2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Mamayı hangi biberonla veriyorsunuz avent almıştım ben çok boğazına kaçıyor sizde böyle bi sorun var mı
Ben mamajonun az akımlı yenidoğan biberonunu kullanıyorum bebem sevdi göğsümü de tutuyor hatta biberondan sonra göğsümü daha iyi tutuyor. Cubku biberondan göğsümden az süt geliyot

Bize de hastanede mama verdirmediler. Sonra çocuğun sarılığı yükseldi açlıktan 2 günde. Ama ben verdim daha fazla dayanamadım. Evde de 1 2 kere verdim sütüm inene kadar.

Kakasında kan yoksa kesin alerji demek pek mümkün değil aslinda. Benim büyük oğlumda 3 yıl boyunca çoklu gıda alerjisi vardı o yüzden bu konuda tecrübeliyim biraz. Alerjiyi tespit etmek çok zor gerçekten çünkü bir çok belirtisi zaten başka şeylerin de belirtisi. İlla diyet yapıcam yoksa içim rahat etmez dersen temel alerjenleri beslenmenden çıkarıp bir değişiklik olacak mı bakabilirsin. Bu konuda doktorlar 2 yol izliyor bazıları alerjen olma ihtimali düşük çok az gıda bırakıp herşeyi kesiyor ve kontrollü ekliyor.ama bu bana mantıklı gelmiyor çünkü bazen anne sadece patates zeytin ile besleniyor ama bir bakıyorsun meğer zeytine alerjisi varmış çocuğun Diğer yöntem de dediğim gibi temel alerjenleri (süt ürünleri, yumurta, kırmızı meyveler, susam, kuruyemiş vb.) yemeyip gözlemlemek ama bu gıdaları ve içeriğinde bu gıdalardan olan gıdaları da. Yumurta yemiyorsan kek de yemiceksin vb. Mama bile alerjik bebekler için olanı ayrı. Mama veriyorsan sen süt ürünlerini kessen tek başına bir anlamı olmaz. Neyse insalalh bebeğinde alerji yoktur. Mukuslu ve kanlı kaka yoksa sadece pişik ve ishal başka sebepten olabilir.

Oglumu asmye goturdum bugun. 4130 olmus. Modum yukseldi sutum yetmio hep aglio ac kalio die dusunuyodum kalmiyomus
Masalalh tospiğe. Küçük doğanlar daha hızlı.toparliyor

Evde bekleyenin yoksa hastaneden erken çıkma, doktor iyiysen taburcu edebilirim dicek ama sen yok bir gece daha kalayim de Hastanedeki serumlar, damardan yapılan ilaçlar, ağrı kesici iğneler ve dahi sıkıştığında hemen çağırdığın bebek hemsireleri evde olmayacak
Kızlar sol göğsüm tıkanık gibi. Ağrıyor ve mesela sağdan durup dururken bile süt damlarken soldan hiç damlamıyor. Napabilirim
Sıcak bir şeyler koyup (ütüyle ısıtılmış havlu, sıcak su torbası vb.) birini emzirirken diğerini sağabilirsin.

B
Biz de gaz icin her şeyi denedik ben de verdim kimyon zaten cok eser miktarda kocaman kaynatıyorsun bir kaşık veriyorsun bizi de rahatlatmıştı ama rutine döndürmek istemedim midesi daha cok hassas diye gaz damlasından daha etkili olmustu ama kimyon neyse ki şuan karın masajı yaptığımız yağ ile gaz sorunumuz en aza indi

