1 çay kasigina yakın zeytinyağı verdi doktorum, sen de danisip dene istersen cnmBenimkide memede uyuyor sürekli yerine koyunca kıyameti koparıyormbide kaka yapamadık bugün 5.gün onunda ağrısı var ondanmı acaba anlamadım
Gözün aydın canımKızlar saat 12.00 de doğdu bebeğim. Bebekte bende iyiyiz. Sonra kendime gelince yazacağım.
Ayy maasallah en kolay doguran sensin galibaKızlar hiç bir sancim yokken sabah 5 bucuk gibi hafif karın ağrısıyla uyandım Bi kalktım suyum geliyor ilk az sonra birden akmaya başladım ardından hastaneye hazırlanırken hafif hastane yolunda sancılar başladı. Hastanede 6 gibi olduk yavaş yavas sancılar arttı ama Bi geldim açıklık 4 cm ben şok çünkü hiç sancim yoktu. Neyse saat 7 gibi açıklık 6 cm oldu tam sancılar dayanilmayack duruma gelip 1 saat civarı ağır sancı çekince doguruyorsun dediler tek ikinmada doğdu. Kizim biraz zayif ama bu zayıflık işime geldi hem tek ikinma hemde kesisiz dikisim var ama kesi yok. Ayrıca bunların hepsi devlet hastanesinde oldu. Sade 2 buçuk saatte doğdu resmen.
Bugün kontrolde ne verebilirim diye sordum aslında ama kabız değil gazı olan bebeklerde bağırsak hareketi düzensiz olur dedi, gaz için ne yapabilirim dedim bol bol sabır çek dedş1 çay kasigina yakın zeytinyağı verdi doktorum, sen de danisip dene istersen cnm
Gözün aydın merak etme cabucak iyileşecektir cok bir sıkıntısı yoktur tosbaganınKızlar merhaba ben bugun 14.30 da doğum yaptim. Kızım 3400 gram doğdu ama solunum sıkıntısı çektiği için yoğun bakımda bir kerecik görebildim. Damar yolundan serumla besliyorlar. Çok üzüldüm çok ağladım. İnşallah yarın iyileşip yanima gelir minik kuşum
Ben avent aldım biberonu korkuyorum meme reddi olcak diye, gerçi benim kız mamadan sonra bile beni emiyorKızlar meme+mama besleyen birisi olarak çoğu biberonu denedim. En iyisi dr.brown. Aventte meme reddine sebep olmadı bende ama akısı cok fszla ve ondan sonra meme emerken sinirleniyordu. En son dr brownı denedim anne memesine en yakın olan onun geniş ağızlısı. İlk defa biberonla içerken memedeki gibi çenesini dinlendirdi ve yavaş bitirdi. Ucu zaten anne memesini taklit etmisler. Bende meme reddi yapmadı yani söylemek istedim bilginize
Benim bebe de ne yapıp edip yan koydugun halde sırt ustune dönüyor yav, her sefwrinde öyle buluyorum.Sabah oglanin karnini doyurdum yerine koydum kafayi yan cevirmistim bezini cope atim elimi yikiim gelim dedm bi geldim kafa duz agzi yuzu ustu basi kusmuk gozleri tavana dikmis bakiyo. Aklimi kacirdim cocugu hemen kaptim yataktan. Meger gozu dalmis bebenin. Bisi oldu sandim ama o uzaklara dalmis.
5 güne kadar normal diyorlar ama 5 ten sonrası kabız oluyor sanırım. Kaka yapamadıkları için ağrıları oluyor. Sürekli ıkınıyorlar. Kızımda öyle ısındığı için uyanıyor.Benimkide memede uyuyor sürekli yerine koyunca kıyameti koparıyormbide kaka yapamadık bugün 5.gün onunda ağrısı var ondanmı acaba anlamadım
Gazını çok iyi çıkarıyor ama kaka sıkıntı 2 haftadır valla napsam bilemedim zeytinyağımı içirsem kimi poposuna sür diyor, kimi sen iç5 güne kadar normal diyorlar ama 5 ten sonrası kabız oluyor sanırım. Kaka yapamadıkları için ağrıları oluyor. Sürekli ıkınıyorlar. Kızımda öyle ısındığı için uyanıyor.
Bende de aynı bi gece bigeceyi tutmuyor emiyor emiyor süt boşalıyor sonra yine aranıyor ben de gece 30 cc mama veriyorum sabaha karsı gündüz de 2 kere veriyorum , gündüz saat bası emmek istiyor aclıktan mı keyiften mi ben de anlamadım. Ama kucagıma alıstı, yataga indirdiğimde basıyor cıglıgı ya meme ya kucakGünaydın kızlar, dün gece benim oğlan 3,5 saatte bir uyanmıştı ohh ne güzel diyordum. Bu gece her saat uyandık ve sürekli meme istiyor memede durmak istiyor. Emdiği için meme hep yumuşak, ağzını çektiğinde süt oluyor bazen uyuya kalıyor ağzından süt dökülüyor filan. Ama hep meme istediği için doymuyor mu acaba diyorum. Sabah emzirdim ağladı uyumadı 30cc mama verdim dinlenmeden içti hepsini. Haftalık 300 gr alıyor bizimki. Şimdiye kadar kendi sütümle besledim ama sabahki mama olayından sonra aralarda mama takviyesi veriyim diye düşünüyorum en az 50-60 cc. Yada bu memede durma olayı açlıkla ilgili değil mi acaba içgüdüsel olarak mı istiyor memeyi sizde durumlar nasıl memeye karşı
Valla ben de biberonla vermem taraftarı idim sırınga ile eziyet cektik kasık biberonla icemedi cocugum yarısı döküldü vs cocugun aklı karıstı bi agxını mı acsın emsin mi meme gibi bilemedi. Sonra biberona gectim kucuck bir deliği vae memeden ondan fazla süt geliyordur. Onu kullanıyorum meme reddi olmadı hatta daha fazla emmek istiyorKakanın sütle alakası yok, çişe de çıkmaz o zaman. Biz Emzirme ve mama yiyoruz, kabız oldu 2 gün, sonra cikti ama çocuk helak oldu karın ağrısından. Dün doktora söyledim, yenid9ganda olabiliyor, ilaca gerek yok, kabız olduğunda 1 çay kaşığı tam dolmayacak şekilde zeytinyağı verin dedi.
