İnşallah sağlıkla alalım da kucağımıza gerisi hallolur inşallah. Ben doğumun her türlüsünden korktuğum için gün yaklaştıkça tırsmalarım çoğaldıBen normal istiyorum olursa tabi. Ama dediğin gibi canım süt gelmezse hemen nasıl olur bilmiyorum yani hemşireler falan illaki müdahale ederler bebek aç kalmasın diye, yine de daha tecrübeli biri görüp de cevaplasın bu soruyuhiç mamaya gerek kalmaz inş
Ya ben bu haftaya kadar düşünmedim hiç doğum esnasında nasıl olur diye düşünürsem kafama takar stres olurum falan diye ama baştan beri normal diyodum sadeceİnşallah sağlıkla alalım da kucağımıza gerisi hallolur inşallah. Ben doğumun her türlüsünden korktuğum için gün yaklaştıkça tırsmalarım çoğaldıİnş diyorum korkudan bayılmam sezeryan sırasında
Ben hamileliğin başından beri doğumdan korkuyorumYa ben bu haftaya kadar düşünmedim hiç doğum esnasında nasıl olur diye düşünürsem kafama takar stres olurum falan diye ama baştan beri normal diyodum sadeceo da sonrasında iyileşme süresi kilo verme olayı daha hızlı olsun diye ama birkaç gundur düşünmeye başladım nasıl dogurcam ben bu çocuğu diye o ağrı acı sancı nasıl bir şey bilmediğimden emin de olamıyorum sen genel anestezi istemiyorsun anladığım kadarıyla? Benim de eğer bebiş normal değilde sezaryenle gelmeyi tercih ederse doğar doğmaz görmek için genel anestezi almam diye düşünüyorum, ben uyanana kadar benden başka herkes görür bi ben geç görürüm kıskançlığı var üzerimde
İlk aylarda verdiklerimle sayarsak 9, hamilelik başlangıç kiloma göre 5 kilo aldım..Kaç kilo aldınız hamilelikte
Bende çok zorlanıyorum bbu konudaValla ben hala kasilmanin çözemedim ne oldugunuya bende olmadi ya da ben anlamiyorum
Ay o bölüm psikoloji bozar, bi gireyim dedim öncelerden neler var yarabbi hamile hamile hiç çekilmez orası başka uğraş bulAy tvde bisey yok okuyacak kitaplarımda bitti netflixi de kapatmiştim yeminediyorum bdv bölümü okumaktan paranoyak bi insana dönüşcem sanirim kiz ben nasil kurtulcam çok pis bdv bagimlisi oldum ya
Çok geçmiş olsun canım, arkadaşlar yazmış gerekeni hepsine katılıyorum stresten uzak ol, aynı şeyleri tekrar tekrar yazmıyım sen de toparlamışsın zaten, sevindim üzme kendini inş herşey en güzel olacağına varsınKızlar moralim çok bozuk hemde çok. Ağlayarak çıktım doktordan.
İlk önce sabah devlete gittim. Doktor covid olduğu için yokmuş. Neyse dedik özele gidelim hem bebişi görürüz. Geldik özele. Doktor o lada çok inceledi baktı ki anlatamam. Sonuç olarak karın çevresi 1 hafta geri baş çevresi 2 hafta. 2390gr olmuş. Doktor zayıf dedi. Şekere bağlı olarak bazı gebelerde bebek geriliği oluyor dedi. Çok sıkı takip gerekli falan dedi. En fazla 37 ye kadar durur diyor. O kadar olumsuz konuştu ki. Yenidoğan yoğunbakım ünitesi olan hastanelere bakın dedi. Ya çok üzgünüm. Yani hiç bir şey gelmiyor elimden
Nst de sancılsrım çıkıyor zaten. 60 70 kaç tane sancı çıktı. Anlamıyorum hiç bir şey.
Evet izlemiştim ben o kadını yabancı bi kadındı, bebek böyle durup dururken sağa sola dönüyor mızmızlanıyo gibi oluyo uykudan uyanır gibi, işte bu sinyaller tuvaletine işaret diyip alıyo bebeği tuvalete tutuyo ve yapıyo bebek de, aslında içgüdüsel olarak var bebeklerde falan diyordu bulabilirsem atayım buraya.. Denenebilir ama zor kaç aya kadar denicez her seferinde nasıl Gözlemicez hep gözümüz üstünde olmalı e evde abi olacak işler güçler olacak vs zor baya..Vala kızlar bende hayret etmiştim hemen yapmaya bilirler doğdukları gibi28 güne kadar da yenidoğan oluyorlar Allah'tan daha uzun değil okadar bez wala paracıklar b*k yoluna gidicek ama iyi olsunlar da. Aynı arkadaşım üçaylıkken tuvalete alıştırmaya başlayan varmış bi video gönderdi bulamadım bilinç kazanıyormuş falan bazı belirtilerinden anlayıp götürüyormuşsun wcye açıp işettiriyordu ona daha çok şaşırdıydım
Tamamdır kuzu sağol bakayım en müsait zamanda alıp koyayım kenaraBen bunu aldim canim
Okul vakti gelince daha zor olurBen hamileliğin başından beri doğumdan korkuyorumNormal zaten asla yapamam da sezeryan da işte bi ihtimal eşim diyor okul vakti gelince çıkarırsın hayatım madem şimdi doğuramam diyorsan canım ben genel istiyorum doktorum genel anestezi taraftarı değil sanırım benim bu kadar panik olduğumu çözemedi anlamadı hala epidural yapacağım dedi.
