Çok üzüldüm çocuk daha çok kinlenecek ve ilk fırsatta oda aynısını bebeğe yapabilir. Sabır ve bebekle ilgilenmeyi mecburi olmadıkça bırakıp çocukla ilgilenmek lazım. Daha çok konuşmak onu anlamaya çalışmak lazım. Ben on yaşındaki kızıma biboran da kalan mamayı Kucağıma yatırıp içiriyorum gönlü olsun diyeAyyy 2 çocuk gerçekten çok zor yaaa ... bebeğimin gazı osu busu değil 4 yaşındaki kızım beni daha çok yoruyor inan ki .... Çok hareketli uyku düzeni bozuldu bizimle yatmak istiyor sürekli . Hiç söz dinlemiyor . Onu anlamaya çalışıyorum ama sabrım taşıyor bazen ellerine vuruyorum
Hey maşallah, anne sütünü 60 cc den saymış doktor :) bize meme artı mama dediği için sadece mama ölçüsü hiç verilmediEvet 30 la basladim. Ama emzirme ustune 90 diil direk ogun olunca 90
Wrap mi halka miSling çok çok kurtarıcı oluyor. Özellikle yatağına koyduğu an uyanıyor diyorsanız ve gazlıysa. Karnına sizin sıcağınız ve biraz da baskı hissi olduğu için sancıları azalıyor hem de eliniz serbest oluyor gün içinde. İlk başta içinde durmuyor ama pes etmeden deneyin. ilk 3 ay için özellikle kurtarıcı.
Çok teçekkür ederim desteğiniz için. Öyle evet anne olmak zormuş. Bebeğime kızınca o kadar çok pişman oluyorum ki( oysa onun doğmasə işin o kadar dua etmiştim diye düşünüyorum sonra
Dün aşıdan sonra bozuldu dahada ayarı. Galiba ateşlenmiş bebeğim ve benim bu saata kadar bunu farketmem çok canımı sıktı. Eşim ilaç alıp getirdi. Huysuzluğu ondanmış bugün
Yarım kundak denedin miSorum var kızlar. Sürekli korkuyor sürekli irkiliyor uykusundan uyanıyor. Öyle korkuyorki gözleri fal taşı gibi açılıyor eller havaya kalkıyor filan arada olurdu ama bugün çok oldu tam dalıyor uykuya korkuyla kalkıyor iki dakikada
Benim oglan da öyleydi bizde 1 aylik olmadık daha bizimde 8inde 1 aylik olucak galiba çünkü ağustos ayı 31 çekti bende 9 ağustosta dogum yaptim diyeceğim o ki ben bacaklarını karnina dogru hareket ettiriyorum rahatlıyor sizde denedinizmi acaba ben onu yaptığımda rahatlamış oluyorBizim de az kaldı 8 eylülde 1 ay olucak. Bitsin gaz çocuğu helak ediyo
Asla durmuyor eli kolu serbest olmazsa ortalığı ateşe verirYarım kundak denedin mi
Ya ayni benim kızım biliyormusun beni anlattın resmen,sab simpleks gaz damlası veriyorum biraz fayda etti gibi birde probiyotik veriyoruz denedinmi bilmiyorum en azından krize girer gibi ağlıyordu onu engelledi gibiKızlar merhaba umarım iyisinizdir
Ben dert yanmaya geldim, biliyordum annelik zor amma hep yapa biliceğimi düşünmüştüm oysaki. Düne kadar kız kardeşlerim yanımdaydı ev işlerinde bebeyede çok yardımçı oldular.
Bebeğim uyumayan bir bebek kolikmi, gazlımı çözemedim(( gaz damlası kullanıyoruz pek bir faydası yok. Emmesi gelişimi çok şükür iyi ama uyuması sıkıntı. Hep kucakta tut dur beni diyor( yemek bile yeyemez oldum. Bir uyandıysa(uyuması en fazla 1,5saat) 3-4saat uyumaz, uykusu gelir ama yerine koyunca hemen uyanır. Yatağında hiç yatmıyor ya yanımda yada arabasında uyur. Bazen çok çok kızıyorum bağıracak hale geliyorum ağlıyorum. Sonra kızıyorum kendime çoçuğun ne suçu var diye. Uykusuzluktan sütümde kesilecek diye korkuyorum. Napiyim ben? Ne zamanada kadar sabr edeyim. Niye uyumazki bir aylık çoçukben anneliğe hazır değilmişim galiba. Daha şimdiden küçüçük meleğe kızıyorum
Günleri günlerine tutmuyor benim oğlumda bugün gündüz 4 saate yakın uyudu bu sefer korktum noldu diye gece bizi neler bekliyor kim bilir .. cok iyi anlıyorum sabır canımAtlas bugun hic uyumadi surekli agladi hic iyi degilm
Bende gündüz hiç mama vermedim emzirme danismani oyke deyince akşam ustu verdim mama şimdi emziriyorum ama öncesinde 20 cc mama icti asla memeyi tutmadi cinnet geçirdi resmenSarılıktan hastane de yattık canım o ara mama başlamıştık bizde 15 güne kadar riskli olduğu icin riske atmadık devam ettik sonra sütümün artması icin elimden geleni yaptım sütümün iyi olduğuna emin olduktan sonrada bi anda kestim azaltma vs yapmadım yani sütüm vardı ve yeterliydi cünkü emdikçe daha cok geldi benim mantıgım aralarda mama verince bebek doyuyor ve Memeyi son damlasına kadar boşaltmıypr oyle olunca da süt hep sabit kalıyor artmıyor emzirmekte artmasında önemli bi etken cünkü
