2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Duşa girince biraz gevşedi kaslarım ama çatı ağrısı gibi kemiklerim çok acıyor yürüyemiyorum adım atınca canım yanıyor
Ay o ağrı da ne zor bende de var o ağrılardan canım doktor normal demişti.
Bugün tabureye oturdum kalkarken canımın ağrısından ağladım artık. Oncesinde üstümü değiştirdim, yol yürüdüm çok zorlandım en sonunda saldim kendimi ağladım

Bu arada benden de naçizane bir kaç tavsiye :)
Göğüs yararları için kesinlikle gümüş kapak çok iyi oluyor ben doğumdan öncede kullanmaya başladım hala da kullanıyorum bir gün yara oldu kanadı onda da takmamıştım…

İkincisi zeytinyağında çok çok iyi geliyor göğüs ucu yarasına fakat ben sürdüm bebeğim zeytinyağının tadını aldı galiba ve memeyi emmek istemedi yani göğsün iyi temizlenmesi lazım..

Üçüncüsü süt 3. Günden sonra geliyor doktorlar mamaya kesinlikle karşı ama bebek malesef acıkıyor önce iyice emzirip sonra mama ile desteklenebilir ben hala günde 2 ve 3 kez 20 cc mama veriyorum arada..

Yine doktorlar bebeğin 15 gün gazı olmaz diyorlar ama 5. Günde başlıyor gaz olayı bunun içinde gaz damlası en iyi çözüm..

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar :)

Esas macera da şimdi başlıyormuş meğer gözümüz aydın

Ya benim de açılmam çok yavaş ilerlediği için doğuma kadar epiduralin etkisi geçmişti, tekrar vursak dedim ıkınman lazım şimdi vuramayız artık dediler, doğar doğmaz bir doz vurup rahatlatıcaz seni dediler. Gerçi ilk vurduklarından sonra bebeğin kalp atışları düştü çok o yüzden de tekrar yapmamış olabilirler.
O makatta baskı çok acayip bi ağrı ya. Bana en başından beri büyük tuvaletin gelmiş gibi ıkınma isteği gelmiş gibi hissedersen söyle deyip durdular ama benim başından beri o şekilde ağrıdı zaten, baş basısı çok olduğu için herhalde. Tamam artık ıkınmaya başla tam açıklık olmuş dediklerinde o baskı biraz daha artmıştı sadece ama baştan beri o şekilde ağrımıştı zaten :) Sancının hissedilen derecesini de NSTdeki 50-100den ziyade baş basısı vs etkiliyor herhalde.
Bana çok zor geldi normal doğurmak şahsen Bayağı bi ıkınmam gerekti çıkmayacak diye korktum, Maşallah senin 3 ıkınmada çıkmış :))
İşte doğumdan doğuma çok fark ediyor kimseyi korkutmayalım, Allah herkese hayırlısıyla kolay doğumlar versin

Angara Havası garip anlamadim ki arkadaş.
Valla camlar leşo sinirim bozuldu ama serinledigim icin mutluyum kiz hava durumuna da baktim ha temizlikciyi cagirirken
Kızlar benımkıne prima premium care 1 numara bilr büyük geliyo şuan ahahjajaj
Yaaa minnak totoooo
Kızlar kontrole giderken doktora bi hediye götürmek istiyorum ama ne alınır sizce?
Çikolata olabilir
Ayy tam sanci cekerken indirdi birden ne tuhaf bi havaydi
Gökyüzü bile bana agliyor deseydin
Ayyy şoyke şeyleri okurken aşiri geriliyorum gögsume ben bile dokunamazken birinin ellemesi cinnet geçirmeme sebep olabilir

Valla acıklık kontrol ederken öyle oldu. Hatta ilerki süreçlerde elleriyle kanalda bebeğin kafasını bile tuttular öyle diyim hissettim
Ay onu nasıl hissettin ya
Bana da hep başını hissediyorum falan dediler muayene sırasında da, çocuğumun bıngıldağını mı parmaklıyo bunlar ya diye düşündüm ama dile getirmedim

Bizim gaz olayı ikinci gün başladı ya, dedim gaz olmaması lazım daha, başka bir derdi mi var acaba ama resmen gaz ağrısı gibi bacaklarını çekerek ağlıyor sonra pırt pırt yapınca rahatlıyor filan. Bu kadar erken de başlarmış demek ki

