- 22 Ocak 2015
- 1.206
- 842
- 123
- 33
10 ar 10 ar derken günde 10 ml e düşür anlamındaCanim mamayı nasil kestin birden mi azaltarak mı ben 2 gündür gündüz mama vermiyordum birsktirayim diye emzirme danişmani yanliş yaptigimi günde 30ml kesmemi soyledi 10ar 10ar düs öğünlerden dedi
Tahini sıklıkla söylüyorlar süt yapma özelliğini bende sabah kahvaltıda safbtahin ekmek yiyorum hepBebeğim mamaya öyle alıştı ki
Sütüm zaten bir şırıngayı bile doldurmuyorOnu da geri ağzından çıkarıyor çok mu kötü tadı diye üzülüyorum ..
Dün hastanede bir bayan alerjik bir bebek değilse çifte kavrulmuş tahin yememi önerdi emzirme danışmanı da aynını söyledi..
doktorun verdiği Damla’yı kullanıyorum bir de solgarın bir hapı varmış onu aldım .. umarım sütüm artar ve bebeğim kabul eder ..
şırıngayı bile dolduramıyorum
Ondan reddediyor iste ben dün ilk defa enmeye basladi biberonla mama verdim simdi memeyi agzina verdigim an kiyamet kopuyorBiberonla
Ben biberona alistirdim dikişlerimin sancisindan mesela 2 saatti kasik biberonla besliyorum sinir krizi gecirdi bi satt yine çok agliyor o agladikca ben ağlıyorumSenin daha 16 gün olmuş bırakırsınız insallah biz de 15.Günde bıraktık ama benim oğlum 20 gün asla emmedi enjektörle besledik 21. Gün emmeye başladı resmen bide söyle bişey okumuştum anne sütüne alışan bebek mamayı mamaya alışan da anne sütünü reddedebiliyor diye süt yeterliyse cok uzatmadan anne sütüne geçmek iyi olur o yüzden ama yetmiyorsa yapcak bişey yok tabi kii
Bende alayim insallahBenim sütümün hızlı artmasında yardımcı olmuştu bestlak
Anlamadim tahminde bulunuyorum dün emen cocuk bu kadar kiyameti neden kopariyor olabilir ki baskaSütün tadını değiştirdiğini nasıl anladın canım? @Semasimo çemen otu tohumu değiştiriyor mu gerçekten, bende içiyorum şuan sütte bi değişiklik yok sanırım
1 günde toplam 30ml eksilt her ogunden 10 ml eksilterek ilerle dedi ben mamayi kesecekken benim oğlan memeyi kesti10 ar 10 ar derken günde 10 ml e düşür anlamında
Ben hem anne sütü hem de mama İçin lansinoh biberon kullanıyorum elektrikli sağma makinesini almıştım onda vardı bş tane bitane de ben aldım çok rahat ilk bir ay İçin zaten deneyin istersenizKılar aventin biberonunu kullanıyorum ama sürekli boğaza kaçma durumu oluyor bu sorunu yaşatmayan yavaş akımlı biberon öneriniz var mı?
Ben ne zaman su çok içsem o gün göğüslerim dolu oluyor onu farkettim . Birde incir ve bulgur pilavı yediğim zaman da farkediyor doluyor hemen . Zaten memeyi ağzına aldığı an sanki ateşler içinde kalmış gibi ağzım dilim kuruyor . 2 3 su bardağı arka arkaya içiyorum .Cnm valla ben de süt arttırma çabalarındayım sürekli emzirmeye çalışıylrum humana çayı ben de içiyorum aynı zamanda promalt içiyorum tahin helva yiyorum çorba içemeye çalışıyorum 3 gündür bunları yapıyorum düzenli olarak bakalım nolcak. Mamayı 3 saatte 1 veriyorum ama mamadan önce hep emziriyorum arttırsın diye. Yani gündüz 4 kere filan mama vermiş oluyorum.
