Aynen katılıyorum cocuk ağlamaktan morarıyor ben öylece bişeyler yapmaya çalışıyorum uyku desen yok düzenli yemek yemek yok ee sütte artmıyor tabi böyle olunca bioagaiya kullanıyorum o da hala etki etmedi cocuk ağlayınca evdeki herkes gergin oluyor bir de onu çekiyorsunGazlı olması normal tabi ama bizimkilerin kini serbest bırakırsak çocuklar ciyak.ciyak Allah korusun ya ses tellerine bişey olacak yada ciğerlerine sonrasında uykusu geldiği için değil ağlamaktan yorgun düştüğü için uyuyorlar bizde bı yerimiz agriyinca ağrı kesici içmeyelim o zaman normal diye. Bence ver canım yazık Kasım.kasim kasılmalarına
Maşallah de maşallah hep mi canımıza okuyacaklarAynen bizimkine de baktım bugün gayet normal yedirip hemen yerine bıraktım geri uyumuşçok şükür iki gündür dinlendiğimi hissediyorum .
Kakasını kendisi yapabiliyor mu bizimki pırtı cıkarıyor bi şekilde ama kakayı kendisi hiç yapamıyor tüm gün bekliyoruz masajlar falan yapıyorum akşama yine ben yaptırıyorumBende zeytinyağı verdim bi kere kabızdı, doktorumuz olur dedi sabda kullanıyorum. Bebek gazlı olur biz yardımcı oluyoruz çıkarmasına
3 4 gün önce gittim doktor bakmak istemedi sarılığına beslenmesi gayet iyi bundan sonrası artık anne sütü sarılığı dedi 1 ay olduğunda yine bakarız dedi. Ama böyle gözlerinin beyazı hafif yine sarı gibi bakalım geçer inşaallahSarılık bizim hala devam ediyor. Sizin ne durumda , Mama meme ilerledik bizde ama artık tamamen memeye dönmeye çalışıyorum tehlikeyi geçtiği için
Valla bilmiyorumki beslenmem çok kötüydü ilk zamanlar benim düzelttim bayadır iyi besleniyorum sütümde bol ama genede mama arıyorBu sütlerin doyuruculuğu ne zaman artacak ya benimki de doymuyor veriyorum mama. şimdi inat ettim mamasız uykuya geçebilecek mi görmek için emziriyorum şu an
Bende ayniyim azalts azalta bitirmem gerekirken ccler çoğalıyor
Benimkindede başladı 2 gündür cnm normaldir diye düşünüyorumKızlar günaydın benim bebenin ağzından çok tükürük oluşturuyor sizde de öyle mi normal mi dudak kenarlarında tükürük dışarı cikiyo
Farklı bi pompa mı alsam diye düşünüyorum ama benim bebe zaten tamamen boşaltıyor babasına çekmiş önündekini bitirmeden bırakmıyorYetmiyor sanırım, çünkü emme sonrası sağımla sütümün arttığını gerçekten hissettim. Tamamen boşaltıyorum daha hızlı doluyor
Bizde yavaş alıyoruz canım ilk 3 hafta çok yavaş aldı gram gram 4. Hafta toparlanmaya başladı o da öyle çok çok değil 800 gram almıştı 1 ayın sonunda şu an ne kadar bilmiyorum 3 kilonun üzerine çıkınca takip etmeyi bıraktım yoksa aşırı stres oluyorum. Bazı bebeklerin yapısı böyle sanırım yeni alışıyolar dünyaya toparlarlar elbetKızlar Biz henuz iki haftalığız doğum kilosuna +90 gr alabildi sadece her ağladığında emzirdim emziriyorum yani gece de 2 saat bazen daha az sürede çoğu zaman sürekli gece de memede sarılık oldugu icin emzirmeye çok dikkat etmeye çalışıyorum gerci sarılıgı hastane cıkısından beri çok yüksek değil tepe noktası 14 oldu kanda cıktı oda cihaz ölçümü en fazla 11 di. Bu yüzden mi acaba Kilo alamadı bilmiyorum birde sünnet ettirdik 7 günlükken göbek bağı düştü o gece babamız gazını çıkartırkensonra gümüş nitratla dr kuruttu orayı. Cok huysuzdu emzirirken memeyi apzına alıyor kafasını sallaya bi hal alıyo Çığlığı basıyordu. Emziremiyordum babası geliyo mememi tutuyo Bebeğimin ağzına koyuyodu anca öyle emmiyordu. şükürki huzursuzluk bitti Emzire biliyorum Artık tek başıma ama Kilo alımı cok düşük sütüm olduğu halde onu da kv inanmadı sütün yok herhalde bu sefer sağım yaptım anca öyle inandırdım şuan gögüslerim yaniyor. sürekli emzirdiğim için manuelle sağım yapmıyorum acaba yapmam mı lazım . Süt artırıcı bestlak damla aldım onu kullanıyorum. Humana süt artırıcı cay var onu içiyorum. Solgarinkini de aldım ama daha kullanmadım. Bu arada gecen hafta hastaneye gebe okuluna gittim emzirme danışmanlığı almaya ebe ye. hemde kendi başıma ilk defa otobusle bebeğime bebek arabasına ana kucağına koydum ağlayacak diye cok korktum napıcam nasıl emzircem diye ağlamadı Allah tan cok sevdi Anakucağını.Emzirme danışmanı ebe mamaya baslamana gerek yok sütün iyi dedi Emzirebiliyorsun da dedi. Süt artırıcılarını teker teker iç hepsini birlikte içemene gerek yok biri bitince içersin dedi. Dr gittik kilo alması güzel dedi kaybına nazaran yanii ama kilosu az mama almalısın demedi. Oğluşumla hamileliliğimden beri kilo alma problemimiz var hep az alıyoruz napsam olmuyo
