Gunde 1 kez 5 damla sutune damlatiyorum
Tamam sağolun kızlar bize eczacı tek damla demişti nerdeyse 3 hadta olacak hiç rahatlatmadı neden diyorum bende cok üzüldüm şuan of ofGünde bir kez mamasına 5 damla damlatıyorum. Doktor öyle söylemişti
Annem geldiginde oyle yapma boyle yapma dikkat et minik bebek diyor, kendisi bile cekinerek davraniyor. Bebek her agladiginda meme ver diyo hatta bazen işin ne bebeği besle dediği oldu, karnı sis dedigimde ne olacak emsin, ac elini agzina sokuyor filan diyo. Gecen gece her saat emzirmistim stresten sut birikmiyordu artik. Kv geldiginde tam tersi bebegi aliyor eviriyor ceviriyor cok rahat hic bisey olmaz diyo. Annemde tedirgin oluyorum bunda da rahat oldugu icin tedirgin oluyorum banyo ettirirken rahat davraniyo su kacmaz kacsa bisey olmaz, gece uyuturken bi bakiyorum sirt ustu yatmis kafasi yan degil. Emzirdikten sonra sagdigim sutu veriyim diyorum doydu karni sis verme diyor. 2-3 saatten once besleme elleme diyor. Biri geceleri sakın ışık açma karanlıkta olsun diyo diğeri geldiğinde ışıklar açık alakası yok ışık etki etmez diyor. Kafam karman corman oldu. Böyle oldukça tek olmak istiyorum ama bakamam baş edemem korkusu sarıyor. Daha düzgün kucağımda pozisyonu değiştiremiyorum tek başına üzerini değiştiremedim hiç yalnız kalmadımHamileligin son ayinda sol bilegimde agri baslamisti sanirim odemden baski olmustu. Simdi hala var o agri bilegimi ceviremiyorum hareket ettiremiyorum. Bide ellerim kucuk bebegi alirken korkuyorum tutamayacak bide uzerine o agri. Niyeyse kasiliyorum kucagima alinca. Bide evde ya kv ya annem yada kocam olunca herkesten banada sira gelmiyor Bende zaten bilegim agridigi icin alamiyordum alisirim sonra alirim diye diye 2 haftalik oldu bebegim hala korkuyorum. Ne zaman alisacagim acaba. Hic almiyor degilim ama rahat olamiyorum yada bi pozisyondan digerine gecerken yapamiyorum korkuyorum biyerini incitecegim diyene yapmam lazim nasil gececek bu halim
Is basa dusunce mecbur yapiosun emin ol yaparsin. Ayrica kv bana daha mantijli geldiBenim gibi tecrubesiz ilk kez annelik deneyimi yasayipta tek basina bebegine bakanlara cok imreniyorum. Ben mi kafamda buyutup stres yapiyorum kendime Bilmiyorum
Tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bakicaksin bebegimAllaaah buralar üzünçlü uykusuz yorgun anneler gazlı bebekler ya da çok kaka yakan bebeklerle dolduhalimiz hal değil bazen tecavuze uğramış gibi hissediyorum tövbeler olsun. Sac üstüm başım Bir de bende söyle bir duygu var gergin sinirli duygusalım üzerine eşim çok çalışıyor evde yüzünü goremiyoruz kızım çok sıkıldı ve çok konuşuyor enerjim yetmiyor gece yatağa zor atıyorum kendimi ve kızıma ilgim azaldı yetişemiyorum diye de vicdan azabi duyuyorum ne zor analık. Nereye nasıl yetişeyim.
Valla benimde hamileyken baslamisti hala sag elimde uyuşma kaldi isaret ve orta parmakta his olmuyo bazen nasil olcak bilmiyorum benimde korkularim oluyo ister istemez bu hamilelikte geldi basimaHamileligin son ayinda sol bilegimde agri baslamisti sanirim odemden baski olmustu. Simdi hala var o agri bilegimi ceviremiyorum hareket ettiremiyorum. Bide ellerim kucuk bebegi alirken korkuyorum tutamayacak bide uzerine o agri. Niyeyse kasiliyorum kucagima alinca. Bide evde ya kv ya annem yada kocam olunca herkesten banada sira gelmiyor Bende zaten bilegim agridigi icin alamiyordum alisirim sonra alirim diye diye 2 haftalik oldu bebegim hala korkuyorum. Ne zaman alisacagim acaba. Hic almiyor degilim ama rahat olamiyorum yada bi pozisyondan digerine gecerken yapamiyorum korkuyorum biyerini incitecegim diyene yapmam lazim nasil gececek bu halim
Ayrica Baska sorum Benim bebe biberonu tam kavrayamadi gibi zorlaniyor. Hep emzirdim ek olarak sagdigim sutu yada mamayi kasik biberon kullanarak verdim. Gecen Philips aventin kolik biberonundan mama veriyim dedim tuhafina gitti tam kavrayamadi. Icti 30-40 cc ama uzun surdu tuhaf icti. Normalde memeyi tum kahverengi alaniyla birlikte aliyor oyle damagina yerlestiriyor.
