Doktor bize de verdi damla ertesi gün başlayım dedim baktım azalmış öyle olunca kullanmadım kendiliğinden geçti çok çok az var şimdi onlar da dökülüyor emzirirken memeye yapışıp kalıyor kendiliğinden atıyorBenim bebeğim de de farkettim karbonatlı şu ile her gün bir defs temizleme e rağmen oluştu..
Meme reddi yaşıyoruz meme ucu slikon ve biberon ile besliyorum tüm dezenfekte önlemlerini almama rağmen oluştu. Bugün doktoru ile görüştüm mukostatin damla verdi bize..
Ben iki aldım büyüyor dötleri ki benimki 3 kilo yeni oldu olacakKizlar ben 1 numara ve 2 nunara 1er paket bez almistim oglum suan 3250 gr 1 nunara bitmek uzere kac 2 mi alayim yoksa tekrar 1e gerek var mı
Benim oğlum da minik olacak galiba minicik doğdu zaten inşallah biraz daha hızlı almaya başlarYapısal da olabiliyor canım benim diğer kızlarım da minik doğdu ve hep zayıf ve miniktiler
Evet canım yenidoğan reflekslerinden dolayı sıçrayıp kendilerini uyandırıyorlar. Ben yarım kundak yapıyorum kollarını sarıyorum o zaman kendini uyandırmadan güzelce uyuyorKızlar bebeğiniz uyurken sıçrıyormubirden çığlıkla uyanıyor sonra geri sakinleşiyor napacağımı bilemiyorum
Ya valla o öyle yapınca canımdan can gidiyor ben burdayım annem hiç bi yere gitmedim diye kendi kendime çocukla konuşuyorum korkuyorum böyle olduğunda bişey olacak diye
Canım korkmayın refleks o sıçrama korkutma falan değil ellerine kollarına hakim olamıyor bebişler bi an gelen refleksle sıçrıyorlar yanılmıyorsam 4. Aya kadar falan devam edip sonra geçecek bu durum. Yarım kundak yapın kollarını sarın mis gibi uyuyolar o zaman hemde kendilerini güvende hissediyorlar sıkıca sarılınca anne karnındaki sıkışıklığı hatırlayıp huzurlu oluyolar kıyamamAynen bende öyle konuşuyorum yüzünü falan okuyorum ellerini tutuyorum. Kıyamıyorum hiç. Aşırı sıçrıyor yerinden. Bazen kapı kapanma sesine bile öyle tepki veriyor.
Birde onu alıp deneyeym canım sağolSudocrem kullaniyorum bende her bezde azar azar suruyorum azcik kizarsa bile geciriyor hemen
Herkese selam kızlarDoğumdan sonra hiç bakamadım buralara. Dört gündür döngüye alışmaya çalışıyorum. En zoru tahmin edersiniz ki "meme" sütümün yavaş yavaş çoğalacağını biliyorum ama bir sonraki uyanış saatini beklemek hafif kaygılandırıyor çünkü göğüs uçlarım feci acıyor. Gümüş kapak+lansinoh krem kullanıyorum. Bebeğim bir memeyi çok zor alıyor. Diğerini daha çok tercih ediyor. O meme zaten pert durumda. Diğeri de sağmaktan ve sürekli akmaktan bir garip halde. Şu anlık sarılık yok ama bugün kontrolümüz vardı. Doktor sınırda kilo alımı olduğu için bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Başka önerisi olan var mı?
Çoook teşekkür ederimMeme ucu için 2 önemli şey, beben sadece meme ucunu emiyordur, etrafındaki kahverengi halaya kadar emmesu gerekli ki acıma çok olmasın. Diğer konu silikon meme ucu bende ise yaradı. Hem lansinoh hem de avent kullandım, aventi tavsiye ederim.
Sarılık sınırda olduğu için meme + mama şeklinde gidiyoruz biz, sık sık beslemek onemli
Zor aldığı memeyi futbol tutusu emzirme pozisyonu dene kuzum. Benimki o sekilde alıyor artık. Memelere yapacak bir şey yok zamanla iyileşecek. Benim sol meme biraz inatcı cıktı iyileşme konusunda. Madecassol sürüp bi sonraki memeye kadar gümüs kapakla kapatıp emzirmeden önce yıkıyorum iyice daha iyi suandaHerkese selam kızlarDoğumdan sonra hiç bakamadım buralara. Dört gündür döngüye alışmaya çalışıyorum. En zoru tahmin edersiniz ki "meme" sütümün yavaş yavaş çoğalacağını biliyorum ama bir sonraki uyanış saatini beklemek hafif kaygılandırıyor çünkü göğüs uçlarım feci acıyor. Gümüş kapak+lansinoh krem kullanıyorum. Bebeğim bir memeyi çok zor alıyor. Diğerini daha çok tercih ediyor. O meme zaten pert durumda. Diğeri de sağmaktan ve sürekli akmaktan bir garip halde. Şu anlık sarılık yok ama bugün kontrolümüz vardı. Doktor sınırda kilo alımı olduğu için bir hafta sonra tekrar bakalım dedi. Başka önerisi olan var mı?
