Hahah Diyor ki kimisinin 37. Haftadan doguma kadar parca parca gelirmis. Sanirim ben nisan ardindan hemen dogumu baslayanlardan olmicam. Geldikten sonra cogunlukla dogum 2-3 hafta icinde baslicak anlamina gelirmismis. E zaten sezaryen tarihime (2 Agustos )tam 2 hafta var. Benim icin cok bir sey degismemis oldu yani.
Benim olan bütün belirtiler bugün itibariyle gitti. Doktor 10 gün deyince yarın pazara gitmeye karar verdim. Az gezip tozayım bariSanirim ben nisani ardindan direkt dogumu baslayanlardan olmicam ya. Bakalim. Gerci son gunlerde enerjigim. Egil kalk temizlik yapiyorum hic agir hissetmiyorum. Bu da bi belirti
Kimse dokunmasın modum uzun suredirDuygular hepimizin çok karışıklık bence sonuçta ağrısz sızısız bir süreç değil e bizde hergun hastanelerde olan insanlar değiliz haliyle korku kaygı War... Ay bende kimseyi görmek istemiyorum yarın annem geliyor ama kimsenin nazını çekecek psikolojide değilim sevinemiyrm...
Ben artık hiçbir türlü rahat uyuyamıyorum bugün yine mide yanmam tavan buralarda dolaşıyorum uyuyamadımBen göbeğimin altına çok ince bir yastık koyuyorum. Annemlerdeyim şimdi burada yatağım duvar dibinde sırtıma da bir yastık koyuyorum önden ve arkadan desteklenmiş oluyor yani. Göbeğimin altına yastık koymazsam acıyor resmen boşlukta sallanıyor gibi
Ohhhh şifa olsunBu akşam bençok şişti ayaklarım ve yanıyorum
Bende haftalardır göbeğe sırta yastık koyup uyuyorum ama son 2 3 gündür o da kar etmedi yastık dayalı olsa bile acıyor aşağıya çekiyor çözüm bulamadımBen göbeğimin altına çok ince bir yastık koyuyorum. Annemlerdeyim şimdi burada yatağım duvar dibinde sırtıma da bir yastık koyuyorum önden ve arkadan desteklenmiş oluyor yani. Göbeğimin altına yastık koymazsam acıyor resmen boşlukta sallanıyor gibi
Canım çok geçmiş olsun ve gözün aydın. Doğum yaptığın hastaneden memnun kaldım mı ben de orada yapacağım çok merak ediyorum ebe hemşireler ilgili mi bir de hangi doktorsa doğumun gerçekleştiKizlarrr yazılanları çok fazla okuyamıyorum umarım hepiniz iyisinizdir minnoslar gününü bekliyordurbizler yeni serüvene başladık annelik çok çabuk yükleniyor ışık hızında uykusuzluğa alışık olduğum için çok zorlanmiyorum sadece bel ağrısı ve sezeryan yeri ağrısı zorluyor kızım kucağıma gelmek istiyor alamayacagimi ve sebepleri anlatiyorum anlıyor ama çok üzülüyor bu canımı sıkıyor bizde herşey yolunda çok şükür sizlerde gününde sağlıkla kucağınıza alırsınız minnoslari inşallah
Ben 5 yil sonra kardesi dogunca ihmal edilmis bi cocugum. 30 yasimda hala bunun buruklugunu tasiyorum. O yuzden oglum asla boyle hissetmesin isterim tum korkum bu aslindaİnşallah cnm, son günlerde biraz korkuttu ama
Bundan sipariş verdim ben, kampanya var, 350 TL ye geldi, gayet buyuk ve kullanışlı.
