2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ayyy iyi durdun hos bende mecburi 1 ay k valide ile kalmıştım oyhhh pek zordu Ev düşkünü ben annemlerde bile 1 hafta anca kalabiliyorum hayırla kavuş evine canm
Valla mecbur durdum bende evime düşkünüm. İnşallah hayırlısı ile giderim

Her bebek farkli demelerini simdi anliyorum. Kizimda pisik sorpunu hic yasamamistik. Inatci bir pisikle karsi karsiyayiz. Alerjik olabileceginden supheleniyorum. Normalde yenidoganlarda sulu kaka cok gorulur ama bizimkindeki fazla sanirim. 4 krem, 2 farkli marka bez, suyla yikama ya da pamukla silme ve acik bekletme, ardindan kurutup bez takma vb olmasi gereken her seyi denedim. Sabah duzelir gibiydi ogleden sonra daha da kizarmisti. Cok agliyor cis kakasini aglamasindan kontrol ediyorum. Ne gaz ne aclik cocuhun derdi pisik acisi. Yarin doktora goturucem yeniden. Ne yapacagimi sasirdim. Bir suru seyden supheleniyorum kendi yedigim ictigim kullandigim vitaminler, basladigim antibiyotikten tutun onun gaz damlasina mamasina kadar. Yani 10 15 farkli sey var eleyecek sebebi alerjiyse. Papatya cayi iciyorum her gun. En cok ondan supheleniyorum. Icmedigim birkac gun gecer gibi olmustu cunku dun yine ictigimden bugun yeniden cogalmis olabilir.
Pisik yetmezmis gibi bir de 1 haftadir devam eden burun tikanikligimiz var. Surekli temizliyorum. Bu kadar irite etmek de iyi degil ama napayim. 2 gun once sümükleri sariya donmustu. Tam iyilesiyordu ki 2 gun once kv geldi soylemistim. Cocugu battaniyelere sarip terletmis acik cama karsi. Gorunce zaten bi off cektim usutmese sasardim cunku dun aksam yine mukusu su gibi oldu, iyilesti iyilesecek cocugu iyileseden yeniden usuttuk sag olsun kaynanam. Bu kvler neden boyle. Iyilikleri bile zarar oluyor gunun sonunda. Durup durup agliyorum biz 2 yetiskin bu cocuga neden duzgun bakamiyoruz diye.

Çok şükür gerek kalmadan sağlam bir kaka yaptı rahatladı cnm, ama sonrası için çok işime yarıcak bu blgiler, anlaşılan bir süre çekeceğiz bu kabızlığı biz

Dogum hikayemi yazmaya basliyim anca bitiririm diyorum cesaret edemiyorum yemiyo hic nasil olacak
Normal doğum mu yaptın canım? Benim daha 1 gün oldu ama rüyalarıma giriyor gözümü kapatınca o anı yaşıyorum sonra dalıp dalıp duruyorum eşim niye dalıyorsun dio psikolojik ve fizyolojik olarak yıkıldım. Böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tek teselli bebeğim iyi olması ama bu psikolojiden nasıl kurtulcam bilmiyorum.

Verdim zeytin yağı da. Yapmadı hala. Çatlayana kadar ağlıyor. Bir şey olacak diye korkuyorum acile getirdik onlarda hiç bir şey yapmadı. Çünkü getirirken arabada uyudu. Hala uyuyor eve gidiyoruz. Anlamıyorum gerçekten.
Masaj yapıyormusun uzunca süre öyle hemen bırakmamak lazım
Neler yapmadım ki anlatamam her şeyi denedim deniyorum.
Kız denedim ona benzer bir şey yok ama yine yapmadı

İyi akşamlar tek dogurmayan ben mi kaldım merak ediyorum 40+5 im bugün sancım gelsin diye gece gündüz yürüyorum duş alıyorum hurma yiyorum yok ne aşagı iniyor bebek ne sancı ne su pazartesi hastahaneye yatıralım seni dedi dr çok gerginim ne yapsam gelir bu bebek şaştım

Benimde spinal mi epidural mi belden yapıldı.
Ya kalkarken filan incittim yada epiduralden dolayı şuan çok kotu

Geçecek cnmz az sabır

Bu zamanlarda zeytinyağı verebiliyormuymuşuz benim bebeğimde kakasını yaparken cok zorlanıyor hep benim masajımla yapabiliyo zeytinyağı İçin erken demiştim ama veriliyorsa iyi olur valla

Valla doktorumuz bebe yoğun bakim ünitesinin doktoru, koskoca prof dedik, denedik ise yaradı.

Cnm biz de gündüz verdik gece çıktı, Musil vermiyoruz, anlık çıkmasını bekleme. Çıkacak inşallah

Merhaba. Çarşamba günü doğum yaptım. Bebeğimin dün gece ve bugün çok fazla gaz ağrısı yaşıyor. Sütüm henüz geldi. Dün mama vermek zorunda kaldım ondan mı oldu bilmiyorum. Bu kadar erken bu kadar gaz sorunu normal mi onu da bilmiyorum. O kadar çok ağlıyor ki içim parçalanıyor ben de onunla ağlıyorum. Yarın doktora gideceğiz ama şu an bile katılıyor ağlamaktan yavrum. Tavsiyesi olan olur mu?

Bu bebikleri naasıl uyutucaz? Neden uyumaz ki bi yenidoğan ya bunların tek işi yiyip içip uyumak değil mi neden böyle oluyor
Bizimki de bugün uyumadı, gün boyu yarım saat daldı sonra ağlayarak uyandı memede sustu. Doktorumuza sordum koliklerin başlama zamanı bu dönem, anne karnındaki sesleri dinletin, kucakta sakinleşiyorsa kucakta kalsın, Gaz damlasını kullanın dedi. Anne kalbi sesini açtım iyi geldi gibi bakalım

Hayirli olsun öncelikle. Evet gazı oluyor. Biz Taburcu olurken doktor gaz ilacı yazmıştı, size doktorunuz onermedi mi? Gazini almalısınız, omuzunda alın ve masaj yapın iyi gelecektir her masadan sonra. Gaz, açlık ve bez kirliliği dışında şu anda yenidogan, güvensiz hissedebiliyor. Memenize alın ve memedeyken gazını slin bi yandan bebeğiniz göğsümüzde güvende hissedecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…