Oh ne güzel haberlerKizlaar 18 agustosta doğuruyorum insallagdr'umla dogumu konustuk vanijismus geçmisim oldugu icin normal dogumdan korktugumu anlattim zaten muayeneyi bile çok zor oluyorum normalde o da olabilecekleri anlatti ve sezeryanda karar kildik 39. Haftada sezeryan daha erken gelmeye kalkarsa tarih degisebilir dedi bebisim 2080gr olmuş ultrason cihazini tekmeleyip durdu basligi takip ediyor resmen atarlı boy nst ye girdim ilk kez nst mizde cok iyi hic bir sıkıntı yokmuş çok şükür❤
Veeee magnezyum doğumu geciktiriyor mu diye sordum evet geciktiriyor dedi ama ben sezeryan olcagim icin artik rahat rahat icebilirimgöğüs uclarimin cok acidigini soyledim krem sür ama fazla uyarma dedi uyaramam zaten aciyor kremi surene kadar anam agliyo 36. Haftamda kaynimin nişanı var çankirida ona gitmeme de izin verdi ben şimdi ne giyecegim ya pöfff
Hastanesinden Hastanesine değişiyor. Benim doktor anne-bebek dostu sezaryen yapıyor mesela çıkarır çıkarmaz hemen annenin kucağına veriyor bebeği ten tene temas için, kordonu geç klempliyor, anneyle bebek en fazla 15 dk ayrı kalıyor. Belki önceden doktorunla konuşup talep edersen rutin uygulamasi öyle olmasa bile senin istediğin gibi yapabilir. Hep diyorum biz bilinçli olup doğumumuza sahip çıkmalıyız yoksa benim ilk dogumumdaki gibi bir sürü sıkıntı olabilir ki o zaman da çok okurdum da 9 yıl önce doğal doğum diye bir kavramdan dahi haberimiz yoktu.Evet evet öyle olmuş, neyseki inadım tuttu da gaza gelmedim benkuzenim de belden oldu sezaryenlerini iki doğumda da o da çok memnun kaldı çok rahat diyor çok önerdi.. Ama ben kendimi biliyorum kişiye göre değişiien bişey.. Ya bide genelde çocuğu şöyle bi havadan gösterip götürüyorlar heöemnbebiği kucağına alıp öyle bekleyedursan güzel olurdu,o da yok bildiğim kadarıyla, en azından çevremdekilerden duyduğum kadarıyla..
İnşallah İnşallah. Dikkat etmek gerekiyor yine. İyice artmış vakalar. Valla psikolojik midir nedir boğazımda gıcık acı falan var benimde İnşallah bulaşmamıştır.
Bana da dedi şekerden kaynaklı bazen nadiren gerileme olabiliyor falan dedi. Çok korkuttu beni. Hani bu sandıklarını hep tüketiyorum ben zaten gebeliğin başından beri. Şeker diyetine aşırı dikkat ediyordum ama dediğin gibi artık takmıyorum. Bıraktım öyle aşırı takmayı. Yoksa olmayacak. Napayım şeker yüksek çıksın diyip geçiyorum. Bebeğimde sıkıntı yok zaten çok şükür. Bu doktorların anlatım biçimi çok önemli. Bana da böyle konuşup anlatsaydı bende panik olmazdım. Sıkı takip dedi. Valla önemimüzdeki hafta başka doktora gideceğiz çok daha iyi.
Benmki de soguk kanlidir ama benle doguma girince ya da oglana serum takilirken falan dayanamioEy benimki soğuk kanlıdır aslında kurbanda falan 3-5 koyun peşpeşe keserSadece ben sancı çekerken çaresiz kalmak duygusal olarak zorluyor onu. Ama doğum anında yanımda olmak istemiyor Ayıp geliyor ona Doğumhaneye girmem diye tutturdu. E dedim odada doğurturum büyük ihtimal seni dedi doktor, öyle olursa ne yapacaksın odadan mı çıkacaksın? Ay ne düşünüyor ne hayal ediyor bilmiyorum ona da dedim sanki doktorla beraber bebeği çıkaracaksın Senin alt taraflarla işin yok yanımda duracaksın elimi tutacaksin. İnşallah ikna olur yoksa doğumdan sonra burnundan fitil fitil getiririm valla Bugün bizim hastanede kordonu babaya kestiriyorlarmış dicem (gerçekten de öyle) bakalım ne tepki vericek
Yok kuzum ama fazla tutarsan kotu olur biberonPatlamaz dimi kız
Ben normalde muayene olurken bile aşiri strese giriyorum dr kendini kasarsin bacaklarını kaparsın surekli bakmamiz gerekiyor acilma vs var mi diye bunlara izin vermez bi de üstüne aşiri stres olabilirsin ve zor bi dogum yaşarsin dedi psikolojik probleme bile yol acabilme ihtimali varmiş bana bahane lazimdi zatenMerhaba normal Doğumda olabilecekler nelermiş doktorunuz ne dedi bana da söyleemisiniz
Benimde vajinismus geçmişim var ve durumum sizle aynı doktorum benim tercihime bıraktı..çevremde bi kaç kişi yapabilirsin diyor ama yapamam biliyorum
Ay hic yok malesef zaten ben kendime hic kiyafet almadim hep yarasa tunikler vs giyodum hala da onlari giyiyorum ceketim falan var oluyor ama pantolonda sıkıntıOh ne güzel haberlerValla ödünç kıyafet alabileceğin tombik bir tanıdık varsa ondan al giy bence ya da sonradan da giyebileceğin böyle yarasa kol ya da ipekli salaş modeller vb bir şey al. Benim bazı kıyafetlerim hala oluyor mesela bana hamile değilken de dökümlü dökümlü çok şık duruyorlardı. Kıyafetlerin de fiyatları uçmuş gitmiş zaten ben 1,5 sene üstüne Türkiye'ye gelince hayal fiyatlara alışamadım
Heyecan olmaz mı hiç10 gune dogumlar baslar grubumuzda. Heyecanli misiniz?