Myroka İlk Anne Babek Çantası
Yanlarda Lastikli Cep Bölümleri Mevcut, Ana bölmede 4 cep gözü 1 fermuarlı Cep Bölümü ve bir büyük ana bölüm mevcut, Sırt kısmında çantanın Tamamını kaplayan alanda fermuarlı ekstra göz mevcut, Toplamda İç Kısımlarla Birlikte 12 Bölümden Oluşmaktadır, Astarlı ve Biyelidir, Bebek arabasına...www.myroka.com.tr
Canini sıkma, kardeşimle aramda 1.5 yaş var, pespeseyiz yani. Annemi çileden çıkaran bir çocukmuş, ilk kardeşin dogsa ikinci çocuğu yapmazdım der :)) neyse, benimle.ilgilenemezmis pek, burada babaya iş düşüyor, benimle hep babam.oynarmis ilgilenirmis akşam, sonra babam küçüğü alip annem benle ilgilsnirmis. BeraBer büyüdük kardeşimle, iyi ki var. Canını sıkma
Ben videoyu izlemedim izleyemiorum oyle seyler. Bende hic bisi olmadi. Takildiktan sonra sadece sanci geldikce buyuk abdest gelmis hissiyati var. Ben ne kataterin sirtima sokuldugunu hissettim ne baska bisey. Sonrasinda 1 saate dogurdum. O 1 saatte de yurudum surekli. Yani hafif bi sarhosluk.gibi bisi oluo ama onun disinda bisi yok. Tabi benm ilk anestezimdi ondan da olabilirBazıları diyorki yattım uyudum bazıları videodaki gibi oluyor sanki işe yaramamış kadın titriyor mesela, herkeste farklı mı oluyor acaba? Benim ilk doğumum sıfır açılmayla suni ile başlatıldı 8saat aldım ve öldüm resmen. o yüzden kesinlikle kendi sancımı bile istemiyorum hemen epidural istiyorum. Yürüyebiliyoruz bacaklarımızı hareket ettirebiliyoruz sadece ağrı yok değil mi?
Ay doğurmayı da beceremedim ki geçen gün sancılandım baya da düzenliydi 15-20 dk da geliyordu heyecanlandım gittim doğuruyorum diye hastanede geçti sancılaryarasa gibi dolanacaz heralde doğurana kadar
Aynı ya benim de oğlum olunca uyuyamıyorum bi türlü, yatıyorum dinleneyim bari diye ama o da kar etmiyor.. Ve evet gerçekten insanın hiçbişey yapası gelmiyor ve yapmadım da kalkacak halim bile yoktu.. Su içmek bile gözümde büyüyor o enerjisizlikle.. Halsizlik had safhada..Bende 36+2 deyim aşırı uykum var gözlerim kapanıyor. Oğlum uyumadığı için uyuyamıyorumda tüm gün yatıyorum 2gündür böyle enerjim çekilmiş resmen hiçbişey yapmak istemiyorum
Herkeslere merhaba
Üzerimde bir şok etkisi var hala. Son ana kadar sürekli nornal doğum düşündüm ve istedim. Nedense o acıyı o duyguyu tatmak istiyordum.her şeyde o ladar güzel ve normal ilerliyordu ki kanala bile girmiş kızım. Ama her şey nasip işte. Doktor şeker kaynaklı normal doğum yapamayacağımı söyledi. Çok üzüldüm.kan şekerinde ani iniş çıkışlar olabilir bu da seni ve bebeği tehlikeye sokabilir dedi. Riskleri göz önünde bulundur ona göre karar ver dedi. Kendimi düşünmedim bile direkt bebeğim için sezaryen kabul ettim. 1 ağustos için gün aldım. Haftaya son kontrol olacak. Kan vs vereceğim zaten sonra da sezaryen. Kilosu 2890 olmuş kuzumun. Ama karın çevresi 2 hafta geriye düşmüş. Bana sağlıklı hiç bir problem yok senim fiziki yapını düşünürsek çok normal ki senden de iri bir bebek beklemek mantıksız olur dedi. Hiç bir problem yok dedi.
Çok garip hissediyorum kendimi aşırı hazırlıksızdım bu duruma.
Merhaba, hakkında hayırlısı olsun hiç takma gerçekten vardır bunda da bi hayır.. Bende normal doğum çok istedim ilkinde bekledik de baya ama olmayınca olmuyor.. İnsan böyle normal doğumu hep en iyi taraflarını düşünerek yürüyerek girip yürüyerek çıkcam gibi düşünüp kıyaslayınca üzülüyor tabi.. Ama her doğum öyle olmuyor benim kuzenim normal yaptı kız oturmakta o kadar zorlandı ki 10-15 gün, her tuvalette kötü anıları da oldu o süre.. Yani bilinmez ama belki de böyle kötü anılardan kurtulmuşsndur herşeyde vardır bi hayır.. Ameliyattan da korkma yani kötü taraflarını düşünme sezaryen yine ameliyatlar içinde hafif olanlarından.. 1hafta 10 güne çook yol katlediliyor.. Bi süre sonra hiçbişey olmamış gibi devam yine hayata... Benim sezaryenim de kolay geçmişti şükür ilk gün acı sızı kaçınılmaz tabi ama 2 gece geçirdikten sonra kalkıp 2 vesayitle yoğun bakımda yatıyordu bebişim ona gitmiştim, iki büklüm sandalye de oturup alıp kucağıma emzirmeye çalıştım falan hiç o anların acısı olmadı demekki acımadı yada hissetmedim o meleğin verdiği histen bilemiyorum..1 de giremedik içeri 2 ye geliyordu 1 saat fazladan bekledik. Zaten nst ye falanda sokmadı gerek yok dedi. Benim kız kanala girmiş bekliyor öyle. Dediklerini sürekli tüketiyorum ama karın çevresine yaramamış sadece kilo almış. Beni ameliyat olması çok geriyor nedense korku sardı. Kendimi sanırım çok adapte etmişim normal doğuma o yüzden böyle oldum.
