Zamanla aşıyorsun biraz büyüyünce uykusu kakası hepsi düzen oturuyor kendine vakit ayırabiliyorsun o zaman yani su akıp yolunu buluyo suan ikinci bebekte bende senin gibiyim hiç geçmeyecekmiş gibi geliyo anca markete gittik o da zar zor saçımı en son doğurmadan bi gün önce düzleştirmiştim ki bu konuda takıntılıyımdır doğduktan sonra hiç fırsatım olmadı hep lohusa Topuzu makyajsız sütyensiz pijamalarla geziyorum evin içinde ama bi yerde normale dönüyorsun önce saçımdan başlayacağım ben sende böyle yavaş yavaş kendinevakit yaratabilirsen cabuk adapte olursunBen ilk cocukta zorlanıyorum... Yenidogan uyur, uyandır dediler kendi zırt zırt uyanıyor. 3 saatlik uyku beslenme dongusunu birleştirip az uyuyor, memede saatler geçirmek istiyor en son (emzik ile cozduk), kabızlık çıktı gazin yanına ek, ağrısından morarircasina ağlıyor, devamlı evdeyim hastane dışında, bir parka gittik geçen gün kesmedi beni, bakımsız, memesi devamlı disarda bebek pesind3le koşuyorum. Lohusa depresyonu kapida çok bunaldım. Kaldı ki öyle zor zamanlar geçirdim ki kayıplarım vardı, oğlumu öyle bekliyordum gözüm kapali. Ama simdi o aglayinca, elimden bsey gelmeyince onunla aglayasim var.
Benim çocuk mu zor, yoksa normali mi bu nasıl atlattınız 2.cocugu olan arkadaşlarım
Günde 6 7 bez değişiyorsa doyuyor cnm
Bebeklerin mid4 kapasitesi, bırakıyorum buraya
Hep belli saatlerde ağlıyorsa kolik olması muhtemel canım. Laktoz için relactaz kullanabilirsin emzirmeden önce bebise veriyorsun sütünden laktoz geçmiyor. Benimkide gaz olunca emmek istiyor ama süt gelince bağarıyor o yüzden emzik iyi oluyor. Emzikten güç alıyor yavrum. Haftaya perşembe randevumuz var çok sıkı diyetteyim hiç bir düzelme olmadığını söyleyeceğim bakalım ne diyecek doktorAh cok zor ya. Allah yardimcin olsun. Ben laktozu kestim sozumona ama bugun cheddar peynir vardi yedigim seyin icinde tutamadim kendimi yedim. Yani o kadar zor ki diyet yapmak. 4 gunde kacamak yaptim. Sukur sutten az laktoz gecer. Oyle avurtum keneimi. Laktoksuz beslenicem deyince hicbir sey yiyemiyorum, daha dogrusu diyecek bir sey bulamiyorum. Sen bir de eti kesmissin hic kolay degil. Ne yiyip ne iceceksin? Testinizin sonucu iyi grlir insallah. Guc almak icin bizimki.de hep memede durmak istiyor ac olmadigina adim kadar eminim. Ama emzik de tutmuyor. Sabah 08:00 09:00 arasi yine agladi gazdan. Hep ayni saatlerde agliyor. Boyle devam ederse kolik dicem. Disarida uyuyor diye kendimizi disari attikinsallah yedigim bir dilim peynir bizi daha sonra aglatmaz.
Luna 5 aylikken terapiye basladim. Kendim icin kucuk seyler yapmaya basladim, kuafore gittim mazeret uretmeden. Uzun lafin kisasi terapistler mutlu anne mutlu bebek diyolar. Kendinizi salmayin diyorlar. Tamam daha erken bi 40lari ciksin, 2 aylik olsunlar fln ama o anda bir seyleri degistirmeye baslamak lazim. Ben kendimi kaybettim. Tam yeni kendime geliyordum kendime bakmaya baslamistim ki 2. Cocugu yaptim. Bu mesajlari yazmadan 2 saat once tum hayatim bitti, onumuzdeki 1 yil seyahat bile edemicem, zaten hep diyet yaptim simdi de diyet yapiyorum biktim, bi barda oturup icki icmeyi, sinemaya gitmeyi, en basitinden baski altinda acele etmeden yemek yemeyi, dus almayi ozledim diye agladim. Terapistle konusamiyorum, o da dogum yapti yeni40 bugunlerde cikacakti sanirim.
