Ben mamajonun az akımlı yenidoğan biberonunu kullanıyorum bebem sevdi göğsümü de tutuyor hatta biberondan sonra göğsümü daha iyi tutuyor. Cubku biberondan göğsümden az süt geliyotMamayı hangi biberonla veriyorsunuz avent almıştım ben çok boğazına kaçıyor sizde böyle bi sorun var mı
Bize de hastanede mama verdirmediler. Sonra çocuğun sarılığı yükseldi açlıktan 2 günde. Ama ben verdim daha fazla dayanamadım. Evde de 1 2 kere verdim sütüm inene kadar.Valla ben de anlamadım cocuğun ac durması mama vermektem iyi galiba onlara göre. Ben de vermiyim diyorum Cocugun kakası azaldı, memeler boş mecbur verecez ayrıca ben kendim 2.5 ay emmisim ondan sonrasını annem dayamıl aptamil gayet de sağlıklıyım şukur. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Mama verince oh bi güzel doyuyor dediğin gibi insanın içi rahat ediyor
Kakasında kan yoksa kesin alerji demek pek mümkün değil aslinda. Benim büyük oğlumda 3 yıl boyunca çoklu gıda alerjisi vardı o yüzden bu konuda tecrübeliyim biraz. Alerjiyi tespit etmek çok zor gerçekten çünkü bir çok belirtisi zaten başka şeylerin de belirtisi. İlla diyet yapıcam yoksa içim rahat etmez dersen temel alerjenleri beslenmenden çıkarıp bir değişiklik olacak mı bakabilirsin. Bu konuda doktorlar 2 yol izliyor bazıları alerjen olma ihtimali düşük çok az gıda bırakıp herşeyi kesiyor ve kontrollü ekliyor.ama bu bana mantıklı gelmiyor çünkü bazen anne sadece patates zeytin ile besleniyor ama bir bakıyorsun meğer zeytine alerjisi varmış çocuğunYa bi kaç gündür az az olan dün bugün artan bi ishali var muhtemelen alerji bizim Ki nasıl tespit edicem bunu hiç bilmiyorum benim yediklerimden geçiyor muhtemelen süt ürünü tüketmeyi bıraktım yarın doktora gidip kaka testi veririz enfeksiyon yoksa yüzde yüz alerji ama neye karşı cok zor tespit etmek
Masalalh tospiğe. Küçük doğanlar daha hızlı.toparliyorOglumu asmye goturdum bugun. 4130 olmus. Modum yukseldi sutum yetmio hep aglio ac kalio die dusunuyodum kalmiyomus
Evde bekleyenin yoksa hastaneden erken çıkma, doktor iyiysen taburcu edebilirim dicek ama sen yok bir gece daha kalayim deSelam kizlar oğlumla kavuştuk çok şükür ❤
Doğumum sabah 6 da yatisimla 7ye digru ameliyathaneye digru yol almamla basladi aşiri heycanliydim bol bol salavat cektim kendimi sakinlestirmek icin eşimden ayrilirken bi aglama aldi benianestezi doktoru sakinlestirdi sagolsun ayy hic bu kadar her yerimi meydana dökmemistim çok utandim epidural takilirken vs hiç birsey hissetmedim ilk seferde de taktı doktor doğumum çok güzeldi hızlı seri bi şekilde cok sukur agrim az epidural cikinca anamizinkini görürmüyüz bilmem benim tembel tavuk oglum memeyi agzina aliyor asla emmiyor silikon uç takarsam cok cok emiyor hemsire gogus ucun iyi tembelliginden emmiyor dedi ama bende silikon ucla süt iciyormuş hissi vermiyor ama 2 çiş 2 kaka yapti simdilik benden bu kadar ❤
Sıcak bir şeyler koyup (ütüyle ısıtılmış havlu, sıcak su torbası vb.) birini emzirirken diğerini sağabilirsin.Kızlar sol göğsüm tıkanık gibi. Ağrıyor ve mesela sağdan durup dururken bile süt damlarken soldan hiç damlamıyor. Napabilirim
Biz de gaz icin her şeyi denedik ben de verdim kimyon zaten cok eser miktarda kocaman kaynatıyorsun bir kaşık veriyorsun bizi de rahatlatmıştı ama rutine döndürmek istemedim midesi daha cok hassas diye gaz damlasından daha etkili olmustu ama kimyon neyse ki şuan karın masajı yaptığımız yağ ile gaz sorunumuz en aza indiAman içerdim 1 çay kaşığı. İçince 2 saat rahat uyudu. Sonra gaz çıkardı. Ara ara veririm. Saraçoğlu bile öneriyor videosu var oradan gördüm bende. Allah Allah genelde ondan kaynaklı oluyor kusmalar aslında.
