Kesinlikle buna katılıyorum bebenle twk basına kaldıgında hersey cok dha güzel oluyor daha rahat ediyorsun kafan rahat oluyor bu tarz düşünceler gidiyor o zamanKv falan yuzunden bunalmis olmayasin odanda tek basina ilgilen belki bebegine daha iyi geleceksin bkmu varda herseye karisiyo kvden.
Özel hastane değil mi doğum yaptığınız yerBende onu dedim valla benım 4 cm de epidurali takmışlardı o kadar kolay bir doğumum oldu ki hiç bir travmam olmadı. Sadece doğum esnasında ebe bir kere cullandı üstüme o an nefesim kesildi o kadar. Boşu boşuna saatlerce acı cektitmişler ve normal dogumdan sogutmuşlar cok üzüldüm duyunca
Ben de sürekli emziriyorum. 5dk sonra yine meme için kıyameti koparıyor. Doymuyor, uyutmuyor. Dikişlerimin ağrısı da ayrı dert. Ama yüzüne bakınca her şeyi unutuyorum.Allahim susmuyor meme veriyorun doymuyor mama veriyorum doymuyor mamayi yeyince 2 dk susuyo 10 dk sonra yalana yalana agliyor bende oturup agliyorum oturmaktan dikiş yerimin alti morarmiş daha pansumani ancak yaptik tam az acik kalsın diye yattim şuan icerde ciyak ciyak bagiriyor
Kiz hangimiz anliyoruz ki derdini. Deneye yanila buluyoruz iste. Tek iletisim sekli aglamak insanin sinirleri bozuluyo ama napcak aglicak tabi. Sen bence evine don ya da kalan gunleri ananlarin yazlik evde gecir kv kp den biraz uzaklas. Her b.kun icinde olmasin kv. Kendi dogurmus buyutmus bi rahat biraksin insanlari. Karisma ben hallederim deseneDerdini anlayamamak çok üzüyor beni
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda inceleyeceğim
Sağol canım biliyorum. Ama inan çok çaresiz kaldım.
O kadar yoruldum ki. Sürekli ağlıyor ne istiyor bilmiyorum neden ağlıyor bilmiyorum. Sürekli Sürekli bi mızırdanma. Nedeni ne anlamıyorumsanki ona bakamıyor gibiyim. Üstünü değiştirmeye çalışıyorum kv müdahil oluyor altını değiştirmeye çalışıyorum kv karışıyor. Ağzındaki sütü silmeye kadar bir başkası karışıyor.
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki gazlı bebeğin zorluğunu ve çaresizliğini çok iyi biliyorum benim kız 2 sene boyunca hiç uyumadı bu gaz yüzünden prematüre bebeklerin bağırsakları da gelişmemiş oluyor o da çok çekti bizde çaresiz kaldığımız için çok çektik üstelik mamayla beslenmek zorunda kaldı gazı iki katına çıktı çok zor günlerdi gaz hemen hemen her bebekte oluyor oğlum kakasını yapıyor alttan ve üstten gazını çıkarıyor ama yinede gazdan kıvranıyor biogaiya probiyotik kullanıyorum gaz geçici inşallah canımDerdini anlayamamak çok üzüyor beni
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda inceleyeceğim
Sağol canım biliyorum. Ama inan çok çaresiz kaldım.
O kadar yoruldum ki. Sürekli ağlıyor ne istiyor bilmiyorum neden ağlıyor bilmiyorum. Sürekli Sürekli bi mızırdanma. Nedeni ne anlamıyorumsanki ona bakamıyor gibiyim. Üstünü değiştirmeye çalışıyorum kv müdahil oluyor altını değiştirmeye çalışıyorum kv karışıyor. Ağzındaki sütü silmeye kadar bir başkası karışıyor.
Ayy sen de dogurmussun gözün aydın olsun canım sağlıkla büyüsün oğlusun inşallahAllahim susmuyor meme veriyorun doymuyor mama veriyorum doymuyor mamayi yeyince 2 dk susuyo 10 dk sonra yalana yalana agliyor bende oturup agliyorum oturmaktan dikiş yerimin alti morarmiş daha pansumani ancak yaptik tam az acik kalsın diye yattim şuan icerde ciyak ciyak bagiriyor
Bazen içimde büyümeye devam etseydi diyorumBen de sürekli emziriyorum. 5dk sonra yine meme için kıyameti koparıyor. Doymuyor, uyutmuyor. Dikişlerimin ağrısı da ayrı dert. Ama yüzüne bakınca her şeyi unutuyorum.
