- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Çok streslisin yapma. Sakın ol akışına bırak bak bebeği de gerersin böyle yaparsanKızlar ben çok stres oldum ya bu çocuk ne zaman gelicek ne olur kizlar dua edin bana rowlet yeni dogum yapanlar bana dua edinde sancım olsun gelsin artik hayırlısıyla başım çok agriyo
Benim brh+ eşimin 0rh+ tehlikeli oluyor mu ki yine? Dün sarılık değerimiz 8 çıkmış. Doktor pazartesi tekrar getirin demişBu durum rh uyumsuzluğu içinde söz konusu risk dereceleri aynı mı bilmiyorum ama bize de doktor uyarıda bulunmuştu.
Haklisin canim pazartesi ye kadar umarım gelir kuzumÇok streslisin yapma. Sakın ol akışına bırak bak bebeği de gerersin böyle yaparsan
O kadar detay bilmiyorum kuzum. İnsallah çok yükselmez minnoşun sarılığıBenim brh+ eşimin 0rh+ tehlikeli oluyor mu ki yine? Dün sarılık değerimiz 8 çıkmış. Doktor pazartesi tekrar getirin demiş
Hahah ay maşallahGünaydınBebemi uyuttum da yaziyorum Tecavuze uğramış gibi dolaşıyorum meme vermeye çalışmak eziyet acıyor ilk alirken bi canımdan can kopuyor Ucu da büyük mü geliyor napiyor alcam diye bir cebelleşme hali filan. Aşure de işe yaradı bence ki yutkunmaları sıklaştı. Bugün doktor kontrolu var ikinci topuk kanı alıncak. Genel durumu vs bakalım size de yazarım.
Bizim doktor da sarılık bakarken kan grubunu söyledi ben 0 bebekte 0 bu grupta genelde görünmüyor gibi bişe dedi .Kızlar selamlar, yazılanları çok okuyamadım doğuran varsa eğer sağlıkl büyüsün
Öğrendiğim taze bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Okuduğum kadarıyla çok fazla bebesi sarılık olan var. Bunun bir sebebi de alt kan grubu uyuşmazlığı yani ABO kan uyuşmazlığı diye geçiyormuş. Anne 0, bebek A veya B kan grubu olduğunda bu durum oluşabiliyomuş. Bu da aslında direkt sarılığa sebep olabiliyomuş. Yapılması gereken bebek doğduktan 1 gün sonra billuribun seviyesine bakılması ve yüksekse hemen fototerapi görmesiymiş. 5. Güne kesinlikle bırakılmamalı aksi durumda sıkıntılı sonuçlar olabilir imiş. Doktor akrabam özellikle uyardı. Çünkü ben 0 ım eşim B kan grubunda, eğer bebemiz B olursa bu durum yaşanabilirmiş. Sanırım bebek doktoru tarafından da atlanabiliyo bu konu. Temkinli olmakta fayda var, İnşallah hiçbirimiz yaşamayız
Doktor bir şey demiyor mu
Hmm. Tamam kuzum amin inşallah doktor gayet iyi demiş ama bilemedim bendeO kadar detay bilmiyorum kuzum. İnsallah çok yükselmez minnoşun sarılığı
İnşallah canım sen kendini sal b önce kafanı dağıt elbet çıkacak bu çocuk ama süreci zorlaştırma. Duam seninle çok gergin yaşadın birçok şeyi rabbim doğumda yüzüne baksın en hayırlısı ile sağlıkla kucağına alHaklisin canim pazartesi ye kadar umarım gelir kuzum
E yani mantıklı. Hem bebek hem sen tehlikeye girersiniz. Bu sadece kilo aşımı için değil. Farklı durumlarda yaşanabilirDogumhanenin doktoru suni sanci verelim bebek bekledikce daha çok kilo alirsa senin için dogumun zor olur dedi eşim bugün gitti işe izne ayrilicak pazartesiye kadar bekliyicem pazarteside kendi doktoruma gidicem canim
Çikolata çok yemeyin kızlar sonra minik totiler gaz bombasına dönerHadi hatırlı olsun sağlıkla büyüt inşallah canım bebeğinibenimde etmediği içim inmemişti sütüm. Eşim bu çaydan aldı. Ebebekte mallar var çikolatalar var emziren anneler için diyor onlardan da alabilirsin. Hepsinden yedim içtim. Özellikle bu çay mükemmel. Bir de babaannem yeşil soğan ye demişti. O da işe yarıyormuş. Eskiler bilir böyle şeyleri dene istersen
Muayeneden bağımsız olarkambelki doğum yaklaştığı için kemiklerin açılıyordurKızlar çatı muayenesi sonrası aşırı ağrım var. Kemiklerim acıyor resmen dokunamıyorum. Bebekte aşırı hareketlendi aşağısı vıgır vıgır bişeyler oluyor. Sanki her an suyum patlayacakmış gibi hissediyorum. Normal mi bunlar?