Nbl Kids 6 damla günlük verdi doktorumuz bize, tek damla az geldi, mg i ne bilmiyorum amaTamam sağolun kızlar bize eczacı tek damla demişti nerdeyse 3 hadta olacak hiç rahatlatmadı neden diyorum bende cok üzüldüm şuan of of
Bence yalniz kalmalisin deneye deneye ogreniyor insan ilk oglumda 19 yasindaydim hic bisey bilmiyodum ben yaptiysam sen her turlu yaparsin emin ol kendne guven yaparim de.. yapamam dersen zaten yapamazsin.. sadece emzirmeye gaz cikarmaya kucagina aliyosun bir elinle basini digeriyle vucudunu tuttuktan sonra hic bisey olmaz ikiside yanlis yapiyo sana yardim edecekleri yerde tedirgin ediyolar kimseye ihtiyacin yok senin..Annem geldiginde oyle yapma boyle yapma dikkat et minik bebek diyor, kendisi bile cekinerek davraniyor. Bebek her agladiginda meme ver diyo hatta bazen işin ne bebeği besle dediği oldu, karnı sis dedigimde ne olacak emsin, ac elini agzina sokuyor filan diyo. Gecen gece her saat emzirmistim stresten sut birikmiyordu artik. Kv geldiginde tam tersi bebegi aliyor eviriyor ceviriyor cok rahat hic bisey olmaz diyo. Annemde tedirgin oluyorum bunda da rahat oldugu icin tedirgin oluyorum banyo ettirirken rahat davraniyo su kacmaz kacsa bisey olmaz, gece uyuturken bi bakiyorum sirt ustu yatmis kafasi yan degil. Emzirdikten sonra sagdigim sutu veriyim diyorum doydu karni sis verme diyor. 2-3 saatten once besleme elleme diyor. Biri geceleri sakın ışık açma karanlıkta olsun diyo diğeri geldiğinde ışıklar açık alakası yok ışık etki etmez diyor. Kafam karman corman oldu. Böyle oldukça tek olmak istiyorum ama bakamam baş edemem korkusu sarıyor. Daha düzgün kucağımda pozisyonu değiştiremiyorum tek başına üzerini değiştiremedim hiç yalnız kalmadım
Biberonada alışsın istiyorum, daha erken mi o zaman biberona alıştırmak içinKasık biberonda kalsan daha iyi değil mi? Meme reddi riski olmasin
Nbl Kids 6 damla günlük verdi doktorumuz bize, tek damla az geldi, mg i ne bilmiyorum ama
Nbl
Yaparsın, ilk günler sezaryen acısından hep eşim bezledi bebeği ben sadece emzirdim. Kv ve annen ev işleri yapsın biraz sen ilgilen, anne sensin içinde bebeğine bakabilecek bilinçaltında gücün varAnnem geldiginde oyle yapma boyle yapma dikkat et minik bebek diyor, kendisi bile cekinerek davraniyor. Bebek her agladiginda meme ver diyo hatta bazen işin ne bebeği besle dediği oldu, karnı sis dedigimde ne olacak emsin, ac elini agzina sokuyor filan diyo. Gecen gece her saat emzirmistim stresten sut birikmiyordu artik. Kv geldiginde tam tersi bebegi aliyor eviriyor ceviriyor cok rahat hic bisey olmaz diyo. Annemde tedirgin oluyorum bunda da rahat oldugu icin tedirgin oluyorum banyo ettirirken rahat davraniyo su kacmaz kacsa bisey olmaz, gece uyuturken bi bakiyorum sirt ustu yatmis kafasi yan degil. Emzirdikten sonra sagdigim sutu veriyim diyorum doydu karni sis verme diyor. 2-3 saatten once besleme elleme diyor. Biri geceleri sakın ışık açma karanlıkta olsun diyo diğeri geldiğinde ışıklar açık alakası yok ışık etki etmez diyor. Kafam karman corman oldu. Böyle oldukça tek olmak istiyorum ama bakamam baş edemem korkusu sarıyor. Daha düzgün kucağımda pozisyonu değiştiremiyorum tek başına üzerini değiştiremedim hiç yalnız kalmadım
Banada yalnız kalırsam yaparım gibi geliyor. Yada bana bırakacaklar destek olacaklar sadece. İhtiyacım olduğunda alsınlar. Bebeği benden çok kv alıyor. Kv sağolsun yere düşen çöpü bile aldırtmıyor ama abartıyor artık.Bence yalniz kalmalisin deneye deneye ogreniyor insan ilk oglumda 19 yasindaydim hic bisey bilmiyodum ben yaptiysam sen her turlu yaparsin emin ol kendne guven yaparim de.. yapamam dersen zaten yapamazsin.. sadece emzirmeye gaz cikarmaya kucagina aliyosun bir elinle basini digeriyle vucudunu tuttuktan sonra hic bisey olmaz ikiside yanlis yapiyo sana yardim edecekleri yerde tedirgin ediyolar kimseye ihtiyacin yok senin..
