- 27 Kasım 2021
- 375
- 517
- 23
- 35
Ne güzel umarım benim de böyle olur emzirme hikayemBenim oğlum da ilk doğduğunda asla emmiyordu ve o kadar uğraştık ki psikolojim bozulacaktı artık 10 gün enjektör kaşık verdik ama arada hep normal memeyi denedik sonra dedim yeter artık silikon uc alıcam aldık 20. Güne kadar da onunla emdi sonrasında 21. Gün de kendi kendine birden memeyi tuttu dünyalar benim olmustu yani bu da bi süreç ve arada hep memeyi denersen unutmuyor bizim ki cekmiyordu ağzında tutuyordu ağzına da kendi almıyordu bir kişi ağzını acıyordu bir kişi memeyi veriyordu ben bebeği tutuyordum falan cok kaotikti en umutsuz vakaydık bence 30 gün süre vermiştim böyle devam ederse emzirmicem sağıp vericem gittiği yere kadar sonra da mama alır demiştim resmen depresyondan döndüm ve sonra yine kendi istediği gibi ilerletti her şeyi bebiş şuan cok şükür normal emiyor
Evet ben de buzluk suresinin 3 ay oldugunu biliyorum. Buzdolabi icinse 24 saat diye biliyorum ama 3 gun bilgisi nedense daha cok yaziliyor.Canm zaten 3 ay degil miydi buzluk suresi. Disarda 3 saat dolapta 3 gun buzlukta 3 ay diye biliorum ben. Smdi sagilan sutler bebegi birakip bi yere falan gittigimizde kullanilir ancak. Ya da aksama sut azalinca cikarilip verilir ek gidaya dayanmaz
Benim de akşam ve bu sabah il defa 60 cc çıktı cnm i. Sen kaçar dk sağıyorsun peki 2 memeyi ?Bana da dr ocean verdi puflattim az once oyle korkutucak sekilde fişkirmiyor canim damla ucunu kullanmayim dedim o yuzden belki bebeklerde farklidir ben unuttugum icin aksamlari kullaniyordum diyetisyen oyle demişti
Valla bugun 60 cc oldu iki meme cok sukur sabah sicak duşa girip masaj yaptim sagdim bebegim aglayinca iki memedende deli gibi süt akmaya başliyor ne degişik ya korkma bol bol hoşaf iciyorum ben
Bende doğru tutamiyorum bebegi emzirme danişmani anlariyor kamerada deniyorum olmuyor valla emzirme yastigi aldim gidipsilikonsuz benimkide asla almiyor ki şuan beni emmiyor sagip veriyorum beyfendiye sariligi gecsin diye
Valla emsede silikonla olsun emse keşke
Arkadasim halusinasyon gormustu ama doktora gittiklerinde ciddi enfeksiyonu varmis. Sepsis olacakmis nerdeyse hayati tehlikedeymis. Yani uzun konusmamiz somunda dogumdan sonra (ozellikle sezaryen) vucutta 3-4 gun sonra bir miktar wnfeksiyon gorulmeye devam edilebildigi, bu medikal durumun annenin yorgunluguyla beraber halusinasyonlara yol acabildigi kanatine vardik biz. Yani anneler bir seylr gorup hissediyorsa da bu yorgunluktan dogumun travmasindan kaynakli, hepsi kafamizda. Gercek degil yabi endiselenme. Ben bugun rahat uyudum icimi rahatlattim. Yine de kurani kerim koyabilirsin bebegin buljndugu odaya. Yadtigin altina bicak da koyan oluyor. En onemlisi dua acabilirsin yourubedan kisik seste. Icine ferahlik huzur gelir duayla. Kotu her seyden nazardan korunmak icon 40 gun boyunca bakara sureisni okumak lazimmis ama uzun bir sure. 1.5 saatlik versiyonunu acabilirsin bir kosede soyleyebilir. 40 gun devam edersen uzerinde hicbir kotu goz nazar falan da kalmazmis. Boyle anlatti.Konuyu uzatmak istemiyorum ama ne yapmak gerekiyormuş? Bende baya etkilendim korkuyorum çünkü
