Canım 15.gün kilo kontrolü olutor hatts bana dedilerki doktora gidip tarttırırsan mesaj atman bile yeterli. 30.günde aşılar başlıyorBen sağlık ocağının yalancısıyım. Çağırdılar geleceksiniz dediler gideceğiz o yüzden. Kafama göre gitmiyorum bende. Belki yanlış anlamış olabilirim. 15 inde bir de 31 inde geleceksin dediler. Aşıları belki 31 inde yapacaklardır
Ah evimde olsam bende öyle gezeceğim ama kv ve kb varken olmuyor
Gelen giden olmasa bende salcam herkes bı evine yerlesse kapım bı kapansaSırf hava alsın diye saldım memeleri. Ne sütyen ne ped.Islandıkça tişört değiştiriyorum.
Haha o zaman ben karıştırmışım günleriCanım 15.gün kilo kontrolü olutor hatts bana dedilerki doktora gidip tarttırırsan mesaj atman bile yeterli. 30.günde aşılar başlıyor
Ben tekli elektriklisini kullanıyorum cok memnunum.Hanımlae lansinoh un elektrikli süt sağma pompasını kullanan var mı? Veya elekteikli bi pompa kullanıp memnun kalan
Cuma günü 3 kilo 38mhaftaBilmiyorum ki belki birkac hafta beklenir tabi. Ben cok kurcalamak istememistin kendiliginden acilir diye acilmadi. Simdi kendiki sucluyorum belki duzenli masaj yapsaydim acilacakti diye. Ondan mesajini gorunce yazmak istedim. Hangi gun kac haftalik dogum yaptin tam? Kac kg dogdu? Liste icin soruyorum
Bu kadar zit olacagini dusunmedimdiE çocuğun adını abisinin isminin zıt anlamını koymuşsunuz anacım ne bekliyordunuz
Ben ciftli lansinoh kullaniorum mrmnunumHanımlae lansinoh un elektrikli süt sağma pompasını kullanan var mı? Veya elekteikli bi pompa kullanıp memnun kalan
Bu tamamen bi bilinmez bana kalırsa. Ben özel bi ebeyle anlaşmak istiyorum, eğer bi ebeyle anlaşırsan evde o süreci atlatabilirsin hem açıklığını kontrol eder hem için rahat eder. Doğru zamanda hastaneye gidersin.
4. Gun hem saglik ocagi hem hastane dediler pazara geliodu 5. Gun gittik. Sarilik icin kan alacaklardi. Almayin bi alet var ates olcer gibi onla bakin dedm. Bizim.hastanede yenidogan yogunbakimda vardi o cihaz onu bildigimden istedim onunla baktilar
Bizi kan uyusmazlıgı nedeniyle 4. Gğn göreyim dedi hastanede yok diye 6 gün görecekti biz 4. Gün bebemde sarılık gözlemleyip acile gitmiştik doktorumuzla görüşülüp yüksek cıkınca yatış vermişti. Sonra 4 gün sonra tekrar göreyim dedi hastaneden cıkınca. Tekrar gittik sarılık yine cıkınca 4 gün sonra tektar gelin dedi. Dogumdan bir hafta sonra sağlık ocagından sorumlu ebem aradı beni bebeni getir bugun topuk kanı alayım dedi gittik verdik 2. Topuk kanını. Dogumun 15. Günü boy kilo takibine cagırdı. Tam bir ay sonra da hepatit in 2. Dozu icin gideceğiz aile hekimliğine. Bir de kırkı cıktıktan sonra 3 ayı dolmadan herhangi bir zamanda kalca cıkıklıgı için doktora gidin dedi. Bu arada 2. Kez doktora gittiğimizde işitme testi için kulak burun bogazdan da ramdevu alıp işitme testimizi yaptırdık biz bazı hastaneler dogumdan sonra kendi yapıyormus bazen de kulagı ıslak oldugu için yapılamıyormus yeni dogunca. Bunlarım dışında baslaca devlet ası takvimine alınmayan özel ama önerilen aşılar varsa onları da yaptıracagım ben de daha arastırmadım onları.