Ben de sezeryanımı tam olarak o nedenle genel anesteziyle oldumİnşallah sağlıkla alalım da kucağımıza gerisi hallolur inşallah. Ben doğumun her türlüsünden korktuğum için gün yaklaştıkça tırsmalarım çoğaldıİnş diyorum korkudan bayılmam sezeryan sırasında
Evet gayet doğal bir durum ben gözümde büyütüyorum herkes gibi bende yapabilirim sanırım benim ameliyathane ye karşı bir garezim var büyük bir ameliyat geçirdim böbreğim alındı ondan beri korkarım hastane ortamındanOkul vakti gelince daha zor olurSakiiin ol, ordan bi şekilde çıkacak bebiş rahatla ben kendimi gayet doğal bir şey bu diye diye rahatlatıyorum. İllaki ağrı sızı çekeceğiz ama sonucunda kucağımızda olan varlık hepsini unutturacak bize İnşallah eğer sıkıntılı bir durumun yoksa genel anesteziye karşı ki sanmıyorum olduğunu, doktorunla bir daha konuşsan
Yaa ben normalde bile epidural istemiyorum sırf o iğneden dolayı yani düşünün sancı falan korkutmuyor iğne korkutuyor ki normalde korkmam iğneden sırf belden diye bu korkuBen de sezeryanımı tam olarak o nedenle genel anesteziyle oldumhem bide o belden giren iğnenin korkusu da ayrı vardı.. Bide dedim o kadar çok ısrar etti ki anestezi uzmanı, gaza gelip kabul etsem bayılırım ben korkudan stres olurum dedim yok duruma göre biz uyutuyoruz zaten o anda dedi.. E dedim her türlü uyuyacağımın ihtimali çok yüksek hiç bide belden iğneyle uğraşamam diyerek ikna olmadım.. Kadın da bana sinir olup çıktı gitti. meğer sonradan öğrendim ki onlar da eXtra para alıyorlarmış o yüzdenmiş onca ısrar öyle dediydi hemşirenin biri
Hertürlü uyutuyorlar aslındaBen de sezeryanımı tam olarak o nedenle genel anesteziyle oldumhem bide o belden giren iğnenin korkusu da ayrı vardı.. Bide dedim o kadar çok ısrar etti ki anestezi uzmanı, gaza gelip kabul etsem bayılırım ben korkudan stres olurum dedim yok duruma göre biz uyutuyoruz zaten o anda dedi.. E dedim her türlü uyuyacağımın ihtimali çok yüksek hiç bide belden iğneyle uğraşamam diyerek ikna olmadım.. Kadın da bana sinir olup çıktı gitti. meğer sonradan öğrendim ki onlar da eXtra para alıyorlarmış o yüzdenmiş onca ısrar öyle dediydi hemşirenin biri
Bi travman varmış senin ameliyathaneye karşı geçmiş olsun canım yani kolay değil öyle bir durum yaşadıysan. Doktor nerden bilsin senin bu panik halini bebişi görmenin heyecanıyla ultrasonda kendimizden geçiyoruzEvet gayet doğal bir durum ben gözümde büyütüyorum herkes gibi bende yapabilirim sanırım benim ameliyathane ye karşı bir garezim var büyük bir ameliyat geçirdim böbreğim alındı ondan beri korkarım hastane ortamındankonuşacağım hertürlü uyutur bence de doktorum çok iyi kontrolde çok rahat oluyorum ben bebeği gördüğüm için doktora anlatsam bu senmisin der yani
Sonda olayında bence uyuşukluk taktırınca hiçbir sorun yok çıkarma işlemini hissetmiyorsun bile pıt diye çıkıveriyorYaa ben normalde bile epidural istemiyorum sırf o iğneden dolayı yani düşünün sancı falan korkutmuyor iğne korkutuyor ki normalde korkmam iğneden sırf belden diye bu korkubi de sonda olayı çok korkuttu beni detaylarını bilmiyorum ama birkaç kişi yazmış onlarda okuduğum için korktum araştırmadım daha da korkarsam diye bi de