Unuttum mu yoksa gercekten mi daha kolaydi ilki bilmiyorum. Ilk oglum kuzey kolikti. Ikinci guney kolik falan degil ama kabizlik ve gaz cekiyo. Dun bi kaka yapti yemin ederim tek parca halinde kati. O kadar agladi ki morardi sesi gittiyapana kadar. Aldim kv ye kostum karsi binada. Nasi ciktim evden bilemedim pantolonun yarisini asansorde giydim oyle bi cikis. Vermiyodum ama bugun rezeneye basladim iki saat sonra gaz sancisi kesildi. Kaka icin de doktor her mamaya zeytinyagi koy dedi. Insallah cozukur. Fotolara bakiorum ilk oglumun kirki cikmadan orduevine yemeklere falan gitmisim. Bununla markete inemiyorum aglar diye. Ilki rabada susardi bebek arabasinda susardi bunu mumkun degil susturamiyorum
Zamanla aşıyorsun biraz büyüyünce uykusu kakası hepsi düzen oturuyor kendine vakit ayırabiliyorsun o zaman yani su akıp yolunu buluyo suan ikinci bebekte bende senin gibiyim hiç geçmeyecekmiş gibi geliyo anca markete gittik o da zar zor saçımı en son doğurmadan bi gün önce düzleştirmiştim ki bu konuda takıntılıyımdır doğduktan sonra hiç fırsatım olmadı hep lohusa Topuzu makyajsız sütyensiz pijamalarla geziyorum evin içinde ama bi yerde normale dönüyorsun önce saçımdan başlayacağım ben sende böyle yavaş yavaş kendinevakit yaratabilirsen cabuk adapte olursun
Ben suan cok zorlanmama ragmen bu durumu hamilelige tercih ederim. Ilkinde de boyle dusunuyodum. Tasimasi olmasa 4 cocugum olsun isterdim nefret ediyorum hamileliktenHayatimda yaptigim en zor sey tek basima bebek bakmakti. Lohusaligim 10 ay surdu ki benim bebegim nispeten kolaydi, bol bol uyurdu. Hamileyken yazip moral bozmak istemedim ama asil zorluk dogunca basliyor. Hamileligin bir suru zorlugu olmasina ragmen bebek sahibi olmanin en kolay kismi hamilelik. Film dogunca basliyor.
Kuzey de emip uyuyan bi bebek degildi. Gunduz uykulari 5 10 dk seklindeydi mesela cildirirdim o zaman. Saatlerce aglama krizleri olurdu basedemezdim. Ona da tek baktm kmseden yardim almadim. Ama aradaki fark su o tek bebekti. Ve esim gorece daha az calisiyodu. Aksam o gelince ona verip bi iki saat uyurdum mesela. Smdi o gelmeye cocuklar uyumus oluyo. Erken gelse yine olmuyo cunku kuzey bende isik goremediginden babasiyla oynamak istiyo. Her turlu kucagimda bebek var yani. Daha cok kucukler bi 3 aylik olsunlar gaz derdi bitsin pamuk.gibi olcaklar. Bi derdi agrisi olmazsa ohh mis. Ben kuzey surunmeye baslayinca rahata ermistim. Bagimsiz cocuk en sevdigimBiraz da çocuğun fitrati zorluyor sanırım beni de seni de. Ilkindaha rahatmis anlasilan cnm. Emzir mama yedir, altını tenizle ama yatağa birak ne uyur ne durur benimki. Bebeğime de üzülüyorum böyle olunca. Egzamam vardi nuksetti, suratim pul pul ve etkili ilacı kullanamıyorum kortizon var diye. Böyle karmakarışık duygularla, bekledigim gibi bir lohusalik yasayamiyorum sanırım.
