Lavman niye? Bana öyle bir şey yapmadılar hiç37+1 olduk bugun kontrol ve nst var insallah tospişim kilo almiştir şafak 13 korkular sariyor her yerimi gün yaklaştıkça dün oturup lavman nasil bisey acaba diye düşünüp agladim mesela
Sukur ya kurtulduk ya gectim hersyden darisi sana insallahDoğurdun hala sana hafta beğendiremedik
Saol canim benim insallah darisi tum kucagina alanlara, alacaklaraAy hadi gözün aydın hayırlı olsun sağlıkla büyüt yavrunu
Normal dogumda yapiliyor ıkınırken mıcma diye dun bana kahvaltidan sonra yaptilarLavman niye? Bana öyle bir şey yapmadılar hiç
AmaNormal dogumda yapiliyor ıkınırken mıcma diye dun bana kahvaltidan sonra yaptilar
Dogdu sukur valla benim hikaye biraz sıkıntı hic anlatipta kimseyi korkutmayim .. en iyisi herkes dogursun oyleMuayeneden bağımsız olarkambelki doğum yaklaştığı için kemiklerin açılıyordur
Ay sonunda doğdu demekHadi gözün aydın, vakit bulduğunda hikayeni bekliyoruz
Ay benim hem Rh hem alt kan grubu uyuşmazlığı olabilirÇocuk doktoruna hatırlatayım billurubin baksın biz taburcu olmadan. Eski doktor çok fenaymış her bebeği yoğun bakıma almaya bahane arıyormuş ama bu yenisi takip edip tahlilleri tekrarlayıp ona göre karar veriyormuş, Suriyeliymiş zaten ona da çok sevindim en azından eşim de gidip konusabilir. Ben 0 rh- im, eşim A rh+. Oğlumun kan grubu benimkiyle aynıydı sıkıntı olmamıştı. Bu nasıl olacak teşrif ederse hanımefendi göreceğiz
Sezaryende olmaz ki ac gidiyosun zaten gunun belliAmaLady Luck sezaryen olacak diye biliyorum. Sezaryende de mi yapıyorlar?
Ağlamak mi,lavman yapılıyor diye mi ağlamıştın.lavman basit birşey can yakıcı bı durum değil rahat ol.kendi kendine yapıyorsun üstelikCipisS -- Blabla -- kiz sezeryanda yapmiyorlarmi anaaa boşuna ağlamişim ben yapiyolar saniyorum ne bileyim
Asfssdfşf hissettim valla dedm aha kafasına dokundular kafası mı dedim evet dedi hattaAy onu nasıl hissettin ya
Bana da hep başını hissediyorum falan dediler muayene sırasında da, çocuğumun bıngıldağını mı parmaklıyo bunlar ya diye düşündüm ama dile getirmedim
Aynen öyle. Bizdeki de erken doğumlara laf ediyor yediğiniz iğne ilaçlardan böyle deyip duruyorGeçen bende dedim anneme. Bana diyor ki şimdiki bebeklere onu vermeyin bunu vermeyin anneler şunu yemesin bunu yemesin diyorlar diyor. Biz zamanında her şeyi yerdik bebeklere de verirdik bir şey olmazdı diyor. Dedim sizin zamanınızda yiyecek içecekle şimdi ki bir mi yanianlatamıyorum bunu bir türlü ona.