Ay sonunda doğdu demekHamilelik boyunca 23 kilo aldim bebeye 3.300 dediler 3kilo 80 gr anca dogdu yemeyle icmeyle alakali degil aynen
Bu durum rh uyumsuzluğu içinde söz konusu risk dereceleri aynı mı bilmiyorum ama bize de doktor uyarıda bulunmuştu.
Ay benim hem Rh hem alt kan grubu uyuşmazlığı olabilirKızlar selamlar, yazılanları çok okuyamadım doğuran varsa eğer sağlıkl büyüsün
Öğrendiğim taze bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim. Okuduğum kadarıyla çok fazla bebesi sarılık olan var. Bunun bir sebebi de alt kan grubu uyuşmazlığı yani ABO kan uyuşmazlığı diye geçiyormuş. Anne 0, bebek A veya B kan grubu olduğunda bu durum oluşabiliyomuş. Bu da aslında direkt sarılığa sebep olabiliyomuş. Yapılması gereken bebek doğduktan 1 gün sonra billuribun seviyesine bakılması ve yüksekse hemen fototerapi görmesiymiş. 5. Güne kesinlikle bırakılmamalı aksi durumda sıkıntılı sonuçlar olabilir imiş. Doktor akrabam özellikle uyardı. Çünkü ben 0 ım eşim B kan grubunda, eğer bebemiz B olursa bu durum yaşanabilirmiş. Sanırım bebek doktoru tarafından da atlanabiliyo bu konu. Temkinli olmakta fayda var, İnşallah hiçbirimiz yaşamayız
Yoğun bakıma almak için çabalamak kaçıncı level saçmalıkAy benim hem Rh hem alt kan grubu uyuşmazlığı olabilirÇocuk doktoruna hatırlatayım billurubin baksın biz taburcu olmadan. Eski doktor çok fenaymış her bebeği yoğun bakıma almaya bahane arıyormuş ama bu yenisi takip edip tahlilleri tekrarlayıp ona göre karar veriyormuş, Suriyeliymiş zaten ona da çok sevindim en azından eşim de gidip konusabilir. Ben 0 rh- im, eşim A rh+. Oğlumun kan grubu benimkiyle aynıydı sıkıntı olmamıştı. Bu nasıl olacak teşrif ederse hanımefendi göreceğiz
Amin amin çok şükür sıkıntım yok şimdilik sütten yana. Çikolata değil aslında söylediğim şey değişik bir şey. Böyle Hurmadan falan yapılan yumuşak bi şey. Valla büyükler biliyor işini. Eskiden malt falan mı varmışÇikolata çok yemeyin kızlar sonra minik totiler gaz bombasına dönerbu çayı keyfi içmeyi bile seviyordum ama malt içecekler bende daha çok etki etmişti bide hem bağırsak hem süt için annem sabah pekmez tereyağı yapmıştı o çok ağırdı ama işe yaramıştı yeşil soğanı bana patates salatasında yedirdi komşum ye ye süt yapar diyor ben keramet patateste sandım meğerse soğandaymış bide bizim diğer kızlar burda havuçlu cevizli kek tarifi var ondan yapıyordu. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Bol bol sütünüz olsun inşallah
Kız onların yediği hormonsuz meyve sebzeyi yesek var ya balkon yıkarız sütleAmin amin çok şükür sıkıntım yok şimdilik sütten yana. Çikolata değil aslında söylediğim şey değişik bir şey. Böyle Hurmadan falan yapılan yumuşak bi şey. Valla büyükler biliyor işini. Eskiden malt falan mı varmış
Geriye yaslanarak emzir canım o şekilde akış biraz yavaşlıyor bebek de daha rahat emiyor.Hahah ay maşallahbende bebeği uyuttum biraz da iyi hissedince dolaşalım buralarda dedim. Benimki de yutmaya yetişemiyor genzine kaçırıyor sürekli. Ödüm kopuyor.
