Ilk defa duyyorum kaynar suyla yapilmali dendigini. Ben 40 dereceyle yapiom hepSiz mamsyi nasil hazirliyorsunuz? Internette yazanla burdaki ebelerin soyledigi farkli. Ebeler diyorlar ki namanin icinde bir suru bakteri var bunlari oldurmek icin kaynar suyu dokup ardindan soguk su dolu bir kapta sutu ilitman lazim. Internette kaynatip ilittigin 40 dereceye dusmus sicakliktaki suyla mama yapman gerekir.
Hic gec degil kimi doktorlar 1 ay sonra basla diyolar. Saglikla kavusun insallah bebeginizeHerkese merhaba ben normalde ekim annesiydim ama preeklampsi sebebiyle 9 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Bebeğim şu an küvezde. Merak ettiğim birşey var, korse giymeye ne zaman başladınız?
Ben kendimi yeni yeni iyi hissediyorum, öncesinde çok ağrım ve sancım oluyırdu. Bugünlerde alsam, geç mi kaldım acaba korse takmak için?
Canım bişey olmaz insallah eşin de mi duymamiş alarmı ne kadar yorulduysan artikGünaydın
Bugün vicdan azabından öldüğüm bir gün olacak. Bebeğimi en son 11 de besleyip yattım. Bi kalktım saat 4 olmuş. Çocum ağlamamışta hiç. Sadece huzursuz mıkırdanıp durmuş. Nasıl üzüldüm anlatamam. Normalde hemen uyanırdım her sese kalkarım ama ne alarm ne kızım hiç birini duymamışım. Ölü gibi yatmışımaç aç durmuş. Karnı dümdüz kalmış
Ye iç mıç em yat hayat damire güzelOglum cok boklu ya. Hic kakasiz bezi yok. Dolayisiyla poppsu hep islak. Surekli pisik yuzunden tetikreyim. Sık sık degistiriyorum ama degistirirken ddgistirme bezine de yeni koydugum temiz beze de her yere kaka yapiyor. 4. Bezi baglayabildim dun aksam. Resmen savasiyorum totosuna temiz bez baglayabilmek icin. Ilk 3une koyduyum gibi kaka yapti. Sinirim bozuldu gulmeye basladim. Bu kadar yapmasi normal aslinda. Hep memede hep emiyor. Uzerine 2-3 kez mama da veriyorum.
Öyle miHic gec degil kimi doktorlar 1 ay sonra basla diyolar. Saglikla kavusun insallah bebeginize
Amiin,Aynen. Akşam doktor bunları söyledi hala küvez gibi olan olan aletin içinde. Aletten çıkarmıyorlar. O yüzden dakika şaşmadan iki saatte besleme yaptırıyorlar. Kızımda da oldu sarılık bu kadar ilerlememişti. Sanki ilk defa yaşıyor gibi tedirginim. 10 da sınırlarda inşallah düşer ve bşr daha hastalık uğramaz kuzulara ya
Tesekkür ederimBen hamilelikte kullandım göğüs aram mantar olmuştu travazolu hametanla karıştırıp sürdüm doktor tavsiyesi üzerine geçene kadar kullan dedi geçti
Hala acıyor mu senin ameliyat yerinÇok teşekkür ederimnormal olmasına sevindim. Dedim acaba bir sorunu falan mı var diye düşünmüştüm
Dün başladım 2 saat kadar kullandım. Bugünde kullanacağım. Tek sorunum dikişim acıyacak diye düzgün saramıyorum
Ay iyi iyi sevindim öyle ise.
Canım benim kızda öyle. Boğazına kaçırıyor. Alıştım ama ben. Boğazına kaçıracağı anı anlıyorum. Hemen ters çevirip sırtına falan vuruyorum kendine geliyor zaten. Panik yapma sakin. O anda sakin olman gerekiyor.
