Sanirim daha cok degisecek uykulari. Benim oglum da gunduz daha cok uyanik kalir ama gece uyurdu. Dun gunduz ogleden sonrq surekli uyudu. Gece 3te uyandi 5e kadar oturduk. Bi ara icim gecti oturdugum yerde zipladim. Allah korusun cocugu da dusurucem diye korktum. Esimi uyandirdim daha fazla dayanamiyorum diye. Insallah daha duzene girer uykulari. Hicbir konuda buyuk konusmak istemiyorum.iyi yapmışsın, bende tahtalar eksilmek üzere
Ametist taşı al, yastığının altına veya yanina koy, kabuslar için iyidir. Hastanede çocuk için bit defter verdiler orada yazıyordu, bakıyım yazarım asi takvimini de
Hay bin yasasin doktorunagzin bal yesin doktorum diyeydin ahahhaha
Anne ve bebek bağışıklığı düşük diye 40 gun sonra çıkılması öneriliyor ya, hatta 40 uçurmak muhabbeti de buradan :)
Bugun 17.gun... Disarda takilabilmek, kuafore gidebilmek istiyorum
Ya benimkinin uykusu bozuldubaşta 2 3 saat uyurdu şimdi 1 -1.5 saate kurulu saat gibi uyanıyor. Az uyumaya başladı diye üzülüyorum...
Bence sen 3. İhtimal dahiline bile alma ahahah hayal bile edemiyorum ben2 konuda buyuk konusmusum 2. Cocukla anladim. 1. Sutun yetmemesi gelmemesi gibi bir sey olamaz ya, abartiyolar. Hepsi kafafa bitiyor. (.Memelerim hic ilkindeki gibi dolu dolu olmuyor uyuyup uyandigimda nispetenn daha cok sut oluyor..) 2. Yedikle4in o kadar sut3 gecmez gaz yaomaz ya. Ben kizimda ne istersem yedim gazli degildi. Demek ki bebek kendi ozelinde gazliysa gazlidir senin yediklerinin bi onemi yok. ( Cocugum benim yediklerimden kaynakli sulu kaka yapiyor. Ishal gaz yapan yiyecekler yemeyerek yediklerime dikkat etmem lazim)
3. Olsa kim bilir daha en anlicam.
İnşallah gelir canım.Çok çok geçmiş olsun canım olsun sütün ilerleyen zamanda gelir birz ruhen toparlaman lazım öncelikle..ay lafını da esirgeme lohusasisn sen çeksinler nazını yoksa gelmeselermis.... Üniversite hastanedelerin gerekli gereksiz çok irdeliyor bazen çok canım sıkılıyor ama işte bizde bilmediğimiz için müdahale edemiyoruz şükür miniğin iyi tedbirli olmakta iyidir iyi yaptın inşallah herkesler yerine yurduna gidince kendinle kalınca pek daha iyi olacağız hepimiz
2 konuda buyuk konusmusum 2. Cocukla anladim. 1. Sutun yetmemesi gelmemesi gibi bir sey olamaz ya, abartiyolar. Hepsi kafafa bitiyor. (.Memelerim hic ilkindeki gibi dolu dolu olmuyor uyuyup uyandigimda nispetenn daha cok sut oluyor..) 2. Yedikle4in o kadar sut3 gecmez gaz yaomaz ya. Ben kizimda ne istersem yedim gazli degildi. Demek ki bebek kendi ozelinde gazliysa gazlidir senin yediklerinin bi onemi yok. ( Cocugum benim yediklerimden kaynakli sulu kaka yapiyor. Ishal gaz yapan yiyecekler yemeyerek yediklerime dikkat etmem lazim)
Hastanede 3 saatte bir Emzirme + mama dediler ama biz.masallah 3 saatler üzüyorlar uyunmuyor, ikinci 3 saat geliyor, uyku hak getire... moralim bozuldu vallaSanirim daha cok degisecek uykulari. Benim oglum da gunduz daha cok uyanik kalir ama gece uyurdu. Dun gunduz ogleden sonrq surekli uyudu. Gece 3te uyandi 5e kadar oturduk. Bi ara icim gecti oturdugum yerde zipladim. Allah korusun cocugu da dusurucem diye korktum. Esimi uyandirdim daha fazla dayanamiyorum diye. Insallah daha duzene girer uykulari. Hicbir konuda buyuk konusmak istemiyorum.
Neden hala sendelerEvde sürekli cam kapı açtı kv kp. Kapatın dedikçe yanlış anladılar beni. Şimdi hasta oldum. Yapımi biliyorum ben. Zaten lohusayim en çok bunalan benim cam açın demiyorum kendilerini düşündüler sonuç bu. Bende lafımı esirgemedjm. Ortaya sürekli cam kapı açık olduğu için usuttum dedimm bugün artık bir doktor tanıdığa ilaç sorduk onları alıp. Başladım bayaga kötüydum.
Eşimde grip oluyor şimdi. Bebek emmiyor sütüm çok azdı oda yok simdi. Babamda yanlarında cam kapi açıldı ondan hasta oldum deme ayıp olur diyor. Valla bende bilsinler hatalarını dedjm.