Emzirme yok mu hiç cnm? 15 günlük bizim ki, versem içer belki ama bebeğin maksimumunu zorlamamak lazım:) meme + mama için 30 cc mama yetiyorBen de en başta 30 ml veriyodum şimdş 30 ml e doymuyo 60 mş beriyorum artık fazla mı gibi geldi
Bazı konulara sıkılmıştı canım. Ama şimdi baktım doluymuş sadece yumuşamışBende ilk wee denedim kocaman mamajo daha kibardo lasinoha bakayim bari
Gumus kapak sakinlestiriyor ancak zaten benimkinide
Canini biseye mi sıktın canim bol sivi tüket
Daha stok yapacak kadar sütüm gelmiyor. Gelen sütü içiyor sıpaKızlar sütlerini buzluğa stok yapan var mı? Sağlıkocağındaki doktor artık buzluk süresinin 3aya düştüğünü söyledi ek gıda zamanına da denk gelmiyor. Nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
Var cnm emzirme ama ben her emzirme sonrası vermiyorum bi öğün emziriyorum bi öğün mama veriyorum sen kaç dakika emziriyosun peki ? Benimki de 17 günlükEmzirme yok mu hiç cnm? 15 günlük bizim ki, versem içer belki ama bebeğin maksimumunu zorlamamak lazım:) meme + mama için 30 cc mama yetiyor
3sene önce 6aydı kuzum öyle demişlerdi oğlumda kullanmıştım ek gıdasında muhallebide yoğurtta çorbalarına. Geçen gün doktor artık değişti yeni araştırmalara göre 3kuralıyla ilerliyoruz dedi senin dediğin gibi. Doğru ancak anneme bırakırken verebilirimCanm zaten 3 ay degil miydi buzluk suresi. Disarda 3 saat dolapta 3 gun buzlukta 3 ay diye biliorum ben. Smdi sagilan sutler bebegi birakip bi yere falan gittigimizde kullanilir ancak. Ya da aksama sut azalinca cikarilip verilir ek gidaya dayanmaz
Ben buzluğun bir rafını doldurdum komple çok var ama düşmüş 3 aya düşmüş dünya sağlık örgütü belirliyormuş yeni araştırmalara göre süresi düştü dedi doktorDaha stok yapacak kadar sütüm gelmiyor. Gelen sütü içiyor sıpabirde kuzenım 6 ay demişti. Neden 3 aya düşmüş sütlerin kalitesi mi düşmüş anlamadım ajdjsjks
Sağdıklarını içirmiyor musun hiç sen canım?Ben buzluğun bir rafını doldurdum komple çok var ama düşmüş 3 aya düşmüş dünya sağlık örgütü belirliyormuş yeni araştırmalara göre süresi düştü dedi doktor
Benim 15 günlük, 2.gunden itibaren 30 dak Emzirme +30 cc mama verdi doktor. Seninkinden duymaması normal, sen ikisini birlikte vermiyorsun. Sadece arada doktorun yönlendirdiği ile, Emzirme sonrası sagilmış buzdolabinda sutum varsa formül mama yerine emzirme +kasık biberon ile sütümü veriyorum cnmVar cnm emzirme ama ben her emzirme sonrası vermiyorum bi öğün emziriyorum bi öğün mama veriyorum sen kaç dakika emziriyosun peki ? Benimki de 17 günlük
3 3 3 kuralıDaha stok yapacak kadar sütüm gelmiyor. Gelen sütü içiyor sıpabirde kuzenım 6 ay demişti. Neden 3 aya düşmüş sütlerin kalitesi mi düşmüş anlamadım ajdjsjks