Bazen sakin oluyor bebişler benimki de buyudukce hareketleri yavaşladi eskiden hamsi horon teperdiKızlar benim son 1-2 gündür tüm karnım sertleşiyor. Önceden bi yere toplanırdı göbeğim yamulurdu şimdi hem göbeğim yamuluyor öyle kasılma da var ama bazende tüm karnım taş kesiliyor. Tuvaletimi de artık zor yapıyorum çıkmıyor az az geliyor. Bu iki günde hareketleri de azaldı yumuşadı gibi önceden bacakları sürekli oynardı. Şimdi ara ara dokunuyor. Haftaya çarşamba muayenemiz var merakla bekliyorum
Eşim korkuyor o 1 saatte sıkıntı olur falan diye. Devam edeceğim hastane ile görüştük zaten bakalım öyle bir durumda kendi şubelerine sevk ediyorlarmış. İnşallah hiç gerek kalmaz içimden bir ses gerek kalmayacağını söylüyor ama nasip işte.38 den önce yapmazlar genelde erken doğum riski yoksa.
Benim Cezayir'deki doktorum da bu kafadaydi, plasentamin önde olduğunu çok geç söyledi mesela çünkü hem derecesi tehlikesizdi he yukarı çıkma ihtimali vardı ve yapılacak hiç bir şey yoktu. Ama senin doğum yapacağın hastane belliymiş ve yeni doğan yoğun bakımı varmış, doktor da doğumdan hemen sonra doktoru bilgilendirmiş.CipisS e yenidoğan yoğun bakımı olan bir yerde doğur demesi o yüzden bana normal geldi. CipisS cim illa Manavgat içi olması gerekir diye düşünme, biz İstanbul'da 1 saatlik yola normal diyoruz Manavgat'a en yakın yoğun bakım ünitesi olan bir hastane tercih etmeni tavsiye ederim. Sevk işi sıkıntılı olabiliyor Allah korusun. Öyle yolda doğurmalar falan filmlerde oluyor ancak hele ilk genelikte yolda doğurmazsın merak etme Keşke öyle kolay çıksalar hemen Annen falan da aşırı hızlı doğum yapmiyorsa yani genetik olarak böyle bir durum yoksa sen baştan uzağa git daha iyi. İnşallah hiç gerek kalmaz hiç yoğun bakıma girmez ama ben de bir başak olarak tedbirli olmaktan yanayım. Doktor uyarmadan önce hiç böyle bir ihtimal yokken bile söylemiştim sana hatırlarsın çünkü her bebeğin haftasından bağımsız olarak yoğun bakıma girme ihtimali var malesef.
Bende 38 de doğursam yeter herhaldeGeçmiş olsun yeniden arttı iyice vakalar dikkatli olmaz lazım. Neyse ki sonuna geldin inş geçer tamamen bikaç güne..
Öyle öyle çok heyecanlı, ay evet başlarızben sonuna kadar durmak istiyorum benden başlamasın inş
Benim de 8 ağustosa gün verildi aynıyız.. Ay inş bekler bakalım benim..