Çok hastayım günlerdir. Asla bedenimi başımı boynumu hiç bir yerimi oynatamıyorum. O yüzden kızımın ayaklarını biraz daha aşağıda başını da yukarıda tutup emzirmeye çalışıyorum. Elimden başka bit şey gelmiyor. Ama iyi olunca dediğini yapacağımteşekkür ederim
Çok iyi yaparsın canım ben oğluma yapamadım doktor kızdı siz kendiniz için yapıyorsunuz çocuk İçin değil dedi çok haklı6.ayda odaya ayıran arkadaşlarım bebek kendi odasında uyuduğu için büyüyünce hiç oda ayırma stresini yapamadılar. Ayırmayan arkadaşlarımın çocukları anneleri odaya yatınca kalkıp anne baba yanına gelmiş hepGozleri açılmadan odaya alıştırmak.istiyorum ben de
Kızlar hepinize cok tesekkur ederim guzel mesajlariniizi gordum mutlu oldum .. 19.50de kurtuldum şükür baya zorlu yorucu bi gundu benim icin .. 3.80 grm dogdu boyunu ölcmediler neden bilmiyorum.. kendileri baya aç yalnız memeden ayrilmiyor oda olcak o kadardarisi sizlere olsun insallah sag saglim kurtulun, kavusun yavrunuza
Ay aynenoğlum bezi açınca çişi hemen yapıyor du kızı öyle öğrendiğim iyi oldu yandıkAhaha alemsin bişi olmaz degisirsn oğlanlar hep hop diye çiş yapiyodur bebekken kızlarda gazla beraber kaka yapıyor siper almazsan heryer batabilir demedi deme
Yaaa kıyamam keşke öyle olsa ben şunu öğrendim hayatta en ihtiyacın olduğu anda en çok beklediğin insan yanında olamıyor yada umduğun gibi olmuyor.Benide annem zorluyor gitti bugün onada üzülüyrm biside demek istemiyorum ama daha kaç günlük lohusayım heryer her yerde inan ne sildi be süpürdü giderken, ben isterdim ki pırıl pırıl yapıp gitsin zaten büyük temizlik yeni yapıldı sadece sil süpür yapılsa yeter ama işte beklememk lazım sonra üzülüyrm çok
Hayatım beslenmek vitaminleri alması ayrı birşey sen kilo aldın diye alması ayrı çünkü sen istediğin kadar kilo al bebek almayabilirAma benim yemem le oda beslenmiyormu
Allah nazardan korusun canımEvet sonunda fırsat bulup doğum hikayemi yazmaya geldim kızlarilk önce uyarayım bazı yerleri hassas etkilenirim diyen okumadan geçsin.
Biliyorsunuz o gün gün boyu 7-8 dk da bir kasılmalarım başlamıştı. Kasılmalar gittikçe sadece kasılma olarak kalmayıp hem şiddeti arttı hemde aynı zamanda sancıda eşlik etmeye başladı. Ve ben kasılmalar her girdiğinde istemsizce ufaktan inliyordum. Hatta burda espri yaptım benımde mi acılmam var acaba diye. Neyse en son kasılma artık 00.23 gibi girdi ve 40 saniye falan sürdü o an konuşamıyorsunuz bile zaten. Sadece inlediğimi hatırlıyorum eşim iyi misin noluyor falan dedi cevap vermek istedim ama veremedim o anda. Kasılma biter bitmez doktoru ara bu normal değil gidip bir baktıralım dedim. Eşim aradı doktorım doğumun o an başladığına çok inanmamış aslındahatta emin misin dayanamaz ağlar konusamaz falan demis. Biz ne olur ne olmaz diye cantaları valizleri puseti aldık hastaneye giriş yaptık. Hastaneye gidene kadar arabada kasılmalarım hep devam etti. Sonra beni odama aldılar. Ebe hanım geldi (gerçekten ebe cok önemliymiş normal doğumda ve ben onunla karşılaştığım için aşırı şanslıydım tabi o an bunun farkında değildim.) bana seni nstye alacağım birde alttan muayene yapmam gerekiyor dedi. Tabi ben catı muayenesi olduğunu anlayıp biraz gerildim. Eşimi odadan cıkardı ve ilk önce 2 parmak soktu o an iyi ya sorun yokmuş o kadar diye geçirdim içimden çünkü sıfır acıydı. Meğersem öyle bitmiyomuş 3.parmak girdi gene sorun olmadı. 