Teşekkür ederimArkadasim halusinasyon gormustu ama doktora gittiklerinde ciddi enfeksiyonu varmis. Sepsis olacakmis nerdeyse hayati tehlikedeymis. Yani uzun konusmamiz somunda dogumdan sonra (ozellikle sezaryen) vucutta 3-4 gun sonra bir miktar wnfeksiyon gorulmeye devam edilebildigi, bu medikal durumun annenin yorgunluguyla beraber halusinasyonlara yol acabildigi kanatine vardik biz. Yani anneler bir seylr gorup hissediyorsa da bu yorgunluktan dogumun travmasindan kaynakli, hepsi kafamizda. Gercek degil yabi endiselenme. Ben bugun rahat uyudum icimi rahatlattim. Yine de kurani kerim koyabilirsin bebegin buljndugu odaya. Yadtigin altina bicak da koyan oluyor. En onemlisi dua acabilirsin yourubedan kisik seste. Icine ferahlik huzur gelir duayla. Kotu her seyden nazardan korunmak icon 40 gun boyunca bakara sureisni okumak lazimmis ama uzun bir sure. 1.5 saatlik versiyonunu acabilirsin bir kosede soyleyebilir. 40 gun devam edersen uzerinde hicbir kotu goz nazar falan da kalmazmis. Boyle anlatti.
Ben de alışveriş yaparken süt poşeti almıştım dolaba koymak için. Boşuna almışım şimdi anlıyorumDaha stok yapacak kadar sütüm gelmiyor. Gelen sütü içiyor sıpabirde kuzenım 6 ay demişti. Neden 3 aya düşmüş sütlerin kalitesi mi düşmüş anlamadım ajdjsjks
Benim bebeğim de de farkettim karbonatlı şu ile her gün bir defs temizleme e rağmen oluştu..Kızlar bebişimin ağzının içinde beyaz beyaz pamukçuk oldu sizde de var mı? Nasıl geçer tecrübeli annelerim beni aydınlatır mısınız
15 dk sagiyorumKaç dakika sağıyorsun peki cnm 70 geliyo ?
2018 de 3 aydi valla. Ha benim oyle saklayacak sutum olmadi ama doktor oyle demisti o zaman3sene önce 6aydı kuzum öyle demişlerdi oğlumda kullanmıştım ek gıdasında muhallebide yoğurtta çorbalarına. Geçen gün doktor artık değişti yeni araştırmalara göre 3kuralıyla ilerliyoruz dedi senin dediğin gibi. Doğru ancak anneme bırakırken verebilirim
Ay maşallah maşallah. Yüreğime su serptiniz. Çok teşekkür ederim. Darısı başımıza.Benim oğlum da ilk doğduğunda asla emmiyordu ve o kadar uğraştık ki psikolojim bozulacaktı artık 10 gün enjektör kaşık verdik ama arada hep normal memeyi denedik sonra dedim yeter artık silikon uc alıcam aldık 20. Güne kadar da onunla emdi sonrasında 21. Gün de kendi kendine birden memeyi tuttu dünyalar benim olmustu yani bu da bi süreç ve arada hep memeyi denersen unutmuyor bizim ki cekmiyordu ağzında tutuyordu ağzına da kendi almıyordu bir kişi ağzını acıyordu bir kişi memeyi veriyordu ben bebeği tutuyordum falan cok kaotikti en umutsuz vakaydık bence 30 gün süre vermiştim böyle devam ederse emzirmicem sağıp vericem gittiği yere kadar sonra da mama alır demiştim resmen depresyondan döndüm ve sonra yine kendi istediği gibi ilerletti her şeyi bebiş şuan cok şükür normal emiyor
Ben de wee baby kullanıyorum. Başka markalar da aldı eşim ama bizimki beğenmedi onları...Bende weebaby vardı ebebekten almıştım onla başladık hastanede, onun ucu standart galiba. Sonra eczanede lansinoh gördüm onu deniyim bir de diye aldım onda 20-24 gibi boylar var galiba, benim bebe onu beğenmedi weebaby ile devam ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?