Hiç bilmiyorum canım bende wee kullanıyorum eşim almıştı. Araştırmadım da
Dene istersen bi öyle de. Belki işe yarar
Oooooh iyi demişsin ya benim anlamadığım sen yanindayken bari sallamasin yardım ettim diye bu ne pişkinlik özellikle gıcık etmek için yapıyor herhalde başka açıklaması yok gibiBen dogumdan sonra dun lk kez kv nin evine gittim. 20 yillik bi Komsusu vardi o da ordaydi. Kadinin yaninda bu sefer dilaraya baya yardim ettim dedi. Ben de naptin pardon dedim. Oglum aradi gel yardim et dedi hepimiz oyle buyuttuk dedin kapattin telefonu 4 gun aramadin olur da cagirirsam diye dedim. Senin yaninda mi konustu hic gizli konusmayi bilmiyo dio. Yuzsuzluge bak. Benm yanimda konustu tabi kapatinca da bu hastalik ustalik isi bi bize yok onlar da bi gun yardima muhtac olurlar dedi dedim. O gelmezse sen gelirsin diyo.oglun gelmezse ben ne gelcem bebesinin bakmadigina el kizi bakar mi dedm. Komsusunun yaninda renkten renge girdi. Sonra nasil olduysa yaslaninca kv kp ye bakma meselesi geldi ortaya. Kaliteli bakim evleri var ben yaslaninca cocuklarima yuk olmak istemem maasimi alip beni kambur gibi tasiyacaklarina maasimi oraya verip yatirsinlar beni dedim. Ben istemem oyle yerler cocuklarim dururken dedi. Neyse ki bi cocugun biz degiliz 3 tane daha var seni atmazlar bakimevlerine onlar dedmcok bozuldu yemegi yedim bulasigi biraktim geldim evime
Sütün tazdiği fazladır ve bebeğin güçlü çekiyordur memeyi. En azından memen biraz boşalana kadar arkana yaslanarak emzirmeyi dene. Eğilerek emzirince akış hızı çok artıyor. Normalde C şeklinde tutuyoruz hele süt fazlaysa çenesine ağırlık yapıyor iyice çocuğun ama aşırı tazdikliyse eski usul makas gibi yaparsan o da akışı biraz azaltıyor. En azından meme biraz boşalıp tazdik azalana kadar bunlara dikat edersen boğazına kaçması biraz azalıyor. Ama yine de heyecanla hızlı hızlı çekip boğabiliyorlar kendileriniKızlar ya bebeğimi emzirirken süt kaçıyor boğazına nefes alamaz oluyor sonra çok korkuyorum ne yapmam lazım.. ya uzun süre nefes alamazsa?
