Hele şükürKızlar 4 cm açılmam var . Doktor daha fazla bekletmek istemedi . Yatışımı yaptı . Ne olur Allah rızası için dua edin bana . Hayırla sağlıkla kucağıma alayım .
Ahh canım benimm Cook geçmiş olsun merak etme kızın kahraman bir sekilde güçlüce çıkacak bı şekilde yutan oluyor canım bebeklerde sonra geçiyor tedaviden sonra inşallah onunda geçecek annesi sen kendini iyileştirmeye toparlanmaya bak inşallah kahraman kızın kahraman annesi olmalı ama dimiMerhaba kizlar gecen dogum yaptigimi söylemiştim sıkıntıları falan ama dogum hikayemi anlatmaya gucum yetmemisti. Buraya yazarsam rahatlayacagimi dusunerek sizlerle hikayemi paylaşmak istedim ve dualarınzi istiyorum
Hamileligim boyunca hep riskli gebelik yasadim yatarak geçirdim serklaj oldum, gebelik sekeri vardi diyet insulinle bile hep sınırın ustunde seyir eden bir süreç gecirdim. Neyse 11 agustos da doguma gelir gibi gel dedi doktor ama kan degerlerimverilen kan serumlarına ilaclara ragmen asiri derecede dusuk cikti o gun tekrar takviye verildi bugün doguma alamam 16si diye gun verdi. Benim 15i aksami bebek hareketlerini hissetmemeye başladım ve karnim garip sekillere girdi sertlesme oldu aksam oldugu icin doktora söylemedim gitmedim sabahina dogum var diye . Meger bebegim o gun karnimda kakasini yapmis. Genel aneztesi ile dogin gerceklesti babasinin yanınsa giydirmisler beni bekliyorlarmis o ara sekerinun dusuk oldugunu fark edilmis 2 sise biberon verdikleri halde cok cok dusuk cikmis yukselmemis yavrumu apar topar soyup yoğun bakima almışlar . Odaya geldim kimse bisi demiyor bebek gelcek dio ben anladım tabi birşeylerin ters gittgini direttom bu kadar bekletilmez diye sonra söylediler o an dunya durdu sanki benim icin. Vee hala yavrum yogun bakimda kakasini yuttuğu icin cigerlerde cok problemi var lokosit degerleri 30 olmasi gerekirken 115lerde durumu stabil duaa edin kızlar kavusalim kizimiza
Bayat çay iyi gelir ama bebeklerde oluyormu bilmiyorum canım sütünle sil gözünü inşallah geçerBenim bebisin tek gözü de çapak oldu kiyamam ya kızarmış
Allah razi olsun canim adi beyza ... etiketleyemedigim arkadaslar hepinizden allah razi olsunAhh canım benimm Cook geçmiş olsun merak etme kızın kahraman bir sekilde güçlüce çıkacak bı şekilde yutan oluyor canım bebeklerde sonra geçiyor tedaviden sonra inşallah onunda geçecek annesi sen kendini iyileştirmeye toparlanmaya bak inşallah kahraman kızın kahraman annesi olmalı ama dimidualarımız seninle inşallah ismini yazarsan adıyla dua edelim
Hadi kazasiz belasiz insallah bir avazda kurtulKızlar 4 cm açılmam var . Doktor daha fazla bekletmek istemedi . Yatışımı yaptı . Ne olur Allah rızası için dua edin bana . Hayırla sağlıkla kucağıma alayım .
Evet cok şükür doğdu teşekkür ederim hepimizinkini inşallahBebeginiz dogdu mu? Cok sevindim. Allah anai babali buyutsun. Hayirli olsun.
Gozunde capak olusuyorsa goz yasi kanali tikanikligi olabilir. Serce parmakla yapilan pompalama seklinde bi masaji var. Steril sekilde pamukla temizleyip, temiz elle masaj yapmak lazim. Ilk burkac hafta icinde % 99 acilir. Masaj yapmasan da acilir. Benim kizim % 1lik kisimdaydi ne yazik ki. Sonda ile kanali acmalari gerekiyor. Bunun icin narkoz vermeleri lazim 10 dklik bi operasyon icin. Istemedigimiz icin gozu hala capaklaniyor. Acilmadi tikaniklik. Sizinki tez zamanda duzelir insallah.