Memeyi açlıktan istemiyor sadece. Once emziriyorum, sonra 30 cc mama, en son memede 2 fırt çekip, elini göğsüme atıp memede uyumayı seviyor. Güvende hissediyor memedeyken demişti hemşire. Tam tersi mamayi arttırma, emzirmeyi arttır bence. Sarılık riski geçince mamayi azaltıp emzirmeyi artıracağız ki biz zaten 30 cc mama veriyoruz sadece cnm. Bir de meme +mama en son tekrar keyif için meme olunca uyuma saatimiz kaçıyordu, doktora söyledim emzik verz aynı duyguyu yakalar kucağında dedi. Emzik ise yaradı daha erkennuykuya daliyir içinde süt olmadığından.
Mamayi biberon ile verme, kasık biberon ile ver. Ben 15 gündür kasık biberon kullanıyorum emzirdikten sonra mama verilirken. Biberon normal ise efor sarfetmeden mama sular seller gibi geldiğinden bebek hoşlanıyor. Ha keza oldu ki normal biberon verdin, bırak kasık biberon al ve emzirmekten vazgeçme. Emzirmeden önce memede masaj yap, ucuna da süt gelsin, bebeğinin ağzına sütünden sür, sonra ver ağzına memeyi. Hemşire öğretmişti hastanede ikeb
Benımde aventle meme reddi olmadı. Ama cok hızlı akıtıyor boğulcak diye korkuyorıum ondan dr browns aldım.Ben avent aldım biberonu korkuyorum meme reddi olcak diye, gerçi benim kız mamadan sonra bile beni emiyornasıl bir emme aşkı var kızda anlamadım
Bizimde öyle maşallah gaz sorununu çözdük. Kabız değil ama kakasını yapamıyor. Çok zorlanıyor ıkınıyor kızarıyor falan ama yok yani çıkmıyor. Ben içerdim yarım çay kaşığı araştırdım öneren doktorlarda var. Poposunu hiç elleme bence alışkanlık yapıyormuş uyarmak. Ayaklarını dairesel olarak hareket ettirmeye bisiklet sürdür ikisini birden karnına çek tut biraz öyle. Hem gaz yapıyorlar gem kaka öyle yapıncaGazını çok iyi çıkarıyor ama kaka sıkıntı 2 haftadır valla napsam bilemedim zeytinyağımı içirsem kimi poposuna sür diyor, kimi sen iç
Şimdi baktımda aventinde ağzı anne memesi şeklindeymiş, ama akışı baya hızlıBenımde aventle meme reddi olmadı. Ama cok hızlı akıtıyor boğulcak diye korkuyorıum ondan dr browns aldım.
Geçen hafta bende 3-4 damla damlattım çay kaşığına verdim. Doktoruma daha sonra söyledim verebilirsin iyi olmuş dedi. Bide poposuna bebe yağı damlatıyoruz ama elle masaj falan yapmıyorsun dokunmuyorsun. Yağın başlığıyla fıs yapıyoruz deliğe bezi kapatıyoruz.Bugün kontrolde ne verebilirim diye sordum aslında ama kabız değil gazı olan bebeklerde bağırsak hareketi düzensiz olur dedi, gaz için ne yapabilirim dedim bol bol sabır çek dedşbizim dr fazla doğalcı sanırım valla annemde söyledi zeytinyağını ama cesaret edemedim, bir arkadaşımda sen 1 kaşık zeytinyağı iç sütten geçer bebişe dedi
Benimki değişiyor sürekli ağladı kucakta sustu, eşim pışpışladı şimdi beşiğinde ağzında emzikle izliyor etrafıBende de aynı bi gece bigeceyi tutmuyor emiyor emiyor süt boşalıyor sonra yine aranıyor ben de gece 30 cc mama veriyorum sabaha karsı gündüz de 2 kere veriyorum , gündüz saat bası emmek istiyor aclıktan mı keyiften mi ben de anlamadım. Ama kucagıma alıstı, yataga indirdiğimde basıyor cıglıgı ya meme ya kucak
İnşallah sonrası da öyle olur cnm biraz minik bnm kızım sarılık olmasın diye uğraşıyorum ama zor uyanıyor 5 bucukta başlayan serüven 8.53 de son buldu darısı herkesin başınaAyy maasallah en kolay doguran sensin galiba
Amiin, her saat bası besle süt ilk basta yetmiyor mutlaka mama takviyesi yap insallaj sarılık olmazİnşallah sonrası da öyle olur cnm biraz minik bnm kızım sarılık olmasın diye uğraşıyorum ama zor uyanıyor 5 bucukta başlayan serüven 8.53 de son buldu darısı herkesin başına
İnşallah yok derler diyeceğine kağıtta 1/6 yaziyieKalbinde üfürük var derlerse korkma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?