Sonrada sen usuttun olmasın.
Bebek için üniversite hastanesine gidiyoruz şimdi.daha detaylı bakıyorlar. Özel hastanede ilerde kontrol dediler üniversite hastanesinde ihmal olmasın dediler
Kısa mesafe akşama doğru have aldırmak İçin çıkarıyorum ben çok iyi geliyor açık hava ,kızımda sa öyle yapmıştım 40 gün evde olmaz yaaa zaten sıcak hava ama herkesin kendi düşüncesi ama bana mantıklı gelmiyor 40 ını beklemek kalabalık olmayan açıkhava bşr yerlere götürülebilirYa sevgili anneler,
40 olmadan doktor dışı bir yere gidilmiyor ya bağışıklık düşük diye hem anne hem bebekte, bebek arabasıyla parka felan giden var mıBen çok daraldım evde, "lohusa depresyonu is coming" yani
Bağışıklığı koruyalım derken aklını yitirmek mümkünKısa mesafe akşama doğru have aldırmak İçin çıkarıyorum ben çok iyi geliyor açık hava ,kızımda sa öyle yapmıştım 40 gün evde olmaz yaaa zaten sıcak hava ama herkesin kendi düşüncesi ama bana mantıklı gelmiyor 40 ını beklemek kalabalık olmayan açıkhava bşr yerlere götürülebilir
Ay evet öyle bir şey var ama bunu nasıl inançlara bağlamışlar. Eskiler sağlıktan kaynaklı çıkmayın demiyor. Saçma sapan inançlardan dolayı diyoriyi yapmışsın, bende tahtalar eksilmek üzere
Ametist taşı al, yastığının altına veya yanina koy, kabuslar için iyidir. Hastanede çocuk için bit defter verdiler orada yazıyordu, bakıyım yazarım asi takvimini de
Hay bin yasasin doktorunagzin bal yesin doktorum diyeydin ahahhaha
Anne ve bebek bağışıklığı düşük diye 40 gun sonra çıkılması öneriliyor ya, hatta 40 uçurmak muhabbeti de buradan :)
Bugun 17.gun... Disarda takilabilmek, kuafore gidebilmek istiyorum
Ya benimkinin uykusu bozuldubaşta 2 3 saat uyurdu şimdi 1 -1.5 saate kurulu saat gibi uyanıyor. Az uyumaya başladı diye üzülüyorum...
Demek olabiliyor bizim ilk defa oldu hapşırdı durdu sabah gün içinde iyiydi şükür. Bu kez de ben kötülendim 37lerde seyreden atesim var dehşet halsiz bir gündü gözlerim yanıyor öylece uzanıyorum havalardan sanırım Ankara’nın bir eser bir sicak olurNormalde 5 6 gündür geceleri burnu tıkanıyordu gündüzleri tıkanmıyordu. Bugun ilk defa gündüz tıkandı. Ay nerede üşüttük ki bu cocugu ana olmaz cok zormus cidden
Diliyle iter biberonu genelde. Hic emzirmeden versen kac cc veriyosunKızlar bebişlerinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sanki benim kızım doymuyor gibi geliyor. Sütüm de var baya baya yettiğini düşünüyorum aslında ama biberon ile ne versem içiyor resmen. Aç olmasa reddetmez mi?
Oy maşallah yesin bakalım doysa almaz ağzına alsa da fazlasını kusarKızlar bebişlerinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sanki benim kızım doymuyor gibi geliyor. Sütüm de var baya baya yettiğini düşünüyorum aslında ama biberon ile ne versem içiyor resmen. Aç olmasa reddetmez mi?
