- 27 Kasım 2021
- 375
- 517
- 23
- 35
Pardon cnm diğerinde yanlış yazdım 15 dkkada en fazla 20 ml sağıyorumBenim cok yakın arkadasın bi makinesi varmıs diamond mama yazıyor üstünde onu verdi bana denedim, iyi cekti sütümü simdilik almayacagım makine bu yetmezse ilerde bakacagım, sagolasın zaten tek secenek lansinoh, hastane tipini kiraladıgımız medikaldeki kadım mamajonun makinesi var gelsin denesin beğenmezse cekimini almasın demiş bi de onu denerim olmazsa ama herkes genel olarak lansınoh diyor. Mesela 15 dk da ne kadar sağıyor lansınoh
Ay hadi bakalım ya aslında dün biraz daha indiğini hissettim. Artık baya baya idrar kaçırıyorum ama yarını bekleyip göreceğizBebegin basi yerlestiyse suni ile dogurabilirsin .. kizimda ne acilma ne sanci ile gittim hersey hastanede basladi 41haftalikti gelecegi yoktu zorla getirdik
Derdini anlayamamak çok üzüyor beniBu dünya bebekler için çok yeni canım benim. Aklına gelebilecek her şeye tepki verebilirler. Üstünü değiştirirken eminim ki çok hassas davranıyorsundur. Acıtman mümkün değil. Belki anlık olarak tedirgin oluyordur. Canı kıymetlidir denir ya öyle de olabilir. İlk birkaç ay kendine zaman tanı. İllaki ağlayacak. Tek iletişim yöntemi bu çünkü. Gitgide daha rahatlayacaksın. Birkaç aydan sonra kırk yıllıklara evrileceğiz. İnanıyorum sana
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda inceleyeceğimEylül annesi olacağım Allah nasip ederse ama burayı da takip ediyorum. Bu mesajı görünce yazmadan edemedim, sanırım herkes benzer süreçlerden geçiyor henüz yaşamadım ama.
Sana naçizane bir instagram hesabı önereceğim, incelediğinde aynı şeylerin farklı evlerde aynen yaşandığını göreceksin. Sağlıkla büyüt kuzunu inşallah
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Sağol canım biliyorum. Ama inan çok çaresiz kaldım.Gazinda yardımcı olabilir ama sonuçta baharat bir damlası bile onun midesini yakar ve alerjiyi tetikler ben senin için söylüyorum
O kadar yoruldum ki. Sürekli ağlıyor ne istiyor bilmiyorum neden ağlıyor bilmiyorum. Sürekli Sürekli bi mızırdanma. Nedeni ne anlamıyorumRowletcim bu benim 2. Bebem biliyosun. Ilkini de knseden yardim almadan buyuttum 4 yas 7 aylik. Bunda da kmse yardim etmiyo. Bugun sabah 4 te uyandi oglen 2 ye kadar kucagimda memede 2 3 dk ara ara ne uyuduysa o. Sabah 11 de oglum gormesin diye dondum yuzumu camdan disari icim cikana kadar agladim benim neyimeymis yetemiyorum diye. Atlas o kadar agliyo ki sesi kisiliyo. Acikinca pat die bi anda cildirip aglamaya basliyo. Bezi degistriyorum agliyo banyi yaptiriyorum agliyo. Mama yapmak icin 2 dk kucagimdan koyyorum agliyo. Daha once yapmisim ben yetemezsem km yeticek dimi. Ama lohusa kafasi bambaska. Merak etme senin bebegine ancak sen yetebilirsin. Gecicek bunlar. Daha once gecti biliyorum. O umuda tutunuyorum
Uyuyursa dogum sancisi degildir. Benmki uyutmamisti
Hayirli olsun canim allah anali babali buyutsun
Cok perisan etmisler seni. Benimki de 8 cmde daha yukardaydi bebek ama iki uc ikinmayla inmisti. Seni 4 cmde epidural verip rahatlatsaydi aynur hanim bu kadar zor olmazdi. Bu doktorlarin epidural karsitligi kadar sacma bisey var mi acaba. Bu kadar.mudahale ediceksen bi epidurali mi layik gormuyosun. Cok gecmis olsun canim.