Sizlerin başına da geliyor mu
Bana hastaneden hasta bezi verdiler ama depend net daha konforlu.Grubumuz bildiğin mis gibi bebiş kokuyor yailk sayfadaki listeye bakarken ilk konuşmaları okumaya başladım beta yükselicek mi yükselmicek mi diye endişeli konuşmalar, heycanlar.. Zamana bak be duygulandım aşırı. Benim perşembe randevum var yine umarım bir açılma falan vardır hiç bir belirtim yok ama hayırlısı.. Sanki hiç doğurmayacakmışım gibi kötü bir psikolojideyim kapanışı benle yapıcak bu grup bu gidişle birde artık tecrübelendiniz birşey soracağım hastane çantanıza göğüs ucu kremi gümüş kapak falan koydunuz mu? Bana verilen kağıtta almam gerektiği yazılmış ama hangisi işe yarar bilmiyorum aventin kapaklarıda var onuda mı alıyım yani kullandınız mı ilk gün bunlar gerekli oluyor mu gerçekten? Ve son sorum dependen 4 tane 2 tanede gece pedi koydum ne olur ne olmaz diye yeter değil mi ?
Ya cok açıklayıcı olmuş cok teşekkür ederimKakasında kan yoksa kesin alerji demek pek mümkün değil aslinda. Benim büyük oğlumda 3 yıl boyunca çoklu gıda alerjisi vardı o yüzden bu konuda tecrübeliyim biraz. Alerjiyi tespit etmek çok zor gerçekten çünkü bir çok belirtisi zaten başka şeylerin de belirtisi. İlla diyet yapıcam yoksa içim rahat etmez dersen temel alerjenleri beslenmenden çıkarıp bir değişiklik olacak mı bakabilirsin. Bu konuda doktorlar 2 yol izliyor bazıları alerjen olma ihtimali düşük çok az gıda bırakıp herşeyi kesiyor ve kontrollü ekliyor.ama bu bana mantıklı gelmiyor çünkü bazen anne sadece patates zeytin ile besleniyor ama bir bakıyorsun meğer zeytine alerjisi varmış çocuğunDiğer yöntem de dediğim gibi temel alerjenleri (süt ürünleri, yumurta, kırmızı meyveler, susam, kuruyemiş vb.) yemeyip gözlemlemek ama bu gıdaları ve içeriğinde bu gıdalardan olan gıdaları da. Yumurta yemiyorsan kek de yemiceksin vb. Mama bile alerjik bebekler için olanı ayrı. Mama veriyorsan sen süt ürünlerini kessen tek başına bir anlamı olmaz. Neyse insalalh bebeğinde alerji yoktur. Mukuslu ve kanlı kaka yoksa sadece pişik ve ishal başka sebepten olabilir.
Masalalh tospiğe. Küçük doğanlar daha hızlı.toparliyor
Evde bekleyenin yoksa hastaneden erken çıkma, doktor iyiysen taburcu edebilirim dicek ama sen yok bir gece daha kalayim deHastanedeki serumlar, damardan yapılan ilaçlar, ağrı kesici iğneler ve dahi sıkıştığında hemen çağırdığın bebek hemsireleri evde olmayacak
Sıcak bir şeyler koyup (ütüyle ısıtılmış havlu, sıcak su torbası vb.) birini emzirirken diğerini sağabilirsin.
Aynen öyle bende zaten bir çay kaşığı verdim o da yarısını döktükB
Biz de gaz icin her şeyi denedik ben de verdim kimyon zaten cok eser miktarda kocaman kaynatıyorsun bir kaşık veriyorsun bizi de rahatlatmıştı ama rutine döndürmek istemedim midesi daha cok hassas diye gaz damlasından daha etkili olmustu ama kimyon neyse ki şuan karın masajı yaptığımız yağ ile gaz sorunumuz en aza indi
Ben de bu şekilde yapıyorum cünkü uyandığında her seferinde aşırı sıcak oluyor bugün 1. Ay aşısı icin sağlık ocağına gittik boy kilo vs de bakıldı hemşire dedi ki annesi bu nedir cıplak getirmişsin çocuğu resmenBizim doktor hep der ki usuyen bebek hasta olmaz terleyen bebek hasta olur. Ben bi zibinla gezdiriom uyurken de ince penye battaniyeyle kundak yapiom bi uyanio ki nasi isinmis. Sicrayip uyanmasa kundak da yapmam valla
Hakkaten bide o var d vit veriyorum yarısı kaşık da kalıyor yarısı dudaklarında ağzına gidiyor mu sanmamAynen öyle bende zaten bir çay kaşığı verdim o da yarısını döktükkesinlikle katılıyorum her gün her gün berilevek bir şey değil. Zaten ekstra probiotik ve gaz damlası kullanıyorum.