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınjza alın inşallah
İnşallh az kaldı emzirmekten usanırsın biraz sonraGünaydinrüyamda bugün oglumu emziriyordum boyu çok uzundu maşallah
Ahh çok geçmiş olsun canımHala rahata eremedik. Gobeginin durumu ayni. Yarin doktora goturucez. Ama hicbir sey yapmayacaklarina eminim. Turkiye gibi degil burasi. 2 yasinda kizim icin hicbir ilac verilmedi simdiye kdr calpol disinda. Hicbir zaman kan alinmadi. Sikayetimiz ne olursa olsun. Bol bol emzir sivi alsin, atesi cikarsa calpol kullan disinda bir yardim gelmedi doktorlardan. Ben de doktor olurmusum burda. Cok basit. Sorun ne olursa olsun calpooooollllll. Dunden beri burnu tikali. Temizleyip vakumluyorum ama dolu cocugun. Daha 2 haftaliksin sen ya. Ben naptin nasil usuttum seni. Yikayamiyorum bile. Nasil ya. Kizim 9. Aya kdr hastalanmamisti hic. Neyi farlkli yapmistim ki. Cok bunaldim. Iyiye gideceginel kotuye gidiyo
Sağlıkla kavuşun . Babanıza çok üzüldümYarın insallah benimde dogumum var . Ama bende hic heyecan yok ayni anda babamin ameliyati var baska sehirdeyiz bacağını kesecekler ve yogun bakima alinacak ben doguma gircem bütün duyguları bir arada yaşıyorum ne hissettigimi hic bilmiyorum
Sağlıkla kavuşun inşallahGünaydın kızlar bende insallah bu sabah sezeryan oluyorum Allah hepimize kolaylık versin 2.sezeryan ama insan ilkmiş gibi korkuyor gerçekten
Günaydın canım üzme kendini aç olsa ortalığı yıkardı.Günaydın
Bugün vicdan azabından öldüğüm bir gün olacak. Bebeğimi en son 11 de besleyip yattım. Bi kalktım saat 4 olmuş. Çocum ağlamamışta hiç. Sadece huzursuz mıkırdanıp durmuş. Nasıl üzüldüm anlatamam. Normalde hemen uyanırdım her sese kalkarım ama ne alarm ne kızım hiç birini duymamışım. Ölü gibi yatmışımaç aç durmuş. Karnı dümdüz kalmış
Günaydinrüyamda bugün oglumu emziriyordum boyu çok uzundu maşallah
Vebeklerilk 6 ayagizdan nefesalmayi bilmezler, sadece burnundan nefes alabilirler. Tamamen normal yani. Ek bilgi, o yuzden nurnunun hicbir zaman tikali olmadigina emin olman lazim. Burunda tikaniklik varsa rahat da ememez. Fizyolojik serumla ve ardindan aspiratorle temizlemek lazim.
Normal olması sevindirdi beni ağzı açık uyumasının. Şükğr emzirirken sorun olmuyor rahat nefes alıyor. Ama yatırınca ağzı açılıyor o yüzden normalliğinden endişe ettim bir an.Bur sey olmaz. 2 haftadan sonra 2 saatte 1 uyandirmana gerek yok zaten. Maksimum 5 saate kdr uyumasina izin verebilirsin, tam da bunu yapmis olmussun. Artik aclik hissi olmali ve bunun icin kendisinin uyanma yetisi edinmeli. Sıkma canını. Normal.
Haha ay bizde öyleyiz. 4 bez birden gidiyor tek seferde. Dün yine her yeri bokladık. Refleks ile poposundan kaka görünce elimi falan tuttum hattaOglum cok boklu ya. Hic kakasiz bezi yok. Dolayisiyla poppsu hep islak. Surekli pisik yuzunden tetikreyim. Sık sık degistiriyorum ama degistirirken ddgistirme bezine de yeni koydugum temiz beze de her yere kaka yapiyor. 4. Bezi baglayabildim dun aksam. Resmen savasiyorum totosuna temiz bez baglayabilmek icin. Ilk 3une koyduyum gibi kaka yapti. Sinirim bozuldu gulmeye basladim. Bu kadar yapmasi normal aslinda. Hep memede hep emiyor. Uzerine 2-3 kez mama da veriyorum.