Mesela dün sadece 1 siringa mama verdim arandikca veriyorumMamasini ver sararmasin ama ya emzir yada sağ surekli daha cok azalir soğulur gelmez bidaha ne kadar cok emerse o kadar cok gelir
Ben edsnile veriyorum ya emerken istemiyor sanirim artik edsyi cok veriyorum sanirim cok zorlamiyorum yarin 5. Gün kontrolunde emzirme hemsiresi ugra demisti ona uğrayip akil alcam ne yol izlemem gerektigini detayli denemek istiyorumCnm ben önce emziriyorum sonra mama veriyorum, doktor öyle dedi. Sütüm arttı emme refleksi ile son günlerde, başta çok azmış şimdi anliyorum. Çocukta da rutin oluştu böyle. Az deme emzur sonra mama ver sen de
2 memeden sagdigimda 30 ml sut cikiyor tek ögünde ne kadar icmesi gerek acabaMirunecim çocuklar bizim.sandiğımızdan çok daha güçlüler. Psikolojileri de öyle en ufak şeyde bozulmuyor aslında biz büyüklerden daha iyi adapte oluyorlar.her koşula. Sen ona bağırmamışsın ki hatta açıklama da yapmışsın onunla alakası olmadığına dair. Güvenli bağlanmanız neden zedelensin? Bir de ben çocukları cam fabusta büyütmeye karşıyım. İnsani yönlerimizi görmeleri bence gelişimlerini olumlu bile etkiler. Süper kahraman değil, insanız. Tabi ki bazen ağlayacağız, bazen üzuleceğiz, bazen hata yapacağız ama özür dileyeceğiz. Bunlara şahit olması güvenli baglanmaniza zarar vermez aksine onu hayata hazırlar.
Daha yeni doğum yaptın şimdi onun midesi zaten minicik senin de sütün tam gelmemiştir zaten emzirmeye devam edersen bir kaç güne tamamen gelir. Mama vereceksen bile önce emzir sonra mama ver. Bizde kan uyuşmazlığı da olduğundan benim göğsüm sütten taş gibiyken bile hafiften sararmaya başlamıştı ama doğduğunda 3 kusur olan değer 8 kusur olmuştu, doktor gayet iyi dedi. Şimdi 10 günlük oldu ve artık vücudu tamamen pembikSarılık riski ilk ay devam ediyormuş ama en riskli olan ilk 10 günü atlattık çok şükür
Bende eds ile memeden veriyorum canim iki memeden 30 ml cikiyor nerdeyse her sagdigimda tek seferde kaç ml ile doyuyor acaba bugun 4 gunlukSagdigim.sutu kasık biberon ile veriyorum ben cnm
Yaraları iyileştirmeden ziyade yumuşak tutuyor o fayda ediyor bana. Bir gün takmadım sütyen takmak istemediğim için o gün sıkıntı basmıştı :) tshirte değerken bile acıdı kızardı, sonra taktım tekrarGÜMÜŞ KAPAK kullanan analar.
Faydasını gördünüz mü?
999 ayar ile 925 ayar arasında bir fark var mı?
Onu kullanırken de yine lansinoh sürücem mi?
Devamlı mi kullanmak lazım arada hava alsın diye göğüs kalkanıyla dönüşümlü mü?
Yorumlarda göğüs kalkanı kullanın daha iyi falan yazanlar olmuş onu zaten kullanıyorum o yüzden kararsız kaldım alsam mı almasam mı diye. Az para da değil.
Şimdi benim meme uçlarım tam olarak yara değil galiba hani öyle kanama vs yok ama aşırı hassaslasti ve özellikle biri diğerinden daha kötü durumda. Emzirmeye başladığımda ilk 1 dk canım çok yanıyor sonra geçiyor. Sürekli lansinoh sürüyorum, Philips Avent göğüs kalkanı kullanıyorum, 2 gündür de havalansin diye açtım oturuyorum ama yarın dayımlar gelecek artık böyle duramicam. Oğlum 5 dk emer bırakırdı ama kızım en az yarım saat emiyor sonra da zorla ayırıyorum memeden emzik gibi sürekli ağzında olsa hayır demez. E haliyle mahvoldu memeler. Silikon ucla emzirmeyi denedim evet acıyı çok azaltiyor ama kızım hiç beğenmedi onu da çıkarınca bir yarım saat daha emdi. Bir de meme reddine sebep olabiliyormuş.
Velhasil bana bir akıl verin, gümüş kapak dedikleri kadar mucizevi mi, hemen yararları iyileştiriyor mu?
BendimAh kim demisti mesanemin ayari bozuldu diye. Sisremim bozuldu benim de. Cisimi son ana kadar hossetmiyorum. Bir gidiyorum resmen 1 litre cis yapiyorum. Bugun de hepten baska bir sey. Bu sefer cisim var hem de cok var yapamiyorum. Niye boyle oluyor ya.
