- 9 Aralık 2021
- 1.968
- 1.333
- 48
- 38
Bizdede vermediler. Bebek susmayio süt gelmiyor diyince verdiler biraz. Sonra sarılık değeri sınırda diye mama verdiler önce meme sonra mamaBize de hastanede mama verdirmediler. Sonra çocuğun sarılığı yükseldi açlıktan 2 günde. Ama ben verdim daha fazla dayanamadım. Evde de 1 2 kere verdim sütüm inene kadar.
Ay artık gittikçe zorlaşıyorBen de yarın nst ye giricem, doktora gideyim de eve döndürmesinler istiyorum
Ya kayınvalideler gerçekten bazen çok düşüncesiz oluyolar. Bizde de ismine karışmak istedi de ben net bi şekilde söyledim ben bu ismin olmadını istiyorum diye. Ben de pompayla sağıyorum o da durup bakıyo bakıyo vallaBenimkide ayıp olur bir izin işteyim deme yok. Tamam iyi niyetle yapıyor ama olsun insan bir izin ister. Bugün pompa ile sağma yapmayı denedik bakayım dedi baktirmadim.
Ben rahatsız oluyorum.
Ay zaten doğumda da sinir etti. Doktor eşi gelecekmi dedi yok dedi. Kv ben geleyim dedi. Sana ne oluyor anam varken. Allah'tan doktor sadexe babayı alıyoruz dedi. Konu kapandı. Yoksa valla annem gelsin derdim.
Bu yetmezmiş. Gibi benim bir isteğim var göbek adı xxxx olsun dedi. Ya bana sordun mu fikrimi aldın mı sinir oldum
Evet aynen ben de sürekli maşallah diyorum naza duaları okuyorumBizim dgiyormis da ben hep maşallah diyip dua filan okuyorum ama birine de böyle şöyle demiyorum.
Evet belki de ama birinde hemen yoruluyor biz 2. Memeye hiç gecwmedik vallaHimm 2 memeyi birden emse doyar mamaya gerek kalmazdi yorulur ama basinda ve ara ara tanzikli geliyo sonrasi yudum yudum zaten ne ceneleri var ki
İlk baslarda benimki de oyleydi ama süt cogaldikca memeyi sevecektir endişe etmeRet etmemesine sevindim.
Bizim ki kaşıkla verince anlıyor memeden süt gelmeyince kızıyor. Kafası karisti
Biz de tam olarak öyleyiz ne kadarı gidiyor Allah bilir o yüzden kaşığa damlatırken 3 se 5 damla koyuyorum falanHahahamantıklıymış bak o. Aslında bebek için verilecek damlalar neden fısfıslı değil ki anlamıyorum. Benim verdiğim tüm damlaları ağzından akıtıyor yutmuyor eşek. Sağından solundan geri toplayıp ağzına veriyorum baya Bi cebelleşiyoruz
yaa biz de ondan sipariş vermiştik henüz gelmedi ama bak sen bebişe istemedikleri şeyi asla yaptıramıyoruz resmenBen fıs fıslı ocean veriyorum ama öğürüyor birazı akıyo yine dudağından
hahahahKasikla niye veriyon kiz bosuna bulasikmeme ararken agzini aciyo zaten o ara damlat gitsin
Canım ilk hafta mide kapasitesi 45-60cc arasıymıs senin bebis muhtemelen 60-80arası içer bence. İki memeni de emzirmeye bak mama verme. Herkesin süt miktarı farklıdır karşılaştırma yapma kuzum ama iki memeden 80-90cc çıkıyor senin hesabına göre oda gayet fazla fazla yeterli şuan içinMamaya baslamakta istemiyorum ne guzel gidiyorduk memeden. Ama o boyle yedikce yetemiyormus hissi oluyor. Normal 2 saat arayla beslendiginde bir memeden 40-45 ml sut cikariyordum. Az mi bu sut 11 gunluk anneye gore?