Biz 3. Gün gittik işitme testi ve kontrol için. İşitme testinde sol kulağında tıkanıklık çıktı normal durum, siz bişey yapmayın tam 1 hafta sonra tekrar gelin sola bakacağız dedi. Kontrolde sarılığı 8 çıktı, kilosu çıkış kilosundan 30 gr azalmıştı. Bide gözünde çapaklanma var damla aldık 5. Gün için tekrar çağırdı. Dün gittik kilosu 30 gr yine azalmış. Halbuki 2 saatte bir hem 2 meme hemde 30cc süt verdik yeri geliyo 40 cc veriyorum. Kakasında çişinde azalma yok gayet bol bol yapıyor. Ama doktor kilosu sanki çok azalmış gibi bu durum istemediğimiz durum ptesi yine gelin dedi. Gitmeyeceğim sıktılar, perşembe gidicem zaten o zaman gösteririm dedim
4 günlükkendi ilk randevu. Sonra 1 haftalıkken tekrar çağırdılar. Şimdş 2 haftalık olduk tekrar gideceğiz aşıları falan varmış
Çok teşekkür ederim kızlar15 gün sağlık ocağına. Ebemle konuştuk beni arıcak sağlık ocağından gitmem gereken gün. Şuan bizim 10. Günümüz
Gözün aydınKızlar dün doğum yaptım. 38+6 3200 Gr 51 cm doğdu oğlum. Çok tatlı bişey pamuk gibi maşallah. Emzirmek çok güzel bir duygu
Bana doktorum 3000 gr oldu çok yemeyeceksin dedi özellikle şekerli şeyleri yeme şeker yasak dedi.Kilo almasını istemiyoruz daha rahat doğurmak için dedi zaten doğan büyüyor alır dedi ama okadar dikkat edemiyorum yani canım isterse yiyorum napiyim yeter ilklerde kilo almamak için yemiyordum sonra bebeğim Kilosı az gitti çok üzüldüm kendimi suclu hissettim -yedim yiyorum yeter ki o iyi olsun. Bişi daha diyim benim arkadas 4 kilo normal doğum yaptı Rabbim kolaylık versin ferahlık versin o zmn oluyor bol dua Rahat olur da kolay doğururuzbir sorum olacak, şuan bebiş 3200 ve ben 37+5 deyim diyelim 40 da doğdu her hafta böyle 200 gr almaya devam etöez değil mi? Şu ana kadar öyle gitti hep 200 gr aldı bu bilmem kaç haftada. Çok büyük olursa doğuramam diye korkuyorum
Ahh hep özendim emzik tutan bebelere benim kız tutmadı beni kullandıAy ay ay kimler gelmiiiiiiiiş
Aynen somut verilerle beraber konuşmak daha etkili olur
Ömür boyu hayatında olması gereken insanlar söz konusu olduğunda ben beklentiyi minimuma indirip olumlu bakmaktan yanayım. Hele böyle olumlu özellikleri de varsa onlara odaklan kendi ailenle ya da başkalarına ne yaptıklarıyla kıyaslamayi bırakınca göreceksin sen de daha mutlu olacaksın. Herkesin yapısı farklı. Çok şükür muhtaç değilsin finansal desteğe ihtiyacın yok olsa da ailen yanında, kv den de baska türlü destek al. İnan bazı şeyler paran olsa da olmuyor. Atıyorum parayla eve yatılı yardimci tutsan şu süreçte rahat edemezsin. Sağolsun gelmiş destek olmuş. Bizim hedefimiz hayatımızı kolaylaştıracak insanları onların isteklerine göre değerlendirmek bak şartları demiyorum istekleri parası çoktur vermek istemez belki ama gelir işini gücünü yapar. E istediği oysa onu yapsın, bir şekilde destek olsun senin işin görülsün de gerisi önemli değil
E çocuğun adını abisinin isminin zıt anlamını koymuşsunuz anacım ne bekliyordunuz
Aaaa o zaman emzik masum yillardir hep onu suçladımEmzik bence efsane bir şey yaa, büyük rahatlık, susturucu Yarınki muayeneye göre bakarım artık sarılık riski azsa daha fazla emzik veririm, gözü iyice açılmadan alışsın
Benim ilk doğumda hiç böyle bişey olmadı resmen çocuğu zor emziriyorum aglaticqk dereceye geliyor yatınca geçiyor 5gun sürüyormuş gün sayıyorum resmenSürekli uyku hali, meme reddine meyil vb durumlar yoksa emzik çok rahat bir şey. Oğlum yoğun bakımdan alışkın olarak gelmişti 2. Ay ile 3. Ay arasiniydi.3le 4 mü emin olamadim şimdi ama 1 ay meme reddi oldu hiç mama vermeden uykuluyken emzirirerk falan atlattık o dönemi. Biraksam hep emerdinde ben sadece uykuya geçiş için kullanmıştım ve 2 yaşındayken bıraktırdim. O 2 senelik konfor için 1 aylık meme reddi gözüme gözümedi açıkçası
Şimdi de kan uyuşmazlığından dolayı yarınki kontrolü bekliyorum onun sonucuna göre vericem, arada verdim bir kaç kere biraz uğraşsam tutacak gibi çünkü. İnşallah kilosu falan iyi çıkar da içimiz rahat eder.
Bence hastanede verdikleri poşet poşet serumların, güçlü ağrı kesicilerin etkisi geçip eve gelince asıl sıkıntılar o zaman başlıyor. Bana da günde 3 türk kahvesi ve 3 litre süt iç, bitter çikolata ye demişlerdi. Evde de hastanede de dediklerini yaptım. Hastanede başım hiç ağrımadı ama evde ağrıyor.