Saat başı 30 ml çıkmıyor benceSaatte 30 ml düşün saat bası émziriyorsan hayli hayli yetiyordur kesinlikle
dut kurusu ve su inanılmaz süt yaoiyor bilginiz olsun.Kızlar şu çemen otu tohumu süt artırmada gerçekten işe yarıyor mu acaba ya? Ya da aktarda olan bir karışımdan mi bahsetmistiniz tam hatırlayamıyorum bı yardimci olur musunuz rica etsem
Dün gündüz başladı aynı şekilde gece devam etti. Sebebini buldum sanırım, emdikten sonra gazını çıkaramadığımızda yapıyor diye düşünüyorum. Midesinde hazımsızlık yaşıyor olabilir. Çünkü düne kadar her emzirmede iyi gaz çıkarıyordu dünden beri emme bitince direk bayılıyor gazını alamıyoruzBen de emzirmiştim ama benimki de agladı ama devamı olmadı sadecw bir kere oldu tekrarlasaydı bem de kolik mi diye düşünürdüm. Seninki her gün mü aglıyor böyle
Bende senın gıbıyım aynı. Sagarsk verıyorum emın olmak için doyduguna. Arada memede verıyorum yıneBenim bebeye yetemiyorum galiba, bizimkinin gazı kakası çişi normal kolik değiliz şükür çıkarabiliyoruzama ben bebeyi doyuramıyorum. Bebe uyusa 2-3 saat sütümde dolacak ama bizimki saat başı uyanıyor derdi gaz kaka yada başka bişey değil. Bizimki aç. Çünkü memeye alıyorum gerine gerine keyifle içmeye başlıyor. Başka derdi olan memede de durmaz diye düşünüyorum. E içtikçe süt azalıyor 1 saatte 30 cc anca doluyo meme basina. Uyandığında veriyorum başta içiyor sonra süt damla damla gelince memede sinirlenmeye başlıyor Öyle oldu anladım az geldiğini çıkardım memeden çığlığı bastı kıyamet koptu. Emerkende mutsuzdu zaten süt yok diye. Alelacele diğer memeyi tıktım ağzına sustu keyifle içmeye başladı. Uyudu yarım saat sonra uyandı yine tekrar ilk göğüsü verdim aynı şeyi yaşadık memeyi değiştirmedim biliyorum süt yok. Mama hazırlattım hemen eşime 30cc çığlıklar attı mama hazır olana kadar. Kasik biberona saldirdi eliyle kendisi tutuyor biberonu Meme verirkende iki elinin arasina aliyor mememi surekli. 2-3 saat beni rahat biraktiginda tek memeden 50 cc sagiyorum rahat ama boyle yetemeyince Sutum mu az diyorum artik. Bebek buyuyor artik sutun daha da artmasi lazim 30-50ler yetmiyor bize
YLnız degilmişim demekki. Değresyona girdim. Diyetisyene gideceğim bende.Terapistin de doğumu denk gelmesi çok şahaneÇok basit şeyler istediğim ve yapmakta zorlandığım aynı sen8n dediğin gibi, rahatça duş almak, kuaföre gitmek, disarda nefes almak, eskisi gibi bakımlı olmak istiyorum. Evde bu kadar uzun zaman bagli kalip evde durmak da zorladı, bebege odaklanirim, beninetkilemez saniyordum.Egzamam vardi nuksetti, suratim pul pul ve etkili ilacı kullanamıyorum kortizon var diye. Parodisi yapılan lohusa annelerin gerçek olduğuna inanamıyorum.
Diyetlik çok bseyim kalmadı, 12 kg ile girdim doğuma 4 u kaldi, 8 i gitmiş doğumda, keşke sorun kilo olsaydı, bu doğumda karnimda ciddi sarkma da oldu, buna da moralim çok bozuk. Ödem ve kilo gidince içi boş sarkan deri gibi, oysa hamilelik öncesine 4 kg kalmıştı, 2 kg i karnımda sanırım...