Ya tamam o isim bizim dusundugumuz bir isimdi ama ben başka isim istiyordum. Hani sor bir tamam mı ben tamam diyeyeim ne ala. Ben bazı şeylere çok karıştırmama ya CAlışıyorum.Ya kayınvalideler gerçekten bazen çok düşüncesiz oluyolar. Bizde de ismine karışmak istedi de ben net bi şekilde söyledim ben bu ismin olmadını istiyorum diye. Ben de pompayla sağıyorum o da durup bakıyo bakıyo valla
Zaten encok anne babanın degermis ama başkalarına da herşeyi anlatmamak lazimEvet aynen ben de sürekli maşallah diyorum naza duaları okuyorum
Memeden inmiyor çocuk ne uyuyor ne rahat duruyor artık sinirlerim bozuldu o memeden diğerine geçiyor dolmuyor artık emmekten yine de uyumuyor. Mama vereceğim artık sinirlerim bozuldu. Kaç cc veriyorsunuz?Valla ben de anlamadım cocuğun ac durması mama vermektem iyi galiba onlara göre. Ben de vermiyim diyorum Cocugun kakası azaldı, memeler boş mecbur verecez ayrıca ben kendim 2.5 ay emmisim ondan sonrasını annem dayamıl aptamil gayet de sağlıklıyım şukur. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Mama verince oh bi güzel doyuyor dediğin gibi insanın içi rahat ediyor
Az emdiğinde kusmuyor genelde dolu dolu emerse kusuyor ama ne kadar emerse emsin bana az emiyor doymuyormuş gibi geliyor halbuki günde 6 kez belki daha fazla çiş yapıyor. Memeler yumuşak oldukça ben doymuyor diye evham yapıyorumDolu dolu emdigini mi kusuyor yoksa az mi canim ?
Benimkide 9gün olmuş doğuralı bir kez aramadı nasılsınız diye. Silsem silerim kadını ama ne varki eşimi çok seviyorum bakalım aklına ne zaman gelecekte soracak biziYa kayınvalideler gerçekten bazen çok düşüncesiz oluyolar. Bizde de ismine karışmak istedi de ben net bi şekilde söyledim ben bu ismin olmadını istiyorum diye. Ben de pompayla sağıyorum o da durup bakıyo bakıyo valla
Hastaneye yattıkArkadasim anlatti gecen. Doktor arkadaslari evde sistem kurdurmus. Bi sekilde ustten 2 abajur sarkitmislar beyaz isik veren ampul takili. Emzir altina yatir demis. Kenarlardan ustunden muslin fln koymuslar. Isikdirekt bevegevuruyordu fotosunu atmisti bana. 12den bir gecede dusmus boyle
Bugün tekrar kontrol vardı kan aldılar 11 çıktı değer 1 hafta sonraya tekrar gidicez bakalım bende sürekli emziriyorum biberon emzik tutmuyorYaaa üzüldüm kuzuma inşallah birşey kalmaz ve çabuk atlatır. Anne sütünü bile sağıp makina içinde verdim ki bir an önce iyileşsin diye ama inatçı çıktı bizimki. Sizinki hemencik düşsün ve sağlıkla evinize gidin inşallah
Onun icin zaten baslamiyorum tekrar canim arada bi geliyolar banaCanım sigara bebeis için zararlı. Bebeğim için icmemem lazım de. Yerine başka şey ye iç hava al
Olursun olursun gozun kapali yaparsin zmanla herseyBiz de tam olarak öyleyiz ne kadarı gidiyor Allah bilir o yüzden kaşığa damlatırken 3 se 5 damla koyuyorum falan
yaa biz de ondan sipariş vermiştik henüz gelmedi ama bak sen bebişe istemedikleri şeyi asla yaptıramıyoruz resmen
hahahahhenüz o kadar prof olamadım hem bebeği tut hem memeyi hem damlayı bunu yapabilirsem level atlamış olurum net
Lohusa kadının evine çocuklu yatılı misafir mi gelir yaaa Allah'ım çıldırıcamGünaydın hanımlar nasılsınız? Kaç gündür girip mesajları okuyamıyorum. İnşallah bebisler iyidir. Son girdiğinden buyanada doğum yapanlar bebisleri' sağlıklıdır inşallah.