Canım bildiğim kadarıyla emerken zorlanır acıdıgı için, gaz sancısı olabilirEmiyor çok şükür ama bugün bi huzursuz uyuyor uykuya tam geçiş yapamıyor pamukçuklar mı rahatsız ediyor diye düşünüyorum
Ahaha canımsın ağzın bal yesinnBen doğuma kadar 10 kg almıştım tamamını vermişim istemsizboşver sekrr vs sorunun yoksa ye gitsin canım hamilelik de şekerden cok cektim şuan ki mantıgım sağlık yerindeyse her şeyden yemeli insan
Ben aldım da daha kullanmadım, tekli olandan. Son 2 yıldır 2 arkadaşım kullanıyor diye referans onları aldım.Hanımlae lansinoh un elektrikli süt sağma pompasını kullanan var mı? Veya elekteikli bi pompa kullanıp memnun kalan
Çok geçmiş olsun canım. Ya bence bişi olmaz heralde ya . Olmadı sabah dotorunu ararsın sorasın için rahat eder .Kızlar elim yandı, buz geçirmeyince silverdin sürdüm. Hiç bakmadım prospektusune fln. Sonradan aklıma geldi bi bakıyım dedim, hamileliğin son haftalarında kullanılmamalıdır diyo, panik oldum. Bilginiz var mı
Evet, onların yanında zor olur tabii.Ben sağlık ocağının yalancısıyım. Çağırdılar geleceksiniz dediler gideceğiz o yüzden. Kafama göre gitmiyorum bende. Belki yanlış anlamış olabilirim. 15 inde bir de 31 inde geleceksin dediler. Aşıları belki 31 inde yapacaklardır
Ah evimde olsam bende öyle gezeceğim ama kv ve kb varken olmuyor
Bir an evvel o rahatlığa erişmeni diliyorum.Kızlar bebeklerin burnu yıkanınca na
Gelen giden olmasa bende salcam herkes bı evine yerlesse kapım bı kapansa
Epidural verilince bende cok rahatlamıştım. Doğum sancıları cok korkunctu. Özellikle nstte yatarken elin kolun baglı hiçbir pozisyon alamıyosun bi vuruyor 100lerde bende bagırıyordum ölcem galibaa diyebüyük ihtimalle epidurali almasaydım bebeği cıkartacak gücüm kalmazdı o sancılardan sonra. Hastanede birisi almamıstı benden önce geldiği halde benden cok sonra doğurdu. O bagırdıkca ben üzüldüm yatarken valla
Ay arkadaşım da normal doğum yaptı ölüyorum zannettim diyordu oda. Yani Siz böyle anlatınca ben acayip tırsıyorum normal doğum yapmaktan. Zaten Bebis gelmiyor yuzmeye gidiyorum eliptik biniyorum ayrı yok bebiş gelmiyor çok şükür sürekli hareketli ama ne zaman gelcek ya her gece ayrı rüyalarTabiiBenim sancılarım su geldikten bir saat sonra başladı. Hastane saat 8 de gel dedi ama ben 6 ya kadar zor dayandım. Evde her sancı geldiğinde ne yapacağımı şaşırdım. Açıkçası ben bu kadar sert beklemiyordum doğum sancılarını. Neyse gittik nst ye bağladılar. Sancı geldiğinde yatmak çok zor eşimin elini sıktım hep. Ben bağırıyorum yan odada başka birisi bağırıyor çok zordu. Öyle 10 a kadar sancı çektim, bi ara ölmek istiyorum diye bağırıyordum Epidural yaptılar hiç acımadı o sancıların yanında. Ay sonra bir rahatlık hissi geldi cennetteyim sanki. Sancıları görüyorum nst de 127 ye çıkıyor ama bende sadece baskı hissi var acı yok. 11 gibi ebe baktı bebek geliyor şimdi ıkınmaya geçiyoruz dedi. Karnım her sertleştiğinde ıkınmaya başladım. Bir saatin sonuna doğru kafası artık baya aşağıda saçını görüyorlar ama yok çıkaramıyorum. Artık baskı aşağıda fena halde çıkması lazım. Doktor mecbur vakumla çekeceğiz büyük bebek dedi. Kilosu en son 1 ay kadar önce 3200 dü sonra bi daha hiç bakılmadı. Ne çatıya ne kilosuna. En istemedğim şey oluyordu ama mecbur.. Başka bir doktor daha geldi elinde tüp ve tüpe bağlı hortum gibi bir şey vardı. Oda kalabalıklaştı eşim arkada oturuyor şok içinde. Vakumu taktılar sanırım hep bir ağızdan ıkın ıkın diyr bağırmaya başladı odadaki 7 kişi ay korku filmi gibiydi Sonrası karmaşa başladım gene ıkınmaya aşağıda baskı çok daha fazla dedim herhalde her yerlerim yırtıldı Sonunda çıkardık beyefendiyi hemen göğsüme verdiler biraz sonra temizlemeye aldılar. Plasenta da çıktı sonra tahmin ettiğim gibi başladılar dikmeye. İçten dikiş acısını hissetmedim ama dış dikişleri ipin geçişini hissettim. Ohh şükür bitti dedim ama zorluydu ama değerdi
Bende yanmıştim kullandim aklıma bile gelmedi prospectus filan ne dikkatsiz anayimKızlar elim yandı, buz geçirmeyince silverdin sürdüm. Hiç bakmadım prospektusune fln. Sonradan aklıma geldi bi bakıyım dedim, hamileliğin son haftalarında kullanılmamalıdır diyo, panik oldum. Bilginiz var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?