Kız yok o da duymamış. Nevrimiz döndü aslında normalCanım bişey olmaz insallah eşin de mi duymamiş alarmı ne kadar yorulduysan artik
Ye iç mıç em yat hayat damire güzel
Acıyor sanıyordum. Acımıyormuş amaHala acıyor mu senin ameliyat yerin
Ne biliyim işte karnı guruldayınca çok üzüldüm. Vicdan yaptım baya Bi. Sonra uyuyamadım zaten sürekli tepesinde bekledimAhh çok geçmiş olsun canımÇocuklar hasta olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. Hele okul başladı 1.sınıfı hep hasta geçirdi ki bünyesi kuvvetli olmasins rağmen okul hastalık kaynıyor haliyle 1hafta iyi 1hafta hasta idi . Allah bize de kolaylık güç versin
Sağlıkla kavuşun . Babanıza çok üzüldümAcil şifalar diliyorum insanın kendini üzmemesi elde değildir ama bebeğin ihtiyacı var sana süt gelecek diye telkin et kendini güç diliyorum.
Sağlıkla kavuşun inşallah
Günaydın canım üzme kendini aç olsa ortalığı yıkardı.
Ben geceleri saat kurmuyorum kendisi acıkınca sesleniyorhem o uykusunu alıyor hem ben ki süt olsun bana da enerji lazım. Sarılık yoksa uyumasında sakınca yok bence bak çokta güzel kilo almış sütün yarıyor. Sen de yorgun düşmüşsün demekki uyuya kalmışsın.
Bende bakıyorum koyu mavi duruyor. Anne sütü damlayırsan renk değişmez diyorlarmış. Yaptım bakalımKızlar bebislerinizin gözleri ne renkbenim kızım mavi doğdu baya mavi kaldı büyüdükçe elaya döndü. Oglusun da koyu mavi görünüyor şuan mavi kalır mı ne olur acep
Valla bilemedim ama emzirmenin sonuna doğru da oluyor hani tazyikle mi alakalı bilemedim tek korkum nefesini toparlayamazsa diyeGünaydın sütün fazla tazyikli geliyor olabilir mi öyle oldugunu düşünüyorsan yani sütün fışkırarak geliyorsa çok az elinle sagıp tazigini azalt daha sonra bebişin agzına memeni ver benim sütüm öyleydi oglum sürekli tıkanırdı birde süt bogazına kaçınca sakin karşıla telaşlanmamaya çalış sen telaşlanırsan oda telaşlanır zamanla ögrenecektir
Korkuyorum uzun süre nefessiz kalacak diyeTers cevir hafifce sirtine vur ve hafif bir baskiyla kaslarinin arasini burnunu ovala. O manevrayla birden yutkunup rahatlayabiliyolar
Benmki de 7 de basliyo mesaiye 11 e kadar uyanik. Sanirim kendi duzenleri boyle ben uyutmaya calismiyorum biraz kucak biraz puset geziyoUyumuyorher sabah 6.50 de dikiliyoruz ayağa. Altını temizliyorum, karnını doyuruyorum, yatırıyorum biraz sonra ayaklarını karnına çekerek mızırdanmaya başlıyor. Alıyorum bakıyorum karnı yumuşak, sırtını ovalayıp tıpışlıyorum, pırt yok gaz çıkarmıyor. Biraz kusuyor temizleyip yatırıyorum, gözler açık etrafı seyrediyor ve biraz sonra yine başlıyor ayakları karnına çekip mızırdanmaya. Kısır döngüdeyiz uyumuyor bebe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?