4.parmakta bastım çığlığı hele üstüne 5.parmakla birlikte bütün eli girdi ve o an bütün koridor benim bas bas bağırmalarıma çığlığıma şahit olmuş hayatımda doğururken bile o acıyı hissetmedim (tabi epidıral sağolsun akdkskak) ebe ben cok bağırıp bacaklarımı cekmeye calısınca biraz kızdı bana. Hatta oho sen buna bu kadar bagırıyorsan dogumu nasıl yapacaksın kafa nasıl cıkcak dedi. Ben o an normal dogumdan aşırı korktum. Sonra nstye basladık. Ben sancılar arttıkca artık ağlamaya falan basladım. Hatta en son sancılarım 100 cıkmaya basladı ve ben esime sey dedigimi hatırlıyorum. Ben ölüyorum sanırım normal dogum yapamayacağım sezeryan olsun uyutun beni diye aglıyordum. Sonra eşim ciddiye almış tabi ebe doktorla konusmıs falan doktorumda istiyorsa yaparız sezeryan onun tercihi demis. Ben tabi o an yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim ve zaten hastaneye geldiğimde de 3cm acıklık ile gelmisim.(bunu bile tahmin etmistim takip edenler bilir akdkskak) hadi dedim janna kendini zorla biraz. Epidural normal olsun dedim. Sonra bana epiduralı sırttan taktılar ilk deneme dozu verildi ben o an catı muayenesi odasındaydım. İlk dozun etki etmesini beklerken ebe bir kadına daha catı yapıyordı o anda kadında benım gibi acılar icinde bagırınca beni gene korku saldı dedim şimdi bana gelcek napcam ben gene aynı acıları yasıcam tribine girdim sonra ebe geldi dedim yapma abla valla dayanamam o da dedi artık epidurallisin hissetmeyeceksin güven bana. Sonra cubuk gibi bir seyle girdi iyice oydu resmen ama hiç hissetmedim o an kanamam gelmiş ve suyum sızmaya baslamıs. Acıklıgımda 5 cm falan olmus. Deneme dozu basarılı olunca biraz daha epidırali arttırıp bacaklarımı uyusturdular evet hissediyordum ama kalkıp yürüyecek kadar değil. Benı sandalye ile odama götürüp yatırdılar. Birde suni sancı baglandı ve aynı zamanda nst takıldı. Bebeğin kalp atısını takip etmemizi ve 100 ün altına düserse hemen csgırmamızı söylediler. Eşim sağolsun sabaha kadar takip etti. Bende ilk basta cok sancı cekip bir anda epidıral alıp rahatladıgım icin vücudum tepkime göstermiş nerden baksanız yatakta 1,5 saat titredim istemsiz olarak. Ara ara ebe gelip acıklığı kontrol etti her sey güzel gitti. Artık en son sabah 6 falandı sanırım. Makatıma baskılar basladı ve ağrıları tekrar hissetmeye basladım. Eşime dedim cağır baksınlar dayanamıyorım doğcak gibi dedim. Ebe geldi ve bir baktı 9cm olmus hadi doguma dedi aldılar benı götürdüler. Sonra dogumhanede catıya cıktım şimdi bi doz daha epidural vurup senı rahatlatcaz dedi. Gerçekten rahatladım ama aynı zamanda suni sancıyı en sona getirdi. Ikınmaları hissetmem icinmis. Bana ıkınma calısmaları yaptırdı. Kızlar işin sırrı sancı ve baskı vurdugunda ilk derin nefes alıp cok afedersiniz ama büyük abdestinizi yapar gibi ıkınmanız gerekiyor. Yani o an aman rezil olur muyum yanlıslıkla yaparsam diye düsünürseniz asla o cocuk cıkmıyor ordan ben ilk basta öyle düsünüp beceremedim cünkü. Sonra ebe güzelce anlattı ve doktorum geldi 3 ıkınmada ufak bir kesiyle kızım doğdu. Doktor geldikten 2 dk sonra doğdu bile diyebilirim daha sonra ten tene temas oldu kordonu babası kesti. Benım yaramaz orda kordona düğüm bile atmış. Sonra onun kontrolleri olmaya gitti o arada bana dikiş attı. 15 dk falan sürdü. 15 dknın ardından plasentada cıktı onu bekliyorduk. Sonra bebekle birlikte odaya alındık ve maceramız böyle basladı
Ay inşallah canım valla saatler geçmiyor derken günler aylar geçtiSukur ya kurtulduk ya gectim hersyden darisi sana insallah
Esas macera da şimdi başlıyormuş meğergözümüz aydın
Ya benim de açılmam çok yavaş ilerlediği için doğuma kadar epiduralin etkisi geçmişti, tekrar vursak dedim ıkınman lazım şimdi vuramayız artık dediler, doğar doğmaz bir doz vurup rahatlatıcaz seni dediler. Gerçi ilk vurduklarından sonra bebeğin kalp atışları düştü çok o yüzden de tekrar yapmamış olabilirler.