Maşallah aferin minnoş a, bi ara yürekleri hoplattı ama gönlümüzü aldıNe çok yazisma olmus bugün
Doktor günümdü, 34.haftadayiz, 47 cm 2700 kg, ciğer gelistirici igne etki göstermeye başlamış dedi doktor.2 hafta sonra ağustos ilk haftasına beklerken 9-10 ağustos haftasina kadar her şey yolunda olursa o hafta olacağımı dedi doktorum sezaryeni. Bu durumda 2 hafta 3 haftaya çıktı, 37. Haftayı bekliyoruz sipam uslu durursa. Gecen gun apar topar hasyane.cantasi yapmistim. Ama erken riski oldugundan hala sezaryen günü aldırmıyor bana hala
Haftada 2 gun nst ye devam, şu an normal çıkıyor, önümüzdeki nst lere bakacağız dedi doktor
Hepimiz icin hayirli, saglikli son haftalar olir inşallah
Delirella Brüksel'e bildirdi
Ay ne güzel maşallah, gözün aydın sağlıkla yanında bebeğin ne mutlu sanaKızlar bakamadım hepinizin mj na, doğumum normal oldu çok zor bir doğumdu dün gece 2 den beri mafoldum, ama şükür kızım yanımda sağlıklı bende iyiyim şuan mj atan herkese çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim canım Doktorumuz çok iyiydi Alev oral hastanede iyiydi hemşireler bazısı iyiydi bazısı hiçbir şey bilmiyorCanım çok geçmiş olsun ve gözün aydın. Doğum yaptığın hastaneden memnun kaldım mı ben de orada yapacağım çok merak ediyorum ebe hemşireler ilgili mi bir de hangi doktorsa doğumun gerçekleşti
Kaynananinki iş görür zaten ilk bir kaç gün lazım bu sıcakta hemen normal öde geçersin eve gelir gelmez muhtemelen. Benim ilk doğumum da yazındı ananemin külot seklinde hasta bezleri vardı onlardan bir kaç tane kullandım yetti.ayy inşallah hazır olur çok teşekkür ederim.
evde bir sürü hiç giymediğim pembe terlik var
pofuduk ev terliği
3 tane gelin tacım vardı. dış çekimde kullandığım normal taç gibi beyaz incili çıtır çıtır zarif bişey
prense tacı gibi değil
dün taktım akşam evde
eşim çok güzel oldun dedi
abiye kuzu gibi gelin tacımla mı doğursam diye düşünmüyo değilim şu an
ama o zaman bebişin saç bandı olmuyo
şapkayla kalıyo tavşan gibi
dependi şokta da gördüm geçen gün
lohusa pedi de vardı
e bebeğe gidersem diye almamıştım
o daha rahat oluyo diyosanız
eve yakın hemen alırım.
normal ped zatn evde var
hatta şey de var evde
kaynanam sanırım çişini kaçırdığı için kullanıyo
bana da bi paket vermişti niyeyse
hasta bezi gibi bişi
ama şu organizerları nerden alcaz
Benim dé aynı canım ya üstelik oğlan 35. Haftamdayım 2299 kilosu aynı sekilde geri dedi 10 gün sonra gel dedi bana kilo alımına bakalım dedi. Öyle kilosu az diye cok yemek yemene gerek yok dedi değerli şeyleri ye dedi avuç içi kadar et yumurta 1 bardak süt iç dedi bunları yapıyorum dedim ama işte devam dedi bakalım başka sağlık sorunları olmasın da inşallah alırlar bir şekildeKizlarr iyi akşamlar bugün doktora gittim 34+3um 2350 kilosu karın çevresi küçük 2 hafta geri dedi..32+4te gittiğimde 2 kilo falan demişti az almış kiloyu dedi yemek gereken şeyleri söyledi 1 hafta sonraya çağırdı kız bebeği minyon 3 kilo bari doğsa dedi bakimi yönünden de dedicokmu az kilosu acaba
Gözün aydın @krtp86cım Allah analı babalı büyütsün.Kızlar bakamadım hepinizin mj na, doğumum normal oldu çok zor bir doğumdu dün gece 2 den beri mafoldum, ama şükür kızım yanımda sağlıklı bende iyiyim şuan mj atan herkese çok teşekkür ederim
Hayırlısı olsun güzelim belki böyle ha doğurdum ha doğurucam psikolojisinden de çıkarsın böyle günü belli olunca bence senin için daha iyi. Stresin azalır. Doktora için sinmese bir doktor görüşü daha al derdim ama hastane ve doktoru da beğenmişsin gibi doğuma da bir şey kalmadı bir daha kafa karıştırmaya gerek yok sanki.Bende haftaya olsun diyecektim ama ciğerleri biraz daha gelişsin dedi. Temmuzu bitirelim dedi 38+6 ya kadar bekleyeceğiz yani.