Bir yandan ise başlayacağım zamanı düşünüyorum, bebeğe uygun içime sinen bakici bulabilecek miyiz diye. Öbür yandan gazi kabızlığı olduğunda bsey yapamadığımda eksik hissediyorum. Çoooook uzun yazdım ama bir sürü duygu bir birine girmiş durumda
Biraz da çocuğun fitrati zorluyor sanırım beni de seni de. Ilkindaha rahatmis anlasilan cnm. Emzir mama yedir, altını tenizle ama yatağa birak ne uyur ne durur benimki. Bebeğime de üzülüyorum böyle olunca. Egzamam vardi nuksetti, suratim pul pul ve etkili ilacı kullanamıyorum kortizon var diye. Böyle karmakarışık duygularla, bekledigim gibi bir lohusalik yasayamiyorum sanırım.
Belki önemsiz gelecek ama ne makyajsız ne sac bas bakımsız olurdum. Her sey sıfırlandı, sezaryen kesigimin üzerinde sarkan bir karın, sacimin boyası geldi bebeğim durmadigindan o da yok, duşa girmek bile zor Mirune nin dediği gibi. Altımda tayt üzerimde bir memem devamlı açık tshirtle evin hep aynı yerinde oturuyorum. Kendime vakit nasıl ayiracagim bu bensiz durmayan bebeğimle.bilmiyorum. iyi hissetmeye ihtiyacım var cidden
Yarıypr diyorlar trendyoldan buldum ben. Almayı düsünmüyor değilimKızlar şu çemen otu tohumu süt artırmada gerçekten işe yarıyor mu acaba ya? Ya da aktarda olan bir karışımdan mi bahsetmistiniz tam hatırlayamıyorum bı yardimci olur musunuz rica etsem
K Kacinkurrasii humana stil tea cayi da işe yarıyor bence. Onu içtiğim gün sagma ihtiyacı duyuyorum ben, bebek sinirki içtiğinden memwde ağrı yapıyorYarıypr diyorlar trendyoldan buldum ben. Almayı düsünmüyor değilim
8-10tane gidiyordurKızlar günde ortalama kaç bez kullanıyorsunuz . Bizim 15-20 arası gidiyor. Ve bugün memeden yarım saatte bir ayrıldı hep meme deydi desem yeri ve aşırı idrar yaptı bugün normal mi ya. Yarım saatte bir çiş yapıyor nerdeyse
Banada hasranede eds yaptilar evde devam ettim ama çok zordu dayanamadim sariligimiz cigalinca bende dikişlere dayanamadigim icin verdim biberonu parmakli edsyi deneyecegimHastanede bir kez meme ile eds yapmislardi bana.
Örnek video birskiyorum cnm
Ayy allah kolaylik versin canimGeçen gün denemiştim ama bizim kı pek etkilenmemişti. Bakalım yarın deneyeceğim tekrar.
Kız atak dönemleri varmış bunların çıldırtcak beni
Bu kv deleri kara kazanda kaynatmak lazim her halta burun sokulur mu yaYa kızlar selam, sizde bebislerinizi emzirirken ilk önce birden süt geliyor çocuk cuk cuk yutuyor sonrasında cekiyo cekiyo cekiyo öyle yutuyor hep ilk baştaki gibi sürekli yutkunmuyor dimi? Benim kv bu duruma takmış durumda da sütüm yok muamelesi görüyorum vallahi bıktım usandım ya
Canim baya farkediyorKızlar şu çemen otu tohumu süt artırmada gerçekten işe yarıyor mu acaba ya? Ya da aktarda olan bir karışımdan mi bahsetmistiniz tam hatırlayamıyorum bı yardimci olur musunuz rica etsem
Bu gecede sütü fazla kaçırdıkİki meme verdim yetmeyeceğini düşünüp sağdığım sütten verdim 40 cc bebe uyuyamıyor şimdi bende heran kusar diye tetikteyim yataklarımızda takılıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?