2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Anne sutu icin mikroplari besler cok guclu damlatmayin diyen oluyor. Ben zamaninda hepsini denedim. Bize fayda etmedi ama aslinda yenidoganlarda goz yasi kanali coooook kucuk oluyor. O kanal burna genize gidiyor. (Aglayinca burnumuzun akmasinin sebebi.) Tikaniksa goz yasi da capak da genize gitmiyor goz pinarinda birikiyor. Tikanikliktan ziyade kanalin boyutu kucuk oldugundan capak gitmiyor ilk haftalarda. Bebek buyudukce kanal buyuyor capaklanma sorunu ortadan kalkiyor. Tikaniklik derken sizinki tikaniklik boyutunda degildir zaten. Bir iki haftaya kanal boyutu buyur. Gecmezse masaj yaparsin.

Bizimde tek gozde capak vardi, doktor damla verdi 5 gun kullanacaktik 4. Gunde gecti. Ellemedik gozunu damladan once pamukla temizleyip damlasini damlatmistik
Yesile donen capaksa mikrop kapmis olabilir. O zmn damla ya da krem veriliyor ama goz yasi kanali tikanikligindan kaynakli capak baska.

Papatya cayini oneriyolar bizim yaslilar. 2 yasindaki kizimin da tikali ya. Hala gozu her sabah cspak dolu. Temiz tytmak goz enfeksiyonundan korumak cok zor. Cocuk cunku. Krese de gidiyor. 2 kere goz enfeksiyonu gecirdi. Sabah bi kendime bir de cocuklarin gozleri icin papatya cayi yapiyoum

GÜMÜŞ KAPAK kullanan analar.

Faydasını gördünüz mü?

999 ayar ile 925 ayar arasında bir fark var mı?

Onu kullanırken de yine lansinoh sürücem mi?

Devamlı mi kullanmak lazım arada hava alsın diye göğüs kalkanıyla dönüşümlü mü?

Yorumlarda göğüs kalkanı kullanın daha iyi falan yazanlar olmuş onu zaten kullanıyorum o yüzden kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye. Az para da değil.

Şimdi benim meme uçlarım tam olarak yara değil galiba hani öyle kanama vs yok ama aşırı hassaslasti ve özellikle biri diğerinden daha kötü durumda. Emzirmeye başladığımda ilk 1 dk canım çok yanıyor sonra geçiyor. Sürekli lansinoh sürüyorum, Philips Avent göğüs kalkanı kullanıyorum, 2 gündür de havalansin diye açtım oturuyorum ama yarın dayımlar gelecek artık böyle duramicam. Oğlum 5 dk emer bırakırdı ama kızım en az yarım saat emiyor sonra da zorla ayırıyorum memeden emzik gibi sürekli ağzında olsa hayır demez. E haliyle mahvoldu memeler. Silikon ucla emzirmeyi denedim evet acıyı çok azaltiyor ama kızım hiç beğenmedi onu da çıkarınca bir yarım saat daha emdi. Bir de meme reddine sebep olabiliyormuş.

Velhasil bana bir akıl verin, gümüş kapak dedikleri kadar mucizevi mi, hemen yararları iyileştiriyor mu?

Sanirim hicbir sey surmemen gerekiyor ama ilk birkac canimin acisindan lansinoh surup uzerine kapaklari takmistim. Ama meme uclarim acisa da hassaslassa da yara olmadi bu sefer. Gumus kapaklardan mi kaynakli bilmiyorum. Benim icin o kanamali aglamali sureci yasamamis olmak basli basina yeterli bir mucize. O zaman oyum kapaklardan yana. Her gun dus sonrasi yikayip takiyorum. Hic cikarmiyorum. Memnunum.

Su 6 aylar, 1 seneler korkutuyor valla.
Çay olayı da iyiymiş

Bizimde tek gozde capak vardi, doktor damla verdi 5 gun kullanacaktik 4. Gunde gecti. Ellemedik gozunu damladan once pamukla temizleyip damlasini damlatmistik
Antibiyotik damladır muhtemelen. Gecmezse doktora sorayım bu hafta bende

Sonradan çıkması garip, olmuyordu, birden çıktı 2 gündür. İnşallah dediğin gibidir gecer

999 aldım ben ebebekte uygun fiyatlı hem de. 999 sadece gümüş onu aldim. Benim yara olmuştu kullanmaya başladığımda zaten. Ben hem krem hem kapak kullandım beraber, yeni gecti. Gümüşu kullanmayinxa farkediyor, acıma hassaslasma artıyor bende

Mamaya basladim eds ile asla doymuyor cocugum malesef sütüm az sanirim sararmaya basladi o yuzden korktum
Cnm ben önce emziriyorum sonra mama veriyorum, doktor öyle dedi. Sütüm arttı emme refleksi ile son günlerde, başta çok azmış şimdi anliyorum. Çocukta da rutin oluştu böyle. Az deme emzur sonra mama ver sen de

