Allah yardımcınız olsunAynen ya rahat takılamıyorum kendi evimde. Eşim sağolsun beni anladı, babası aracılığıyla anlatmaya çalışacak. Çünkü ciddi sıkıntılı bir alınganlıkları var. Kendi evladına da uzun süre küser yani. Bunun daha doğumdan sonrası var, Bakalım ne olacak
Ay tırstım ben de olabiliyor demek.Benmki de hala agriyo. Zart diye soktu igneyi. Ilk dogumda da 2 ay cekmistim agrisini
Senin ki de bir acayipBen dogumdan sonra dun lk kez kv nin evine gittim. 20 yillik bi Komsusu vardi o da ordaydi. Kadinin yaninda bu sefer dilaraya baya yardim ettim dedi. Ben de naptin pardon dedim. Oglum aradi gel yardim et dedi hepimiz oyle buyuttuk dedin kapattin telefonu 4 gun aramadin olur da cagirirsam diye dedim. Senin yaninda mi konustu hic gizli konusmayi bilmiyo dio. Yuzsuzluge bak. Benm yanimda konustu tabi kapatinca da bu hastalik ustalik isi bi bize yok onlar da bi gun yardima muhtac olurlar dedi dedim. O gelmezse sen gelirsin diyo.oglun gelmezse ben ne gelcem bebesinin bakmadigina el kizi bakar mi dedm. Komsusunun yaninda renkten renge girdi. Sonra nasil olduysa yaslaninca kv kp ye bakma meselesi geldi ortaya. Kaliteli bakim evleri var ben yaslaninca cocuklarima yuk olmak istemem maasimi alip beni kambur gibi tasiyacaklarina maasimi oraya verip yatirsinlar beni dedim. Ben istemem oyle yerler cocuklarim dururken dedi. Neyse ki bi cocugun biz degiliz 3 tane daha var seni atmazlar bakimevlerine onlar dedmcok bozuldu yemegi yedim bulasigi biraktim geldim evime
Hastaysa tedavi olsun sen psikiyatr misin ipini koparan gelsin o zaman sana. Bizimki hasta degil. Ben iyiginizi dusunuyorum en ana benim yavrularim kuzularim ayagina somuruyo bebelerini. Bize ev alinacaksa bana da alin bize araba alinacaksa bizimkini de yenileyin. Bi yazlik ev alalim dusuncemiz vardi. Alin alin cok iyi olur yazin biz gider 3 ay kaliriz sizde haftasonlari gelirsiniz diyecek kadar aklini kacirmis. Benim evime ben yokken gidip 3 ay kalacak ben misafir gibi gidicem. Iq su 50 nin ustunde olan herhangi bi canli sunu demezAllah yardımcınız olsunne deyim.
Ay tırstım ben de olabiliyor demek.
Senin ki de bir acayipAllahtan bizimkilerin de bizden hariç 2 oglu bir kizi daha var eşimle konuştuk konuları rahatladim biraz annesinin hasta olduğunu kabul ediyor ve hic değişmeyeceğini bunu kabullenmekten başka care yok he ama artik susar miyim cok çılgın gelin kaynana olcaz artık
Bizim de o şekilde ya ve giden bezin haddi hesabı yok onu geçtim sürekli değişmeme totosunu yıkamama rağmen pişik oldu bizim oğlan pişiğe önerin olur mu kremler bir işe yaramıyor cok kötü kızardı cok üzülüyorum bide kakasının kıvamı nasıl sizin bizim ki hafif sulu normalde pütürlüydü hep İshal gibi de degil ama sulu sanırım o yüzden pişik olduOglum cok boklu ya. Hic kakasiz bezi yok. Dolayisiyla poppsu hep islak. Surekli pisik yuzunden tetikreyim. Sık sık degistiriyorum ama degistirirken ddgistirme bezine de yeni koydugum temiz beze de her yere kaka yapiyor. 4. Bezi baglayabildim dun aksam. Resmen savasiyorum totosuna temiz bez baglayabilmek icin. Ilk 3une koyduyum gibi kaka yapti. Sinirim bozuldu gulmeye basladim. Bu kadar yapmasi normal aslinda. Hep memede hep emiyor. Uzerine 2-3 kez mama da veriyorum.