Valla bende öyle yapıyorum artık dışarı çıkarken sadece zıbın ve müslin oluyor. Diğer türlü yazık bebeler su içinde kalıyor.Ben de bu şekilde yapıyorum cünkü uyandığında her seferinde aşırı sıcak oluyor bugün 1. Ay aşısı icin sağlık ocağına gittik boy kilo vs de bakıldı hemşire dedi ki annesi bu nedir cıplak getirmişsin çocuğu resmenbir zıbın ve müsline sarmıştım bence yeterli cünkü gecen gün dışarı çıkıyoruz diye tulum giydirmiştim ince terden su olmustu cocuk terlemek daha riskli
HahahaHakkaten bide o var d vit veriyorum yarısı kaşık da kalıyor yarısı dudaklarında ağzına gidiyor mu sanmamoyle olunca fısfıslı d vit sipariş ettik en azından ağzının içine gittiğini biliriz diyerekten ne zor arkadaş
Ben fıs fıslı ocean veriyorum ama öğürüyor birazı akıyo yine dudağındanHakkaten bide o var d vit veriyorum yarısı kaşık da kalıyor yarısı dudaklarında ağzına gidiyor mu sanmamoyle olunca fısfıslı d vit sipariş ettik en azından ağzının içine gittiğini biliriz diyerekten ne zor arkadaş
Evde bekleyenim yok ben erken cikmak istedim doktor göndermedi zatenKakasında kan yoksa kesin alerji demek pek mümkün değil aslinda. Benim büyük oğlumda 3 yıl boyunca çoklu gıda alerjisi vardı o yüzden bu konuda tecrübeliyim biraz. Alerjiyi tespit etmek çok zor gerçekten çünkü bir çok belirtisi zaten başka şeylerin de belirtisi. İlla diyet yapıcam yoksa içim rahat etmez dersen temel alerjenleri beslenmenden çıkarıp bir değişiklik olacak mı bakabilirsin. Bu konuda doktorlar 2 yol izliyor bazıları alerjen olma ihtimali düşük çok az gıda bırakıp herşeyi kesiyor ve kontrollü ekliyor.ama bu bana mantıklı gelmiyor çünkü bazen anne sadece patates zeytin ile besleniyor ama bir bakıyorsun meğer zeytine alerjisi varmış çocuğunDiğer yöntem de dediğim gibi temel alerjenleri (süt ürünleri, yumurta, kırmızı meyveler, susam, kuruyemiş vb.) yemeyip gözlemlemek ama bu gıdaları ve içeriğinde bu gıdalardan olan gıdaları da. Yumurta yemiyorsan kek de yemiceksin vb. Mama bile alerjik bebekler için olanı ayrı. Mama veriyorsan sen süt ürünlerini kessen tek başına bir anlamı olmaz. Neyse insalalh bebeğinde alerji yoktur. Mukuslu ve kanlı kaka yoksa sadece pişik ve ishal başka sebepten olabilir.
Masalalh tospiğe. Küçük doğanlar daha hızlı.toparliyor
Evde bekleyenin yoksa hastaneden erken çıkma, doktor iyiysen taburcu edebilirim dicek ama sen yok bir gece daha kalayim deHastanedeki serumlar, damardan yapılan ilaçlar, ağrı kesici iğneler ve dahi sıkıştığında hemen çağırdığın bebek hemsireleri evde olmayacak
Sıcak bir şeyler koyup (ütüyle ısıtılmış havlu, sıcak su torbası vb.) birini emzirirken diğerini sağabilirsin.