Ben erteleye erteleye hic yazamayacagim. En iyisi kisa da olsa yazmak. 1 Agustos aksami covid pozitif oldugumu ogrendim. Hic belirtim yoktu. Insanin korktugu sey basina gelir ya, oyle bir sey iste benimkisi. Biraz da kotuyu cagirmak diyebiliriz. Şom ağızlılık yapıp birkaç gun oncesinde ya pozitif cikarsak diye düşünmüştüm, senaryolar yazmistim. Hani kucuk bi ihtimal... Oylesine aklimdan gecen bir şey.. Ama gerçek oldu. Gozlerim cikacak yerinden cikarmiscasina agladim. Zaten dogum kendiliginden baslamadi, gerceklesmedi diye stresliydim ve sezaryen olacak olmanin uzerimdeki sıkıntısı vardi. Sonra bir de esimin benimle olamayacagini ogrenmem son dakika golu gibi oldu. En azindan esim yanimda olacak benimle ilgilenebilecek.vs diyordum artik bu secenekte silindi. Hastanede tamamen yalniz olacaktin ve sadece Sezaryene katilabilecekti eşim o kadar. Tek secenegim o doktor ve o hastane oldugundan durumu cabuk kabullendim. Sonrqki gun arayip prosedurleri anlattilar. Saat kacta nereye gelmem gerektigini soylediler. Ben de o sabah guzelce dus aldim. Sonra cantalari kapattik son keyif cappuccinomuzu ictik yola ciktik. Esimin beni odaya birakmasi bile yasakti. Park alanina filyasyon kıyafeti ile biri geldi bir el arabasiyla. Bavullari sularimi fln aldi, direkt benim icin hazirladiklari odaya geldik. Tek kisilik bi odaydi. Sonrasinda nstye bakildi. Belirli araliklarla tansiyon ateş vs. Bir doktor geldi, operasyon oncesi kan aldi. Sezaryende karsilasilabilecek komplikasyonlari anlatti ve bir kagit imzaladim. Aksam hemsire 12den sonra bir sey yiyip icmememi soyledi. Mide asit uretmesin diye de bir ilac verdi. Sabah 5 gibi bir doz daha vericem dedi. Sabah 07:30'ta dusunu almis hazir bekliyor ol dedi. Sonra ertesi gun ameliyat gunu yine sirasiyla birkac kisi gelip gun icinde ne yapacagimizi anlatti ama saat soruyorum saat yok. Duruma gore bakucaz fln deniliyor, 10 gibi dendi sonra ogleden sonra. Acligi gectim ama usuz beklemek cok lanet bir sey. Bekliyorum bekliyorum ses yok. Ben de yatip uyuyum bari dedim zaman gecmiyor. Herkes arayip soruyor ameliyat ne zaman, girdin mi ciktin mi, stres oldum. 9 ay bittiginde baslayan dogurdun mu muhabbetinden daha stres ediciydi o 2 saat. Telefonla resepsiyonu aradim hemsireyi. Beni unutmus olabilirler mi dedim. Yok hayir, doktor hastalari hangi sirayla alacagina o gun gordugunde karqr veriyor aciliyete gore aliyor. Su an 2. Sezaryendeler sen 3.sun dedi. 1 saat kdr sonra beni hazirlamaya geldiler. Sonda takip kiyafet giydirdiler, o sirada esimi aradik. Hazir bekliyordu zaten. Ameliyathane kapisinda bulustuk. Sonra sonunda sira damar yoluna ve spinale geldi. Damar yolu da sipsak bitti. Ama spinal. Bir denedi olmadi. 2 denedi olmadi. O kadar berbat bir his ki. Curuk bir disinelindeki bir telle irrite etmek aciymak gibi. Kemigi gicir gicir oymak gibi. Aslinda daha once yptirdigimda aman bu muymus amma abartiyolar diye dusunmustum bu sefer yapandan mi psikolojimden mi kaynakli bilmiyorum daha bi irrite oldum. Bir turlu olmadi. Olmadikca stres oldum. 6. Denemeden sonra aglamaya basladim. Birak istemiyorum diye. Genel anestezi o zaman dedi. Istemiyorum bebegimi gormek istiyorum dedim. Esimi cagirin dedim. Yasak dediler. Ancak takilinca alabiliriz dediler. Yine de iceri aldilar. Olmuyo dedim esime. Napicaz... o pek bir sey anlamadi ne olmuyor ne oluyor kotu hissediyorum, ameliyat niye baslamiyor anlamadi bakiniyor iyi misin noldu fln diyor. Konuya ortadan daldi. Neyse devami 2. Mesajda

Son düzenleme:
Kızlar merhaba ben sağaalim kıcağıma aldım. Ama stüm gelmedi daha ne kadar sıklıkla ne kadar mama vermeliyim tecrübesi olan var mı 2 günlük oldu

sıcak sekerli çay içersen, sıcak bi duş alıp biraz uyursan sütün daha çabuk gelir canım.
Allah analı babalı büyütsün inşallah

Canım bize aptamil aldırmıştı ebe.

Kızlar merhaba ben sağaalim kıcağıma aldım. Ama stüm gelmedi daha ne kadar sıklıkla ne kadar mama vermeliyim tecrübesi olan var mı 2 günlük oldu
Hadi hatırlı olsun sağlıkla büyüt inşallah canım bebeğini benimde etmediği içim inmemişti sütüm. Eşim bu çaydan aldı. Ebebekte mallar var çikolatalar var emziren anneler için diyor onlardan da alabilirsin. Hepsinden yedim içtim. Özellikle bu çay mükemmel. Bir de babaannem yeşil soğan ye demişti. O da işe yarıyormuş. Eskiler bilir böyle şeyleri dene istersen

Eklentiler

• IMG-20220804-WA0002.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 35
Bu durum rh uyumsuzluğu içinde söz konusu risk dereceleri aynı mı bilmiyorum ama bize de doktor uyarıda bulunmuştu.

Günaydın Bebemi uyuttum da yaziyorumTecavuze uğramış gibi dolaşıyorum meme vermeye çalışmak eziyet acıyor ilk alirken bi canımdan can kopuyor Ucu da büyük mü geliyor napiyor alcam diye bir cebelleşme hali filan. Aşure de işe yaradı bence ki yutkunmaları sıklaştı. Bugün doktor kontrolu var ikinci topuk kanı alıncak. Genel durumu vs bakalım size de yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…