2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Oh ne güzel haberler Valla ödünç kıyafet alabileceğin tombik bir tanıdık varsa ondan al giy bence ya da sonradan da giyebileceğin böyle yarasa kol ya da ipekli salaş modeller vb bir şey al. Benim bazı kıyafetlerim hala oluyor mesela bana hamile değilken de dökümlü dökümlü çok şık duruyorlardı. Kıyafetlerin de fiyatları uçmuş gitmiş zaten ben 1,5 sene üstüne Türkiye'ye gelince hayal fiyatlara alışamadım

Hastanesinden Hastanesine değişiyor. Benim doktor anne-bebek dostu sezaryen yapıyor mesela çıkarır çıkarmaz hemen annenin kucağına veriyor bebeği ten tene temas için, kordonu geç klempliyor, anneyle bebek en fazla 15 dk ayrı kalıyor. Belki önceden doktorunla konuşup talep edersen rutin uygulamasi öyle olmasa bile senin istediğin gibi yapabilir. Hep diyorum biz bilinçli olup doğumumuza sahip çıkmalıyız yoksa benim ilk dogumumdaki gibi bir sürü sıkıntı olabilir ki o zaman da çok okurdum da 9 yıl önce doğal doğum diye bir kavramdan dahi haberimiz yoktu.

Evde gümüş suyu varsa gargara yap cnm, iyi geliyor

Benmki de soguk kanlidir ama benle doguma girince ya da oglana serum takilirken falan dayanamiobence soleme surpriz olsun
Patlamaz dimi kız
Yok kuzum ama fazla tutarsan kotu olur biberon

Ben normalde muayene olurken bile aşiri strese giriyorum dr kendini kasarsin bacaklarını kaparsın surekli bakmamiz gerekiyor acilma vs var mi diye bunlara izin vermez bi de üstüne aşiri stres olabilirsin ve zor bi dogum yaşarsin dedi psikolojik probleme bile yol acabilme ihtimali varmiş bana bahane lazimdi zaten aileme soylemicem ama ablamlar normal dogur diye diretip duruyorlar ben bu sorunu mu da kimseye anlatmamiştim o yuzden kimseye de soylemicem kan pihtilaşmamdan dolayi deyip kestirip atcam
Ay hic yok malesef zaten ben kendime hic kiyafet almadim hep yarasa tunikler vs giyodum hala da onlari giyiyorum ceketim falan var oluyor ama pantolonda sıkıntı bi işte gecen elbise almistim valla modeli cok rahat terzi yetistiririm derse aynisinin başka rengini diktiredebilirim

Kızlar benim son 1-2 gündür tüm karnım sertleşiyor. Önceden bi yere toplanırdı göbeğim yamulurdu şimdi hem göbeğim yamuluyor öyle kasılma da var ama bazende tüm karnım taş kesiliyor. Tuvaletimi de artık zor yapıyorum çıkmıyor az az geliyor. Bu iki günde hareketleri de azaldı yumuşadı gibi önceden bacakları sürekli oynardı. Şimdi ara ara dokunuyor. Haftaya çarşamba muayenemiz var merakla bekliyorum

Bazen sakin oluyor bebişler benimki de buyudukce hareketleri yavaşladi eskiden hamsi horon teperdi

Eşim korkuyor o 1 saatte sıkıntı olur falan diye. Devam edeceğim hastane ile görüştük zaten bakalım öyle bir durumda kendi şubelerine sevk ediyorlarmış. İnşallah hiç gerek kalmaz içimden bir ses gerek kalmayacağını söylüyor ama nasip işte.
Bende 38 de doğursam yeter herhalde
Evde gümüş suyu varsa gargara yap cnm, iyi geliyor
Gümüş suyu ne gı? Hiç duymadım
İnan benimde öyle. Doktora sorduğumda normal dedi bana. Ama güven vermedi haftaya başka doktora gideceğiz ona da soracağım

Benimde yapacak ceseratim yok .. bilgim yok ama sonra dikişe krem sürmen lazım dese onu bile sürdüremem yani .. korkudan çocuk yukarı çıkar geri sezeryana döner bizim gibi durumu olanlara da rabbim en kolayından nasip etsin

Amin insallah agrisiz acisiz dogururuz

1 saat az bir süre değil, direkt o şubelerinde doğum yapsan diyorum ben.

Kızlar bugün bir arkadaşımın doğumuna gittik. Allahım bebis o kadar küçük geldi ki gözüme, 2.960kg doğmuş, tutamadım bir garip oldum bildiğimi unuttum resmen nasıl büyütmüşüm ben oğlumuda 3yaşına getirmişim. Gerçekten unutmuşum yenidoğan hallerini nasıl mis kokuyordu birde Allah hepimizin bebisini sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

1 saat az bir süre değil, direkt o şubelerinde doğum yapsan diyorum ben.
Kalacak yerim yok. Her hafta kontrole git gel yapamam. Sezaryen düşünsem evet haklısın olabilirdi. Ama normal düşündüğüm için ne zaman doğum olur onu da bilmiyorum. Yani doğum başladığı anda eşim panik olur. Götüremez. Maddi olarak zaten zorlanacağız. Ekstra bir de gaz parası olmasına gerek yok. Nasip artık nağalım inşallah öyle bir durum olmaz. Olacağını da düşünmüyorum artık nedense. Hayırlısı diyelim

Bana da hareketlerin hem sayısı hem şiddeti azaldı gibi geliyor. Ama sonuçta hareket ediyor önemli olan odur herhalde. Yürüyüşlere de başladım ya yoruluyorum artık belki de ondandır.

Evet doktorumda dedi korona artmış dikkat et diye bende düşünüyorum acaba covidmiki İnşa Allah canım sağ salim kovuşalım bebelerimize
Yürüyüş iyidir.iyi yapmışsın Banada önerdi doktorum, yürüyüş artı merdiven in çık. Bayramda eşim nöbette olucak oda dedi daha yapma. Ben gelince yaparsın yürüyüşü

Ben yaptırmadım canım. Benim sonuçlar çıkmadı. Amniyosentez önerdiler bizde istemedik gebelik ilerledi diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…