Ben de 50 ml ise iyi diyecektim, evet sütün miktarına göre de değişiyoe olabilir hastane tipinde ben 15 dk da iki göğüsten 100 ml cekebiliyodum ama hicbiri hastane tipi gibi olmaz herhaldePardon cnm diğerinde yanlış yazdım 15 dkkada en fazla 20 ml sağıyorum
Bir videoda bebeklerin göz pınarları kapalı oldugu için capak olabilir , hatta göz pınarına masaj yapın gazlı bezle silin diyordu. O nedenledir. Ama gözü actırmayacak kadar çapak varsa baska bisey düşünülebilirKızlar sorum olacak, bebeğin tek gözünde 2 gündür sık çapak oluyor. Temizliyorum gazlı bezler demisti hemşire, uyuyup uyanıyor yine çıkıyor. Tek gözde ve baya çıkıyor. Başına gelen, önerisi olan var mi
Kv falan yuzunden bunalmis olmayasin odanda tek basina ilgilen belki bebegine daha iyi geleceksin bkmu varda herseye karisiyo kvden.Derdini anlayamamak çok üzüyor beni
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda inceleyeceğim
Sağol canım biliyorum. Ama inan çok çaresiz kaldım.
O kadar yoruldum ki. Sürekli ağlıyor ne istiyor bilmiyorum neden ağlıyor bilmiyorum. Sürekli Sürekli bi mızırdanma. Nedeni ne anlamıyorumsanki ona bakamıyor gibiyim. Üstünü değiştirmeye çalışıyorum kv müdahil oluyor altını değiştirmeye çalışıyorum kv karışıyor. Ağzındaki sütü silmeye kadar bir başkası karışıyor.
Karnina masaj yap saat yonunde bizde basladik suan besiginde ikiniyor uyuyamadi o yuzden birazcik yapti rahatladi artik normal olmasi gerekenler kilo aliyolar emdigi yariyor kakasini degilde gazini yapsa kafiGünaydın
Sabah 4 den bu yana işimizin başındayız. Çocum ıkınıyor ama kakasını yapamıyor. Ağlıcam artık
Sen daha iyi bilirsin ama eldiven pek onerilmiyor. Disaridayken her seyi dokunarak kesfetmeye basladigindan, ellerinin acikta kalmasi onemli diye. Ben hastaneye tirnak makasi goturmustum. Ilk gunden kestim tirnaklarini. Acik birakiyorum ellerini hep. Memelerimi fln tutuyo, ellerini emiyor cok tatli.Günaydın
Sabah 4 den bu yana işimizin başındayız. Çocum ıkınıyor ama kakasını yapamıyor. Ağlıcam artık
Benim de annem gidince bir bosluga düştüm ama yetersiz hissetmedim kendimi hatta dedim geceleri bu kadar uykusuz kalabiliyormusum demekki allah veriyor gücünü dedim kendi kendime, gece kimseyi kaldırmadım hep kendim baktım. Tabi ilk günler ameliyatli iken bakamadım. Sonra bir hafta da kayınvalidem geldi yemege ekmege yardım etti ama bebeye ben baktım hep. Bence zamanla alısacaksın, yetersiz hissetmen tamamen alısma ile alakalı, yoksa fazla bile geliyorsun bebene farkında değilsin.Kendimi çok yetersiz görüyorum. Bebeğime bakamıyor gibi hissediyorum. Çok üzülüyorum. Ağlayınca susturamıyorum. Derdine derman olamıyorum. Yani kötü bir anne gibiyim.üstünü değiştirirken bile çok ağlıyor. Sanki canını yakıyorum gibi bağırıyor. Gerçekten canını mı yakıyorum acaba? Bilmiyorum. Of çok kötü hissediyorum kendimi.
Kv falan yuzunden bunalmis olmayasin odanda tek basina ilgilen belki bebegine daha iyi geleceksin bkmu varda herseye karisiyo kvden.
