Biz kontrole gittik 3850 olmuş kilo alımı gayet iyi dedi doktorumuz. Aynen devam edicem ama geceleri mama takviyesi yapacağım.Bende kontrol gününü bekliyorum bakalım eğer kilo almıyorsa bende öyle yapacağım
Gece 3 saatte bir kalkmasam zorla uyandırıp beslemesem sanırım benşm kızda uyanmadan uyur sabaha kadar. 10 dk emzirmek için 1 saat uğraşıyorumyok altını temizle gazını çıkar bilmem ne derken... sabahda 6 da kendi uyanıyor sonra uyumuyor.
Benim oğlum da ilk doğduğunda asla emmiyordu ve o kadar uğraştık ki psikolojim bozulacaktı artık 10 gün enjektör kaşık verdik ama arada hep normal memeyi denedik sonra dedim yeter artık silikon uc alıcam aldık 20. Güne kadar da onunla emdi sonrasında 21. Gün de kendi kendine birden memeyi tuttu dünyalar benim olmustu yani bu da bi süreç ve arada hep memeyi denersen unutmuyor bizim ki cekmiyordu ağzında tutuyordu ağzına da kendi almıyordu bir kişi ağzını acıyordu bir kişi memeyi veriyordu ben bebeği tutuyordum falan cok kaotikti en umutsuz vakaydık bence 30 gün süre vermiştim böyle devam ederse emzirmicem sağıp vericem gittiği yere kadar sonra da mama alır demiştim resmen depresyondan döndüm ve sonra yine kendi istediği gibi ilerletti her şeyi bebiş şuan cok şükür normal emiyorSilikon meme ucunu keserek/ törpüleyerek bıraktırılan bir yöntem daha varmış. Belki onda başarılı olurum. Neden bu kadar kafama takıyorum, onu da bilmiyorum. Uçsuz emzirmek sütü arttırıyormuş. Ondan sanırım. Bir de aramı hiçbir şey girmesin istiyorum...
Süt kalmıyorki stok yapalım :) sömürülüyoruzKızlar sütlerini buzluğa stok yapan var mı? Sağlıkocağındaki doktor artık buzluk süresinin 3aya düştüğünü söyledi ek gıda zamanına da denk gelmiyor. Nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
Bende weebaby vardı ebebekten almıştım onla başladık hastanede, onun ucu standart galiba. Sonra eczanede lansinoh gördüm onu deniyim bir de diye aldım onda 20-24 gibi boylar var galiba, benim bebe onu beğenmedi weebaby ile devam ediyorum.Kizlar silikon uç kullananlara sorum var bende mamajonun ucu var ama onla bile ucu kıstırıp yara yapiyor memeyi oglum emzirmeyi denerken emzirme danismani meme ucuna uygun boyutta degil dedi bunlar numarali mi ya e bebege baktim bugun kiz hepsi standart dedi
İlk vakumlarken acıyor bu arada benim de, gümüş kapak kullanmaya başlayınca rahatladı yara olmadıKizlar silikon uç kullananlara sorum var bende mamajonun ucu var ama onla bile ucu kıstırıp yara yapiyor memeyi oglum emzirmeyi denerken emzirme danismani meme ucuna uygun boyutta degil dedi bunlar numarali mi ya e bebege baktim bugun kiz hepsi standart dedi
Canm zaten 3 ay degil miydi buzluk suresi. Disarda 3 saat dolapta 3 gun buzlukta 3 ay diye biliorum ben. Smdi sagilan sutler bebegi birakip bi yere falan gittigimizde kullanilir ancak. Ya da aksama sut azalinca cikarilip verilir ek gidaya dayanmazKızlar sütlerini buzluğa stok yapan var mı? Sağlıkocağındaki doktor artık buzluk süresinin 3aya düştüğünü söyledi ek gıda zamanına da denk gelmiyor. Nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
Evet bu sefer de memeyi hiç almak istemez diye korkuyorum. Yapay göğüs ucunu bile yakalarken zorlanıyo ben pozisyonu da ayarlayamıyo olabilirim bilmiyorum valla. Doğru emsin de bu şekilde emsin sıkıntı yok ama dudakları şişmeye başladı yapay göğüs ucundan diye düşünüyorum acaba normal de emse yine şişkinlikler olur muYoutubeta bıraktırma ile ilgili video izledim, ağlıyorsa zorlamayın meme reddi yapabilir diyordu. Önce biraz uçla emsin sonra memeyi deneyin diyor, hem ucu biraz çıkmış olur hem çok aç olmaz diye. Bir de gece deneyin uyku sersemi anlamayabilir diyor :)
Benimki bir iki gündür arada emmeyi başardı memeyi, biraz emdi sonra bırakınca tekrar tutamayıp ağladı yine silikon verdim. Büyüdükçe belki daha iyi başarır tutmayı, ya da bırakamazsa da böyle emsin napalım yeter ki süt alsın. Bir bebek hemşiresi de öyle diyordu bir zararı yok bırakamazsa diyor.