Aynen benim komşumda aynı şeyi söylediAynı şeyleri yaşıyoruz canım bizimki de Kasım da 3 olacak bebekle ilgili hangi eşya çıksa kendi kullanmak istiyor, onla birlikte ağlıyor bazen onunla ilgilenme benimle ilgilen diyoryemek yemeği de bıraktı, komşu bugün bebeğin sesi gelmiyor Ela nın sesi geliyor diyor öyle bir tantana
Evet çok haklısın . Ama bazen öyle bir sabrım taşıyor ki . Allahım diyorum bana güç ver sabır ver . Anlatıyorum konuşuyorum ama yok kendi bildiğini yapıyor . Babasına da hiç düşkün değil . Bütün yük bende . Çok daralıyorum .Çok üzüldüm çocuk daha çok kinlenecek ve ilk fırsatta oda aynısını bebeğe yapabilir. Sabır ve bebekle ilgilenmeyi mecburi olmadıkça bırakıp çocukla ilgilenmek lazım. Daha çok konuşmak onu anlamaya çalışmak lazım. Ben on yaşındaki kızıma biboran da kalan mamayı Kucağıma yatırıp içiriyorum gönlü olsun diye
Benimki de öyle oluyor . Süt tazikli geliyor muhtemelen . Korkma canım .Kızlar benşm bebe 2 gündür emerken boğulacak gibi oluyo öksürüyo korkutuyo beni niye olabilir
Benimki babasini evde bulabilse cok duskun. Ama su saat oldu hala calisiyo. Ben de yetemiyorum. Atlas tum gun kucagimdaydi ve asla susmadi sesi kisildi aglamaktan. Kuzey butun gun anne kardesim uyuyunca benimle oynicakmisin diye gezindi pesimde. Sonuc kuzey atlastan once uyuyakaldi. Kendi keyfime dogurdum cocuga haksizlik ettim resmen. Butun gun evde bi basina kendini eglendirmeye calisiyoEvet çok haklısın . Ama bazen öyle bir sabrım taşıyor ki . Allahım diyorum bana güç ver sabır ver . Anlatıyorum konuşuyorum ama yok kendi bildiğini yapıyor . Babasına da hiç düşkün değil . Bütün yük bende . Çok daralıyorum .
Benim olanın birinde vardı geçti kendiliğinden.Bugün doktor kontrolünde göbek fıtığımız olduğunu öğrendik kendiliğinden geçer dedi doktor .. sizlerde de var mı ..
Ben 1 kere veriyorum mama yı oda akşam 11 gibi 90cc mama verdim Bu defa fazla verdim kustu çocuk. hep emziriyorum. O dediklerini hep deniyorum akşam oldumu memede uyuyor yaptırıyorum 5dk uyanıyor mamayı yiyince rahatça uyuyor sonra kendimi suçluyorum aç bu çocuk ver mamayı diye.Cnm valla ben de süt arttırma çabalarındayım sürekli emzirmeye çalışıylrum humana çayı ben de içiyorum aynı zamanda promalt içiyorum tahin helva yiyorum çorba içemeye çalışıyorum 3 gündür bunları yapıyorum düzenli olarak bakalım nolcak. Mamayı 3 saatte 1 veriyorum ama mamadan önce hep emziriyorum arttırsın diye. Yani gündüz 4 kere filan mama vermiş oluyorum.
Bizimki de hep eli kolu ayagı durmuyor. Eller hep kafanın yanında olacak ama 3 gündür elleri de sokarak yapıyorum önce kucagıma alıyorum uykuya dalınca yaptırıyorum alışıyor canım ilk etapta istemiyor ama cabuk adapte oluyor.Asla durmuyor eli kolu serbest olmazsa ortalığı ateşe verir
Atak demişken harika haftalar uygulamasını indirebilirsiniz veya kitabını alabilirsiniz kızlarKızlar bişey sorucam şimdi benim bebeğim 5. Haftasının içinde yani ilk büyüme atağı haftası ama doğum 38+3 te oldu 40 haftayı doldurmasına 10 gün kala. Bu durumda büyüme atağını normalde doğması gereken zamana göre mi hesaplamalıyım yoksa miadını doldurup doğduğu için şu an büyüme atağı haftasının içinde mi? Prematüre de normal gününe tamamlanıp hesaplanıyor ya 38. Haftada da mı tamamlanıyor bilemedim aklım karıştı
Sütüm o kadar az ki hiç tazikli geleceği aklıma gelmedi cnmBenimki de öyle oluyor . Süt tazikli geliyor muhtemelen . Korkma canım .
Ben de bi yandan vermek istemiyorum mamaya alışmasın kendim emzirim sürekli diye bi yandan da çocuk aç vermicen de maapcan diyorum kendş kendimeBenim olanın birinde vardı geçti kendiliğinden.
Ben 1 kere veriyorum mama yı oda akşam 11 gibi 90cc mama verdim Bu defa fazla verdim kustu çocuk. hep emziriyorum. O dediklerini hep deniyorum akşam oldumu memede uyuyor yaptırıyorum 5dk uyanıyor mamayı yiyince rahatça uyuyor sonra kendimi suçluyorum aç bu çocuk ver mamayı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?