- 9 Aralık 2021
- 1.968
- 1.333
- 48
- 38
Covidi negartif çıkmış Hadi gözün aydın canım. Allah şifaversin@Fatimeesss @_ BlaBla _ @avozge kimler vardı hasta başka hatırlayamadım ama covidse de yapacak bişey yok deyip ihmal etmeyin bi doktora gitmekte fayda var
Benim pcr negatif çıkmış çok şükür. Henüz doktorla konuşamadım d-dimer kan sulandırıcı kullanmama rağmen niye yüksek ona takıldım.
Hasta olmak çok zorburundan nefes alabilmek büyük nimet
İnsalllah gönlüne göre bi doktor bulursunda icin rahat eder canımİnşallah İnşallah. Dikkat etmek gerekiyor yine. İyice artmış vakalar. Valla psikolojik midir nedir boğazımda gıcık acı falan var benimde İnşallah bulaşmamıştır.
Bana da dedi şekerden kaynaklı bazen nadiren gerileme olabiliyor falan dedi. Çok korkuttu beni. Hani bu sandıklarını hep tüketiyorum ben zaten gebeliğin başından beri. Şeker diyetine aşırı dikkat ediyordum ama dediğin gibi artık takmıyorum. Bıraktım öyle aşırı takmayı. Yoksa olmayacak. Napayım şeker yüksek çıksın diyip geçiyorum. Bebeğimde sıkıntı yok zaten çok şükür. Bu doktorların anlatım biçimi çok önemli. Bana da böyle konuşup anlatsaydı bende panik olmazdım. Sıkı takip dedi. Valla önemimüzdeki hafta başka doktora gideceğiz çok daha iyi.
Ben emzik biberon temizleyici aldım onla yıkayıp 5dk kaynar suda bekleyeceğim.silikon benimki kaynar suya koyabiliyorsubKızlar emzik ve biberonları nasıl sterilize edeceğim? Kaynamış suda 5 dk bekletip yıkayarak mı ?
Canım geçmiş olsun. İnşallah negatif çıkar testin.Cumartesiden beri boğazım yanıyordu ama başka bir sıkıntım yoktu, dün akşam boğazım iyice kötü oldu geniz akıntısı burun tıkanıklığı başladı.
Bugün sabah dahiliyeye gittim, bakteriyel enfeksiyon var mı diye boğazımı muayene etti yok dedi o yüzden antibiyotiğe gerek yok dedi.
Ama covid olabilir pcr yapalım dedi, covidsem de yapacak bişey var mı ki dedim yapmasın test diye ama yırtamadım, covidsen bilmemiz lazım dedi. Bir de covidde de sinüzit vs olup sekresyonlar ciğere inebiliyor eğer pozitif çıkarsa antibiyotik vermek gerekir dedi.
Omicron değilmiş şu an başka bir varyant varmış ve yine önceki dönem gibi ağır geçiyor dedi
Bakalım sonuç negatif çıkar inşallah.
Bu arada burun tıkanıklığı da geniz akıntısı yapıp öksürüğe çevirir iliadin sprey kullan geceleri burnun açık olsun dedi.
Bir de kan tahlili yapmış D-dimer yüksek çıkmış, pıhtılaşmayla ilgili bir test. Covid enfeksiyonunda yüksek çıkabiliyormuş halbuki kan sulandırıcı iğne de kullanıyorum.
Kötü hissediyorumtüm hastalara geçmiş olsun, bir sürü hastamız var şu an galiba topicte
Amin amin inşallah canımİnsalllah gönlüne göre bi doktor bulursunda icin rahat eder canımbende hep tükettim ama az tüketmişim galiba porsiyonları cok arttırınca ancak işe yaradı şekere de bazı günler bakmıyorum bile az kaldı zaten suyu falan da iyi dedi şükür zorladı yani cok fazla şu son zamanlar da özellikle Allah’ın izniyle az kaldı ya şükür
Ben kaynamış suya biberon ve emzik temizleyici koyup baya Bi beklettim sonra yıkayıp duruladımKızlar emzik ve biberonları nasıl sterilize edeceğim? Kaynamış suda 5 dk bekletip yıkayarak mı ?
Önce bebeklere özel biberon temizleyicileri var onunla yıkıyoruz, daha sonra kaynamakta olan suyun içine atıp 5dk kaynatıyoruz. Maşa veya kaşıkla çıkartıp hiç elimize değdirmeden kurulayıp emzik kutusuna poşetine atıyoruz. Bebe doğunca en geç 1hafta içinde veriyoruz yoksa tutmuyor çoğu zamanKızlar emzik ve biberonları nasıl sterilize edeceğim? Kaynamış suda 5 dk bekletip yıkayarak mı ?
