Haftada 1 kez hastanedeyiz bizde valla haklisinNerdeyse hergün hastanedeyiz o yüzden park hastaneden daha temiz neden gidilmesin ki
Bende aynı durumdayım o kadar daraldım bunaldım ki emzirirken ağlıyorum devamlı eşim doktor dışında çıkarmıyor dışarıya iyice sinirleniyorum nazar olurmuşuz. Ben çok şükür hiç yatmadım doğumdan sonra kendimi iyi hissediyorum çıkmak istiyorum çıkarmıyor soranlara ağrısı var yatıyor diyor ara sıra ağrı olması normal ama eşim çok abartıyor
Sadece karın dikisi ve Abdominal yani karından ultrason ile rahmin boyutuna bakıyor. Benim normale dönmüş diye 40 inda gelmene gerek yok dedi doktor. Alttan lekelenme devam ediyor sonuçta.Birde doğum sonrası kontrollerde doktor nelere bakıyor sezeryan olmuştum ben pazartesi gideceğim nasipse ama kanama var malum alttan bakıyorlar mı ? Birde benim oğlan hırıltı horlama tarzı şeyi vardı dün sağlık ocağına gittim doktor kalbini göğsünü dinledi bir problem yok üşütmemiş gaz kaynaklı yapıyor bunu dedi. Reflü yatağı kullanıyorum devamlı damla verdi metsil işe yaramazsa başka bir damla önerdi 1 aylıkken de rezeneli bir damla gibi bişi önerdi onu kullan dedi ama almadım ne olduğunu bilmiyorum
Doktor üzüm yiyor musun dedi eşimde oho annesi komposto yapıyor sıyunu içiyor üstüne tanelerini de kaşıkla yiyor diyor beni gömüyorYa herşey de gaz yapıyor hangi biri kesilecek ben valla as önce yedim bi tabak kısırbulgur gaz yapıyor diyolar çok da güzel süt yapıyormuş. Gaz yapan şeyleri nasıl tek tek bulup kesicez
Allah yardımcımız olsun valla zor işGaz yapanları bulmak bir tık daha kolay alerji yapanlar tam kara delik
Ben gidiyorum canım arada bunaldıkça hiç de bişey olmuyoYa sevgili anneler,
40 olmadan doktor dışı bir yere gidilmiyor ya bağışıklık düşük diye hem anne hem bebekte, bebek arabasıyla parka felan giden var mıBen çok daraldım evde, "lohusa depresyonu is coming" yani
Aynen öyleHaftada 1 kez hastanedeyiz bizde valla haklisin
Ohooo 19ngun olması kimse inanmaz ağrıdan yattığına, anlat sen eşine:) ilk 2 hafta ok, sonra topluyorsun çok şükür.
Lohusa depresyonu kesinlikle eve kapanan, farklı bir şey yapamayan annenin delirmesi uzerine oluyor bence. Geçen hafta doktora gittik yine, eve girmeden markete gireyim 2 dak dedimmaksat değişiklik olsun
Nazar için nazar boncuğu takın bebek pusetine, ben takiyorum. Evde adacayi yakabilir, dua okuyabilirsin nazar icin
Aa aaa üzüm de miiiDoktor üzüm yiyor musun dedi eşimde oho annesi komposto yapıyor sıyunu içiyor üstüne tanelerini de kaşıkla yiyor diyor beni gömüyornerden bilebilirim üzümü. Bulguru biliyorum ama dediğin gibi inanılmaz süt yapıyor bende ilk 1hafta hep yedim. Hayırlısı bakalım şu relactaz işe yarar umarım
Benim dr doğumdan 15 gun sonra bebegi eşine birak 1 2 saat kahve içmeye git havan degişsin diye tembihlediYa sevgili anneler,
40 olmadan doktor dışı bir yere gidilmiyor ya bağışıklık düşük diye hem anne hem bebekte, bebek arabasıyla parka felan giden var mıBen çok daraldım evde, "lohusa depresyonu is coming" yani
Neden gidilmesini ki? Kızımın ağlama krizlerinden önce biz çıkıyordu gezmeye falan.Ya sevgili anneler,
Ben çıktım valla bizim kız dışarıyı ve arabayı çok seviyor geziyoruz bizde bol bolKızlar 40 i çıkmadan dışarıya çıkan var mı yoksa 40 mız çıkana kadar evde misiniz bebislerle
Benimkide memede uyumaya alıştı ya yatağına koyduğum anda cin gibi gözler napcam bilmiyorumGünaydın herkeslere bu masal kızı gazı War diye çok ağlıyor diye kucakta gezdiriyoruz sağolsun kucakta gezerek uyumaya alıştı nasıl unuutturcaZz bittimm bennn
Benimde normal doğum oldu başıma gelmeyen kalmadı resmen bir daha çocukmu tövbe ettim resmenAy çok zor gercekten unutmakBen bu kadar kötü gececeğini hiç tahmin etmedim düşünmedim de zihnen hazır değildim hep kolay olacak dedim doktorum da çatın normal doğuma müsait demişti üzülürüm sezeryan olursan dedi etrafımda da öyleydi yakın arkadaşlarım da normal yaptı kolay ıkındık sancıları 8 den sonra hissettim falan dediler benimde beklentim öyleydi ama 4 cm acıklığın devamının gelmesi 2 saat sürdü cok uzun sürdü 4 cm Açıklıktan sonra olaylar başladı bende ebe Catın cok dar cok zorlanacaksın dedi zaten o zaman moralman coktüm sancılar arttı siddetlendi sonrasında dahası varda