Canim korkutma falan degil moro refleksi o. 4. Aya kadar devam eder. Tek caresi de kundakKızlar bebeğiniz uyurken sıçrıyormubirden çığlıkla uyanıyor sonra geri sakinleşiyor napacağımı bilemiyorum
Kg ya bakmadim canim inan2 numaralar 3-5 kg değil mi zaten ben 1 hiç almadım doktor 3,5 kg dedi
Bebikin kaç kg canımBen 3.ğaket 70liye geçtim 1 numara hala
Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah canımKızlar merhaba ben bugun 14.30 da doğum yaptim. Kızım 3400 gram doğdu ama solunum sıkıntısı çektiği için yoğun bakımda bir kerecik görebildim. Damar yolundan serumla besliyorlar. Çok üzüldüm çok ağladım. İnşallah yarın iyileşip yanima gelir minik kuşum
Rabbim yardımcın olsun okurken emziriyordum o halde dua ettim Rabbim en kısa zamanda kavuştursun sizi inşaallahKızlar merhaba ben bugun 14.30 da doğum yaptim. Kızım 3400 gram doğdu ama solunum sıkıntısı çektiği için yoğun bakımda bir kerecik görebildim. Damar yolundan serumla besliyorlar. Çok üzüldüm çok ağladım. İnşallah yarın iyileşip yanima gelir minik kuşum
Ayy maşallah yaaa darısı bana doguramayanlaraaa çok sevindim saglıkla büyüsün bize dua edin 40+5 oldum bugünKızlar hiç bir sancim yokken sabah 5 bucuk gibi hafif karın ağrısıyla uyandım Bi kalktım suyum geliyor ilk az sonra birden akmaya başladım ardından hastaneye hazırlanırken hafif hastane yolunda sancılar başladı. Hastanede 6 gibi olduk yavaş yavas sancılar arttı ama Bi geldim açıklık 4 cm ben şok çünkü hiç sancim yoktu. Neyse saat 7 gibi açıklık 6 cm oldu tam sancılar dayanilmayack duruma gelip 1 saat civarı ağır sancı çekince doguruyorsun dediler tek ikinmada doğdu. Kizim biraz zayif ama bu zayıflık işime geldi hem tek ikinma hemde kesisiz dikisim var ama kesi yok. Ayrıca bunların hepsi devlet hastanesinde oldu. Sade 2 buçuk saatte doğdu resmen.
MaşallahKızlar bu sabah 06:28 de doğurdum çok şükür oğluşum 3220 gr doğdu. Normal doğum oldu. Doğuran kardeşlerimizi de kutluyorum. Hayırlı evlat olsunlar. Sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip etsin Rabbim
3300 dü en sonKg ya bakmadim canim inan
Bebikin kaç kg canım
Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah canım
Ay maşallah maşallah. Yüreğime su serptiniz. Çok teşekkür ederim. Darısı başımıza.
İnsallah canım valla ben bebek doğar ve emer sanıyordum oyle olmuyormus emzirmenin bu kadar zor olabileceğini hiç düşünmemiştim insallah seninki de günü gelince emecek sadece memeni vermeyi bırakma yeter emmese bile ağzında tutsunAy maşallah maşallah. Yüreğime su serptiniz. Çok teşekkür ederim. Darısı başımıza.
Zamanla olur hiç canını sıkma ben kendimi cok yıprattım YouTube d video izlemekten araştırma yapmaktan bebek uyurken bunlarla ilgilenmekten hiç dinlenemedim boşuna yormuşum kendimi zamanı geldi ve emdi yani kendi isteğiyle gelmeyen bebeler de böyle oluyormus suni sancıyla doğum yaptım ben her şey suni ilerledi sezeryan da da aynı mantık bebek doğduğunun farkına varmadığı icin böyle sorunlar oluyormus şuan cok şükürNe güzel umarım benim de böyle olur emzirme hikayem
Kakasını cok mu yapıyor bizim bi 5 gün öncesine kadar her bez kakalı ve 14 bez değişimi oluyordu ortalama hatta bazen daha cok sürekli kaka olduğu icin pişik oldu cok dikkat etmeme rağmen cok üzülmüştüm buraya da yazdım hatta o ara sonra kakası düzene girdi pişik gitti o ara hametan beğantol sudokrem oksizinc zeytinyağı kullanmıştım tam kombo yani gecsin diye aşırı kafama takıp üzülmüştüm yaa sıcaklar da etkiliyor insallaj geçer sizin deBizde pişik ne yaptı bilmiyorum bezi değişerek deniyrm bende sürekli Bepanthol sürüyrm ama yinede pişik anlamadim bende
Aynen canın saolsun oglum diyoruz alistik artik napalimAferin ona canı sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?