Benimde 3/4 gündür azaldı hareketleri, midemde aşırı yanmaya başladı, pozisyonmu değiştirdi acaba anlamadım, hareket azlığı tedirgn ediyor beni ama büyüdüğü için alanı daralmıştır diyor çevremdekilerdeBana da hareketlerin hem sayısı hem şiddeti azaldı gibi geliyor. Ama sonuçta hareket ediyor önemli olan odur herhalde. Yürüyüşlere de başladım ya yoruluyorum artık belki de ondandır.
Ay ben hep tersini yaptım neyse bi şey olmazÖnce bebeklere özel biberon temizleyicileri var onunla yıkıyoruz, daha sonra kaynamakta olan suyun içine atıp 5dk kaynatıyoruz. Maşa veya kaşıkla çıkartıp hiç elimize değdirmeden kurulayıp emzik kutusuna poşetine atıyoruz. Bebe doğunca en geç 1hafta içinde veriyoruz yoksa tutmuyor çoğu zaman
Bence de gerek olmayacak doktorlar sonucta her olasiligi söylemek zorundalar ki sonra olasi bi komplikasyonda bize demediniz demeyin diyeKalacak yerim yok. Her hafta kontrole git gel yapamam. Sezaryen düşünsem evet haklısın olabilirdi. Ama normal düşündüğüm için ne zaman doğum olur onu da bilmiyorum. Yani doğum başladığı anda eşim panik olur. Götüremez. Maddi olarak zaten zorlanacağız. Ekstra bir de gaz parası olmasına gerek yok. Nasip artık nağalım inşallah öyle bir durum olmaz. Olacağını da düşünmüyorum artık nedense. Hayırlısı diyelim
Aslında şunu da düşündüm yani bu çocuğun doğduğunda küvez ihtiyacı olmayıp doğduktan sonra başka herhangi bir sebepten de olabilir yani. O yüzden rahatım artık. Bilmiyorum gerçekten içim rahat olmayacak gibi geliyor ama olursa yapacak bir şey yokBence de gerek olmayacak doktorlar sonucta her olasiligi söylemek zorundalar ki sonra olasi bi komplikasyonda bize demediniz demeyin diye
Eşim korkuyor o 1 saatte sıkıntı olur falan diye. Devam edeceğim hastane ile görüştük zaten bakalım öyle bir durumda kendi şubelerine sevk ediyorlarmış. İnşallah hiç gerek kalmaz içimden bir ses gerek kalmayacağını söylüyor ama nasip işte.
Bende 38 de doğursam yeter herhalde
Gümüş suyu ne gı? Hiç duymadım
İnan benimde öyle. Doktora sorduğumda normal dedi bana. Ama güven vermedi haftaya başka doktora gideceğiz ona da soracağım
Aaaa yeminle hiç bilmiyordum valla Allah razı olsun yeni bi şey daha öğrendim. Alayım bariAntimikrobiyal, her şeye kullan. Ağzında aft çıktı kullan, burnuna sık, alkol gibi yakmaz da, çocuk düştü dizine sık, zararsız. Zaten orta çağda veba salgını olduğunda soylular hep gumus çatal kaşıkla yemek yediginden korunmuş
Sıva derm gümüş suyu sprey yaz Google bakz başka markaların da var ama ben bunu kullanıyorum
Rica ederim bizim evin demirbasiAaaa yeminle hiç bilmiyordum valla Allah razı olsun yeni bi şey daha öğrendim. Alayım bariteşekkür ederim
Çok güzelmiş daha önce hiç duymamıştım. Mütüş bi şeymişRica ederim bizim evin demirbasiesim bile ufacikta şeyde alıştı 2 fiş fiş yapıyor, en güzeli yakmıyor da boğazım aciığında, ağızda aft oluştuğunda, böcek isirdiginda hemen sıkıvrler
Ben özel hastaneye gidiyorum, çalışabilir raporu verdiKızlar devlet hastanesinde grev vardı doktor yoktu benim 32 hafta çalışamaz raporu almam lazım ama bayram tatili giriyor araya 31+6 oluyorum yarın özel hastane verir mi acaba
Kaçıncı haftada aldın acabaBen özel hastaneye gidiyorum, çalışabilir raporu verdi
Bende ozelde aldim, ozelde doktorlar calisiyor zaten yarin dahiliye gidecektim aradim doktorlarimiz burada dediKızlar devlet hastanesinde grev vardı doktor yoktu benim 32 hafta çalışamaz raporu almam lazım ama bayram tatili giriyor araya 31+6 oluyorum yarın özel hastane verir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?