2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Lekelenme, Nişan gelmesi duydum ama böyle bir şey duymadım canım. Ağrı sürekli bir ağrı mı? Doğum ağrısı aralıklı ama düzenli oluyormuş kendini muayene esnasi kastiysan ondan olabilir

Lekelenme, Nişan gelmesi duydum ama böyle bir şey duymadım canım. Ağrı sürekli bir ağrı mı? Doğum ağrısı aralıklı ama düzenli oluyormuş kendini muayene esnasi kastiysan ondan olabilir
Duşa girince biraz gevşedi kaslarım ama çatı ağrısı gibi kemiklerim çok acıyor yürüyemiyorum adım atınca canım yanıyor

İnsanida strese sokmaktan başka bişey değil çok sevindim canım ohh yarasın sütlerin bol bol kilo olsun

Seni çok iyi anlıyorum. İlk doğumumda başımda annem kayınvalidem ve hemşire, üçü birden mememi elleyip çocuğun ağzına vermeye çalışıyorlardı. Bir an dedim allahım ben neyin içine düştüm. Süt mü yok konulmaları geçince kovmuştum hepsini odadan. Stres sebepleri resmen

Evet gerçekten öyle oluyormuş. İnsan zaten doğumda yoruluyor ediyor dinlenemeden basında üsüsen insan toplulugu memeni elleyenler falan geriliyorsun

Evet sonunda fırsat bulup doğum hikayemi yazmaya geldim kızlar ilk önce uyarayım bazı yerleri hassas etkilenirim diyen okumadan geçsin.

Biliyorsunuz o gün gün boyu 7-8 dk da bir kasılmalarım başlamıştı. Kasılmalar gittikçe sadece kasılma olarak kalmayıp hem şiddeti arttı hemde aynı zamanda sancıda eşlik etmeye başladı. Ve ben kasılmalar her girdiğinde istemsizce ufaktan inliyordum. Hatta burda espri yaptım benımde mi acılmam var acaba diye. Neyse en son kasılma artık 00.23 gibi girdi ve 40 saniye falan sürdü o an konuşamıyorsunuz bile zaten. Sadece inlediğimi hatırlıyorum eşim iyi misin noluyor falan dedi cevap vermek istedim ama veremedim o anda. Kasılma biter bitmez doktoru ara bu normal değil gidip bir baktıralım dedim. Eşim aradı doktorım doğumun o an başladığına çok inanmamış aslında hatta emin misin dayanamaz ağlar konusamaz falan demis. Biz ne olur ne olmaz diye cantaları valizleri puseti aldık hastaneye giriş yaptık. Hastaneye gidene kadar arabada kasılmalarım hep devam etti. Sonra beni odama aldılar. Ebe hanım geldi (gerçekten ebe cok önemliymiş normal doğumda ve ben onunla karşılaştığım için aşırı şanslıydım tabi o an bunun farkında değildim.) bana seni nstye alacağım birde alttan muayene yapmam gerekiyor dedi. Tabi ben catı muayenesi olduğunu anlayıp biraz gerildim. Eşimi odadan cıkardı ve ilk önce 2 parmak soktu o an iyi ya sorun yokmuş o kadar diye geçirdim içimden çünkü sıfır acıydı. Meğersem öyle bitmiyomuş 3.parmak girdi gene sorun olmadı. 4.parmakta bastım çığlığı hele üstüne 5.parmakla birlikte bütün eli girdi ve o an bütün koridor benim bas bas bağırmalarıma çığlığıma şahit olmuş hayatımda doğururken bile o acıyı hissetmedim (tabi epidıral sağolsun akdkskak) ebe ben cok bağırıp bacaklarımı cekmeye calısınca biraz kızdı bana. Hatta oho sen buna bu kadar bagırıyorsan dogumu nasıl yapacaksın kafa nasıl cıkcak dedi. Ben o an normal dogumdan aşırı korktum. Sonra nstye basladık. Ben sancılar arttıkca artık ağlamaya falan basladım. Hatta en son sancılarım 100 cıkmaya basladı ve ben esime sey dedigimi hatırlıyorum. Ben ölüyorum sanırım normal dogum yapamayacağım sezeryan olsun uyutun beni diye aglıyordum. Sonra eşim ciddiye almış tabi ebe doktorla konusmıs falan doktorumda istiyorsa yaparız sezeryan onun tercihi demis. Ben tabi o an yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim ve zaten hastaneye geldiğimde de 3cm acıklık ile gelmisim.(bunu bile tahmin etmistim takip edenler bilir akdkskak) hadi dedim janna kendini zorla biraz. Epidural normal olsun dedim. Sonra bana epiduralı sırttan taktılar ilk deneme dozu verildi ben o an catı muayenesi odasındaydım. İlk dozun etki etmesini beklerken ebe bir kadına daha catı yapıyordı o anda kadında benım gibi acılar icinde bagırınca beni gene korku saldı dedim şimdi bana gelcek napcam ben gene aynı acıları yasıcam tribine girdim sonra ebe geldi dedim yapma abla valla dayanamam o da dedi artık epidurallisin hissetmeyeceksin güven bana. Sonra cubuk gibi bir seyle girdi iyice oydu resmen ama hiç hissetmedim o an kanamam gelmiş ve suyum sızmaya baslamıs. Acıklıgımda 5 cm falan olmus. Deneme dozu basarılı olunca biraz daha epidırali arttırıp bacaklarımı uyusturdular evet hissediyordum ama kalkıp yürüyecek kadar değil. Benı sandalye ile odama götürüp yatırdılar. Birde suni sancı baglandı ve aynı zamanda nst takıldı. Bebeğin kalp atısını takip etmemizi ve 100 ün altına düserse hemen csgırmamızı söylediler. Eşim sağolsun sabaha kadar takip etti. Bende ilk basta cok sancı cekip bir anda epidıral alıp rahatladıgım icin vücudum tepkime göstermiş nerden baksanız yatakta 1,5 saat titredim istemsiz olarak. Ara ara ebe gelip acıklığı kontrol etti her sey güzel gitti. Artık en son sabah 6 falandı sanırım. Makatıma baskılar basladı ve ağrıları tekrar hissetmeye basladım. Eşime dedim cağır baksınlar dayanamıyorım doğcak gibi dedim. Ebe geldi ve bir baktı 9cm olmus hadi doguma dedi aldılar benı götürdüler. Sonra dogumhanede catıya cıktım şimdi bi doz daha epidural vurup senı rahatlatcaz dedi. Gerçekten rahatladım ama aynı zamanda suni sancıyı en sona getirdi. Ikınmaları hissetmem icinmis. Bana ıkınma calısmaları yaptırdı. Kızlar işin sırrı sancı ve baskı vurdugunda ilk derin nefes alıp cok afedersiniz ama büyük abdestinizi yapar gibi ıkınmanız gerekiyor. Yani o an aman rezil olur muyum yanlıslıkla yaparsam diye düsünürseniz asla o cocuk cıkmıyor ordan ben ilk basta öyle düsünüp beceremedim cünkü. Sonra ebe güzelce anlattı ve doktorum geldi 3 ıkınmada ufak bir kesiyle kızım doğdu. Doktor geldikten 2 dk sonra doğdu bile diyebilirim daha sonra ten tene temas oldu kordonu babası kesti. Benım yaramaz orda kordona düğüm bile atmış. Sonra onun kontrolleri olmaya gitti o arada bana dikiş attı. 15 dk falan sürdü. 15 dknın ardından plasentada cıktı onu bekliyorduk. Sonra bebekle birlikte odaya alındık ve maceramız böyle basladı