Sagol canim dogurdumda isyana bile basladimAyy sen de dogurmussun gözün aydın olsun canım sağlıkla büyüsün oğlusun inşallah
Canım bebeni senden daha iyi kimse anlayamaz senden daha iyi kimse bakamaz babası bile anlayamaz ve bakamaz yorgunluk, lohusaligin verdiği hassasiyet, gaz, uykusuzluk bunlar yoruyor seni böyle hissetmen de gayet normal bebeğinin ağlaması da ,gazida, ikinmasida, bazen kaka yapamaması da normal kendini uzecegin hiçbir durum yok şuan ki durumların hepsi geçici sen kendini uzmeki sütünü etkilemesin herşey o kadar güzel ilerleyecek ki bebek bakmaktan ne var diyeceksin hatta bir süre sonra annen ve kv bakamaz diyeceksin sen iyi bir annesinKendimi çok yetersiz görüyorum. Bebeğime bakamıyor gibi hissediyorum. Çok üzülüyorum. Ağlayınca susturamıyorum. Derdine derman olamıyorum. Yani kötü bir anne gibiyim.üstünü değiştirirken bile çok ağlıyor. Sanki canını yakıyorum gibi bağırıyor. Gerçekten canını mı yakıyorum acaba? Bilmiyorum. Of çok kötü hissediyorum kendimi.
Kız dur bismillahBazen içimde büyümeye devam etseydi diyorumama kokusu herşeye değer❤
Sagol canim dogurdumda isyana bile basladim
Aboooğ coşmuş senin zilloşKız dur bismillahdaha ne isyanı büyüdükçe isyanlar başlıyor şuan çok kokla ileride daha çok isyan edecen ama vaktin olmayacak şuan en çok hakim olunan aylar bak benim kıza 3 yaşında evde terör estiriyor minnak oğlum ağlıyor, acikiyor, kaka yapıyor,kusuyor, gazı oluyor kızarıyor,uyuyor ama bunlar çok normal ama kızım alıyor, atıyor, fırlatıyor, dinlemiyor bas bas bağırıyor,bebeği evden göndermek için bütün yolları deniyor , vuruyor naif ,söz dinleyen, uysal kızım gitti yerine eşkıya geldi ama sadece eskiyaligi bize
Mesela dün sadece 1 siringa mama verdim arandikca veriyorum
Ben edsnile veriyorum ya emerken istemiyor sanirim artik edsyi cok veriyorum sanirim cok zorlamiyorum yarin 5. Gün kontrolunde emzirme hemsiresi ugra demisti ona uğrayip akil alcam ne yol izlemem gerektigini detayli denemek istiyorum
2 memeden sagdigimda 30 ml sut cikiyor tek ögünde ne kadar icmesi gerek acaba
Bende eds ile memeden veriyorum canim iki memeden 30 ml cikiyor nerdeyse her sagdigimda tek seferde kaç ml ile doyuyor acaba bugun 4 gunluk
Probiyotik başladık biz, rahatladık. Doktoruna danis cnmGünaydın
Sabah 4 den bu yana işimizin başındayız. Çocum ıkınıyor ama kakasını yapamıyor. Ağlıcam artık
Ya ben tırnaklarını kestim ama bazen gözlerini ovuşturuyor, içine sokacak elini diye ödüm kopuyo, emerken çıkarıp normal dururken eldiven giydireyim diyorum onları da tutmuyo elinde. Annem de diyor ki parmağıyla gözünü çıkaran bebek hiç duymadım niye evham yapıyorsunSen daha iyi bilirsin ama eldiven pek onerilmiyor. Disaridayken her seyi dokunarak kesfetmeye basladigindan, ellerinin acikta kalmasi onemli diye. Ben hastaneye tirnak makasi goturmustum. Ilk gunden kestim tirnaklarini. Acik birakiyorum ellerini hep. Memelerimi fln tutuyo, ellerini emiyor cok tatli.
