- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
- 33
Gün içinde 6 damla maksimum olacak şekilde farklı zaman aralıkşwrın da mı veriyorsun yani?Kasık biberonda kalsan daha iyi değil mi? Meme reddi riski olmasin
Nbl Kids 6 damla günlük verdi doktorumuz bize, tek damla az geldi, mg i ne bilmiyorum ama
Nbl
Tam olarak bende bu dırumdayımBanada yalnız kalırsam yaparım gibi geliyor. Yada bana bırakacaklar destek olacaklar sadece. İhtiyacım olduğunda alsınlar. Bebeği benden çok kv alıyor. Kv sağolsun yere düşen çöpü bile aldırtmıyor ama abartıyor artık.
Yaparsın, ilk günler sezaryen acısından hep eşim bekledi bebeği ben sadece emzirdim. Kv ve annen ev işleri yapsın biraz sen ilgilen, anne sensin içinde bebeğine bakabilecek bilinçaltında gücün varAnnem geldiginde oyle yapma boyle yapma dikkat et minik bebek diyor, kendisi bile cekinerek davraniyor. Bebek her agladiginda meme ver diyo hatta bazen işin ne bebeği besle dediği oldu, karnı sis dedigimde ne olacak emsin, ac elini agzina sokuyor filan diyo. Gecen gece her saat emzirmistim stresten sut birikmiyordu artik. Kv geldiginde tam tersi bebegi aliyor eviriyor ceviriyor cok rahat hic bisey olmaz diyo. Annemde tedirgin oluyorum bunda da rahat oldugu icin tedirgin oluyorum banyo ettirirken rahat davraniyo su kacmaz kacsa bisey olmaz, gece uyuturken bi bakiyorum sirt ustu yatmis kafasi yan degil. Emzirdikten sonra sagdigim sutu veriyim diyorum doydu karni sis verme diyor. 2-3 saatten once besleme elleme diyor. Biri geceleri sakın ışık açma karanlıkta olsun diyo diğeri geldiğinde ışıklar açık alakası yok ışık etki etmez diyor. Kafam karman corman oldu. Böyle oldukça tek olmak istiyorum ama bakamam baş edemem korkusu sarıyor. Daha düzgün kucağımda pozisyonu değiştiremiyorum tek başına üzerini değiştiremedim hiç yalnız kalmadım
Yok cnm, doktor reçeteye 1 kez 6 damla yazmış. Tek seferde veriyorum.Gün içinde 6 damla maksimum olacak şekilde farklı zaman aralıkşwrın da mı veriyorsun yani?
Çok şükür bu gece hastanelik olmadık. Hala sarı ama sınırlarda. Karında gaz ve tuvalet yaptırdığımızs ürece iyi hep müdahale ile yapıyorCok gecmis olsun. Simdi nasil oldu? Karninin sisligi indi mi? Degerleri dustu mu?
Çişimin geldiğini anlamıyorum çok fazla gelmeden, gittiğimde her seferinde bir sürü yapıyorum. Ama diğer dediğin yapamama enfeksiyon belirtisi olabilir bilemedimYa boyle zorlanarak yanpma ya da yanma hissiyle degil de cisimi baslatamiyorum gibi. Trigger eden sey o an yok oluyor yari yolda kaliyorum gibi. Tuhaf bi his.
Mesaneyle ilgili ne sekilde problem yasiyosun tam olarak?
