demişti hareketli olmadığı için. Sen yine tedbirli ol yoğun bakımlı olanları önceliğine al. Dua edelim benim bebeğimde haftasına göre gerideydi ama özeldeki doktor güzel konuştu kolay doğurursun demişti. Güzel düşünelim güzel olsun

Asm den asm ye ne çok fark var, birinin yaptığı testi diğeri yapmıyor veya ilaç yazmıyor.

Neyse ilacı kullan en azindan cnm, değerlerin toparlansin

Slovenyali bir arkadasim var. Abisinin karisi hamile, qyni haftalardayiz. Kiz ikiz bekliyor. 2-3 kilo almis sadece. Posette tasiyor, ayakkabi da bagliyor, hopluyor, zipliyor. Hatta cevresindekilere kiziyor, hasta degilim hamileyim, isimi kendim yapabilirim diye. Onu dinledikce kendimden utaniyorum ya yataktan ters dönmüş kaplumbaga gibi zar zor kalkiyorum. En sasirdigim kiz normal dogum yapcak ikiz olmasina ragmen.

Canım stres yapma, arkadaşımın bebeği 33 haftadan itibaren gelişim göstermedi hep geriydi başta 35te alacağız dediler, her hafta iki doktora göründü sonra 40a kadar beklediler bebek hep geriden geldi. Ama doğdu çok sağlıklı maşallah hiç bir sorunu olmadı, evet minik bebek doğdu ama sağlığı yerinde. Canını sıkma, için rahat etsin diye başka doktora da görünebilirsin. Her doktor farklı bazısı felaket tellalı gibi hiç hamile kadının yerine koymuyor kendini

O nasıl bişey yaa, ablamda 46 kiloyla ikizlere hamile kaldı ama karnı kocamandı kendi işini yapamaz yani o büyüklükte karınla şimdi yine 46ya düştü mesela hep zayıf. O başka bişey bence kendimizi kıyaslamayalım

Bişey söyliycem benimde çok tuhaf oldu. Normalde acıkınca bişey olmaz şekerim yoktur 2 gündür yemek yemiyim 1-2 saat fazla süre de değil, bide 10-20 dk yürüyim hemen gözüm kararıyor elim kolum bacağım tutmuyor. Doktoruma sorucam bunu ilk kez böyle oluyorum

Asm den asm ye ne çok fark var, birinin yaptığı testi diğeri yapmıyor veya ilaç yazmıyor.

Neyse ilacı kullan en azindan cnm, değerlerin toparlansin
aynen çok farklı olabiliyor. Şunu da söyledi kadın doğumcun yazar dedi kendi doktoruna git demek istedi moralim bozuldu zaten çok sıcak sana zor gelmişim Sanki cebinden verecek. Birde normalde sıra beklerken yaşlılara engelliere hamilelere öncelik verilmesi gerekmiyor mu? bide o kadar bekledim sıcakta sinirlerim bozuldu hepten
wala ne acayip hani nerde suyu bebeklerin eşi falan bebekler kaç kilo ki? kendimden utanıyorum böyle okuyunca hiç yemek yiyesim gelmiyor sonra bebeğe bişi olacak diye korkumdan yiyorum Bende ki sıkıntı kilolu hamile kaldım 69la 8-9 kilo aldım ama baksan popom karnımdan daha büyük karnım daha büyümedi o kadar gören şişko sanıyor hamile değil

Öncelikle geçmiş olsun canım sıkıntıya sokma ama kendini bebiş etkilenmesin haftan oldukça iyi benim kuzenim daha yeni 36 haftalık doğum yaptı küveze falan da almadılar . Doktorlar işin en kötüsünü söylüyor devamlı sen içini ferah tut. Herşey çok güzel olacak öyle düşün üzülüp te bebişi strese sokma Bu arada kendi doktorunmuydu bunları söyleyen .

Son aile hekimi izleminde ebe söylemişti doğuma yakın kan değerleri oynuyor hormonlar baya karışıyor diye. Bende ona bağladım. Eşim gelsin bi yürüyüşe çıkacağız. Yürüyüş her zaman çok iyi geliyor. Biraz ağrı ve aşağıya baskı oluyor ama vücut olarak o kadar iyi geldiğini hissediyorum ki

Evet ya baktıkça içim bir tuhaf oluyor minnacık kıyafetler pek tatlılar bayram sonrası temizlikçi gelcek onu bekliyip yapalım diyor eşim benimde işime geliyor yatmaya devam ediyorum
Oh iyi evde temizlenecek dip bucak o zaman
Valla ben çatalla ezip azcık süt koyup blender dan geçiriyorum. Sonra kalan sütü ekleyip içiyorum. Ekstra bir şey katmıyorum içine.
Kaç kilo aldınız hamilelikte
7.2 kilo aldım 35+1 deyim

Cnm sakin ol 37 gayet iyi bir hafta, kilosuda toparlar 37 ye kadar merak etme stres yapma bebiş etkilenmesin

Hepinize çok teşekkür ederim. Valla içim rahatlıyor şurada.
Biraz önce bitliste ki kendi doktorumu aradım onunla görüştüm o da baya rahatlattı beni. Çok güzel konuştu. Kilosuna falan gayet iyi dedi. Gerilik içinde doşum kanalına girmeye çalıştığı için bpd ölçümleri doğru sonuç vermez önemli olan hc ve ac ölçüsü dedi. Onlarda 1 hafta geride olması sorun değil hiç takma kafana dedi. İçim daha rahat.
Asıl kötü haber manavgatta hiç bir hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi yokmuş. Her hastaneye sorduk. Haftaya muayene için başka doktora gideceğiz. Bakalım o ne diyecek. Bitlisteki doktorum sonuçları ona da göndermemi istedi. O da ordan takip edecekmiş. Daha iyiyim. Yani şu anda hastane olarak nereye gideceğim bilmiyorum onu araştırıyoruz şimdi.

Bende bugün yüzdüm, yüzerken hiç bişey yok çıktım şezlonga oturdum tekrar girdim havuza, lavaboya gittim geldim. Sonra eve yürüyene kadar nefes nefese kaldım eve girdim gözüm karardı karpuz yedim bir dilim kendime geldim. İki gündür enerjim çok çabuk düşüyor sıcaktan da olabilir diye düşündüm. Demek hormonlarda işin içinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…