Ben sabah 7'de yatış yaptım 18.13'te doğurdum o saate kadar aç susuzdumKuzum doktorun en iyisini bilir. Normal dogumda bana bi yudum su bile vermemislerdi gizli gizli banyoya girip icmistim. Birak biseyler yemeyi. 5 saat sanciyla tum.gun uyumanin uzerine dogurdum. Ama artk doktora yalvariodum cok yoruldum nokur azcik uyyim diye. Ben doktorunun tarzini tavrini cok begendim. Hafif bi seker sorunu degil seninki insulinle ancak dengelendi. Korkacak bisey yok. Evet sezeryan zor. Surec agrili. Ama odak noktani kaybetme. Amac saglikla kucaga almak degil miydi? Nasil oldugunun onemi yok yeter ki saglikla kavusalim. Ayrica biraz da kirildim. Hani ayni gun doguruyoduk. Ben 40 lari beklerken 38 lerde dogurmaya utanmican mi
Amin canım hepimiz sağlıkla alın kucağınızaYa yalancı kasılmalar baya harekrlendirmiş ortalığı demek.. Neyse hayırlısıyla Eli kulağındadır vaktiyle gelir inş
Aynı ya benim de oğlum olunca uyuyamıyorum bi türlü, yatıyorum dinleneyim bari diye ama o da kar etmiyor.. Ve evet gerçekten insanın hiçbişey yapası gelmiyor ve yapmadım da kalkacak halim bile yoktu.. Su içmek bile gözümde büyüyor o enerjisizlikle.. Halsizlik had safhada..
Merhaba, hakkında hayırlısı olsun hiç takma gerçekten vardır bunda da bi hayır.. Bende normal doğum çok istedim ilkinde bekledik de baya ama olmayınca olmuyor.. İnsan böyle normal doğumu hep en iyi taraflarını düşünerek yürüyerek girip yürüyerek çıkcam gibi düşünüp kıyaslayınca üzülüyor tabi.. Ama her doğum öyle olmuyor benim kuzenim normal yaptı kız oturmakta o kadar zorlandı ki 10-15 gün, her tuvalette kötü anıları da oldu o süre.. Yani bilinmez ama belki de böyle kötü anılardan kurtulmuşsndur herşeyde vardır bi hayır.. Ameliyattan da korkma yani kötü taraflarını düşünme sezaryen yine ameliyatlar içinde hafif olanlarından.. 1hafta 10 güne çook yol katlediliyor.. Bi süre sonra hiçbişey olmamış gibi devam yine hayata... Benim sezaryenim de kolay geçmişti şükür ilk gün acı sızı kaçınılmaz tabi ama 2 gece geçirdikten sonra kalkıp 2 vesayitle yoğun bakımda yatıyordu bebişim ona gitmiştim, iki büklüm sandalye de oturup alıp kucağıma emzirmeye çalıştım falan hiç o anların acısı olmadı demekki acımadı yada hissetmedim o meleğin verdiği histen bilemiyorum..
Maşallah aferin minnoş a, bi ara yürekleri hoplattı ama gönlümüzü aldı37. Haftaları konu etti dr demek tebrik ediyorum valla çok sevindim.. Inş öyle olur
Ay ne güzel maşallah, gözün aydın sağlıkla yanında bebeğin ne mutlu sanadarısı bekleyenlere olsun
Valla kuzum normal doğumun bana tek güzel tarafı hemen ayaklandım hiç bişeyim yok, öncesini anlatsam korkarsınızBenim dé aynı canım ya üstelik oğlan 35. Haftamdayım 2299 kilosu aynı sekilde geri dedi 10 gün sonra gel dedi bana kilo alımına bakalım dedi. Öyle kilosu az diye cok yemek yemene gerek yok dedi değerli şeyleri ye dedi avuç içi kadar et yumurta 1 bardak süt iç dedi bunları yapıyorum dedim ama işte devam dedi bakalım başka sağlık sorunları olmasın da inşallah alırlar bir şekilde
Gözün aydın @krtp86cım Allah analı babalı büyütsün.İkinizde iyisiniz çok şükür. Rabbim büyük ecirler vermiştir o kadar acılar çektin.