Devletten kuvezde kalınan her gün için tonla para aldıklarından bazı özel hastaneler çakallık yapıyor malesef. Oğlumda da gereksiz yere fazla kaldığından şüphelendim hep net bilgi vermediler, cumartesi girdi yoğun bakıma ama tedaviye pazartesi başladılar, o arada her nöbetçi doktor başka bir şey söyledi Allah'ım ne zor bir süreçti hatta imza atıp.bebegi başka hastaneye sevk ettirecektim de iyi yenidoğan doktoru sorunca o hastaneninkini tavsiye etti herkes, e o da pazartesi ancak geldi, hemen antibiyotik tedavisi başladı Çarşamba sabah taburcu için çağırdılar.Yoğun bakıma almak için çabalamak kaçıncı level saçmalıkbizde doktor göndermek için kırk takla atıyordu. Son iki gün şahsına fikirle tuttu onda bile öncesinde bize detaylı açıklama yaptı kabul ettik öyle kaldı. Aynen sen hatırlat canım gözden kaçmasın
İnşallah gerek kalmaz canımGeriye yaslanarak emzir canım o şekilde akış biraz yavaşlıyor bebek de daha rahat emiyor.
Devletten kuvezde kalınan her gün için tonla para aldıklarından bazı özel hastaneler çakallık yapıyor malesef. Oğlumda da gereksiz yere fazla kaldığından şüphelendim hep net bilgi vermediler, cumartesi girdi yoğun bakıma ama tedaviye pazartesi başladılar, o arada her nöbetçi doktor başka bir şey söyledi Allah'ım ne zor bir süreçti hatta imza atıp.bebegi başka hastaneye sevk ettirecektim de iyi yenidoğan doktoru sorunca o hastaneninkini tavsiye etti herkes, e o da pazartesi ancak geldi, hemen antibiyotik tedavisi başladı Çarşamba sabah taburcu için çağırdılar.
Bu sefer çocuk doktorunu ziyarete gittik eşimle. Hayırlı olsun dedik hem de diğer doktorun tutumu dan dolayı çok endişeli olduğumuzu, geldiği için mutlu olduğumuzu söyledik bakalım inşallah bu sefer hiç sıkıntısız atlatırız doğumu da sonraki süreci de
Geçen bende dedim anneme. Bana diyor ki şimdiki bebeklere onu vermeyin bunu vermeyin anneler şunu yemesin bunu yemesin diyorlar diyor. Biz zamanında her şeyi yerdik bebeklere de verirdik bir şey olmazdı diyor. Dedim sizin zamanınızda yiyecek içecekle şimdi ki bir mi yaniKız onların yediği hormonsuz meyve sebzeyi yesek var ya balkon yıkarız sütle
Çok hastayım günlerdir. Asla bedenimi başımı boynumu hiç bir yerimi oynatamıyorum. O yüzden kızımın ayaklarını biraz daha aşağıda başını da yukarıda tutup emzirmeye çalışıyorum. Elimden başka bit şey gelmiyor. Ama iyi olunca dediğini yapacağımGeriye yaslanarak emzir canım o şekilde akış biraz yavaşlıyor bebek de daha rahat emiyor.
Devletten kuvezde kalınan her gün için tonla para aldıklarından bazı özel hastaneler çakallık yapıyor malesef. Oğlumda da gereksiz yere fazla kaldığından şüphelendim hep net bilgi vermediler, cumartesi girdi yoğun bakıma ama tedaviye pazartesi başladılar, o arada her nöbetçi doktor başka bir şey söyledi Allah'ım ne zor bir süreçti hatta imza atıp.bebegi başka hastaneye sevk ettirecektim de iyi yenidoğan doktoru sorunca o hastaneninkini tavsiye etti herkes, e o da pazartesi ancak geldi, hemen antibiyotik tedavisi başladı Çarşamba sabah taburcu için çağırdılar.
Bu sefer çocuk doktorunu ziyarete gittik eşimle. Hayırlı olsun dedik hem de diğer doktorun tutumu dan dolayı çok endişeli olduğumuzu, geldiği için mutlu olduğumuzu söyledik bakalım inşallah bu sefer hiç sıkıntısız atlatırız doğumu da sonraki süreci de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?