Biz bebisle uğraşıyoruz. Sürekli ağlama modundayiz. Sariligimiz var biraz malesef. Emmiyor. Mamaya başladık.emdirme çalışmalarına devam ediyoruz ama sabırsız süt olmayınca chemen ağlıyor beklemiuor uğraşmıyor. Gaz çıkarırken kaka yaparken ağlıyorzorlanıyor.
Ben dersen dikişlerim açıyor. Yürürken belim çok zorluyor fıtık coştu sanırım iki büklüm yürüyorum.
Bebek agladikca elimden birşey gelmiyor diye ağlıyorum sonra.
Bir yandan kv kp var yardımcı oluyorlar sagolsunlar ama bebeği tutarken kp pek dikkat etmiyor korkuyor.
Hastan de kafası çat diye geri gitti içim gitti .alıp sürekli hızlı hızlı hoplatıyor
Bu yetmezmiş gibi şimdi gorumcem gelecek. Gelmesi soruncdefil yaramaz inatçı cocuğu ile gelecek . Korkuyorum bebeğe neyapacak diye.
Geceleri uyku yok gunduzlericuyku yok. Rahatça yatamiyorum yatsam kalkmak eziyet koltuktan çok zorlanıyorum.
Ay çok dertliyim sizde durumlar ne
Bence bazen de rahatlamak için emiyorlar. Benim kız da öyle tok olduğuna adım gibi eminim ama yine de emiyor. Dediğin gibi reflü yatağından mıdır artık bilemiyorum ama ne kadar emse de kusmadı hiç. İstedikçe meme veriyorum mama henüz hiç vermedim, kilo alımı da iyi gidiyordu, ama versem kesin onu da emerKizlar Benim Bebe doymak nedir bilmiyor galiba. Teyzemler gelmisti o ara uyandi elini agzina goturuyordu surekli. Meme verdim, gazi var diye sanci cekerken birakti memeyi. Yanagindan sutler akiyor memeyi her biraktiginda, sut gelmese icemiyor diycem . Sonra dolapta 40 ml sut sagmistim onu verdik, o ara gaz cikardi. Hala doymamis gibiydi araniyordu bide uzerine 30 ml mama verdik. Gaz cikardik bayildi uyudu. 1,5 saat sonra yine aranarak uyandi. Yine emzirdim ve bikmadan yorulmadan emdi kendisi. Bi yandan gaz sancisiyla ugrasiyorum bi yandan acligiyla. Normal mi boyle ac olmasi? Midesi sis gorunuyor ama oglum birakmiyor emmeyi. Kusma olmadi simdiye kadar Insallah olmaz, reflu yatagi kullaniyorum
Bize ihtiyacin oldugunda gunde 3 defa 1ml kullan dedi. Suana kadar 2 kez verdim gazi kakasini cikardi ama kendiside cikarabiliyordu. Onunla ilgisi var mi bilemiyorumDaha yeni vereceğim emzirme öncesi probiyotik verdim baya yaptı beni emerken şimdi çok şaşkınım, emzirme sonrasıda gaz ilacını vereceğim. 400e aldık bizde ama devamlı mı kullanmak gerek yoksa gaz oldukça mı acaba? Onu sormayı unuttum ama devamlı sanıırm günde 1ml(15damla) kullan dedi. Sizde işe yaramaya başladı mı
Zaten encok anne babanın degermis ama başkalarına da herşeyi anlatmamak lazim
Evet haklısın cnmZaten encok anne babanın degermis ama başkalarına da herşeyi anlatmamak lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?