Çatı muayenesiyle alakası olmayabilir belki. Ama hafta itibarıyla bunlar normal. Yatmadan Kağan Kocatepe'yi dinledim. Çatı muayenesi doğumu tetiklemez diyor. Öyle olsaydı, haftasını dolduran gebelere suni sancı vermez sadece çatı muayenesi yapardık, diyor. Ben ikidir muayene oluyorum, tık yok.

Gayet güzel bir doğum olmuş. Ne mutlu. Sağlıkla büyüsün bebiş. Tek anlayamadığım o kadar çatı muayenesi oldum, asla 5 parmakla yapıldığına şahit olmadım. Hep 2 parmakla yapıldı. Çok şaşırdım cidden. Neden buna gerek duymuş ebe acaba. Bir de ebe senin suyunu patlatmış doğum hızlansın diye. Ben buna 2. doğumumda izin vermiştim ama bunda izin vermeyeceğim. Çünkü su doğuma yakın kendisi gelince doğum çok daha kolay oluyor. İzin verdiğime çok pişman olmuştum.

Yaa maşallah sağlıkla büyüsün bebiş ben epiduralsiz normal olsun istiyodum yarına kadar baslamazsa sancim suni sanciyla doğumu baslatacaklar ki muhtemelen o şekilde olacak başlayacaği yok sancimin çünkü, kendi sancim olsa hadi neyse de suni sanciya epiduralsiz dayanamam diye düşünüyorum İnşallah sağlıkla gelsinler dünyaya ve doğanlar da sağlıkla büyüsünler

Valla acıklık kontrol ederken öyle oldu. Hatta ilerki süreçlerde elleriyle kanalda bebeğin kafasını bile tuttular öyle diyim hissettim

Epidural ile cok rahat oluyor canım kesınlıkle tavsıye ederim teşekkürler ederim inşallah

Canım ilk günler gelen anne sütü doyurmayabilir dediği icin aptamil aldık biz. Günde 20 cc anca veriyorum ama ben genelde emip doyuyor cünkü

Çatı ile ilgili değildir cnm, 2 hafta önce bana da yapıldı yine çatı muayenesi, siyah eldiveni ile girdi doktor, o an kasilip canin yandiysa da geciyor Yani. Bebek artık pozisyon aldığı için aşağıya baskı yapıyordur nornal bu da

Bize de hipp önerdi doktorumuz gaz içinde biogaia gaz damlası başladık iyi geldi onu kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…