Bugun cappuccinomu salonun ortasina dusurdum. Allahtan hali yok evde, cocugun oyun mati ve koltuk kahve oldu. Salomun ortasina oturup bogure bogure agladim. Cok sinirim bozuldu Allahim biktim her seyden olsem de kurtulsam diye agladim. Su an bu kadar buyutmem sacma gliyor ama o an dunyam karardi. Tovbe tovbe Allahin gucune gitmez insallah. Evrene hep olumsuz mesajlar gonderiyorum. En kotusu cocugum bunlara sahit oluyor daha minicok bir bebekken ona ninniler soyledim renkleri hayvalari gostererek konustum, hem fiziksel, hem bilissel, hem duygusal gelisimi icin uygulamadigim yontem kalmadi, binbir emekle, yorgunlukla bu gunlere getirdim. Simdi aklinin asil ermeye basladigi bu zamanlar beni oyun matine oturmus bogururek aglarken goruyor. Susturamadim kendimi. Geldi yanima oturdu halden anlar gibi. Sarildim annecim ben sana kizmadim tamam mi sen bir sey yapmadin diye. Ama bu dengesiz tavirlarimla tum guvenli baglanmamizi zedeliyorum. Allahim su gunler gecsin lutfen ya. Geceleri cogublujla uyuyorum ona ragmen yoruldum bebekle. Uyumayan analara allah sanir versin.

Aynen bende öyle düşünüyorum. Şimdiden yavaş yavaş sabitlendi artık eskisi kadar kaymıyor

Dün annem gitti.. çok kötü hissediyorum kendimi. Boşluğa düştüm sanki. çok alışmışım. Eşim Ekim gibi yanımıza çağıralım 2 ay kadar kalsın diyor. Ocakta da seni göndereyim diyor. Bilmiyorum kafam karıştı

Hepimizin dilinden dökülüyor, yalnız değilsin, bunun için de ne kendini suçlu ne de birine fatura kesmek gerekmiyor. Ben her negatif söylemde 3 kez iptal derim, olumsuz düşünme delirella, gecti derim. Deneyebilirsin, iptal deyince tüm söylediklerini iptal ettiğini düşün. İnsanız günün sonunda...

Mirunecim çocuklar bizim.sandiğımızdan çok daha güçlüler. Psikolojileri de öyle en ufak şeyde bozulmuyor aslında biz büyüklerden daha iyi adapte oluyorlar.her koşula. Sen ona bağırmamışsın ki hatta açıklama da yapmışsın onunla alakası olmadığına dair. Güvenli bağlanmanız neden zedelensin? Bir de ben çocukları cam fabusta büyütmeye karşıyım. İnsani yönlerimizi görmeleri bence gelişimlerini olumlu bile etkiler. Süper kahraman değil, insanız. Tabi ki bazen ağlayacağız, bazen üzuleceğiz, bazen hata yapacağız ama özür dileyeceğiz. Bunlara şahit olması güvenli baglanmaniza zarar vermez aksine onu hayata hazırlar.

Mamaya basladim eds ile asla doymuyor cocugum malesef sütüm az sanirim sararmaya basladi o yuzden korktum
Daha yeni doğum yaptın şimdi onun midesi zaten minicik senin de sütün tam gelmemiştir zaten emzirmeye devam edersen bir kaç güne tamamen gelir. Mama vereceksen bile önce emzir sonra mama ver. Bizde kan uyuşmazlığı da olduğundan benim göğsüm sütten taş gibiyken bile hafiften sararmaya başlamıştı ama doğduğunda 3 kusur olan değer 8 kusur olmuştu, doktor gayet iyi dedi. Şimdi 10 günlük oldu ve artık vücudu tamamen pembik Sarılık riski ilk ay devam ediyormuş ama en riskli olan ilk 10 günü atlattık çok şükür

Hiç üzmeyin kendinizi çok normal kıskanması vallahi benim 10 yaşındaki kocaman kıZımın bile hissediyorum kıskançlığını 10 yıllık sultanlığı bitti tabi

️Bilmedigimden soruyorum, bebek şapkası takmak şart mı?

Fiziksel bir etkisi var mı yani? Kafa yapisi veya sicaklik? Bizimki sevmiyor hic

Ben faydasını gördüm şuan kullanmıyorum bile hatta iyileştirdi

Evet çok şükür iyiyiz,kendini şartlamamak gerekiyormuş doğumla ilgili herşeye hazırlanmak gerekiyormuş meğer böyle deneyimlemiş oldum.

Sırf şu hassas düşünceye sahip olduğun için bile çocuğun o kadar şanslı ki Miruneciğim.Bu benim ilk gebeliğim ama çocuklarla ilgili bir iş yapıyorum ve bence çocuklar ebeveynlerinin sadece en iyi hallerine değil, zor zamanlarına da ara ara şahit olmalı tabi ki. Tek sıkıntı kendini suçlaması olabilir ki bunu da harika bir şekilde açıklamışsın. Gönlünü ferah tut, dengesizlik değil bu. Hepimiz insanız. Her an her şeyi doğru yapacağız diye bir kural yok.

Kesinlikle alın derim ben ilk balta almadım göğüs pedi kullandım ama bu sıcaklarda okadar zor oldu ki yapış yapış göğüs kalkqnı hiçbir işe yaramıyor gümüş kapak aldım harika gerçekten dışarı çıkarsam onu kullanıyorum hem de steril tutuyor

Birde bugün göğüs uçlarımi sıktığımda su gibi(sanırım süt) birşey çıktı doğurur muyum yakında??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…