Bencede cılgınlık benim de ilk doğumum psikolojik destek lazım gercekten ben almak istiyorumyemek yerken bile ağladım annemlerin yanında,dediğin gibi bir daha cesaret edemem
Ha o sendin. Ya ben de kim yazmisti diye dusunuyordum. Hatta sana normal demistim ama sendrn sonra aynisi basima gelince anladim. Valla uzun zaman oldu gecer dedim ama gecmedi. Sleepy 2 kullaniyordum pampers premium 2ye gectim fayda etmedi. Hametan, kantaron, misir nisastasi, eczaneden aldigimiz yeni bir pisik kremi ve en son sudokrem kullanmak, suyla pamukla temizleyip acik birakip kurutup kurtulmayi denedim olmadi. Dedigin gibi saat basi funde 20 kez bez degistiriyorum ama iki gaz cikarsa totosunu islatiyor zaten. Acik biraksam bile kuru kalmasini saglayamiyorum. Ben de verdigim damlalar, mamadan ya da kendi yediklerimden supheleniyorum. Bugun ishalken yenecek seylere yogunlastim. Lapa porinc yedim. Simdi patates hasliyorum. Sut ve sut urunlerini kesicem en basta. Dedigin gibi paketli gidalardan da fayda gelmez zaten. Icinde de sut tozu fln oluyor zaten. Esim de aksi gibi dolabi cikolata puding doldurdu. Sinirim bozuluyor. Zaten gebelikte diyrtle ugrastik, simdi yine diyet yapmam gerekecek gibi. Iyilessin diyete de raziyim. Nasil cani aciyor Allah bilir. Aglarken sesi kisiliyor.Hatırlıyor musun geçenler de pişik icin bende yazmıştım tam da tarif ettiğin gibi kaka yaptığı icin oyle olmustu muhtemelen ama ben yine de krem değiştim bez değiştim düzelmişti 5. Günde cok üzülüyordum kanıyordunresmenn sürekli kaka yaptığı icin sürekli değişsem de pişik kaçınılmaz oluyordu 20 bez değiştiğim oldu günde açık bıraktım 20 dk gün içinde iki kez falan en son sleppy beze geçtim molfix kullanıyordum ve zeytinyağını poposuna yayıp sonra bepantol krem sürdüm tüm kremlerden en iyi o geldi hametan bile cok etkili değildi sanki bizde ve kakası sulu olmasının sebebi yediklerimizmiş meyve yemeyi kestim karpuz falan cok yiyordum süt yoğurt reçel hazır gıda gofreti falan da kestim şuan normal kıvama geldi cok şükür biraz diyet yaparak deneyebilirsin sende
Aa cik cik ya. 2 hafta makul bence. Sonrasinda yavastan cikilabilir. Biz bugun ailece kahvaltiya ciktik. Cok guzel.uyuyor disarida, keyifle kahvalti yaptik.Ya sevgili anneler,
Ya işte tam zamanı lohusa sendromu altına sığınıp bir çemkircen sen ne dersen onu yapacak korkutmak lazımBende aynı durumdayım o kadar daraldım bunaldım ki emzirirken ağlıyorum devamlı eşim doktor dışında çıkarmıyor dışarıya iyice sinirleniyorum nazar olurmuşuz. Ben çok şükür hiç yatmadım doğumdan sonra kendimi iyi hissediyorum çıkmak istiyorum çıkarmıyor soranlara ağrısı var yatıyor diyor ara sıra ağrı olması normal ama eşim çok abartıyor
Gecmis olsun ya. Cok kucukler gaz sancilari icin. Benim de yedigim bir seyler yaramiyor gibi. Sulu kaka yapiyor pisik oldu. Alerji gibi cunku gunlerdir cozemedim. Gaz yapan yiyecekleri ariyordum ben de. Iyi oldu doylediginAz önce doktordan çıktım bende. Benim sütümden oluyor kesinlikle doktorda onayladı 7/24 bitmeyen bir huzursuzluk şişkinlik ve gaz var. Beni emince çıldırıyor. Çıkardığı asla yetmiyor ve bitmiyor. Doktor Relactaz yazdı az önce umarım işe yarar. Altta yatan alerji olabilirmis. Yumurta süt ürünleri yoğurt üzüm çikolata bulgur şeftali gaz yapan ne varsa kesecekmişim
Ilk dogumumda ben de oyle olmustum. Psikolojim bitmisti. Bidaha asla diyodum. Yine dogurdumArada dalıp gitme olayı bende de oluyor. Bir de çok ağlarsın da uzun süre iç çekme hissi gitmez ya, öyle iç çekiyorum bazen. Sonucu çok güzel ama normal doğum cidden çılgınlık. Benim ilk doğumdu ve tahmin dahi edemezmişim çekeceğim acıyı yıkımı. Burada acısını çok tarif edemedim, işe güce dalıp unutmaya çalışıyorum ama aynı şeye bir daha cesaret edemem herhalde.
