Gözün aydın canım umarım bir an önce kavulursun bebisinleHerkese merhaba ben normalde ekim annesiydim ama preeklampsi sebebiyle 9 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Bebeğim şu an küvezde. Merak ettiğim birşey var, korse giymeye ne zaman başladınız?
Ben kendimi yeni yeni iyi hissediyorum, öncesinde çok ağrım ve sancım oluyırdu. Bugünlerde alsam, geç mi kaldım acaba korse takmak için?
Yenidoğan tüm canlıların gözü yenidoğan mavisi oluyor koyu bulanık bir mavi. Zamanla açılıyor veya koyulaşıyor. Bir ümit babaanneye çekerse mavi gözlü olur benim bebedeKızlar bebislerinizin gözleri ne renkbenim kızım mavi doğdu baya mavi kaldı büyüdükçe elaya döndü. Oglusun da koyu mavi görünüyor şuan mavi kalır mı ne olur acep
İyi düşün sağlık işte iyi olsun canım. Doğum esnasında babana çokça dua et bütün dilek kapıları sana açık bı an inşallah sağlığına kavuşurYarın insallah benimde dogumum var . Ama bende hic heyecan yok ayni anda babamin ameliyati var baska sehirdeyiz bacağını kesecekler ve yogun bakima alinacak ben doguma gircem bütün duyguları bir arada yaşıyorum ne hissettigimi hic bilmiyorum
Çok teşekkür ederimGözün aydın canım umarım bir an önce kavulursun bebisinleGeç kalmadın korse için ama bir an önce başlayabilirsin ne kadar erken takarsan okadar iyi
Ahhh k valide demeyinKızlar acil yardımınıza ihtiyacım var.
Dün doktor kontrolüm vardı. Kv hiç bulunamamıştı, o da gelmek istedi. Doktordan bebeğin bu hafta içinde gelme ihtimali yüksek lafını duyunca kendi kendilerine karar vermişler. Ne olur ne olmaz diye bizde kalmaya başladı. Doğuma kadar dururum diyor. Görümcem de çok yakın, bir alo desem koşar. Hiç gerek yok. Sağolsunlar güzel bir düşünce ama stres yapmaya başladım. Şu an anlaşamama durumu yok ama vakit geçiremiyorum. Eşim de hak veriyor. Tek sıkıntı nasıl anlatacağımız. Çok alıngan. Ben bir şey desem kıyamet kopar. Sabahtan beri eşimle düşünüyoruz nasıl anlatırız diye. Sizden fikir rica ediyorum çünkü bu stresle çocuk geleceği varsa da gelmeyecek
Ahahahaha ilk kez duydum ayBende bakıyorum koyu mavi duruyor. Anne sütü damlayırsan renk değişmez diyorlarmış. Yaptım bakalım
Evet ondan merak ettim herkesin ki mi acaba mavi doguyorYenidoğan tüm canlıların gözü yenidoğan mavisi oluyor koyu bulanık bir mavi. Zamanla açılıyor veya koyulaşıyor. Bir ümit babaanneye çekerse mavi gözlü olur benim bebede
Aynen ya rahat takılamıyorum kendi evimde. Eşim sağolsun beni anladı, babası aracılığıyla anlatmaya çalışacak. Çünkü ciddi sıkıntılı bir alınganlıkları var. Kendi evladına da uzun süre küser yani. Bunun daha doğumdan sonrası var, Bakalım ne olacakAhhh k valide demeyinen dertli benim burda. Bizim de az daha geliyorlardı hem de k baba kaynana e bi de annem gelcekti k babaya kalsa annemin olmasi muhim değilmiş neyse baya sinir stres tansiyon yükselmesi sorunu çözdük ben k valide ile bağları koparttım eşim de annesini aradı doguma sadece annemin olmasini istedigimi filan söyledi ki bunu aylar öncesinden söyledim de kadina duramiyo ki. Hala gelmediler 40im ciksin gelirler . Güzel bir dille kendini rahat hissetmeyeceğini eşin anlatabilir annesine bundan normal ne var anlamıyorum dogurcaz arkadaş anlayın kolay mi kanamasi var biseyi var sicak terliyoruz giyimimizle rahat edemeyiz vs vs
Benmki de hala agriyo. Zart diye soktu igneyi. Ilk dogumda da 2 ay cekmistim agrisiniBi de ne sorcam benim doğumdan sonra bacağımdan vurulan iğne vardı ayni anda antibiyotik mi ne takti serumla Hizli bitti serum Allah bana bisey oldu yatağa sigamadim ağır geldi ikisi galiba kalktim zorla hemşire yürüttü filan biraz düzeldim. Şimdi bacağımda ağrısı kaldı resmen ne agirmis igne sizde böyle bir şey varmı???