Hiç bir şey boşuna değil. Çok şükür dayandın Rabbim sabrını da vermiş.kısa sürede iyileşirsin
Bebişinle sağlıklı huzurlu mutlu büyütmek nasip olur inşallah
Topikte en çok dua alan gebe olabilirsin. Hepimizin aklı sende sağlıkla haftaların ilerledikçe bizim de içimiz rahatlıyor. İnşallah 37yi de görürsün ve bebeğine sağlıkla kavuşursun ve hiç ayrilmazsınızDikisim oldugu icin nst ölçümleri kritik bende. Doğum başlarsa acil doğuma alınmam şart, sıkı kontrol ne yapalım. Amin inşallah, sağlıkla 37 i de görürüz inşallah, premature olmaz o zaman dedi doktor. Elimizden geleni yapıyoruz, yeri geldi 3 gunde 2 kez acillik oldum geçen haftagerisi yukarıdakinin kararina kalmış En hayırlısı olsun inşallah.
Cok sagol
Yaa ben de bu doğumda çok heveslenmiştim çok istiyordum ama doktorum aşırı doğal doğumcu olduğu için epidurale karşı. Varislerden dolayı benim önceliğim de dikişsiz olması zaten. Sancıları hissetmeyince doğum süreci uzatabiliyormuş. Doula zaten epidural desem döver beni4 cmden sonra takilabilen bisey. Ama doktor bana 6 da takalim dogumu hizlandirsin demisti. 6 cmde beni yataga oturttular bacaklar olabildigince acik one olabildigince egiksin. Aneztezici birsuru malzemeyle gelio. 2 4 sanci gecene kadar takiyolar. Ama asla hareket etmeyip sancilara dayanmak gerek. Sirta minicik bi igneyle islem oncesi anestezi veriyolar ben hissetmedim bile. Sonra katater takilip deneme dozu veriliyo. Tuttu mu tutmadi mi diye bakiyolar tutmayabiliyomus. Hersey yolundaysa esas dozu veriyolar bekliyosun sanci gelsin die sanci yok. Az bucuk kafan iyi oluyo. Yuruyosun hersryi hissediosun ama agri yok bence cagin mucizesi
Güle güle kullanın canım. Nasıl Kraft. ? İçi filan nasıl bende baktımda bebek arabasıni alayım ona göre alırım dedimdi. Kullanımı içine eşya alma kapasitesi nasilBen sana ne dedim sabahbak 1 2 haftaya doguruyosun hayırlısı böyleymiş çokta düşünmemek lazim detayları ❤
Ayy çok sevindim tospik akilli dur tamam mi ne kadar büyürsen o kadar iyi
Gönül isterdi ki skiphop alalim ama 2300 olmuşKraft aldim ben canim
Aynen canım korkuttu ama sağlıkla dogsunda neyapalim buna şükür diyelim.İnşallah cnm, son günlerde biraz korkuttu ama
Bundan sipariş verdim ben, kampanya var, 350 TL ye geldi, gayet buyuk ve kullanışlı.
Myroka İlk Anne Babek Çantası
Yanlarda Lastikli Cep Bölümleri Mevcut, Ana bölmede 4 cep gözü 1 fermuarlı Cep Bölümü ve bir büyük ana bölüm mevcut, Sırt kısmında çantanın Tamamını kaplayan alanda fermuarlı ekstra göz mevcut, Toplamda İç Kısımlarla Birlikte 12 Bölümden Oluşmaktadır, Astarlı ve Biyelidir, Bebek arabasına...www.myroka.com.tr
Canini sıkma, kardeşimle aramda 1.5 yaş var, pespeseyiz yani. Annemi çileden çıkaran bir çocukmuş, ilk kardeşin dogsa ikinci çocuğu yapmazdım der :)) neyse, benimle.ilgilenemezmis pek, burada babaya iş düşüyor, benimle hep babam.oynarmis ilgilenirmis akşam, sonra babam küçüğü alip annem benle ilgilsnirmis. BeraBer büyüdük kardeşimle, iyi ki var. Canını sıkma
Hareketlerini. Takip et am hani arada uyuyordur filan. Sakin olmaya çalış güzel düşün güzel olsun.Evet sürekli hareket takip ediyorum ediyor allahtan ama cok olmayınca ters biseyler mi var diye düşünmekten kendimü alamıyorum. Yarın da bakacagım boyle olacak mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?