Benimki de çok kusuyor. Sarılık bizde hala devam edince bende sık sık beslemeye çalışıyorum . Ama dediğin gibi daha sindiremeden dayıyorum ağzına . Garibim oda açlığını tokluğunu anlayamıyor heralde . Her seferinde emiyor sonra bütün süt dışarı . Diyorum ben o sütü dokdurabilmek için neler yapıyorum sen kusuyorsunBen mama vermiyorum sadece anne sütü. Sanirim sindormesine firsat kalmadan fazla mi beslemiş oldum anlamadim
Kötü olmus. ama biz ne yapsak bebeklerimiz kendi iç güdü kendi istekleriyle hareket ediyo bize yön veriyorOndan reddediyor iste ben dün ilk defa enmeye basladi biberonla mama verdim simdi memeyi agzina verdigim an kiyamet kopuyor
Ben biberona alistirdim dikişlerimin sancisindan mesela 2 saatti kasik biberonla besliyorum sinir krizi gecirdi bi satt yine çok agliyor o agladikca ben ağlıyorum
Bende alayim insallah
Anlamadim tahminde bulunuyorum dün emen cocuk bu kadar kiyameti neden kopariyor olabilir ki baska
1 günde toplam 30ml eksilt her ogunden 10 ml eksilterek ilerle dedi ben mamayi kesecekken benim oğlan memeyi kesti
Keyfi cekerse emiyor kaşik biberonla beslemeye calisiyorum cinnetlik ibretlik bir sabir siniyor o da belim kopuyor bebegi beslerken yaKötü olmus. ama biz ne yapsak bebeklerimiz kendi iç güdü kendi istekleriyle hareket ediyo bize yön veriyor
Yani bende çok sinirlenip kızıyorum sonra çok ağlıyorum kızdığım için el kadar bebek anlamıyor zaten diye. Ama dedim ya bizde insanız. Olur öyle şeylerÇok teçekkür ederim desteğiniz için. Öyle evet anne olmak zormuş. Bebeğime kızınca o kadar çok pişman oluyorum ki( oysa onun doğmasə işin o kadar dua etmiştim diye düşünüyorum sonra
Dün aşıdan sonra bozuldu dahada ayarı. Galiba ateşlenmiş bebeğim ve benim bu saata kadar bunu farketmem çok canımı sıktı. Eşim ilaç alıp getirdi. Huysuzluğu ondanmış bugün
Kız maşallahBenim de başlar da sütüm yoktu şuan masallah var ama oyle emzik gibi kullanan sürekli memede olan bi bebek degil aslında doyunca direk bırakıyor ağzına asla sokamıyorsun sadece anne sütü alıyor evet iki doktor da aynı şeyi deyince tedirgin oldum normal de takmıyordum ama zayıf doğan bebekler iyi gelişir diyorlardı sanırım gerçekten oyle oldu beslenme aralıklarını aç dedi ama nasıl açabilirim yani o zaman ben aynen bildiğim usül devam edicem anne sütü alıyor sonuçta
Anne karnın da alamadığını dışar da alıyor galiba benim bebişboyu da 11 cm uzamış ebe şok oldu 45 cm doğmuştu nasıl bu kadar uzar diye
Ay geldik ki nasıl geldik rezil olduk. Antalya dan konyaya geçtik çok güzel gitti kızım uyudu 4 saat yol boyunca. Abimlerin evine vardık orda kaldık ertesi gün Malatya için yola çıktık 10 saat sürüyor yol. Almila bi huzursuzlandı anlatamam. Çocuk durmuyor. Asla susturamıuorum nasıl ağlıyor böyle. O ağladı ben ağladım mahvoldum. Neyse kalacağımız yere geldik çocuk dellendi tövbe susmadı. Zorla uyuttuk. Dünde bitkise geldik akşam. Ev temizleyip toparlamaya çalışıyorum. Heryer heryerfeCipisS canim naptin gittin bitlise herhalde sesin solugun kesildi ay merak ettim
Ayy kötü olmuş bugun aglama günü herhalde sabah saatlerce agladim hem meme teklif edonce sabaha kadar agladi bende artik sinirlenip kizdim sonrada hem kizdim diye hem emmiyor diye saatlerce agladim eşimle annem sakinlestiremedi yazarken bile ağlayasım geliyor üzüntüden analık ne zor iş ya insallah işlerini halledersin kuzunda evine hemen uyum saglar insallah❤Yani bende çok sinirlenip kızıyorum sonra çok ağlıyorum kızdığım için el kadar bebek anlamıyor zaten diye. Ama dedim ya bizde insanız. Olur öyle şeyler