Benim annemde bize bırakıyor çok ağladığında filan geliyordu odamıza ama kv hiç bize bişey bırakmıyor. Umarım dediğin gibi olur kendim bakmak istiyorum artık oğluma, yalnız kalmak istiyorumYok bu kv lerde ki toksik doz torun düşkünlüğü nedir asla anlamayacam galiba benim kv de varken Aynı siz gibiydik kv altını değişiyor emziriyorum gazını ben çıkarırım banyo yaptırırken kendisi yapıyor her şeyi falan sonrw bir hafta geçti gelmiş bana sen hiç altını değişmedin dimi diyor müsade ettin mi değişmem icin acaba ve ben engel olmaya çalıştım her seferinde ama hiç bırakmadı sonra annem grldi banyo vs her şeyi bana bıraktı sadece yanım da durdu bende kv varken aynı sen gibiydim annemden sonra her şeyi öğrendim ve kendime güvenim geldi 25. Günde de yalnız kaldık eşim nobetli çalışıyor tayin dolayısıyla ailelerden uzağız baya neyse bende tutamıyordum bile ama oyle bi yaptım ki her şeyi hatta kimseye güvenemiyor insan kendisi her şeyi kavrayınca sonuçta anneyiz her şeylerini en iyi en güzel biz yaparız siz de basbasa kalın cok rahatlayacaksın kendin yıkayacaksın bile emin ol cok daha keyifli rahat oluyor her şey o şekildeben o kadar tedirgindim napıcam diye yalnız kaldığımız ilk gece sürekli gaz sancısından ağlıyordu sıcak su iyi geliyor diye kendim bi cesaretbanyo yaptırdım ve o an dedim ki tamam yani ama tabi hala eksiklerim cesaret edemediğim şeyler mevcutzamanla oturacak insallah daha cok yeniyiz hepimiz
Ay çok şükür benim de aklımdaydın. İnşallah gaz ve kaka sorununuz da düzelir bir an önce.Çok şükür bu gece hastanelik olmadık. Hala sarı ama sınırlarda. Karında gaz ve tuvalet yaptırdığımızs ürece iyi hep müdahale ile yapıyor
Ben maflor damla kullanıyorum, mama olarak da hipp organic combiotic, kendim de baklagil yemiyorum sadece diger herseyi yiyorumYa çok haklısın ama kendimi anca bu şekil rahatlatabiliyorum. Bebeğimin gaz sorunu var uyumuyor ne kullanıyorsunuz ya gazlı bebişlere kontrolümüze daha var.
Allah bildiği gibi yapsın bu doktorları, bi yargıtay bi doktorlar zataen ikisi de kafalarına göre hareket ediyor, bie konu hakkında besyüz ayrı fikir mevcut piyasadaZaten göğüs kalkanı olmadan kipirdayamiyorum. Kıyafet değse bile acıyor. Bebeği bile kollarını kundaklayıp o şekilde emzirmeye başlıyorum dokunamasin diye meme ağzına girince salıyorum kollarını.
Bende gazman gibi oldum yaaa herhalde bebiş için her gün kimyon yediğim için bende de ne var ne yok çıkıyor
Çevrende bu kadar insan varken neden her işi kendin yapıyorsun? Onlardan yardım iste bence. Mesela kayinvaliden madem her şeye karışıyor sen emzir ver kucağına gazını o çıkarsın. Eşin öğretmendi diye hatırlıyorum yani şu anda sabah erkenden kalkıp gitmek zorunda olduğu bir işi yok. Gece uyansın sana yardım etsin bu zamanda uyanmayacak da ne zaman uyanacak. Benim eşim dün döndü Cezayir'e, gideceği günün gecesi bebeğin gazını çıkarma, emerken uyumadiysa uyumasına destek olma görevi ondaydı.
Valla ben de anlamiyorum gerçekten kimisi ota b.ka sezaryene alıyor hemen diye doğal doğum destekleyen doktor seçiyoruz onlar da normal olsun diye hem canımızı çıkarıyor hem de bebeği riske atıyor. Ben de kendimi resmen zorla sezaryene aldırdım ama 2. Doğumum olduğu için ilkinden tecrübeliydim ilk doğumum olsa yine doktoru dinler canımı çıkarırdım ve büyük ihtimal yine bebeğim yoğun bakıma girerdiAnne o can havliyle ne bilsin doğrusu ne sonuçta uzman doktor o daha iyi bilir diye düşünüyor insan haklı olarak.