Valla sadece benim bebişin böyle olmadığını duymak güç veriyor demek ki bebeklerin normali diyorum. O değil saatlerce uyumayıp yorulunca gece baygın gibi uyuyor çocuk emzirmek için aldığımda eli kolu kafası düşüyor uyanmıyor korkuyorum da öyle olunca. Bide pusete oturtmuyorum ben hala çok küçük gömülüp kalır içine diye koyabiliyor muyuz pusete böyle minicikken?Benmki de 7 de basliyo mesaiye 11 e kadar uyanik. Sanirim kendi duzenleri boyle ben uyutmaya calismiyorum biraz kucak biraz puset geziyo
Ay evet bana da ağrı kesici iğne yaptı bacaktan içinde başka bişey var mıydı bilmiyorum hala acıyor bacağım ne kadar ağır bi ilaçmışsa artık 17 gün geçti doğuralı ama iğnenin ağrısı hala geçmediBi de ne sorcam benim doğumdan sonra bacağımdan vurulan iğne vardı ayni anda antibiyotik mi ne takti serumla Hizli bitti serum Allah bana bisey oldu yatağa sigamadim ağır geldi ikisi galiba kalktim zorla hemşire yürüttü filan biraz düzeldim. Şimdi bacağımda ağrısı kaldı resmen ne agirmis igne sizde böyle bir şey varmı???
Ya insan ne yapacağını bilemeyince daha kötü oluyorBizde öyleyiz inan. Saatte yok bizde. Sürekli bir ıkınma ağlama nöbetleri. Çaresiz kaldım. Emerken bile memeyi bırakıp kendini toplayıp ağlamaya başlıyor
Pusetin yenidogan pedi yok mu? Ben koyuyorum. Hatta mutfakta kademeli mama sandalyesi var onun puset gibi pozisyonu var onun icine de koyuyorum. Yoksa surekli kucakta cok zor duz yatinca durmuyo ama onlarin icide duruyoValla sadece benim bebişin böyle olmadığını duymak güç veriyor demek ki bebeklerin normali diyorum. O değil saatlerce uyumayıp yorulunca gece baygın gibi uyuyor çocuk emzirmek için aldığımda eli kolu kafası düşüyor uyanmıyor korkuyorum da öyle olunca. Bide pusete oturtmuyorum ben hala çok küçük gömülüp kalır içine diye koyabiliyor muyuz pusete böyle minicikken?
Sizede gecmis olsun gobekten yana bakarlardi evet bizimde icinde vardi ilacli bi cubukla temizledi icini suan iyi arada kaniyor ama cok degil kapanmalik oldu yaz cocuklarinda sicaktan dolayi gec iyilesiyormus galiba cocuklarda hic boyle sorun yasamadim ben bunda acemilestim iyiceGecmis olsun. Ben de olcuyorum 37.3 derece . 37.5 ustu ates sayiliyor. Ates konusunda yapacaklari ayni ama en basitinden gobek deligine yardimci olurlardi. Arkadaslar bahsetti ya, Turkiyede duzelmezse fln o kismi yakiyolarmis. Ona cozum bulabilirdik en azindan.
Ac olsa yeri gogu yikardi emin ol senide uyutmazdi bende bazen mirildanmasina uyaniyorum saati vakti gecmis oluyor gobusude şiş oluyor hem veriyorum memeyi sessizce saldiriyorGünaydın
Bugün vicdan azabından öldüğüm bir gün olacak. Bebeğimi en son 11 de besleyip yattım. Bi kalktım saat 4 olmuş. Çocum ağlamamışta hiç. Sadece huzursuz mıkırdanıp durmuş. Nasıl üzüldüm anlatamam. Normalde hemen uyanırdım her sese kalkarım ama ne alarm ne kızım hiç birini duymamışım. Ölü gibi yatmışımaç aç durmuş. Karnı dümdüz kalmış
Genzini hafiften ovalayip dösüme yasliyorum sirtini sivazliyorum o an rahat aliyo nefesiniKızlar ya bebeğimi emzirirken süt kaçıyor boğazına nefes alamaz oluyor sonra çok korkuyorum ne yapmam lazım.. ya uzun süre nefes alamazsa?
