2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya yardımınıza ve tecrübenize ihtiyacım var . Bugün tam 1 haftalık olduk . Son 2 gün öncesine kadar göğüslerim çok doluydu . Sertleşiyor du kızım da bitiremiyordu sağsam mı diye düşünürken son 2 gündür göğüslerim yumuşak . Sütüm mü kesiliyor bana mı öyle geliyor anlamıyorum. Kızım kaka yapıyor çiş de yapıyor hıçkırık da tutuyor arada . Ama şu 2 gündür sürekli meme de durmak istiyor ilk günler gibi hemen dalamıyor. Böyle birşey yaşayan var mı ?

Bizimki 6 ya düştüğünde kırmızısı geri gelmişti cocugumun gözle fark ediyor düştüğü fototerapiddn sonra o sarılık gidiyor göbekteki filan
Emzirirken bende fark ettim çocuk başka renkmiş meğerse sarılıktn rengini görememişiz şimdi hemşire kan için geldi rengi düzelmiş güzel emmiş derisinin dokusundan belli dedi
Peki canım siz evde beyaz ışık altında tuttunuz mu? Mirune demişti sanırım tanıdık doktor söylemişti, dünde eşimin hemşire arkadaşı demiş evde soyun beyaz ışık altında tutun diye

Yok düşmüştür makina çok farkediyor içinde besle orada ne kadar tutarsan okadar iyi. Ay o bandı Bizimkide hep çıkardı şspka tak onunla daha iyi oluyor

Hamileliğin son ayında bilek ağrım oluyordu doğumdan sonra bişeyleri tutumamaya başladım, bebeğimi kucağıma alırken yada meme verirken bileğim zorluyor baş parmağı hareket ettiremiyorum bugün ortopediye gittim aşağıdaki tanıyı koydu.

De Quervain Tendiniti Sorununun Sebebi Nedir?​

De Quervain tendinitinin nedeni 1. parmağa yapışan tendonların zorlanmasıdır ve genellikle yeni başlanmış olan tekrarlayıcı bir aktivite nedeniyle görülür. Yeni anne olmuş bayanlar özellikle tendinitin bu tipine yatkındırlar. Bebeği tutarken oluşan ters el pozisyonu, gebelik ile ilişkili hormonal değişiklikler ve ilaveten emzirme de bu hastalığın meydana gelmesine katkı sağlar. Geçirilmiş olan el bileği kırığı da tendona karşı artan stres nedeniyle De Quervain tendinitine neden olabilir.

İlaç kullanamıyorum ne versem sütüne karışacak tek tedavi prp olabilirsin dedi. Oda 1000 liraymış. Kök hücre tedavisi gibi bişey sanırım. Lohusalıkta oluyormuş bekleyeceğim umarım geçer yakında

Yok düşmüştür makina çok farkediyor içinde besle orada ne kadar tutarsan okadar iyi. Ay o bandı Bizimkide hep çıkardı şspka tak onunla daha iyi oluyor
Söyledim ama şapkaya izin vermediler hâlbuki üstünü ilk soyan hemşire şapkasını çıkarmamıştı biz dün 16 da yatış yaptık saat 1 - 1,30 gibi doktor taburcu edebilir tam 24 saat durmuş olmuyoruz. Acaba söylersem bekletirler mi hem araya 1 emzirme boşluğu girer emzirir çıkarırım

Şu hamilelik ve doğumla alakalı daha neler öğreneceğiz bakalım
İnşallah lohusalık la geçer. Peki geçiciyse ne zamana kadar geçiyormuş?

Bende ayakta ödem var doğumdan sonra bacak 3 katı oldu resmen onun inmesi birkaç ayı buluyormuş.

Ben beyaz ışıktan ziyade tül arkasından güneş ısıgına tutuyorum zaten beşiği pencerenin önünde üstünü acıyorum bi yarıö saat tutuyorum arada. Biz doktor begenmeyip com tavsiye edilen baska bi doktora gittil adam 65 yasında vardır bilgili bir doktormus o günes işıgına tutun günde 1 saat dedi

Ben cıktım 6 7 kere valla.
Bende çok sıkıldım annem ekmek almaya bile.gondermiyo herşeyi kendi yapıyı korkuyorum da çıksam hemen meme ister ağlama nöbeti olursa dışarda el kadar bebeyle naparim diye gerçi eşim arabayla çıkar gezerim ama tecrübesizlikten hep.bu korkular

Ben sağdım biberonla makineden çıkarmadan verdim doktor öyle dedi her dakikasından yararlan

Biri çıkar diyor diğeri tak ama gözlük için şapka daha iyi tutuyor yoksa bacak kadar boyları türlü türlü huyları var. Bir hemşire Çorap bile giydirdi ayakları üşürse gaz olur diye

Biz 20 ile yattık yavş düştüğü halde 24 saatte çıkardılar ilk yattığımız da düşmüştü

İkindi gibi yeni açılan civile gideyim oglusumla iki arabayla gezeyim bu kadar gazı aldım akşam da anneme aşure yemeğe gideyim durmam artık tek değilmişim sıcak zaten usutecek hava yok

Bayılıyorum öyle doktorlara kendim için bir doktora gitmiştim ak zambak yağı güneş ışığı gibi alternatif tıp ve doğal yolları anlatmıştı. Arkasından covit ten vefat etti. İlaç yazıp göndermiyordu. Keşke diğer doktorlarda da artsa bunları bilen araştıran tavsiye edenler

Bizim doktorda yaşlı devletten emekli olmuş ona sormadım dedim sonuçta güneş veya ışık zararı olacak değil ya
Zaten bir konuda da tek fikirleri olsa bizi de çorba etmeseler

Bizimde 6 ya düşmüş kızlar çıktık çok şükür

Çok iyi maşallah bu kadar hızlı düştüyse korkma ama dikkat et

Ben acıkırsa diye mama bırakıyorum zaten wn fazla 2 saat cıkarım zaten bebesiz bir kere cıktım gerşsş hep bebemle. Ben de bebeği bırakıp cıkma taraftarı değilim. Bi kere acil müvekkil görüsmesine gittim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…