Yanindaa dursa dogum baslayinca seni yatirip dogurtacak heralde. Bu dusunceliyim ayagina yaptiklari dusuncesizlikler beni oldurecekKızlar acil yardımınıza ihtiyacım var.
Dün doktor kontrolüm vardı. Kv hiç bulunamamıştı, o da gelmek istedi. Doktordan bebeğin bu hafta içinde gelme ihtimali yüksek lafını duyunca kendi kendilerine karar vermişler. Ne olur ne olmaz diye bizde kalmaya başladı. Doğuma kadar dururum diyor. Görümcem de çok yakın, bir alo desem koşar. Hiç gerek yok. Sağolsunlar güzel bir düşünce ama stres yapmaya başladım. Şu an anlaşamama durumu yok ama vakit geçiremiyorum. Eşim de hak veriyor. Tek sıkıntı nasıl anlatacağımız. Çok alıngan. Ben bir şey desem kıyamet kopar. Sabahtan beri eşimle düşünüyoruz nasıl anlatırız diye. Sizden fikir rica ediyorum çünkü bu stresle çocuk geleceği varsa da gelmeyecek
Bizde öyleyiz inan. Saatte yok bizde. Sürekli bir ıkınma ağlama nöbetleri. Çaresiz kaldım. Emerken bile memeyi bırakıp kendini toplayıp ağlamaya başlıyorUyumuyorher sabah 6.50 de dikiliyoruz ayağa. Altını temizliyorum, karnını doyuruyorum, yatırıyorum biraz sonra ayaklarını karnına çekerek mızırdanmaya başlıyor. Alıyorum bakıyorum karnı yumuşak, sırtını ovalayıp tıpışlıyorum, pırt yok gaz çıkarmıyor. Biraz kusuyor temizleyip yatırıyorum, gözler açık etrafı seyrediyor ve biraz sonra yine başlıyor ayakları karnına çekip mızırdanmaya. Kısır döngüdeyiz uyumuyor bebe
Bende şaşırmıştım duyunca. Denedim etkisini görürsem ne alaAhhh k valide demeyinen dertli benim burda. Bizim de az daha geliyorlardı hem de k baba kaynana e bi de annem gelcekti k babaya kalsa annemin olmasi muhim değilmiş neyse baya sinir stres tansiyon yükselmesi sorunu çözdük ben k valide ile bağları koparttım eşim de annesini aradı doguma sadece annemin olmasini istedigimi filan söyledi ki bunu aylar öncesinden söyledim de kadina duramiyo ki. Hala gelmediler 40im ciksin gelirler . Güzel bir dille kendini rahat hissetmeyeceğini eşin anlatabilir annesine bundan normal ne var anlamıyorum dogurcaz arkadaş anlayın kolay mi kanamasi var biseyi var sicak terliyoruz giyimimizle rahat edemeyiz vs vs
Ahahahaha ilk kez duydum ay
Evet ondan merak ettim herkesin ki mi acaba mavi doguyorKizim mavi kaldi bir sür çok güzeldi . Benim gözlerim yeşil mavi arasi belkim dedimmm oğlum da tutar maviş
doğum yaptınız mı iyi haberlerinizi bekliyoruzKolay gelsin canım .asi takvimleri nette sosyal medyada var. Özel aşıları bende yaptıracağım inşallah da benim yurt dışı durumumu var nasıl oalcak bilmiyorum yurt dışındaki aşı ile buradaki aynı mi bilmiyorum
Ben dogumdan sonra dun lk kez kv nin evine gittim. 20 yillik bi Komsusu vardi o da ordaydi. Kadinin yaninda bu sefer dilaraya baya yardim ettim dedi. Ben de naptin pardon dedim. Oglum aradi gel yardim et dedi hepimiz oyle buyuttuk dedin kapattin telefonu 4 gun aramadin olur da cagirirsam diye dedim. Senin yaninda mi konustu hic gizli konusmayi bilmiyo dio. Yuzsuzluge bak. Benm yanimda konustu tabi kapatinca da bu hastalik ustalik isi bi bize yok onlar da bi gun yardima muhtac olurlar dedi dedim. O gelmezse sen gelirsin diyo.oglun gelmezse ben ne gelcem bebesinin bakmadigina el kizi bakar mi dedm. Komsusunun yaninda renkten renge girdi. Sonra nasil olduysa yaslaninca kv kp ye bakma meselesi geldi ortaya. Kaliteli bakim evleri var ben yaslaninca cocuklarima yuk olmak istemem maasimi alip beni kambur gibi tasiyacaklarina maasimi oraya verip yatirsinlar