Sizlerin başına da geliyor mu
Molfix kullaniyorum sizdirma olmuyor sadece altini degisirken fazla saliyor dun abisinin kafasina işedi yazik ..Kızlar bir sorum olacak özellikle erkek bebis annelerine. Hangi bezi kullanıyorsunuz memnunmusunuz? Ben goon kullanıyorum aşırı sızdırıyor hep badisinin yanı ıslak hasta olacak. Bana ne önerirsiniz yarın alayım?
Gecmis olsun cabucak toparlanir insallahSarılık oldu kızım. Kan grubundan dolayı imiş akşam iyice sarardı acile gittik 19.5 çıktı ve yatış verdiler. İlk gittiğimiz hastane ama doğduğu hastaneye götürün yada devlete dedi bizi kabul etmedi. Şimdi doğduğu hastanedeyiz. Foto terapi alıyor iki saatte bir çıkarıp besliyoruz. İnşallah sabaha birşey kalmaz. Başında bekliyorum gözlerini açmasın diye.
Kız ben şunların yarısını yapsam kıyamet koparBen dogumdan sonra dun lk kez kv nin evine gittim. 20 yillik bi Komsusu vardi o da ordaydi. Kadinin yaninda bu sefer dilaraya baya yardim ettim dedi. Ben de naptin pardon dedim. Oglum aradi gel yardim et dedi hepimiz oyle buyuttuk dedin kapattin telefonu 4 gun aramadin olur da cagirirsam diye dedim. Senin yaninda mi konustu hic gizli konusmayi bilmiyo dio. Yuzsuzluge bak. Benm yanimda konustu tabi kapatinca da bu hastalik ustalik isi bi bize yok onlar da bi gun yardima muhtac olurlar dedi dedim. O gelmezse sen gelirsin diyo.oglun gelmezse ben ne gelcem bebesinin bakmadigina el kizi bakar mi dedm. Komsusunun yaninda renkten renge girdi. Sonra nasil olduysa yaslaninca kv kp ye bakma meselesi geldi ortaya. Kaliteli bakim evleri var ben yaslaninca cocuklarima yuk olmak istemem maasimi alip beni kambur gibi tasiyacaklarina maasimi oraya verip yatirsinlar beni dedim. Ben istemem oyle yerler cocuklarim dururken dedi. Neyse ki bi cocugun biz degiliz 3 tane daha var seni atmazlar bakimevlerine onlar dedmcok bozuldu yemegi yedim bulasigi biraktim geldim evime
Benim oglanda cok boklu hamilelik boyunca cignedigim sakiza bagliyorum artik .. boksuz bezi yok temizlerken bokladigi temiz bezleri hic saymiyorum kasla goz arasinda mahfediyo gece ala uykulu bez degisirken alt acmasini unuttugumda ne yatak koyuyo ne carsaf hersey bokOglum cok boklu ya. Hic kakasiz bezi yok. Dolayisiyla poppsu hep islak. Surekli pisik yuzunden tetikreyim. Sık sık degistiriyorum ama degistirirken ddgistirme bezine de yeni koydugum temiz beze de her yere kaka yapiyor. 4. Bezi baglayabildim dun aksam. Resmen savasiyorum totosuna temiz bez baglayabilmek icin. Ilk 3une koyduyum gibi kaka yapti. Sinirim bozuldu gulmeye basladim. Bu kadar yapmasi normal aslinda. Hep memede hep emiyor. Uzerine 2-3 kez mama da veriyorum.
Grubumuz bildiğin mis gibi bebiş kokuyor yailk sayfadaki listeye bakarken ilk konuşmaları okumaya başladım beta yükselicek mi yükselmicek mi diye endişeli konuşmalar, heycanlar.. Zamana bak be duygulandım aşırı. Benim perşembe randevum var yine umarım bir açılma falan vardır hiç bir belirtim yok ama hayırlısı.. Sanki hiç doğurmayacakmışım gibi kötü bir psikolojideyim kapanışı benle yapıcak bu grup bu gidişle birde artık tecrübelendiniz birşey soracağım hastane çantanıza göğüs ucu kremi gümüş kapak falan koydunuz mu? Bana verilen kağıtta almam gerektiği yazılmış ama hangisi işe yarar bilmiyorum aventin kapaklarıda var onuda mı alıyım yani kullandınız mı ilk gün bunlar gerekli oluyor mu gerçekten? Ve son sorum dependen 4 tane 2 tanede gece pedi koydum ne olur ne olmaz diye yeter değil mi ?