Kuzum bos mu yoksa artk memeler alistigi icin eski sertligi mi kalmadi. Ilk baslarda sagiyodum bi memeden 30 cc geliodu ama tas gibiydi meme. Smdi sagiyorum 70 gelyo ama yumusakMoralim çok bozuldu. 3 saate kalmadan taş gibi dolan göğüslerim kaç saattir boş. Ağlayacağım
Uyuyor aslında ama bilmiyorum kaç saat oldu hala boş gibiAylık kilo alımına göre doktor karar verir canım göğüslerin belki sana dolmamıs gibi geliyordur ama gelen süt yetiyordur. Hiç sağıp bakmayı denedin mi? 1aylık bebisler 80-150cc arası içiyormus diye gördüm nette. Bebeğin emdikten sonra rahat rahat uyuyorsa 3saat boyunca pekte doymuyor olamaz bence
Bizimde haftaya kontrolümüz. İnşallah sıkıntımız yokturBiz kontrole gittik 3850 olmuş kilo alımı gayet iyi dedi doktorumuz. Aynen devam edicem ama geceleri mama takviyesi yapacağım.
Yavrum kıyamam bir an önce rutine biner inşallahSorma, sarılık riski bitsin, bir normale dönelim. Ben zaten normalimi kaybettim de gece gündüze karışık, aklim oyunlar oynuyor
Kan alma olayından sonra soluğu Emzirme odasında alıyoruz ne yazık ki... Durmuyor benimki
Bilmiyorum ki öyle mi oluyor? Dolduğu zaman sürekli sert olmuyor mu? Ben başlarda sağdığımda bir memeden 50cc falan çıkıyordu en az. Hiç sağmayı denemedim ama boş gibi geliyor nedenseKuzum bos mu yoksa artk memeler alistigi icin eski sertligi mi kalmadi. Ilk baslarda sagiyodum bi memeden 30 cc geliodu ama tas gibiydi meme. Smdi sagiyorum 70 gelyo ama yumusak
Hep oyle sert olmaz canim o ilk zamanin isi. 2 yil boyunca oyle oldugunu dusunsene. Bi sag da bak emin ol vardir. Artk oyle sertlik kalmazBilmiyorum ki öyle mi oluyor? Dolduğu zaman sürekli sert olmuyor mu? Ben başlarda sağdığımda bir memeden 50cc falan çıkıyordu en az. Hiç sağmayı denemedim ama boş gibi geliyor nedense
Meme ucunu ne kadar kesiyolad acaba cnm ben de denim. Tüm yöntemleri denicem artıkSilikon meme ucunu keserek/ törpüleyerek bıraktırılan bir yöntem daha varmış. Belki onda başarılı olurum. Neden bu kadar kafama takıyorum, onu da bilmiyorum. Uçsuz emzirmek sütü arttırıyormuş. Ondan sanırım. Bir de aramı hiçbir şey girmesin istiyorum...
Ay ne biliyimHep oyle sert olmaz canim o ilk zamanin isi. 2 yil boyunca oyle oldugunu dusunsene. Bi sag da bak emin ol vardir. Artk oyle sertlik kalmaz
Kaç dakika sağıyorsun peki cnm 70 geliyo ?Kuzum bos mu yoksa artk memeler alistigi icin eski sertligi mi kalmadi. Ilk baslarda sagiyodum bi memeden 30 cc geliodu ama tas gibiydi meme. Smdi sagiyorum 70 gelyo ama yumusak
Bende ilk wee denedim kocaman mamajo daha kibardo lasinoha bakayim bariBende weebaby vardı ebebekten almıştım onla başladık hastanede, onun ucu standart galiba. Sonra eczanede lansinoh gördüm onu deniyim bir de diye aldım onda 20-24 gibi boylar var galiba, benim bebe onu beğenmedi weebaby ile devam ediyorum.
Gumus kapak sakinlestiriyor ancak zaten benimkinideİlk vakumlarken acıyor bu arada benim de, gümüş kapak kullanmaya başlayınca rahatladı yara olmadı
Canini biseye mi sıktın canim bol sivi tüketMoralim çok bozuldu. 3 saate kalmadan taş gibi dolan göğüslerim kaç saattir boş. Ağlayacağım
Ben de en başta 30 ml veriyodum şimdş 30 ml e doymuyo 60 mş beriyorum artık fazla mı gibi geldiEmzirme sonrası doktor 30 cc dedi, max 30 veriyorum cnm
Ben gunde 1 kez 20 damla.diye biliyorum. Ama yariladim 10 gunde. Cok mu veriyorum bilemedimCanım bende damlasını kullanıyrm doktor günde 3 defa 10 ar damla werebilrisiniz dedi bilgin olsun
Burnunu temizlemen lazim. Fozyolojik su- aspiratorle.Kızlar merhaba kalça ultrasonu için 1 ay sonra gel dediler haftaya benim kontrolüm var bebişim o gün 23 günlük oluyor o gün çektirsem olur mu acaba hastane uzak bidaha gel git yapmak istemiyorum sorun olur mu acaba. Birde benim oğlan çok hırlıyor sırtından gelmiyor böyle horluyormuş yada çok zor nefes alıyormuş gibi normal mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?