- 2 Ağustos 2012
- 1.114
- 1.640
- 333
Yenidoğanların çoğu öyle canım çoğumuz ya gaz ya kakadan muzdaribiz ama zamanla geçecek yapacağım birşey yok bazen düşünüyorum boule olmasında belkide Allah'ın nice hikmetleri wardr çünkü bebelerin neredeyse tamamına yakını ilk zmanalar bu süreçten geçiyor o yüzden inşallah geçecek Allah hepimize yardım etsinAynen öyle. Çok yoruldum ama çokta üzülüyorum bebeğime çok zorlanıyor.hiç düşünmezdim böyle olacağını.
Sıcaklardan olabilir canım ustunu tek kat giydir yan odanın camını da açık tut inşallah dahada düşer endişe etme bence bolca emzir eğer soğuk algınlığı filanda hafif yapacağın tek şey emzirmek bolca 1 aydan önce calpol werilmiyor verilirsede 1 çay kaşığı sadece dedi bize hemşire geçen aşı olduğumuzda ama bu aşı ateş yapmıyoms gerek olmadı öyle yani canım emzir ve takip et endişe etme sen sakin ol onada geçsin huzurunAksamdan beri takipteyim sadece gövde sıcaklığı 37.7 filan cıkıyor biraz asagıdan ölcüyorum 37.3 cıkıyor. Acaba alet mi bozuk anlamadım
Ben çıkıyorum valla hatta 40 ı dolmadan şehir değiştirip arkadaşlarımıza gidicezKızlar 40 i çıkmadan dışarıya çıkan var mı yoksa 40 mız çıkana kadar evde misiniz bebislerle
Aynen öyle yine başladı bizim mesaimiz memedeyiz gözler açık nasıl dayanıyolar uyumadan bu kadar nee bilimSimdiden ilgi istiyorlar konusma istiyorlar valla benimki sabah6 dan gündüz 12 ye kadar gözünü kırpmıyor sen 20 günlük bebesin bu ne diyorum ben de
Geçmiş olsun kuzucuklar böyle alışacaklarDoktor normal tıkanıklık dedi, kesin terden üşüttü bi de dısarı flan cıktık orada da üşütmüş olabilir
Ah inşallah canım inşallah. İlk olunca işte çok zorlanıyorum valla. Ben sanıyorum ki her şey güllük gülistanlık olacak. Ama öyle değilmiş cidden. Rabbim başka dert vermesin buna da şükür sağlıkları yerinde en azından. Çok yoruldum gecem gündüzüme karıştı ama en azından geçici ve sağlığı yerinde.Yenidoğanların çoğu öyle canım çoğumuz ya gaz ya kakadan muzdaribiz ama zamanla geçecek yapacağım birşey yok bazen düşünüyorum boule olmasında belkide Allah'ın nice hikmetleri wardr çünkü bebelerin neredeyse tamamına yakını ilk zmanalar bu süreçten geçiyor o yüzden inşallah geçecek Allah hepimize yardım etsin
Ay ben çıktım sürekli evde durunca da çok bunalıyor insan arada yürüyüşe parka falan çıkıp dolaşıyoruz eskidenmiş o 40 gün çıkmamalar lohusa kadınların niye bunalıma girdikleri belli ne olacak evde hapis gibiKızlar 40 i çıkmadan dışarıya çıkan var mı yoksa 40 mız çıkana kadar evde misiniz bebislerle
Arada dalıp gitme olayı bende de oluyor. Bir de çok ağlarsın da uzun süre iç çekme hissi gitmez ya, öyle iç çekiyorum bazen. Sonucu çok güzel ama normal doğum cidden çılgınlık. Benim ilk doğumdu ve tahmin dahi edemezmişim çekeceğim acıyı yıkımı. Burada acısını çok tarif edemedim, işe güce dalıp unutmaya çalışıyorum ama aynı şeye bir daha cesaret edemem herhalde.Normal doğum mu yaptın canım? Benim daha 1 gün oldu ama rüyalarıma giriyor gözümü kapatınca o anı yaşıyorum sonra dalıp dalıp duruyorum eşim niye dalıyorsun dio psikolojik ve fizyolojik olarak yıkıldım. Böyle olacağını tahmin etmiyordum. Tek teselli bebeğim iyi olması ama bu psikolojiden nasıl kurtulcam bilmiyorum.
Mekonyumu atiyor bebek 5. Gün gecti benimkinin duyduğunu çişten anliyosun ilk gün 1 veya 2 cıs yeterliKızlar bebeğim henüz 1 günlük ama sürekli makası yeşil ne zamana kadar sizlerinde yeşildi yenidogan da doyduğunu nasıl anlıyorsunuz topuk kanı aldılar biraz zor gelince iyi beslenemiyir mu dedi
İndallah yoktur soydum takip ediyorum 37. 2 37.3 cıkıyor su anlık, boyle devam ederse ben de sıcaktan diye düşüncem.Bencede yok atesi bazen bi sicakliyo vucutlari havalar sicak ondan olsa gerek tek hasta olmasinlarda gecmis olsun
İncecik bi atlet ayaklarında da corap var sadece sabahtan beri uyumuyor emiyor zaten ben de yarım saate bir göğsumde iki damla sür birikince hemen veriyorum., bence de tek sifa olacak şey su anda anne sütü gibiSıcaklardan olabilir canım ustunu tek kat giydir yan odanın camını da açık tut inşallah dahada düşer endişe etme bence bolca emzir eğer soğuk algınlığı filanda hafif yapacağın tek şey emzirmek bolca 1 aydan önce calpol werilmiyor verilirsede 1 çay kaşığı sadece dedi bize hemşire geçen aşı olduğumuzda ama bu aşı ateş yapmıyoms gerek olmadı öyle yani canım emzir ve takip et endişe etme sen sakin ol onada geçsin huzurun
Ben tchibo be ikea kullaniyorum belki bebeğe ayri alirimKızlar kullandığınız termos markaları modelleri neler memnunmuısnız
Doktora gittik 2 kez bi de komşuya kisir partisineKızlar 40 i çıkmadan dışarıya çıkan var mı yoksa 40 mız çıkana kadar evde misiniz bebislerle
Bebege mi iciriyosun cayi canimResmen bebeğim ememiyor sancıdan 2 gündür. Bu gece biraz yapmış kakasını ama yetmiyor işte ona da.kontrolümüz pazartesi bakalım doktor ne diyecek
Bu arada aklınızda bulunsun humanın iyi geceler çayını aldık dün. Yatmadan önce 30cc içerdim mışıl mışıl uyudu.