Ha anlamadığım illa vajinadan mi çıksın istiyorsun ver epidurali o zaman en azından anne bir nefes alsın ama yok illa eziyet cekicez
Yazdıklarında kendini değilde beni anlatmış gibisin aynı duyguları aynı şeyleri yaşıyorum bu bebeğim kızımın bebekligine göre maşallah çok çok uslu ama niye yaptın diye kendimi sorguluyorum kızımın Cook etkilenmesi benim sinirlerimi bozuyor bugün sabahtan başladım hep ağlıyorum gözlerim portledi manevi ne zorluklarla bu çocukları yaptık üstelik spontan bile değil ama çok zorlanıyorum çocuğumun yıpranması bizi aşırı yıpratıyor bebeğe hiç yaklasamam daha da canımı sıkıyor çok zor günler geçsin artık ben uykusuzluğa ve yorgunluğa razıyım sadece eskisi gibi mutlu olmasını istiyorumAh o kadar tatli yazmissin ki tesekkur ederim ama keske soyledigin gibi olsa. Bu ilk degildi, cok halimi gordu. Ona karsi kendimi mahcup ve tetrsiz hissediyorum. Toleransim da yok. Gecen yemegini etrafa firlatti evde ilk kez ikisiyle yalnizdim stresliydim ona bagirdim ama korkutacak kadar. Sonra agladim. Yuzundeki korkuyu gormen lazimdi. Sozumona her seyi onun icin yapiyorum, gunun sonunda cocuguma cilgin gibi bagirip onu sindirmek icin mi yapiyorum yani ben onca seyi. Hamilelik ayagina hicbir seyiyle ben ilgilenmedim. Hep babasiylaydi. Gunden gune benden uzaklasiyor gibi geliyor. O ladar uzaklasmasina ragmen yine onunla ben uyuykm diye agliyor aksamlari. Cocugun standartlarini o kadar dusurdum ki tek istegi yanina uzanmam. Baska bir sey istemiyor gun icinde. Yattigimizda mizmiz da olsa ona sarildigimda kipirdamiyor, resmen sarilmayi birakmayayim gitmeyeyim diye nefesini tutup hazir olda beni beklermis gibi uslu kaliyor. 2 yasindaki bi cocuk annesinden bi kucak almak icin bu kadar caresiz hissetmemeli ya. Ah yine sinirim bozuldu.
Ay çok şükür benim de aklımdaydın. İnşallah gaz ve kaka sorununuz da düzelir bir an önce.
Başka bebeği yoğun ilgi bakımda olan anneler vardı onları da merak ediyorum ama isimlerini hatırlayamadığım için etiketleyemiyorum
Ayy ne diyeceğimi bilemiyorum yaGüzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlarım . Öncelikle burası bana çok iyi geldi . Hem tecrübelendim hem dert yakındım hemde dertlere derman olmaya çalıştım . En önemlisi kendimi hiç yanlız hissetmedim .
Benimle son ana kalan kaderdaşlarıma hep dua ettimhadi yine iyisiniz yarın bir gün sizin de haberinizi alırız inşaallah hayırla sağlıkla .
Gelelim doğum hikayeme
Sabah 11 gibi randevum vardı sıradan kontrol diye gittim . Ve emindim geri göndereceğine ama 4 cm açılmam olduğu için ve 2. Gebeliğim olduğu için hızlı ilerler diye birden benin yatışımı yapmaya karar verdi . Günüm de geçiyordu zaten . İlk gebeliğim de de suni aldığım için biraz tedirgindim. İlkinde ne olduğunu bilmeden yattım heyecan da vardı ama şimdi bilerek yatmak beni biraz strese soktu . Bu arada şunu belirteyim . Suni normal sancı ile hemen hemen aynı sadece suni birazcık daha yıpratıcı . Normal sancı gibi tatlı tatlı girmiyor daha keskin giriyor . Neyse kurbanlık koyun gibi yattım bekliyorumdoktorum geldi bebek kanala girmediği için suyumu patlattı . Normalde suyu patlatınca aşağı inerdi biraz da olsa ama seninki inmedi çok yukarıda dedi . Başladım dua etmeye .. 1 çeyrek suni taktılar yarım saat 40 dk sonra hafif hafif yoklamaya başladı . Yürüdüm yürüdüm yürüdüm. Sancı geldiği an çömeldim. Saat 3 oldu . Açılmam 6 cm oldu . Ama ağrılar çok sıklaştı. Beni duşa soktular . Çok az etki etsede su biraz daha az ağrı çekmemi sağladı . Yarım saat sıcak suda kaldıktan sonra çıktım . Saat 5 gibi başladım herkes gibi dayanamıyorum beni sezeryana alın diye yalvarmaya. Ebe geldi bi kez daha kontrol etti 8 cm açılman var . Bebek de kanalda yazık değil mi az daha sabret diye motive ediyor içimden diyorum sıkıysa gel sen sabret annem terimi silmek için yanıma geliyor . Uzak durun bende diyorum . Eşim yürümek için elimi tutup kaldırıyor . Dokunma bana çık odadan diyorum saat 6 ya yaklaştı birden bi ıkınma geldi . Dedim ki ıkınıyorum hadi beni doğuma alın bi an önce kurtulmak istiyorum . 