Onlarda kalıyoruz kendi evimizde değiliz. Haftaya gidiyoruz inşallah. Evde küçük tek oda klimalı mecbur aynı odadayız.Karnina masaj yap saat yonunde bizde basladik suan besiginde ikiniyor uyuyamadi o yuzden birazcik yapti rahatladi artik normal olmasi gerekenler kilo aliyolar emdigi yariyor kakasini degilde gazini yapsa kafi
Evet biliyorum. Hatta ben çıkarıyorum ara ara eldivenleri ama yüzünü boydan boya çiziyor her defasında. Tırnaklarını kestiğim halde. 1 ayı dolunca çıkaracağım. Sürekli böyle durmuyor bir de ara ara çıkarıyorum.Sen daha iyi bilirsin ama eldiven pek onerilmiyor. Disaridayken her seyi dokunarak kesfetmeye basladigindan, ellerinin acikta kalmasi onemli diye. Ben hastaneye tirnak makasi goturmustum. Ilk gunden kestim tirnaklarini. Acik birakiyorum ellerini hep. Memelerimi fln tutuyo, ellerini emiyor cok tatli.
Bu sürec zaten zor bir sürec biz de sıkıntı ederswk içimizde hic cekilmez bir hal alır. Bence kendini birax rahatlatmaya calıs olumlu seyler düşün, doktorum vucudun kendine dönmesi 6 ay sürecek ama sen dogru psikoloji ile cok güzel atlatabilirsin demişti bana, bosver temizliği bebenle vakit gecir ev pis olsa ne olacakMerhaba kızlar umarım herkes iyidir bizim beyfendi uyumuyor gece sabah olana kadar ayaktayız çok girip takip edemiyorum burayı. Hala kanamam çok geliyor benim normal mi doktorum doğum sonrası kontrole 20 gün sonra çağırdı ay sonunda gideceğim. Dikiş yerlerim çok ağrıyor sanki içeride parça var gibi geliyor. Ben doğum yaptığımdan beri hiç yatmadım psikolojik olarak kendimi temizliğe verdim gündüz temizlik gece oğlanla ilgileniyorum kendimi öyle rahatlatıyorum anca ne zaman geçer bu lohusalık durumları ya. Vücudum sıkıntıdan yara döktü hep.
Öyle ağlıyor öyle huzursuz oluyor ki çok üzülüyorum. Her işi kendim yapıyorum yapmaya çalışıyorum. Bazen eşimi hiç uyandırmıyorum. Ama öyle bir an geliyor ki acaba bakamıyor muyum? Diye düşünmeye başlıyorumBenim de annem gidince bir bosluga düştüm ama yetersiz hissetmedim kendimi hatta dedim geceleri bu kadar uykusuz kalabiliyormusum demekki allah veriyor gücünü dedim kendi kendime, gece kimseyi kaldırmadım hep kendim baktım. Tabi ilk günler ameliyatli iken bakamadım. Sonra bir hafta da kayınvalidem geldi yemege ekmege yardım etti ama bebeye ben baktım hep. Bence zamanla alısacaksın, yetersiz hissetmen tamamen alısma ile alakalı, yoksa fazla bile geliyorsun bebene farkında değilsin.
Gözün aydın canım allah analı babalı büyütsünKızlar mesajları okuyamadım. Haber vermek için bi yazayım dedim çok şükür evladımı aldım kucağıma 1 gibi verdiler suni 6 gibi doğumum oldu . İkimiz de iyiyiz çok şükür. Sadece biraz ağrılarım var . Burç ağrısı dedikleri bi ağrı imiş . En kısa zamanda mesajları okuyup doğum hikayemi anlatıcm inşaallah
Bu arada 3750 kg boy 53 cm .
Bosuna cennet anaların ayagının altında değil su acıları hamgi erkek cekebilir, cok gecmiş olsun ama sonu güzel baglanmıs cok sukur, doktorun tam bir gerizekalı imiş afedersin. Bir insan bu kadar zorlanır mı 25 saatte coxuk inmiyorsa asagı daha ne bekliyorsun al sezeryana bu sancıyı acıyı ceken insan vucudu ya robot değil ki. Suyu patladıktan sonra ne ladar cok kalmıs ki bebe enfeksiyon kapmıs ya kakası gelseydi de yutsaydı. Bu doktorları hic anlamıyorum zaten 10 doktorla karsılassam 9 bucugunu sevmiyor birine birazcık ısınıyorum. Tamamen doktorun yüzünden cwkmişsin bence canım , anneme de beni dogururken cektirmişler ilk cocugutum kardesimde korkudan hastaneye gitmemiş kadın evde dogurmus kardesimi. Arkadasım da 20 saat kadar cekti burada sancı olmadı bebek inmedi sezeryana aldılat onu mesela, doktorun acemice diretmiş bence 25 saat sancı ceken birine epidural takmamak ne ya sancı epiduralsiz dogurabildin cocuk gelmek istemiyorsa gelmiyor bunu en iyi kendisinin bilmesi gerekiyor. Ay xok sınırlendim bir annenin bu kadar doktorlar tarafından zorlanması insafsızcaKızlar doğumdan bu yana 11 gün geçti ancak doğum hikayemi yazabiliyorum.
