2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Igne çok acıyor mu canım hayirli olsun bu arada

Kızlar selamlar, yazılanları çok okuyamadım doğuran varsa eğer sağlıkl büyüsün

Öğrendiğim taze bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Okuduğum kadarıyla çok fazla bebesi sarılık olan var. Bunun bir sebebi de alt kan grubu uyuşmazlığı yani ABO kan uyuşmazlığı diye geçiyormuş. Anne 0, bebek A veya B kan grubu olduğunda bu durum oluşabiliyomuş. Bu da aslında direkt sarılığa sebep olabiliyomuş. Yapılması gereken bebek doğduktan 1 gün sonra billuribun seviyesine bakılması ve yüksekse hemen fototerapi görmesiymiş. 5. Güne kesinlikle bırakılmamalı aksi durumda sıkıntılı sonuçlar olabilir imiş. Doktor akrabam özellikle uyardı. Çünkü ben 0 ım eşim B kan grubunda, eğer bebemiz B olursa bu durum yaşanabilirmiş. Sanırım bebek doktoru tarafından da atlanabiliyo bu konu. Temkinli olmakta fayda var, İnşallah hiçbirimiz yaşamayız

Bence değil benden kurban bayramında gelmişti. Dün sabah yine geldi aynı bu renk sümüksü ama halâ tık yok artık önemsemiyorum ağrı, su gelmeyince gitmicez
Ay sabah bunu dedim. 1 saat önce devamı geldi şimdi de sık değil ama hafiften adet ağrısı gibi ağrım başladı. Hadi hayırlısı artık

Çok haklisin her doğuma farklı hikaye bugün suni sanciyla dogum yapan farkli kisilerle denk geldim biri diyor 36 saat sürdü çok zorlandım, digeri de dayanilmayacak bir durum olmadi diyor Sağlık sıhhat olsun da gerisi hallolur bir şekilde İnşallah Teşekkür ederim

Amin İnşallah çok teşekkür ederim canım

2. Doğumum olmasına rağmen şu yalancı kasılmalar dediğiniz olay ne bir türlü anlayamıyorum ya . Yada yaşıyorum hissetmiyorum . Ben adet ağrısı da çekmedim hiç o ağrıyı da bilmiyorum . Tek yaşadığım karnımın arada sertleşmesi ki oda girip çıkan bişi değil sertleşiyor 1 2 saat sonra geçiyor . Bide sağ tarafımda oluşan sırt ağrısı . Özellikle bebek sağ tarafa toplandığında oluyor . Ama şu yalancı doğum sancıları nasıl bişi gerçekten merak ediyorum

Ya ben de hiç anlamadım bekletir en azından 41e kadar diye düşünüyordum ama 40'tan sonra geçen her an risk teşkil ediyor cuma almamız lazım dedi zorla cumartesiye ertelettim. Oysaki muayenede her şey yolunda dedi. Sanirim doktor veya hastane politikasına göre değişiyor 40'tan sonra beklenilmesi olayı. Bence çok rahat bekleyebilirdik bebek de ben de gayet rahatız eşimin yetişip yetisemeyecegi de belli değil yarın tekrar test verecek negatife dönmediyse maalesef doğumda hastanede yanımda olamayacak o zaten çok sinir bozucu. Ama eşimde ertelemeye çalışma daha fazla önemli olan sizin sağliğiniz dedi bebeğe bir şey olursa diye korkuyor bekleyince hareketlerimi arttirdim hurmayı arttirdim dedigin çayı deneyim bir de ama ben hiç sanmıyorum kendiliginden baslayacagini daha bebişin keyfi yerinde rahat rahat hareket ediyor beklesek 10 gün daha bekler gibi geliyor bana

Amin İnşallah canım

Benimki 3 kilo 1 numara bez bile buyuk geldi kilolu bebeklerden sonra bu biraz garip geldi banada

Canım yok alakası yok istersen 50 kilo al yinede 2kilo bebek doğurabilirsin. 5kilo alırsın 3.5kg bebek doğurursun yani. Bunlara takılma eşinide boşver. Çok yersen bebek çok alır diye bişey yok
Hamilelik boyunca 23 kilo aldim bebeye 3.300 dediler 3kilo 80 gr anca dogdu yemeyle icmeyle alakali degil aynen

Kızlar çatı muayenesi sonrası aşırı ağrım var. Kemiklerim acıyor resmen dokunamıyorum. Bebekte aşırı hareketlendi aşağısı vıgır vıgır bişeyler oluyor. Sanki her an suyum patlayacakmış gibi hissediyorum. Normal mi bunlar?

Canım yok alakası yok istersen 50 kilo al yinede 2kilo bebek doğurabilirsin. 5kilo alırsın 3.5kg bebek doğurursun yani. Bunlara takılma eşinide boşver. Çok yersen bebek çok alır diye bişey yok
İlk kızda hunharca yedim 35te +12 kiloyla 2350(ultrasonda 2600) doğurdum. Bunda ilkine göre epey az yiyorum 34te +5 kilo ultrasonda 2800

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…