Mamayı bi seferde kaç ml veriyosun peki cnm ? Ben de emziriyorum sonra mama veriyorum yetmeyince. Bugün çok huzursuzdu memeyi de almadı zorladım ağladı baya ben böyle olunca çok kötü hissediyorumValla ben de anlamadım cocuğun ac durması mama vermektem iyi galiba onlara göre. Ben de vermiyim diyorum Cocugun kakası azaldı, memeler boş mecbur verecez ayrıca ben kendim 2.5 ay emmisim ondan sonrasını annem dayamıl aptamil gayet de sağlıklıyım şukur. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Mama verince oh bi güzel doyuyor dediğin gibi insanın içi rahat ediyor
Seninkini deneyelim mi deseydin. Aw eli zillisi.Mamayı bi seferde kaç ml veriyosun peki cnm ? Ben de emziriyorum sonra mama veriyorum yetmeyince. Bugün çok huzursuzdu memeyi de almadı zorladım ağladı baya ben böyle olunca çok kötü hissediyorumona yetemiyomuş gibi hissediyorum bugün de almadı mememi. Kayınavalidemle bakıyorum bebeğe o da memeyi almayonca diyo ki istemiyo memeni zoruma gitti öyle diyince
Keşke diyebilsemSeninkini deneyelim mi deseydin. Aw eli zillisi.
Allah’ım güç kuvvet versin kızınaMerhaba kizlar gecen dogum yaptigimi söylemiştim sıkıntıları falan ama dogum hikayemi anlatmaya gucum yetmemisti. Buraya yazarsam rahatlayacagimi dusunerek sizlerle hikayemi paylaşmak istedim ve dualarınzi istiyorum
Hamileligim boyunca hep riskli gebelik yasadim yatarak geçirdim serklaj oldum, gebelik sekeri vardi diyet insulinle bile hep sınırın ustunde seyir eden bir süreç gecirdim. Neyse 11 agustos da doguma gelir gibi gel dedi doktor ama kan degerlerimverilen kan serumlarına ilaclara ragmen asiri derecede dusuk cikti o gun tekrar takviye verildi bugün doguma alamam 16si diye gun verdi. Benim 15i aksami bebek hareketlerini hissetmemeye başladım ve karnim garip sekillere girdi sertlesme oldu aksam oldugu icin doktora söylemedim gitmedim sabahina dogum var diye . Meger bebegim o gun karnimda kakasini yapmis. Genel aneztesi ile dogin gerceklesti babasinin yanınsa giydirmisler beni bekliyorlarmis o ara sekerinun dusuk oldugunu fark edilmis 2 sise biberon verdikleri halde cok cok dusuk cikmis yukselmemis yavrumu apar topar soyup yoğun bakima almışlar . Odaya geldim kimse bisi demiyor bebek gelcek dio ben anladım tabi birşeylerin ters gittgini direttom bu kadar bekletilmez diye sonra söylediler o an dunya durdu sanki benim icin. Vee hala yavrum yogun bakimda kakasini yuttuğu icin cigerlerde cok problemi var lokosit degerleri 30 olmasi gerekirken 115lerde durumu stabil duaa edin kızlar kavusalim kizimiza
Aklın yolu birEvde bekleyenim yok ben erken cikmak istedim doktor göndermedi zatenagrin olur yat dinlen dedi
Kimyonu kaynamis dinlenmiş suda tek mi veriyorsunuz şeker karistiriyor musunuz Saraçoğlu nün videosunu izledim şimdi o şeker de koymuş.Aynen öyle bende zaten bir çay kaşığı verdim o da yarısını döktükkesinlikle katılıyorum her gün her gün berilevek bir şey değil. Zaten ekstra probiotik ve gaz damlası kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?