Kisiden kisiye değişiyor ben 9 tane dependi bitirdim 2.paketten bile 2 tane falan kullandım. İlk gün cok kanamam oldu.Benim göğüs ucum küçük olduğu için tutamadı silikon uç istedi hemşire, bir de enjektörle filan çekip çıkarmaya uğraştı çektikçe acıdı bayağı, lansinohun kremi yanımdaydı sürdüm rahatlattı mesela, ama gümüş kalkan vs yanımda yoktu ama çantaya atıver bence. Dependin 9 tanelik pakedini bitirmedim bile, ilk iki günden sonra azaldı kanama normal pede geçtim ama hastanede kaç tanesini kullanmıştım hatırlayamadım, istersen 6 tane koy garanti olsun :))
Günaydın
Bugün vicdan azabından öldüğüm bir gün olacak. Bebeğimi en son 11 de besleyip yattım. Bi kalktım saat 4 olmuş. Çocum ağlamamışta hiç. Sadece huzursuz mıkırdanıp durmuş. Nasıl üzüldüm anlatamam. Normalde hemen uyanırdım her sese kalkarım ama ne alarm ne kızım hiç birini duymamışım. Ölü gibi yatmışım
Evet acımaması lazım diyorum ben de karnın içleri acıyor da ameliyat dikiş yeri acımıyor artık ben de sardım bugun de sıcaktan iki dk sonra cıksrdımNormal olması sevindirdi beni ağzı açık uyumasının. Şükğr emzirirken sorun olmuyor rahat nefes alıyor. Ama yatırınca ağzı açılıyor o yüzden normalliğinden endişe ettim bir an.
Ya ne bileyim çok üzüldüm. Karnını dümdüz görünce. Birde guruldıyordu karnı.o yüzden üzüldüm baya.
Haha ay bizde öyleyiz. 4 bez birden gidiyor tek seferde. Dün yine her yeri bokladık. Refleks ile poposundan kaka görünce elimi falan tuttum hattaama nafile işe yaramadı. Her yeri batırdık. Maşallah diyelim. Yapamayınca çok zorlanıyor yavrular
Kız yok o da duymamış. Nevrimiz döndü aslında normal
Acıyor sanıyordum. Acımıyormuş amabugün korseyi oraya da sardım. Dün korkup sarmamıştım. Göbeğim aşağı birikmiş o yüzden
Ne biliyim işte karnı guruldayınca çok üzüldüm. Vicdan yaptım baya Bi. Sonra uyuyamadım zaten sürekli tepesinde bekledim
Yok içinden çıkmadı yenidoğan pediPusetin yenidogan pedi yok mu? Ben koyuyorum. Hatta mutfakta kademeli mama sandalyesi var onun puset gibi pozisyonu var onun icine de koyuyorum. Yoksa surekli kucakta cok zor duz yatinca durmuyo ama onlarin icide duruyo
Hala hastanedeyiz akşamdan beri düşmemiş akşama bir daha tahlil yapılacak duruma göre devam ya da çıkış. 15 olmuş dünden beriGecmis olsun cabucak toparlanir insallahsuan nasil durumu
Gaz geliyordur bence uyutmuyordur, bizümkinin de herhangi bi sıkıntı yok ama o saatlerde uyanıyor 10 a kadar filan etrafı izliyor sessiz sessiz,Uyumuyorher sabah 6.50 de dikiliyoruz ayağa. Altını temizliyorum, karnını doyuruyorum, yatırıyorum biraz sonra ayaklarını karnına çekerek mızırdanmaya başlıyor. Alıyorum bakıyorum karnı yumuşak, sırtını ovalayıp tıpışlıyorum, pırt yok gaz çıkarmıyor. Biraz kusuyor temizleyip yatırıyorum, gözler açık etrafı seyrediyor ve biraz sonra yine başlıyor ayakları karnına çekip mızırdanmaya. Kısır döngüdeyiz uyumuyor bebe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?