O makatta baskı çok acayip bi ağrı ya. Bana en başından beri büyük tuvaletin gelmiş gibi ıkınma isteği gelmiş gibi hissedersen söyle deyip durdular ama benim başından beri o şekilde ağrıdı zaten, baş basısı çok olduğu için herhalde. Tamam artık ıkınmaya başla tam açıklık olmuş dediklerinde o baskı biraz daha artmıştı sadece ama baştan beri o şekilde ağrımıştı zaten :) Sancının hissedilen derecesini de NSTdeki 50-100den ziyade baş basısı vs etkiliyor herhalde.
Bana çok zor geldi normal doğurmak şahsenBayağı bi ıkınmam gerekti çıkmayacak diye korktum, Maşallah senin 3 ıkınmada çıkmış :))
İşte doğumdan doğuma çok fark ediyor kimseyi korkutmayalım, Allah herkese hayırlısıyla kolay doğumlar versin
Birde kızlar olduki doktor sezeryana aldi sizce tam bayilmami yoksa belden assagi mi uyuşma benim olmasa normal ilk defa sezeryan olucak sizce hangisini tercih etmeyelim 2 seceneginde agri derecesi de aynimi sizce yorumlarinizi bekliyorum
Banada yapmadı lavman sanki. Dogumhanede sonda takıp cisimi aldı sadece öyle hatırlıyorumNormal dogumda yapiliyor ıkınırken mıcma diye dun bana kahvaltidan sonra yaptilar
Banada sonda takilmadi bagirsak dolu olmasin diye genelde yapiliyor seninkiler mıcsın önemli degil dedilerseBanada yapmadı lavman sanki. Dogumhanede sonda takıp cisimi aldı sadece öyle hatırlıyorum
Off ben çok huyluyum birinin bana dokunmasi bile delirtiyor beniAğlamak mi,lavman yapılıyor diye mi ağlamıştın.lavman basit birşey can yakıcı bı durum değil rahat ol.kendi kendine yapıyorsun üstelik
Sen sehir hastanesinde dogum yaptin dimi canim nasildi eltim cok merak ediyor orayı 3. Düşünüyor 2sini zubeydede dogurdu bi daha yaparsam oraya gitmek istiyorum diyor zubeyde dedikleri hastane suriyekent gibiymişteBanada sonda takilmadi bagirsak dolu olmasin diye genelde yapiliyor seninkiler mıcsın önemli degil dedilerse
Tebrik ederimSutum yetmiyor 7/24 memede haliyle. Dun 15:00'ten bu yana surekli memedeydu nerdeyse. Gece 15 cc mama istedim ebeden bi o ara biraz dinlendim. Bir de simdi 2. Kez 20 cc mama verdim. Bezini degistirdim. Uyuyor sonunda. 24 saatlik maraton gibiydi ya. Doydu doyacak, uyudu uyuyacak. Hep miyk miyktum derdi doymak biliyorum. 3. Gun yani yarin iner sutum. Digerinde de oyle olmustu. Yilmak yok geldigi kadar emzirmeye devam... Mama ocu degil. Hayat kurtarici. Ama diyelim ki emzirmeyi cok istiyorsaniz, cok icinizde kaliyorsa sutum yok diye uzulmeyin, oyle olumsuz dusunmeyin. Miykladikca emzirin, gak dese meme guk dese meme. Memeler mucizesini yaratiyor. Talebe gore sut uretiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?