Oooooh iyi demişsin ya benim anlamadığım sen yanindayken bari sallamasin yardım ettim diye bu ne pişkinlik özellikle gıcık etmek için yapıyor herhalde başka açıklaması yok gibi bBir de şu yaşlılar gelinlerin onlara bakması için dua ettikleri kadar elden ayaktan düşmemek için dua etseler daha faydalı olacak ama yok illa bir mağdur edebiyatı dönecek
Kızlar ya bebeğimi emzirirken süt kaçıyor boğazına nefes alamaz oluyor sonra çok korkuyorum ne yapmam lazım.. ya uzun süre nefes alamazsa?
Sizlerin başına da geliyor mu
Sütün tazdiği fazladır ve bebeğin güçlü çekiyordur memeyi. En azından memen biraz boşalana kadar arkana yaslanarak emzirmeyi dene. Eğilerek emzirince akış hızı çok artıyor. Normalde C şeklinde tutuyoruz hele süt fazlaysa çenesine ağırlık yapıyor iyice çocuğun ama aşırı tazdikliyse eski usul makas gibi yaparsan o da akışı biraz azaltıyor. En azından meme biraz boşalıp tazdik azalana kadar bunlara dikat edersen boğazına kaçması biraz azalıyor. Ama yine de heyecanla hızlı hızlı çekip boğabiliyorlar kendilerini O zaman da hemen elinin üstüne yüzüstü çevirip sırtına vuruyoruz. Benim cadı kaç kere yüreğimi ağzıma getirdi böyle
Bana hastaneden hasta bezi verdiler ama depend net daha konforlu.
Hastane çantama almadığım ve sordukları tek şey çorap oldu. Kıyafetleri kendinden patikli diye gerek duymamıştik ama eldiven ve çorap mutlaka istiyorlar. Bir de böyle kruvaze gelen zibinlar oluyor ya onları istemiyorlar çıtçıtlı badi ile değiştirdiler bizimkisini. Tulum da hastane çıkışından daha rahat oluyor orası burası açılmiyor çocuğun.

Ben göğüs ürünlerini hiç götürmedim hastaneye ama öncesinde her banyoda meme ucumu liflemiş ve sürekli lansinoh sürüp hassasiyetini azaltmıştim o yüzden 1 günden bir şey olmadı.

Ya cok açıklayıcı olmuş cok teşekkür ederim ishal ve mukus da var ne yazık ki kaka da o yüzden tedirgin olduk bizde kaka testi temiz çıktı gittik bugün doktora dediğin gibi kendi beslenmemden yüksek ihtimal bunu yapabilecek besinleri çıkararak deneme yanılma yoluyla işe başlayacakmışız sonrasınicin bakalım nolur o iyi olsun da yine diyet yaparım ama diyet olayından o kadar bunaldım ki başta şeker diyeti şimdi tekrar diyet doğumdan sonra her şeyi sınırsız yicem diyerek büyük konuşmuşum sanırım

Aynen öyle bende zaten bir çay kaşığı verdim o da yarısını döktük kesinlikle katılıyorum her gün her gün berilevek bir şey değil. Zaten ekstra probiotik ve gaz damlası kullanıyorum.

Bizim doktor hep der ki usuyen bebek hasta olmaz terleyen bebek hasta olur. Ben bi zibinla gezdiriom uyurken de ince penye battaniyeyle kundak yapiom bi uyanio ki nasi isinmis. Sicrayip uyanmasa kundak da yapmam valla
Ben de bu şekilde yapıyorum cünkü uyandığında her seferinde aşırı sıcak oluyor bugün 1. Ay aşısı icin sağlık ocağına gittik boy kilo vs de bakıldı hemşire dedi ki annesi bu nedir cıplak getirmişsin çocuğu resmen bir zıbın ve müsline sarmıştım bence yeterli cünkü gecen gün dışarı çıkıyoruz diye tulum giydirmiştim ince terden su olmustu cocuk terlemek daha riskli

Aynen öyle bende zaten bir çay kaşığı verdim o da yarısını döktük kesinlikle katılıyorum her gün her gün berilevek bir şey değil. Zaten ekstra probiotik ve gaz damlası kullanıyorum.
Hakkaten bide o var d vit veriyorum yarısı kaşık da kalıyor yarısı dudaklarında ağzına gidiyor mu sanmam oyle olunca fısfıslı d vit sipariş ettik en azından ağzının içine gittiğini biliriz diyerekten ne zor arkadaş

Valla bende öyle yapıyorum artık dışarı çıkarken sadece zıbın ve müslin oluyor. Diğer türlü yazık bebeler su içinde kalıyor.