5 10 dk sonra ebe geldi evet tam açıklık alıyoruz dediler . Çok şükür dedim artık bitiyor . Doğumhaneye girdim doktoru bekliyoruz tabi bana sancı girdikçe ıkın diyorlar ıkınıyorum çok güzel yapıyorsun hep böyle devam et diyor ama o kadar halsiz ve bitkinim ki halim kalmadı . Doktorum geldi taktı eldivenleri hadi Ayşenurcum 1 2 ıkınmalık iş kaldı dedi . İlkinde ıkındım biraz bişi ler çıktı sonra doktor masaj yapıyor bi yandan genişletiyor . Ağrım tekrar geldi haydi ıkın dediler ıkındım ıkındım anam benim nefes gitti halim kalmadı . Doktorum dedi haydi burda sakın bırakta yarısı kaldı . Kendimi zorluyorum ama yok tükendim . Doktor destek olalım demesi ile ebe karnıma bastırması ile doktorum 1 cm çentik atması ile sevgili Gülneva fırtladı çıktı hemen kucağıma verdiler ağlıyor falan . Sus dedim beni mahfettin kordonu kesti hemen ardından plasentayı çıkarttı . Bi rahatlama geldi ama ilk gebeliğim gibi çok hafiflemedim . 2. Ve sonrası gebeliklerde ağrı bi kaç gün daha sürermiş . Sancı gibi değil tabiki ama adet ağrısı gibi ağrı var üstüne bide sıtma tuttu beni . Neyse odaya aldılar beni bi yarım saat sonra biraz daha topladım kendimi . Bebeğimi getirdiler . Emzirdim derken şok şükÜr dedim hayırla sağlıkla kurtuldum aldım kucağıma . Bugün de taburcu oldum . Şimdi evimizdeyiz az önce yıkadım bebişimi çok rahatladı . Darısı tüm doğuramayanların başına eskisi gibi aktif olamasam da ara ara giriyorum buraya okuyabildiğimi okuyorum. Başta da dediğim gibi burası bana iyi geliyor
Bu arada M Mirune bebeğim 3750 53 cm doğdu . İsminide gülneva koyduk
İlk olduğu icin ekstra stres yapıyorsunBenim gibi tecrubesiz ilk kez annelik deneyimi yasayipta tek basina bebegine bakanlara cok imreniyorum. Ben mi kafamda buyutup stres yapiyorum kendime Bilmiyorum
Bugün bende ağıt yakmaya sabahın köründe başladım hala ara ara devam ediyorum kaldığım yerden sinirlerim bozuldu artıkCanım sıkıldı oglum arabasının direksiyonunu kaybetmis agliyodu.. oturdum yanina bende iyice bi agıt yaktım onunla iyi geldi
Ahhh ahh bebek gibi sevdiğim çocuğuma tahammül edemez oldum ne nalet bir hormonmuşBugun cappuccinomu salonun ortasina dusurdum. Allahtan hali yok evde, cocugun oyun mati ve koltuk kahve oldu. Salomun ortasina oturup bogure bogure agladim. Cok sinirim bozuldu Allahim biktim her seyden olsem de kurtulsam diye agladim. Su an bu kadar buyutmem sacma gliyor ama o an dunyam karardi. Tovbe tovbe Allahin gucune gitmez insallah. Evrene hep olumsuz mesajlar gonderiyorum. En kotusu cocugum bunlara sahit oluyor daha minicok bir bebekken ona ninniler soyledim renkleri hayvalari gostererek konustum, hem fiziksel, hem bilissel, hem duygusal gelisimi icin uygulamadigim yontem kalmadi, binbir emekle, yorgunlukla bu gunlere getirdim. Simdi aklinin asil ermeye basladigi bu zamanlar beni oyun matine oturmus bogururek aglarken goruyor. Susturamadim kendimi. Geldi yanima oturdu halden anlar gibi. Sarildim annecim ben sana kizmadim tamam mi sen bir sey yapmadin diye. Ama bu dengesiz tavirlarimla tum guvenli baglanmamizi zedeliyorum. Allahim su gunler gecsin lutfen ya. Geceleri cogublujla uyuyorum ona ragmen yoruldum bebekle. Uyumayan analara allah sanir versin.
Agla canim anca oyle rahatliyo insanBugün bende ağıt yakmaya sabahın köründe başladım hala ara ara devam ediyorum kaldığım yerden sinirlerim bozuldu artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?