Evet kontrollerde o kadar bilgili akıllı rahat biriyim ki eşim şaşkınlıkla izliyor beni doktor şikayetlerimi soruyor Hiçbişiyim yok diyorum aklımda olan birkaç bişi varsa söylüyorum tamam çıkınca başlıyo ağrım sızım yürüyemiyorum falan eşim diyo sen harbi manyaksınBi travman varmış senin ameliyathaneye karşı geçmiş olsun canım yani kolay değil öyle bir durum yaşadıysan. Doktor nerden bilsin senin bu panik halini bebişi görmenin heyecanıyla ultrasonda kendimizden geçiyoruzdediğin gibi konuşursan açıkça senin rahat hissetmen için uyutur doktorun da iyiymiş zaten
Evet kontrollerde o kadar bilgili akıllı rahat biriyim ki eşim şaşkınlıkla izliyor beni doktor şikayetlerimi soruyor Hiçbişiyim yok diyorum aklımda olan birkaç bişi varsa söylüyorum tamam çıkınca başlıyo ağrım sızım yürüyemiyorum falan eşim diyo sen harbi manyaksınDoktorlardan mı korkuyorum acaba hiç bilemiyorum değişik bir durumdayım
Yaa ne güzel yazmışsın canım, nice güzel yaşları olsun İnşallah yavrunun daBenim de kontrolüm dündü aynı zamanda ilk gözağrımın da doğum günüydü tüm vaktimi ona ayırınca giremedim buralara.. Bütün acısını çıkardı oynadığımız oyunların keratatam 5 yıl oldu doğumumdan bugüne, o günlere dair hatırladığım şey bikaç gün sonra kucağıma alabildiğimde ki kokusuydu.. Hamilelikteki stressiydi sezeryan acısıydı geçip gitmişti o an Tarifi olmayan nasıl bişey o koku, 2-3 haftaya sırayla tadıcaz inş
Neyse bebişimin de kontrolü iyidi suyum hala fazla, böbreğin biri hala geniş biraz ama endişe edilecek boyut değil hiç düşünme dedi.. kilosunu 2000 lerde bekleriz senin yine kaç çıkacak bakalım dedi 2800 yine şaşırtmadı dr unu bebiş, tabi dr bu durumdan pek hoşnut değil karın çevresi fazladan gidiyo dedi.. Sorun olarak görmüyor ama şu kiloda olmasını beklerdim diye de belirtmeden geçmiyorBu erken doğuma sebep olur mu dedim hiç onlarla alakası yok, normal doğum düşünseydik kiloya göre hareket edebilirdi belki duruma göre dedi.. hayırlısıyla sağlıklı doğar gelir hepsi inş vaktinde..
Ay evet o bel olayı çok sıkıntı benim nazarımda daYaa ben normalde bile epidural istemiyorum sırf o iğneden dolayı yani düşünün sancı falan korkutmuyor iğne korkutuyor ki normalde korkmam iğneden sırf belden diye bu korkubi de sonda olayı çok korkuttu beni detaylarını bilmiyorum ama birkaç kişi yazmış onlarda okuduğum için korktum araştırmadım daha da korkarsam diye bi de
Peki hiç anestezi almazsam çok mu ağrılı bir şeydir acaba sondaSonda olayında bence uyuşukluk taktırınca hiçbir sorun yok çıkarma işlemini hissetmiyorsun bile pıt diye çıkıveriyor
Evet sonuç ona çıkıyo yarım olcan deyip yine bebişi göremeden uyuyunca boşuna o strese girmiş olunuyor gibiHertürlü uyutuyorlar aslındabende sen gibiyim canım. Mesela epidural oluyoruz doğum esnasında panik yaptık uyuturlar demi direk. Ben belden yapılan iğneden falan korkmuyorum da o ortam sanırım işte beni ürkütüyor rabbim hepimize hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Ya ne kadar uyuşuk olsam da belimde bi şey takılı olacak kötü geliyo bana da düşüncesiAy evet o bel olayı çok sıkıntı benim nazarımda dauyuşturuyorlar iğne çok acıtmıyor diyorlar ama yine de bi tuhaf oluyorum ben düşününce bile.. Ben iğneden de korkarım hertürlü, o koluma takılan serumda bile habire aklım beynim orda hiç rahat edemiyorum çıkarılana kadar hep içinde iğne varmış da sürekli batıyormuş gibi.. Sonda olayını ben hiç duymadan girmiştim sezeryana ben uyuduktan sonra takmışlar heralde çıkarırken öğrendim sonda olduğunu, çıkarırken de içim bi gıcıklandı o kadar onda uyurken yada uylukken yapılırsa sıkıntı yok.. ama iyi olmuş yine de aratştıma olmasın çok daha iyi lbazı şeyleri bilmemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?