Gümüş suyu ne gı? Hiç duymadımEvde gümüş suyu varsa gargara yap cnm, iyi geliyor
İnan benimde öyle. Doktora sorduğumda normal dedi bana. Ama güven vermedi haftaya başka doktora gideceğiz ona da soracağımKızlar benim son 1-2 gündür tüm karnım sertleşiyor. Önceden bi yere toplanırdı göbeğim yamulurdu şimdi hem göbeğim yamuluyor öyle kasılma da var ama bazende tüm karnım taş kesiliyor. Tuvaletimi de artık zor yapıyorum çıkmıyor az az geliyor. Bu iki günde hareketleri de azaldı yumuşadı gibi önceden bacakları sürekli oynardı. Şimdi ara ara dokunuyor. Haftaya çarşamba muayenemiz var merakla bekliyorum
Benimde yapacak ceseratim yok .. bilgim yok ama sonra dikişe krem sürmen lazım dese onu bile sürdüremem yani .. korkudan çocuk yukarı çıkar geri sezeryana dönerBen normalde muayene olurken bile aşiri strese giriyorum dr kendini kasarsin bacaklarını kaparsın surekli bakmamiz gerekiyor acilma vs var mi diye bunlara izin vermez bi de üstüne aşiri stres olabilirsin ve zor bi dogum yaşarsin dedi psikolojik probleme bile yol acabilme ihtimali varmiş bana bahane lazimdi zatenaileme soylemicem ama ablamlar normal dogur diye diretip duruyorlar ben bu sorunu mu da kimseye anlatmamiştim o yuzden kimseye de soylemicem kan pihtilaşmamdan dolayi deyip kestirip atcam
Amin insallah agrisiz acisiz dogururuzBenimde yapacak ceseratim yok .. bilgim yok ama sonra dikişe krem sürmen lazım dese onu bile sürdüremem yani .. korkudan çocuk yukarı çıkar geri sezeryana dönerbizim gibi durumu olanlara da rabbim en kolayından nasip etsin
1 saat az bir süre değil, direkt o şubelerinde doğum yapsan diyorum ben.Eşim korkuyor o 1 saatte sıkıntı olur falan diye. Devam edeceğim hastane ile görüştük zaten bakalım öyle bir durumda kendi şubelerine sevk ediyorlarmış. İnşallah hiç gerek kalmaz içimden bir ses gerek kalmayacağını söylüyor ama nasip işte.
Bende 38 de doğursam yeter herhalde
Gümüş suyu ne gı? Hiç duymadım
İnan benimde öyle. Doktora sorduğumda normal dedi bana. Ama güven vermedi haftaya başka doktora gideceğiz ona da soracağım
Kalacak yerim yok. Her hafta kontrole git gel yapamam. Sezaryen düşünsem evet haklısın olabilirdi. Ama normal düşündüğüm için ne zaman doğum olur onu da bilmiyorum. Yani doğum başladığı anda eşim panik olur. Götüremez. Maddi olarak zaten zorlanacağız. Ekstra bir de gaz parası olmasına gerek yok. Nasip artık nağalım inşallah öyle bir durum olmaz. Olacağını da düşünmüyorum artık nedense. Hayırlısı diyelim1 saat az bir süre değil, direkt o şubelerinde doğum yapsan diyorum ben.
Bana da hareketlerin hem sayısı hem şiddeti azaldı gibi geliyor. Ama sonuçta hareket ediyor önemli olan odur herhalde. Yürüyüşlere de başladım ya yoruluyorum artık belki de ondandır.Kızlar benim son 1-2 gündür tüm karnım sertleşiyor. Önceden bi yere toplanırdı göbeğim yamulurdu şimdi hem göbeğim yamuluyor öyle kasılma da var ama bazende tüm karnım taş kesiliyor. Tuvaletimi de artık zor yapıyorum çıkmıyor az az geliyor. Bu iki günde hareketleri de azaldı yumuşadı gibi önceden bacakları sürekli oynardı. Şimdi ara ara dokunuyor. Haftaya çarşamba muayenemiz var merakla bekliyorum
Nasil oldun canımSağolasın
Evet doktorumda dedi korona artmış dikkat et diye bende düşünüyorum acaba covidmikiBir salgın var korona mı başka bir şey mi bilmiyorum ama çoğumuzu sıradan vuruyor sanki. Benim de bu hamileliğim hep hastalıklarla geçtiAllah dermansız dert vermesin. Bebişler de sağlıklı çok Şükür önemli olan o Öksürük için buradan Zühre Ana markasının kozalak macununu tavsiye ettiler. Şimdi sadece geniz arkası akıntı kaldı öksürük geçti ama halsizlik falan bir süre daha devam edecek gibi. Bugün 10bin adım yürümüşüm şimdi pert bir vaziyette ayaklarımı diktim yatıyorum
Ben yaptırmadım canım. Benim sonuçlar çıkmadı. Amniyosentez önerdiler bizde istemedik gebelik ilerledi diye.Manzara efsaneAda ülkesinde yaşamanin avantajları
Kürtaj düşünmeyene gereksiz zaten boşuna stres. Ben o yüzden ikisinde de bir tek detaylı ultrason yaptırdım o kadar. Cezayir'de zaten isteğe bağlı kürtaj yasal değil. Doktorun onay vermesini annenin hayatını riske atacak bir şey olması lazım. Hani düşünsem bir uçağa atlar gelirdim gerçi ama o kadar çok duyduk ki testi aşırı riskli çıkıp sapasağlam çocuk doğuran onun vebalini kaldiramam. Kimisi de ben o riski göze alamam diyor tercih meselesi.
Bizden biri aminosentez sıvısı sonucu bekliyordu labaratuvar bir sürü sorun çıkarmıştı ne oldu son durumu onun rumuzunu da unuttum kelebeklinbir şeydi sanki @Pembekelebek_8787 sen miydin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?