Hahaha mantıklıymış bak o. Aslında bebek için verilecek damlalar neden fısfıslı değil ki anlamıyorum. Benim verdiğim tüm damlaları ağzından akıtıyor yutmuyor eşek. Sağından solundan geri toplayıp ağzına veriyorum baya Bi cebelleşiyoruz

Ben fıs fıslı ocean veriyorum ama öğürüyor birazı akıyo yine dudağından

Evde bekleyenim yok ben erken cikmak istedim doktor göndermedi zaten agrin olur yat dinlen dedi

Mamayı bi seferde kaç ml veriyosun peki cnm ? Ben de emziriyorum sonra mama veriyorum yetmeyince. Bugün çok huzursuzdu memeyi de almadı zorladım ağladı baya ben böyle olunca çok kötü hissediyorum ona yetemiyomuş gibi hissediyorum bugün de almadı mememi. Kayınavalidemle bakıyorum bebeğe o da memeyi almayonca diyo ki istemiyo memeni zoruma gitti öyle diyince

Seninkini deneyelim mi deseydin. Aw eli zillisi.

Merhaba kizlar gecen dogum yaptigimi söylemiştim sıkıntıları falan ama dogum hikayemi anlatmaya gucum yetmemisti. Buraya yazarsam rahatlayacagimi dusunerek sizlerle hikayemi paylaşmak istedim ve dualarınzi istiyorum

Hamileligim boyunca hep riskli gebelik yasadim yatarak geçirdim serklaj oldum, gebelik sekeri vardi diyet insulinle bile hep sınırın ustunde seyir eden bir süreç gecirdim. Neyse 11 agustos da doguma gelir gibi gel dedi doktor ama kan degerlerimverilen kan serumlarına ilaclara ragmen asiri derecede dusuk cikti o gun tekrar takviye verildi bugün doguma alamam 16si diye gun verdi. Benim 15i aksami bebek hareketlerini hissetmemeye başladım ve karnim garip sekillere girdi sertlesme oldu aksam oldugu icin doktora söylemedim gitmedim sabahina dogum var diye . Meger bebegim o gun karnimda kakasini yapmis. Genel aneztesi ile dogin gerceklesti babasinin yanınsa giydirmisler beni bekliyorlarmis o ara sekerinun dusuk oldugunu fark edilmis 2 sise biberon verdikleri halde cok cok dusuk cikmis yukselmemis yavrumu apar topar soyup yoğun bakima almışlar . Odaya geldim kimse bisi demiyor bebek gelcek dio ben anladım tabi birşeylerin ters gittgini direttom bu kadar bekletilmez diye sonra söylediler o an dunya durdu sanki benim icin. Vee hala yavrum yogun bakimda kakasini yuttuğu icin cigerlerde cok problemi var lokosit degerleri 30 olmasi gerekirken 115lerde durumu stabil duaa edin kızlar kavusalim kizimiza

Seninkini deneyelim mi deseydin. Aw eli zillisi.
Keşke diyebilsem ne kadar zor bu süreçte psikolojik olarak kendini güçlü tutmak. Uykusuzluğu yorgunluğu geçtim artık o mememi itip ağlayınca içim gidiyo benim. Bi de hastanede göğüs uçların küçük yapay göğüs ucu kullancaksın diyince onu kullandım hala da onu kullanıyorum acaba yapay göğüs ucundan mı soğudu naaptı. Düşünü düşünüp duruyorum bebeğim beni emince ben o kadar mutlu oluyorum ki.

Allah’ım güç kuvvet versin kızına Bir an önce kavuş yavrucağına

Kimyonu kaynamis dinlenmiş suda tek mi veriyorsunuz şeker karistiriyor musunuz Saraçoğlu nün videosunu izledim şimdi o şeker de koymuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…