Kiz sonundaaaaa gözünaydin canim bu maratona hazirsindir umarimGünaydın dün doğum yaptım 3.5 kg 51 cm doğdu minnak :) detayları sonra uzunca anlatırım
Evet canım. Gaz falan çıkarttırıyor.Ben tchibo be ikea kullaniyorum belki bebeğe ayri alirim
Doktora gittik 2 kez bi de komşuya kisir partisinedikişlerim geçsin gezerim valla annem beni 40ım cikmadan şehir şehir gezdirmiş sürtmeyi severim bebemde ben gibi olur
Bebege mi iciriyosun cayi canim
Kiz sonundaaaaa gözünaydin canim bu maratona hazirsindir umarim
Yazdığın şeylerin aynısını yaşıyorum ben de bi tek benin bebiş mi böyle diyodumIki yumrugunun arasina aliyo memeyi ucunu yakaladigi an gozleri acip sert sert bakiyo o arada kaslari catiyo falan bidaha alip sokasim geliyo icime ama cikarmasi gelince aklim kalsin diyorumgeriniyo ya bide popsunu bi yana cikarip ayaklari toplayip 3 bebemde ayni yapti diger bebeklerde ayni mi acaba
Sağol canım geçip gitsin ya durumun uzun olma ihtimali canımı sıkıyor. Benim adama ne zaman çocuğu emanet etsem başında hemşireyle buluyorum gözündeki bandı çıkarıyor bizimki onu da baba fark etmiyorAyyy iliklerime kadar o günleri yaşadım. Çok geçmiş olsun bol bol tuvalet yapmasını sağla. İnşallah çok çabuk atlatırsınız. Eşinle nöbetleşin birbirinizi uyutun dinlendirin yoksa vuxut eror veriyor. Çok çok geçmiş olsun
İnşallah canım çok şükür sizinki geldi geçti darısı başımızaBu sarılık cok canımızı sıktı bizim de ama bugun 24 günlüğüz yavas yavas geciyor sarılıgımız. Bizde de uyumsuzluk var 14.85 ile yatmısrık bir gece. 15 günğ doldurunca bebe korkmaya gerek yok kesinlikle, bebe sarı renk olsa da bir zararı olmuyor. Bol bol emzirme besleme yapmak lazım. Zamanla geciyor insallah. 15. Günden sonra takip etmedik arrık kendiliğinden geciyır bizimki. Sıkma canını sen de. Biz bask abi doktora gittik. O 14 le sizi yatırmazdık 17 18 i beklerdim dedi mesela. 20 25 filan olursa bebek için zararlıymıs. Ne kadar ısık altında durursa o ladar iyi emzir sakinleştir hemen geri koy yerine düşer 10 un altına merak etme
Bizimki de gelip memeyi kesip alacaklar falan sanıyor galiba iki eliyle yapışıyor çekince de küfür eder gibi bakış atıyorIki yumrugunun arasina aliyo memeyi ucunu yakaladigi an gozleri acip sert sert bakiyo o arada kaslari catiyo falan bidaha alip sokasim geliyo icime ama cikarmasi gelince aklim kalsin diyorumgeriniyo ya bide popsunu bi yana cikarip ayaklari toplayip 3 bebemde ayni yapti diger bebeklerde ayni mi acaba
Allah analı babalı büyütsün inşallahKızlar saat 12.00 de doğdu bebeğim. Bebekte bende iyiyiz. Sonra kendime gelince yazacağım.
İlk 1 ay sınır 37.5 miş cnm ben doktora sormuştum. İstersen doktoruna yaz ateşi 37.3 diye şimdidenİndallah yoktur soydum takip ediyorum 37. 2 37.3 cıkıyor su anlık, boyle devam ederse ben de sıcaktan diye düşüncem.
Gözün aydın canımGünaydın dün doğum yaptım 3.5 kg 51 cm doğdu minnak :) detayları sonra uzunca anlatırım
Bizimki 6 ya düştüğünde kırmızısı geri gelmişti cocugumun gözle fark ediyor düştüğü fototerapiddn sonra o sarılık gidiyor göbekteki filanSağol canım geçip gitsin ya durumun uzun olma ihtimali canımı sıkıyor. Benim adama ne zaman çocuğu emanet etsem başında hemşireyle buluyorum gözündeki bandı çıkarıyor bizimki onu da baba fark etmiyoraz önce kendi doktoruma indim çıktım yolda başım döndü valla uykusuzluktan, yorgunluktan
İnşallah canım çok şükür sizinki geldi geçti darısı başımızadeğerle ilgili en son konuştuğumuzda dedi 15 üstü çıkarsa yatış yaparım dedi ciltte 12.2cikmisti kanda 15,83 çıkınca ayrı şaşırdım.
Birşey soracam rengi falan epey düzeldi düşmüştür demi ışıktan geçici olarak öyle görünmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?