Canım hayırlı olsun . Kucağına almana sevindim ama zorlanmana üzüldüm . Kaç saat sürdüAy çok zor gercekten unutmakBen bu kadar kötü gececeğini hiç tahmin etmedim düşünmedim de zihnen hazır değildim hep kolay olacak dedim doktorum da çatın normal doğuma müsait demişti üzülürüm sezeryan olursan dedi etrafımda da öyleydi yakın arkadaşlarım da normal yaptı kolay ıkındık sancıları 8 den sonra hissettim falan dediler benimde beklentim öyleydi ama 4 cm acıklığın devamının gelmesi 2 saat sürdü cok uzun sürdü 4 cm Açıklıktan sonra olaylar başladı bende ebe Catın cok dar cok zorlanacaksın dedi zaten o zaman moralman coktüm sancılar arttı siddetlendi sonrasında dahası varda
Bencede cılgınlık benim de ilk doğumum psikolojik destek lazım gercekten ben almak istiyorumyemek yerken bile ağladım annemlerin yanında,dediğin gibi bir daha cesaret edemem
Ya biraz önce 30cc iyi geceler çayı verdim lökür lökür içti. Mama mı versem acaba ama sütüm de var. En az 30 dk emiyor beni aktif bir şekilde.Diliyle iter biberonu genelde. Hic emzirmeden versen kac cc veriyosun
Alıyor valla anlamdım bu bebeyiOy maşallah yesin bakalım doysa almaz ağzına alsa da fazlasını kusar
Cok gecmiş olsun valla ben sağlam halimle bebeye bakarken zorlanıyorum allah yardımcın olsun. Bebeler hic hasta olmasın da anneler de olmasın valla, bebişlere kim bakacak ondan sonra. Konya da aynı bogucu sıcak gece gündüz yanıyoruz hele ogleden sonra evim hamam gibi hrt yere günes vuruyor. Sıcaklardan da olabilir terlemişsin terin üstünde sogumus da olabilir yazın hep bu terlemek yuzunden hastalanıyor insanlarDemek olabiliyor bizim ilk defa oldu hapşırdı durdu sabah gün içinde iyiydi şükür. Bu kez de ben kötülendim 37lerde seyreden atesim var dehşet halsiz bir gündü gözlerim yanıyor öylece uzanıyorum havalardan sanırım Ankara’nın bir eser bir sicak olur
Benimki yaraya baktı sonra karından ultrasonla rahime baktı toparlanmıs mı rahğm duvarı incelmiş mi diye baska biseye bakmadı.Birde doğum sonrası kontrollerde doktor nelere bakıyor sezeryan olmuştum ben pazartesi gideceğim nasipse ama kanama var malum alttan bakıyorlar mı ? Birde benim oğlan hırıltı horlama tarzı şeyi vardı dün sağlık ocağına gittim doktor kalbini göğsünü dinledi bir problem yok üşütmemiş gaz kaynaklı yapıyor bunu dedi. Reflü yatağı kullanıyorum devamlı damla verdi metsil işe yaramazsa başka bir damla önerdi 1 aylıkken de rezeneli bir damla gibi bişi önerdi onu kullan dedi ama almadım ne olduğunu bilmiyorum
Bu alerji işi cok zor bir an önce gever insallah bebek için de pişik çok zorHa o sendin. Ya ben de kim yazmisti diye dusunuyordum. Hatta sana normal demistim ama sendrn sonra aynisi basima gelince anladim. Valla uzun zaman oldu gecer dedim ama gecmedi. Sleepy 2 kullaniyordum pampers premium 2ye gectim fayda etmedi. Hametan, kantaron, misir nisastasi, eczaneden aldigimiz yeni bir pisik kremi ve en son sudokrem kullanmak, suyla pamukla temizleyip acik birakip kurutup kurtulmayi denedim olmadi. Dedigin gibi saat basi funde 20 kez bez degistiriyorum ama iki gaz cikarsa totosunu islatiyor zaten. Acik biraksam bile kuru kalmasini saglayamiyorum. Ben de verdigim damlalar, mamadan ya da kendi yediklerimden supheleniyorum. Bugun ishalken yenecek seylere yogunlastim. Lapa porinc yedim. Simdi patates hasliyorum. Sut ve sut urunlerini kesicem en basta. Dedigin gibi paketli gidalardan da fayda gelmez zaten. Icinde de sut tozu fln oluyor zaten. Esim de aksi gibi dolabi cikolata puding doldurdu. Sinirim bozuluyor. Zaten gebelikte diyrtle ugrastik, simdi yine diyet yapmam gerekecek gibi. Iyilessin diyete de raziyim. Nasil cani aciyor Allah bilir. Aglarken sesi kisiliyor.
Benim bebede xok gaz yok ama sulu kaka yapıyor yanı kaka ile beraber su da cıkıyor bem normal sandım. Normal değil mi bir problème mi işaret2 konuda buyuk konusmusum 2. Cocukla anladim. 1. Sutun yetmemesi gelmemesi gibi bir sey olamaz ya, abartiyolar. Hepsi kafafa bitiyor. (.Memelerim hic ilkindeki gibi dolu dolu olmuyor uyuyup uyandigimda nispetenn daha cok sut oluyor..) 2. Yedikle4in o kadar sut3 gecmez gaz yaomaz ya. Ben kizimda ne istersem yedim gazli degildi. Demek ki bebek kendi ozelinde gazliysa gazlidir senin yediklerinin bi onemi yok. ( Cocugum benim yediklerimden kaynakli sulu kaka yapiyor. Ishal gaz yapan yiyecekler yemeyerek yediklerime dikkat etmem lazim)
Verme bence. Sen bi sagdin mi kuzum kac cc cikti. Bi de o cay ise yario muYa biraz önce 30cc iyi geceler çayı verdim lökür lökür içti. Mama mı versem acaba ama sütüm de var. En az 30 dk emiyor beni aktif bir şekilde.
Alıyor valla anlamdım bu bebeyi
Hayırlı olsun şükürler olsun evladımızı aldık kucağımıza. Senin de mi zor oldu doğumunArada dalıp gitme olayı bende de oluyor. Bir de çok ağlarsın da uzun süre iç çekme hissi gitmez ya, öyle iç çekiyorum bazen. Sonucu çok güzel ama normal doğum cidden çılgınlık. Benim ilk doğumdu ve tahmin dahi edemezmişim çekeceğim acıyı yıkımı. Burada acısını çok tarif edemedim, işe güce dalıp unutmaya çalışıyorum ama aynı şeye bir daha cesaret edemem herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?