Evet özel hastane izmirde egepolde yaptım doğumu doktorum dışardandı gene doğursam gene aynı doktor aynı hastanede doğururum yaniÖzel hastane değil mi doğum yaptığınız yer
Benımkısıde aynı sadece kucağıma alınca susuyor allahtan. Ama sabah 6 dan beri bittik yani meme, mama, süt sağma her sekilde yedi icti ama anca uyudu. Memelerimi kaç kere icti saymadım artık zaten.Allahim susmuyor meme veriyorun doymuyor mama veriyorum doymuyor mamayi yeyince 2 dk susuyo 10 dk sonra yalana yalana agliyor bende oturup agliyorum oturmaktan dikiş yerimin alti morarmiş daha pansumani ancak yaptik tam az acik kalsın diye yattim şuan icerde ciyak ciyak bagiriyor
Hahah sana ben de qynisini soylerim ama insan mantikli olani bilse de kendine soz geciremiyor bazen. Benim ne sacma korkularim var bi bilsen. Kimseye soyleyecek sozum yok. Emzirirken anne cok fazla hormon salgiliyor, bebegi koruma ic gudusu tavan oluyor. Misal ben hic uyumuyodum yok al karisi mi ne gelirmis bebekle anneye. Bebek uyurken ben de uyursam onu yalniz birakmis olurum diye batil inanctan korkuyodum. Normalde inanmam ustelik oyle seylere. Sonra kapinin onune cikamadim 2 ay bebege bir sey olursa diye.Ya ben tırnaklarını kestim ama bazen gözlerini ovuşturuyor, içine sokacak elini diye ödüm kopuyo, emerken çıkarıp normal dururken eldiven giydireyim diyorum onları da tutmuyo elinde. Annem de diyor ki parmağıyla gözünü çıkaran bebek hiç duymadım niye evham yapıyorsunyapıyorum işte napıyım :)
Tobrased diye bi damla verdiler bize de günde 4 damla başlamadım hala. Kuruyup çapak olunca sarı renkli oluyor yeşil olmadığı için telaş yapmıyorum şimdilik bakalım ne zaman geçecek
Ben de 5 ten bu yana işimin basındayım hala gözleri acık uyumuyor tokluktan kusuyor meme istiyor hala, daha gelmemiştie kakası yapacaktır veya gaz cıkarmaya calısıyordur bence damla kullanıyor muydun
Kullanıyoruz canım ilk zamanlarda işe yarıyordu şimdi yaramıyor. Çok ağlıyor.Kesinlikle buna katılıyorum bebenle twk basına kaldıgında hersey cok dha güzel oluyor daha rahat ediyorsun kafan rahat oluyor bu tarz düşünceler gidiyor o zamanCipisS
Dedim geçen kızdım eşimde kızıyor ama yok anlamıyorlar. Kb geçen sigara içip gelmiş ellerini tutmuş çocuğun elleri kokuyordu. Eşime koklattım sana öyle geliyor dedi ama kokuyordu net bir şekilde. İyice delirdim. Az kaldı sabır çekiyorum bi evime gitsem hayırlısı ile.Kiz hangimiz anliyoruz ki derdini. Deneye yanila buluyoruz iste. Tek iletisim sekli aglamak insanin sinirleri bozuluyo ama napcak aglicak tabi. Sen bence evine don ya da kalan gunleri ananlarin yazlik evde gecir kv kp den biraz uzaklas. Her b.kun icinde olmasin kv. Kendi dogurmus buyutmus bi rahat biraksin insanlari. Karisma ben hallederim desene
Evet duymuştum bunu. Olmazsa onu da denerim kullanırım belki rahatlatır bu işe yaramaz ise. Çok teşekkür ederimCanım seni o kadar iyi anlıyorum ki gazlı bebeğin zorluğunu ve çaresizliğini çok iyi biliyorum benim kız 2 sene boyunca hiç uyumadı bu gaz yüzünden prematüre bebeklerin bağırsakları da gelişmemiş oluyor o da çok çekti bizde çaresiz kaldığımız için çok çektik üstelik mamayla beslenmek zorunda kaldı gazı iki katına çıktı çok zor günlerdi gaz hemen hemen her bebekte oluyor oğlum kakasını yapıyor alttan ve üstten gazını çıkarıyor ama yinede gazdan kıvranıyor biogaiya probiyotik kullanıyorum gaz geçici inşallah canım
Ay var onu da kullanıyoruz. Forbiome. Ama anlamıyorum niye böyleEds bir kez denedik hemşire ile ilk gun, 2.gundu sanirim kasık biberon ile formul mama verip, memeyi normal cekme refleksini devam ettirmesi için eds yaptırmadı bir daha.
Formül mamayi 15 +15 dak Emzirme sonrası 30 cc veriyoruz bebege. Memeden ne kadar geldigini bilemiyor insan bebeğin o anki çekim gücünden.
Su an aynı düzende devam ediyoruz, önce Emzirme, sonra kasık biberonla formül mama, en son bizim keyif bebesi memeye geciyor uyumak için bir daha. Kilo alisi da duzenle arttı.
Probiyotik başladık biz, rahatladık. Doktoruna danis cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?