Evde sürekli cam kapı açtı kv kp. Kapatın dedikçe yanlış anladılar beni. Şimdi hasta oldum. Yapımi biliyorum ben. Zaten lohusayim en çok bunalan benim cam açın demiyorum kendilerini düşündüler sonuç bu. Bende lafımı esirgemedjm. Ortaya sürekli cam kapı açık olduğu için usuttum dedimm bugün artık bir doktor tanıdığa ilaç sorduk onları alıp. Başladım bayaga kötüydum.Çok geçmiş olsun canım soğuk yapmışsn şükür bebeğin iyi inşallah sende iysindir ve güzel habeler alırsın hastaneleede çok oraya buraya sürüklüyolar bebekleri mutlaka iyi doktorları arastr ona git en ufak gripte bile.. biz İstanbul'da çok yıpranmıstk herkes bişi diyodu..
Ben gidiyorum canım arada bunaldıkça hiç de bişey olmuyo
Aynen öylevalla bende dün oğlanı uyuttu kendi de bayılmıştı A101 e kaçtım az hava alayım diye yakalanmadım allahtan Birde geceleri ben huzursuzum kabuslar kötü kötü şeyler görüyorum korkuyor beni salmaya annemi de dikti başıma kendi işe gidiyo ben evde annemle babamla arada bi darlanıyorum kovalıyorum gece zaten beraberiz eşim gecede olduğu için beraber kalıyoruz. Tam kafayı yemedik bi ortam Bizde d3 3 damla gaz damlası verdi bide bu rota ve menenjit aşıları kaçıncı ayda yapılacak bilgin varmı
Hay bin yasasin doktorunBenim dr doğumdan 15 gun sonra bebegi eşine birak 1 2 saat kahve içmeye git havan degişsin diye tembihledi
Neden gidilmesini ki? Kızımın ağlama krizlerinden önce biz çıkıyordu gezmeye falan.
Aa cik cik ya. 2 hafta makul bence. Sonrasinda yavastan cikilabilir. Biz bugun ailece kahvaltiya ciktik. Cok guzel.uyuyor disarida, keyifle kahvalti yaptik.
Çok çok geçmiş olsun canım olsun sütün ilerleyen zamanda gelir birz ruhen toparlaman lazım öncelikle..ay lafını da esirgeme lohusasisn sen çeksinler nazını yoksa gelmeselermis.... Üniversite hastanedelerin gerekli gereksiz çok irdeliyor bazen çok canım sıkılıyor ama işte bizde bilmediğimiz için müdahale edemiyoruz şükür miniğin iyi tedbirli olmakta iyidir iyi yaptın inşallah herkesler yerine yurduna gidince kendinle kalınca pek daha iyi olacağız hepimizEvde sürekli cam kapı açtı kv kp. Kapatın dedikçe yanlış anladılar beni. Şimdi hasta oldum. Yapımi biliyorum ben. Zaten lohusayim en çok bunalan benim cam açın demiyorum kendilerini düşündüler sonuç bu. Bende lafımı esirgemedjm. Ortaya sürekli cam kapı açık olduğu için usuttum dedimm bugün artık bir doktor tanıdığa ilaç sorduk onları alıp. Başladım bayaga kötüydum.
Eşimde grip oluyor şimdi. Bebek emmiyor sütüm çok azdı oda yok simdi. Babamda yanlarında cam kapi açıldı ondan hasta oldum deme ayıp olur diyor. Valla bende bilsinler hatalarını dedjm.
Sonrada sen usuttun olmasın.
Bebek için üniversite hastanesine gidiyoruz şimdi.daha detaylı bakıyorlar. Özel hastanede ilerde kontrol dediler üniversite hastanesinde ihmal olmasın dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?