Banyo sonrası kafasına bantlamak lazkm o zaman :))Havalar sicakta olsa bebekler en ufak seyden aliyolar bunye geregi ben sicak oldugu icin takmiyorum kendiside sinir oluyo zaten ama banyodan sonra takiyorum mutlaka soguk almasin diye hemen burun tutulmasi hapsrma basliyo cunku
Delirella o Çapak oluşumu yenidoğan da sık görülüyormuş hatta 8 aya kadar sürende var goz yaşı kanallarının tıkalı olması kaynaklı bizde de oldu önce bi gözde oldu sonra o geçti diğerinde başladı anne sütü damlatmak iyi geliyor ve temizliği normal gözde içten dışa yapılır ama bu tıkanıklıktan dolayı olduğu icin dıştan içe ıslak temiz bir bezle nazikçe yapılacak anne sütü damlatmak ve bayat çayla silmek iyi geliyor ve goz yaşı kanallarının açılması icin masajı var uyurken falan ondan yapabildigin kadar yapman gerek hepsi goz doktoru önerisi
Ya bunlar nasıl yenidogan anlamadım zaten, kıpır kıpır.İlk zamanlar şapka taktım kısa süreli çıkardım banyo sonrası en az 1 saat taktım şuan banyo sonrası da takmıyorum kafa yapısını yatırma şeklin etkiler tek tarafa yatırma iki taraflı kafasını cevir tabiki duruyorsa valla benimki kendi istediği tarafa çeviriyor şapkayı eldiveni hiç sevmiyor
1 yaşına kadar geçiyormuş çapak göz pınarlarında tıkanıklık olabiliyormuş 1-2 yaşına geldiğinde hala açılmazsa küçük bir operasyonla açıyorlarmış ama genelde gerek kalmıyormuş 1 yaşına kadar en geç kendiliğinden geçiyormuş. Silip masaj yapmaya devam
Nbl Kids probiyotik kullanıyoruz biz, doktor yazdı, hemen çıktı tuvalete. Ben antibiyotik kullanınca çocuğun bagirsagi bozuldu resmen.@Rowlet canım kimyon ya da rezene bebeğe vermek çok doğru değil onların mideleri çok hassas alerji yapabilir sen kullan sütünden bebegine geçsin ben böyle şeyleri veremiyorum en iyisi doktora sorup probiyotik kullanmak biogaiya benim kızıma çok iyi gelmişti birçok kişi etkisi yok demiş hergun aynı saatte verilirse etki ediyor bitkisel birçok damla var doktorun muhakkak birini tavsiye eder
İlk kızımın 11. Ay mı 9. Ay mı o zamana kadar ne yaptıysam geçmedi tek gozdeydi her şeyi denedim anne sütü damla vs kiminin hemen geçiyor biz doktora da götürdük masaj yapın dedi uyuduğunda yaptım ama. En son kendiliğinden geçti eğer geçmezse goz yaşı damarı tıkali oluyormuş 1 yaşında ameliyat olur dedi basit bısey ama gerek kalmadan gecti
Gözün aydın cnm, sağlıklı huzurlu mutlu vır ömrü olsun inşallahEvet cok şükür doğdu teşekkür ederim hepimizinkini inşallah38+2 16 Ağustos 3270 gr 52 cm Deniz Alp adı
Valla bugün benim de acayip sertleşti kaldı öyle karnım. Üçgen şeklinde. Ve bende turuncu gibi hafif kanlı akıntı var. Alttan da acayip baskı hissediyorum. Kırk haftayı geçtim artık. Ha geldi ha gelecek diye düşünmekten de yoruldum. Yürüyüş yapayım desem karnımın sağ tarafına ağrı giriyor. Bunlar belirti mi acaba ben de bilemedim.Kızlar Selam , sabahtan şuana kadar 4-5 kez tuvalete çıktım 2 tanesi normaldi diğer 2-3 ishalim bayaa , sabahta karnımda garip bir sancı mi acı mı ne vardı şimdi sürekli sertleşiyor karnım sanki bugün dogurucakmisim gibi hissediyorum evi toplamaya çalışıyorum hızlıca. Sizce doğum habercisi mi ?
Ay hadi İnşallah kaderdaşım ya. Kolay ve sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah. Güzel haberlerini bekliyoruz. Dualarımız seninleKızlar 4 cm açılmam var . Doktor daha fazla bekletmek istemedi . Yatışımı yaptı . Ne olur Allah rızası için dua edin bana . Hayırla sağlıkla kucağıma alayım .
Mamaya basladim eds ile asla doymuyor cocugum malesef sütüm az sanirim sararmaya basladi o yuzden korktumBizdede oldu 1 2 gun .. yeterli beslenemedigi icin demisti doktor sutun cogaldikca emdikce geciyo
Çok normal canım kim ister sevdiğini paylaşmayı. O da bebek zaten dahaGerçekten çok zor oluyor benim kızım Aralık ayında 3 yaşına girecek prematüre doğdu aşırı ilgi, alaka,sevgiyle büyüttük, pamuklara sarıp sarmaladik etrafında döndük o yüzden çok naif, sevgi dolu bir çocuk tüm ilgi sadece benim olsun diyor normal de çok paylaşımcı ama sevgi ve ilgi konusunda değil valla tatil sonrası bakacağız aynı şekilde devam ederse psikolojik yardım alacağız 3' muz de bizde çok yoruluyoruz psikolojikmen manevi destek olabilecek kimsemiz İstanbul'da yok memlekette de yok sayılır bir tek ablam var o da çalışıyor bebeği hiç sevemiyoruz yaklasamiyoruz çok hircinlasiyor her dakika sarılıp öpüyoruz anlatıyoruz 5 dk sonra babikk gitsin bizimle gelmesin diyorRabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah canım
Hadi bi avazda inşallah canım yaaa. 4 cm çok iyi sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir inşallahKızlar 4 cm açılmam var . Doktor daha fazla bekletmek istemedi . Yatışımı yaptı . Ne olur Allah rızası için dua edin bana . Hayırla sağlıkla kucağıma alayım .