Çok. Ama çok zor bir normal doğum yaptım bir daha asla kalkışmam sanırım normal doğum için. Herkes doğurmuş nerdeyse o nedenle rahat yazabilecegim.
9 ağustos sabah 7 de bir takım işhal bağırsak sancısı tarzın da bir ağrıyla uyandım yarım saatte bir vuruyordi ama güzelce giriyordu ağrı. Bir gece önce usuttum. Heralde diye düşündüm ciddiye almadım. Ama. Bir türlü geçmedi, doktoruma da. Haber vermedim gece 12 ye kadar o şekilde evde dolana dolana 8 dakikada bir e düşene kadar bekledim ama süreç canımı çok yakmaya başlamıştı. Gece 12 hastaneye gittik 3cm açıklığım. Olduğunu söylediler ama benim. Karnım aşağı da inmemisti eve git bekle siklasinca gel dediler. Gece 3e kadar dayanabildim. Ancak çünkü inanılmaz zorluyor du sancılar tekrar hastaneye gittik nst de sancıları 108 e kadar vuruyor ve duzenliydi hemşire 4, cm dedi ve yatisim yapıldı.
Çocuk aşağı inmeden sancılarım. Başlamıştı çok mudehaleli Nişanim suyum çocuğun aşağı indirilmesi dahil tüm süreçleri doktor ve ebeler kendisi elleriyle yaptı. Bir elleri vajinada bir elleri karnımda sürekli bu pozisyonda idim.
Doktorum. Epidural karşıtı ve epidural alırsam doguramauacagimi düşündüğü için yaptırmadı. Hiç yatamadım. Oturamadim gece 3 ten doğurduğu saat ayın 10 u öğlen 13.40 a kadar hastane koridorunda yürüyüş sancı gelince yere çöküş ve sağa sola sallanma şeklinde geçirmem istendi. Perişan oldum artık 25. Saatten sonra ben 8 cm açıklık ta epidural diye öluyorum yardim edin diye bağırarak bir şekilde epidural bahlattim 8 cm açıklık ta bir saat kadar nefes aldırdi. Bana sonra doktorum. Epidural in etkisinin geçirilmesini istemiş bir anda sancılar çok şiddetli gelmeye başladı ve halen yürü çök squat pozisyonuna devam ediyorduk. Hiç halim. Kalmamıştı doktorum. Çocuğun aşağı indiremedigimi söyleyip bana ikin her defasında aikin dedi. Ama 30. Saatten sonra artık. Asla gücüm kalmamıştı ve ben neredeyse üç dakikada bir muayene ediliyordum. Ve o muyaneler ömrümden ömür alıyordu.
En sonunda odada ki son muayene de ikinmaya çok. Zorladım ve Doğum haneye yürüyerek merdiven çıkarak gidersem çocuğun ancak. İneceğini 10 cm açıklığa ulaştığım ama çocuğu asa itemediğimi soyleyincr doktor ben odada doğuracağm yapabilir miyiz dedim. Doktor yaparız dedi doktorum Aynur simur kayseri dünyam hastanesi.
Ve bir çok kişinin yardımıyla sedyede odada oğlumu kucağıma aldım. Kesisiz dikişsiz doğum 38+0 bir yerde sıyrık olduğu için teğel yaptım dedi doktor onu. Bile hissetmedim tüm. Bedenim deki ağrılar açılardan. Ben öldüm ve dirildim o gün hayatımın en unutamayacağım günü oldu sadece bebeğimi kucağıma aldığım için değil her anlamda ölümü hissettiğim için.
Odada doğurdum 49 cm 2720 gr, bir gün sonra bebeğimi anne karnında aldığı enfeksiyon dan dolayı yoğun bakıma aldılar beş gün o şekilde sütümü sahip yoğun bakım. Kapısına bıraktım hamd olsun bugün oğlum yanımda uyuyor.
Bir daha asla normal doğum düşüncesi yanından bile geçemem.
Çok syressli üzüntülü günler geçirdiğim için günüm gelmeden bebek aşağı inmeden doğumun başladığını düşünüyorum
Ben de 5 ten bu yana işimin basındayım hala gözleri acık uyumuyor tokluktan kusuyor meme istiyor hala, daha gelmemiştie kakası yapacaktır veya gaz cıkarmaya calısıyordur bence damla kullanıyor muydunGünaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?