Kız maşallahsöyleme valla başkalarına nazar olur
Ay geldik ki nasıl geldik rezil olduk. Antalya dan konyaya geçtik çok güzel gitti kızım uyudu 4 saat yol boyunca. Abimlerin evine vardık orda kaldık ertesi gün Malatya için yola çıktık 10 saat sürüyor yol. Almila bi huzursuzlandı anlatamam. Çocuk durmuyor. Asla susturamıuorum nasıl ağlıyor böyle. O ağladı ben ağladım mahvoldum. Neyse kalacağımız yere geldik çocuk dellendi tövbe susmadı. Zorla uyuttuk. Dünde bitkise geldik akşam. Ev temizleyip toparlamaya çalışıyorum. Heryer heryerfe
Of bende çileden çıkıyorum gerçekten. Çok yoruldum aşırı yoruldum hem ruhen hem fiziken aşırı yorgunum... Sabahtan bu yana ağlıyor sürekli ağlıyor hiç uyumadı. Drrdi ne anlamıyorumAyy kötü olmuş bugun aglama günü herhalde sabah saatlerce agladim hem meme teklif edonce sabaha kadar agladi bende artik sinirlenip kizdim sonrada hem kizdim diye hem emmiyor diye saatlerce agladim eşimle annem sakinlestiremedi yazarken bile ağlayasım geliyor üzüntüden analık ne zor iş ya insallah işlerini halledersin kuzunda evine hemen uyum saglar insallah❤
Ben biberon verince benm oglan da memede ciglik kiyamet. Hemen reddediyoOndan reddediyor iste ben dün ilk defa enmeye basladi biberonla mama verdim simdi memeyi agzina verdigim an kiyamet kopuyor
Ben biberona alistirdim dikişlerimin sancisindan mesela 2 saatti kasik biberonla besliyorum sinir krizi gecirdi bi satt yine çok agliyor o agladikca ben ağlıyorum
Bende alayim insallah
Anlamadim tahminde bulunuyorum dün emen cocuk bu kadar kiyameti neden kopariyor olabilir ki baska
1 günde toplam 30ml eksilt her ogunden 10 ml eksilterek ilerle dedi ben mamayi kesecekken benim oğlan memeyi kesti
Dun gece biz de esimle ikinci cocuk bizkik is degilmis diye konustuk. Tek kalmasin dedk ama cok zorlaniyorum gercektenBenim kızda öyle bir bakıyor ki gel de içlenmebilemiyorum ama 2.cocuk için vakti değildi demeye başladım. inşallah bu duygularımızda süreçtir ve gelip geçer
Ben kardes kadar gereksiz bisey yok diye dusundugum halde yaptim ikinci cocuguOlsun hiç öyle düşünme . O yavrunun da bu dünyada rızkı kısmeti varmış . Bak hepimiz aynı şeylerden yakınıyoruz. Kimse kolay büyütmüyor . Eskiden birde yokluk varmış imkan yokmuş . Şimdi kreşler var oyalayabileceğimiz oyuncakları var .. ilerde rahat edicez inşaallah . Bende istemiyordum kendimi çok hazır hissetmiyordum ama dedim ki kızımın bi kardeşi olsun yarın bir gün acısını paylaşacağı biri olsun . Yıpranıyoruz biraz ama iyi ki olmuş . Allah dermansız dert vermesin .
Emzirme danismani bana dedi ki parmakta eds yap 10 15 ml emdikten sonra memeyi alir. Oyle oyle alisti emiyo suanKeyfi cekerse emiyor kaşik biberonla beslemeye calisiyorum cinnetlik ibretlik bir sabir siniyor o da belim kopuyor bebegi beslerken ya
Doyar cok kucuk suan 30 ml yeterli benceKızlar size bir sorum olacak, sizce 7-8 günlük bir bebek bir ögünde kaç ml anne sütü içmeli? Şuan 3.5 kg, çok fazla sütüm yok ama bi memeyi içip uykuya dalıyor hemen 2. Yi içiremiyorum. Tek memeden 30 ml geldiğini varsayıyorum doyması imkansız geliyor bana :/
Duş aldır rahatlar belkiOf bende çileden çıkıyorum gerçekten. Çok yoruldum aşırı yoruldum hem ruhen hem fiziken aşırı yorgunum... Sabahtan bu yana ağlıyor sürekli ağlıyor hiç uyumadı. Drrdi ne anlamıyorum
Hava serin aldıramadım ama yarın aldıracağım inşallahDuş aldır rahatlar belki
Hava serin aldıramadım ama yarın aldıracağım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?