beni dedim. Ben istemem oyle yerler cocuklarim dururken dedi. Neyse ki bi cocugun biz degiliz 3 tane daha var seni atmazlar bakimevlerine onlar dedmAhhh k valide demeyinen dertli benim burda. Bizim de az daha geliyorlardı hem de k baba kaynana e bi de annem gelcekti k babaya kalsa annemin olmasi muhim değilmiş neyse baya sinir stres tansiyon yükselmesi sorunu çözdük ben k valide ile bağları koparttım eşim de annesini aradı doguma sadece annemin olmasini istedigimi filan söyledi ki bunu aylar öncesinden söyledim de kadina duramiyo ki. Hala gelmediler 40im ciksin gelirler . Güzel bir dille kendini rahat hissetmeyeceğini eşin anlatabilir annesine bundan normal ne var anlamıyorum dogurcaz arkadaş anlayın kolay mi kanamasi var biseyi var sicak terliyoruz giyimimizle rahat edemeyiz vs vs
Maflor guneye iyi geldi galiba biraz doktor 3 kez 6 damla dedi A avozge 2 kez 5 damla deyince oyle basladim baktim olmadi 3 kez 6 damlaya cikardim. Cocuk kaka gaz isini cozunce pamuk gibi uyuyoBizde öyleyiz inan. Saatte yok bizde. Sürekli bir ıkınma ağlama nöbetleri. Çaresiz kaldım. Emerken bile memeyi bırakıp kendini toplayıp ağlamaya başlıyor
Bugün moralim o kadar bozuktu ki, şu yorum beni güldürdü.Yanindaa dursa dogum baslayinca seni yatirip dogurtacak heralde. Bu dusunceliyim ayagina yaptiklari dusuncesizlikler beni oldurecek
Bende bunu deneyeceğim bakalım inşallah iyi gelir. Forbiome kullanıyorduk kakada sıkıntı yok ama gaz çıkaramıyor.
Guya yaz bebeleri gazli olmazdi kim uydurdu bu yalani acabaBende bunu deneyeceğim bakalım inşallah iyi gelir. Forbiome kullanıyorduk kakada sıkıntı yok ama gaz çıkaramıyor.
Tazyikli olmasından kaynaklı oluyormuş sanırım o , pozisyonu daha dik yapıp , elinizi makas yaparsanız tazyigi azaltıyor diye okudum ama tecrübeli değilim okuduğumu aktarıyorum size, tecrübeli anneler daha iyi bilirKızlar ya bebeğimi emzirirken süt kaçıyor boğazına nefes alamaz oluyor sonra çok korkuyorum ne yapmam lazım.. ya uzun süre nefes alamazsa?
Sizlerin başına da geliyor mu
Benim göğüs ucum küçük olduğu için tutamadı silikon uç istedi hemşire, bir de enjektörle filan çekip çıkarmaya uğraştı çektikçe acıdı bayağı, lansinohun kremi yanımdaydı sürdüm rahatlattı mesela, ama gümüş kalkan vs yanımda yoktu ama çantaya atıver bence. Dependin 9 tanelik pakedini bitirmedim bile, ilk iki günden sonra azaldı kanama normal pede geçtim ama hastanede kaç tanesini kullanmıştım hatırlayamadım, istersen 6 tane koy garanti olsun :))Grubumuz bildiğin mis gibi bebiş kokuyor yailk sayfadaki listeye bakarken ilk konuşmaları okumaya başladım beta yükselicek mi yükselmicek mi diye endişeli konuşmalar, heycanlar.. Zamana bak be duygulandım aşırı. Benim perşembe randevum var yine umarım bir açılma falan vardır hiç bir belirtim yok ama hayırlısı.. Sanki hiç doğurmayacakmışım gibi kötü bir psikolojideyim kapanışı benle yapıcak bu grup bu gidişle birde artık tecrübelendiniz birşey soracağım hastane çantanıza göğüs ucu kremi gümüş kapak falan koydunuz mu? Bana verilen kağıtta almam gerektiği yazılmış ama hangisi işe yarar bilmiyorum aventin kapaklarıda var onuda mı alıyım yani kullandınız mı ilk gün bunlar gerekli oluyor mu gerçekten? Ve son sorum dependen 4 tane 2 tanede gece pedi koydum ne olur ne olmaz diye yeter değil mi ?
Hiç sorma ya. Çocuk uyuyamıyor gazdan.Guya yaz bebeleri gazli olmazdi kim uydurdu bu yalani acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?