Doktora gideceğim artık, bileğimi çevirip ağırlık kaldıramıyorum. Umarım korkularımızı atlatırız bazen kendime diyorum yaparım diye ama çok kısa sürüyor bu güvenValla benimde hamileyken baslamisti hala sag elimde uyuşma kaldi isaret ve orta parmakta his olmuyo bazen nasil olcak bilmiyorum benimde korkularim oluyo ister istemez bu hamilelikte geldi basima
Surekli kucaga almasi hos degil hem daha o bebek su gibi senden benden cok kendisi bilmeli .. bi yerini ağrıtır ondanda uyuyamaz daha 40ı dolmamıs bebek sanki bana kocaman kucak bebesi emecek kaka yapip uyuyacak o bebek.. bendede vardi oyle bi kv surekli kucagina alirdi zmanla buyudukce devam etti bu bebem 2 yasina kadar kv nin kendisini, sesini, kucagini arardi bende anneydim ama yok cocuk beni bilmedi bununla bi tartistim o tartisma bidaha ona cesaret etmedi 3. Cocugum oyle biseyi yapamaz hadi bi yapsin bakalim.. sende bastan kes ki o cesareti bulamasin kendinde senin alman gerekir kucagina senin kokuna tenine ihtiyaci var ona degil..Banada yalnız kalırsam yaparım gibi geliyor. Yada bana bırakacaklar destek olacaklar sadece. İhtiyacım olduğunda alsınlar. Bebeği benden çok kv alıyor. Kv sağolsun yere düşen çöpü bile aldırtmıyor ama abartıyor artık.
Aynen ihmal etme gorun doktora kendin saglikli ll ki bebegine daha saglam bakabilesin biran once gorun doktoraDoktora gideceğim artık, bileğimi çevirip ağırlık kaldıramıyorum. Umarım korkularımızı atlatırız bazen kendime diyorum yaparım diye ama çok kısa sürüyor bu güven
Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum benim kv. Gece kalkıyoruz emziriyorum ben gazını alırım bezi değiştiririm sen uyu dinlen diyor. Yaptıkları iyi hoşta ben sonsuza kadar onlarla yaşamayacağım herkesin kendi hayatı var evine gidecek yarın öbür gün , sadece bu değil benimde bebeğimin bu zamanlarında Yanında olmam lazım beni daha çok görüp koklaması bilmesi lazım çok çabuk büyüyor kaçırmal istemiyorum. Bu gece anne bırak ben yapayım sen yanımda otur sadece demeyi düşünüyorum. Artık bebeğime yetebildiğimi hissetmek istiyorumSurekli kucaga almasi hos degil hem daha o bebek su gibi senden benden cok kendisi bilmeli .. bi yerini ağrıtır ondanda uyuyamaz daha 40ı dolmamıs bebek sanki bana kocaman kucak bebesi emecek kaka yapip uyuyacak o bebek.. bendede vardi oyle bi kv surekli kucagina alirdi zmanla buyudukce devam etti bu bebem 2 yasina kadar kv nin kendisini, sesini, kucagini arardi bende anneydim ama yok cocuk beni bilmedi bununla bi tartistim o tartisma bidaha ona cesaret etmedi 3. Cocugum oyle biseyi yapamaz hadi bi yapsin bakalim.. sende bastan kes ki o cesareti bulamasin kendinde senin alman gerekir kucagina senin kokuna tenine ihtiyaci var ona degil..