İshal de doğum belirtiis olabiliyor. Hatta o yüzden Hint yağı iciriyorlar işte ishal ol da doğur diye. Hadi bakalım son kalanlar da teker teker doğuracaklar hepimiz çilekeş ana moduna geçicez.Kızlar Selam , sabahtan şuana kadar 4-5 kez tuvalete çıktım 2 tanesi normaldi diğer 2-3 ishalim bayaa , sabahta karnımda garip bir sancı mi acı mı ne vardı şimdi sürekli sertleşiyor karnım sanki bugün dogurucakmisim gibi hissediyorum evi toplamaya çalışıyorum hızlıca. Sizce doğum habercisi mi ?
Anne sütü önerenler olmuş ama sakın Delirellacım. Doğal yöntem istiyorsan çayla silebilirsin. Aslında sadece kaynamış soğumuş suyla silmen de yeterli. Anne sütü yağlı olduğu için zaten tıkalı olan kanalları daha da tıklayabilir.Kızlar sorum olacak, bebeğin tek gözünde 2 gündür sık çapak oluyor. Temizliyorum gazlı bezler demisti hemşire, uyuyup uyanıyor yine çıkıyor. Tek gözde ve baya çıkıyor. Başına gelen, önerisi olan var mi
Canım doğum şekli hiç önemli değil bu şekilde normale zorlasa zaten ya sonu yine sezaryenle bitiyor ya da bebek yoğun bakımda annenin alt tarafında bir sürü dikiş sezaryenden beter oluyor. İkisini Dr deneyimlemis biri olarak bence doktorun en doğru kararı vermiş.Benim sancılarım başladı önce ancak birden kesildi ve doğum başlamadı. Ardından kontrole gittim suyum çok azalmıştı ve kanalda değildi tam olarak,bebeğin kaka yapma ihtimalini de düşünerek sezaryene almak zorundayız riske atamam dedi doktorum. Tabi ben 40+5 e kadar bekleyince normal doğum kesin olacak gözüyle bakıyordum kendimi sezaryene hiç hazırlamamıştım. Nitekim bu hazırlıksızlığım ameliyat esnasında tansiyonumun 20-21 e kadar çıkmasına sebep oldu. Spinal anestezi verildikten sonra herkesin tansiyonu düşüyormuş ancak benim bu kadar yükselmesi o esnada bayılmama sebep oldu. Yani spinal olmama rağmen ameliyatın bir kısmını hatırlamıyorum. Bebeğimin ilk ağlama sesiyle kendime geldim o ana kadar olan kısım bende yok. Doktorum buna sebep sadece heyecan dedi. Çünkü anestezi doktoru preeklemsi olabilir mi diye şüphe duydu o anda. Ancak benim hamilelik boyunca tansiyonum 9 10 dan yukarı hiç çıkmamıştı. Sonrası gayet güzeldi hiçbir sorun yaşamadık çok şükür bebeğim çok sağlıklı.
Çocuğun yüzüne bir şey kapatılmasi bana çok güvenli gelmiyor. Hani yataginda yastık bile olmayacaktı. Pusetinde yatarken kendini örtüsüyle falan boğar da göremezsrk diye ilk 6 ay kendimize dönük olacaktı.Bilinçli bakmadığı için uyku esnasında ve göz kasları gelişmediği için şası bakabiliyo. O yüzden uyku esnasında karanlık olması için gözleri örtülür. Çünkü bilinçli göz.kapaklarini açıp kapamıyor
Evet yenidoganda normal zaten bizimkinin de arada kayıyor gözünü açıp kapatınca düzeliyor çok normal bu dönemde inşallah kasları gelistikçe düzelecekEvet kayıyor bakarken ama normal yani sonuçta göz kasları gelişmedi daha yavaş yavaş sabitlenecek. Ama doktor bana hiç gözlerini kapat falan demedi. Önemli olsaydı söylerlerdi diye düşünüyorum
cok teşekkür ederim canım sizinde sağlıklı huzurlu bir ömrünüz olsun insallah senin adına çok sevindim sağlıklıca büyüt insallahGözün aydın cnm, sağlıklı huzurlu mutlu vır ömrü olsun inşallah
Hadi inşallahHadi bi avazda inşallah canım yaaa. 4 cm çok iyi sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir inşallah
İshal de doğum belirtiis olabiliyor. Hatta o yüzden Hint yağı iciriyorlar işte ishal ol da doğur diye. Hadi bakalım son kalanlar da teker teker doğuracaklar hepimiz çilekeş ana moduna geçicez.
Bizimde tek gozde capak vardi, doktor damla verdi 5 gun kullanacaktik 4. Gunde gecti. Ellemedik gozunu damladan once pamukla temizleyip damlasini damlatmistikKızlar sorum olacak, bebeğin tek gözünde 2 gündür sık çapak oluyor. Temizliyorum gazlı bezler demisti hemşire, uyuyup uyanıyor yine çıkıyor. Tek gözde ve baya çıkıyor. Başına gelen, önerisi olan var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?