Çok geçmiş olsunHastaneye yattık
Sadece sarılık değil bu kadar inatçı sarılık neden olur
Karnı şiş gaz dan balon gibi oldu sürekli besliyorum ama gaz az çıkıyor karnı şişiyor lavman yapıldı. Gaz ı çıkarıldı midesi yıkanacaktı neredeyse
Şimdi de serum takıyorlar film çekiyorlar bir taraftan ışık devam eğer röntgen sonucuna göre araştırmaya yollayacak lar
Bağırsaklarda yada midede bir şey olabilirmiş
Evet duymuştum onu ama ne bileyim ilk olunca herhalde korkuyorum bendeCocuk doktorumuz bebekler cıplak olduğunda kendilerini güvensiz hissettikleri için ağlar demişti bizde de aynı problem var çünkü bez değiştiremiyoruz resmen
Annen yeni gitti ya şimdi bir boşluğa düştün bu duygu gelgitleri ondan. Daha çok taze anneyiz hepimiz benim 2. olmasına rağmen yine bile bir tedirginlik bir huzursuzluk var. Annelik biraz böyle bir şey zaten zamanla alışacağız
Sanırım o yüzden afalladım biraz da. Annemin varlığı yetiyordu.Çevrende bu kadar insan varken neden her işi kendin yapıyorsun? Onlardan yardım iste bence. Mesela kayinvaliden madem her şeye karışıyor sen emzir ver kucağına gazını o çıkarsın. Eşin öğretmendi diye hatırlıyorum yani şu anda sabah erkenden kalkıp gitmek zorunda olduğu bir işi yok. Gece uyansın sana yardım etsin bu zamanda uyanmayacak da ne zaman uyanacak. Benim eşim dün döndü Cezayir'e, gideceği günün gecesi bebeğin gazını çıkarma, emerken uyumadiysa uyumasına destek olma görevi ondaydı.
Yok bu kv lerde ki toksik doz torun düşkünlüğü nedir asla anlamayacam galiba benim kv de varken Aynı siz gibiydik kv altını değişiyor emziriyorum gazını ben çıkarırım banyo yaptırırken kendisi yapıyor her şeyi falan sonrw bir hafta geçti gelmiş bana sen hiç altını değişmedin dimi diyor müsade ettin mi değişmem icin acaba ve ben engel olmaya çalıştım her seferinde ama hiç bırakmadı sonra annem grldi banyo vs her şeyi bana bıraktı sadece yanım da durdu bende kv varken aynı sen gibiydim annemden sonra her şeyi öğrendim ve kendime güvenim geldi 25. Günde de yalnız kaldık eşim nobetli çalışıyor tayin dolayısıyla ailelerden uzağız baya neyse bende tutamıyordum bile ama oyle bi yaptım ki her şeyi hatta kimseye güvenemiyor insan kendisi her şeyi kavrayınca sonuçta anneyiz her şeylerini en iyi en güzel biz yaparız siz de basbasa kalın cok rahatlayacaksın kendin yıkayacaksın bile emin ol cok daha keyifli rahat oluyor her şey o şekildeBanada yalnız kalırsam yaparım gibi geliyor. Yada bana bırakacaklar destek olacaklar sadece. İhtiyacım olduğunda alsınlar. Bebeği benden çok kv alıyor. Kv sağolsun yere düşen çöpü bile aldırtmıyor ama abartıyor artık.
Aynen bi yerden baslamak gerek zaten niyeti kotu degilse sana birakacaktir bebeginle senin birbirinizi bilmeniz lazim artikKötü niyetli olmadığını düşünüyorum benim kv. Gece kalkıyoruz emziriyorum ben gazını alırım bezi değiştiririm sen uyu dinlen diyor. Yaptıkları iyi hoşta ben sonsuza kadar onlarla yaşamayacağım herkesin kendi hayatı var evine gidecek yarın öbür gün , sadece bu değil benimde bebeğimin bu zamanlarında Yanında olmam lazım beni daha çok görüp koklaması bilmesi lazım çok çabuk büyüyor kaçırmal istemiyorum. Bu gece anne bırak ben yapayım sen yanımda otur sadece demeyi düşünüyorum. Artık bebeğime yetebildiğimi hissetmek istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?