Tamam biraz da öyle deneyim pompaya süt gelmese bile yapayım o zaman maksat süt çıkması değil memenin uyarılması anladığım kadarıylaEmdikten sonra pompa yaparsan sütün artar canım. Arz talep gibi düşün meme ne kadar çok uyarılırsa o kadar çok süt olur
Ben devam.ediyorum, 2 gün vermedim yağ kakaya çıkamadı, kıyamet koptu gazından, ağrısından. İlaç yerine yağ önerdi doktor, kadın profesör, yenidogan yoğun bakım unite sorumlusu, artik gittiğim doktoru baz alıyorum.Bebeğine zeytinyağ veren var mı ?Delirella sen veriyordun sanırım doktora sormuştun bende bayadır veriyorum buradaki cocuk doktoru anne sütünden baska bişey verme dedi sab simplex damlayı sordum onu da verme dedi bebeklerin gazlı olması normal falan filan dedi cok küçük daha dedi ama cocuk dün gece rahat bi uyku uyuyamadı hala gürül gürül ya nasıl başa çıkıcam bilmiyorum
Benimki allahtan memede kusmutor benimki mamayi kusuyor genelde bi de reflü olustubyatarken kusasi gekiyorsa çığlık çığlığa agkiyor kucagima aliyorum kusuyor rahatlıyor vu seferde yalanmaya baslayip agliyorHiç sorma arada durup kusma molası veriyor resmen göğsümden karnıma doğru ılık ılık akıtıyor sonra devamemerken kusmadıysa sonra çıkartıyor
Biraz emince uç cikmiyormu ben oyle oyle denedim alistirdim sag gogsumun ucu hala süt inince yamuk yumuk bisey oluyo çok zor kavriyor mesela hala onu ama ucuna sütü sıkınca azimleniyorBen deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.
Nazar etme cocugaValla yavrum normal de ben de öyleydim 1 bucuk saatte bir kalkardı şimdi iki gündür böyle olunca bünye alışık değil ya korktum normal gelmedineyse ben en iyisi sesimi çıkarmayayım
Silikon ucu çıkarıyor iyice cnm, ten tene temas olmasa da silikondan denemiş miydinBen deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.
İnşallah yaValla bilmiyorumki beslenmem çok kötüydü ilk zamanlar benim düzelttim bayadır iyi besleniyorum sütümde bol ama genede mama arıyor
Sanırım sütle doysada mamaya alıştıkları için istiyolar
Benimkindede başladı 2 gündür cnm normaldir diye düşünüyorum
Bizde de öyle herkeste bı akıl verme telaşıAynen katılıyorum cocuk ağlamaktan morarıyor ben öylece bişeyler yapmaya çalışıyorum uyku desen yok düzenli yemek yemek yok ee sütte artmıyor tabi böyle olunca bioagaiya kullanıyorum o da hala etki etmedi cocuk ağlayınca evdeki herkes gergin oluyor bir de onu çekiyorsun
Doktor günde 7 8 bez degisiyirve 15 günde doğum kilosuna geldiyse sor7n yok demişti. Bez değişimi nasilKızlar bebeğinizin duyduğunu nasıl anlıyorsunuz? Kızım 1 hafta içinde 100gr almış sadece. Birde emiyor ama doymuyor sanki sürekli aranıyor. Artık resmen mama takviyesi yağmaya başladım çocuğa. Bu durum üzmeye başladı beni
Sarılık için doktor meme ve mama şeklinde devam etti bizde, mamaya bu kadar kötü bakma, emzirme danışmanına değil doktoruna sor bence. Emzirme danışmanı mamayi geçtim ne süt çayı ne takviyesi ne bsey, hicbsey kullanılmayacak diyor da o iş öyle olmuyor.hem mama ile hızla kilosu da toplanır. Doktoruna sorarak önce emzirmek koşulu ile 30 cc mama verebilirsin bence. Sonra azaltarak kesiyorsun zatenKızlar Biz henuz iki haftalığız doğum kilosuna +90 gr alabildi sadece her ağladığında emzirdim emziriyorum yani gece de 2 saat bazen daha az sürede çoğu zaman sürekli gece de memede sarılık oldugu icin emzirmeye çok dikkat etmeye çalışıyorum gerci sarılıgı hastane cıkısından beri çok yüksek değil tepe noktası 14 oldu kanda cıktı oda cihaz ölçümü en fazla 11 di. Bu yüzden mi acaba Kilo alamadı bilmiyorum birde sünnet ettirdik 7 günlükken göbek bağı düştü o gece babamız gazını çıkartırkensonra gümüş nitratla dr kuruttu orayı. Cok huysuzdu emzirirken memeyi apzına alıyor kafasını sallaya bi hal alıyo Çığlığı basıyordu. Emziremiyordum babası geliyo mememi tutuyo Bebeğimin ağzına koyuyodu anca öyle emmiyordu. şükürki huzursuzluk bitti Emzire biliyorum Artık tek başıma ama Kilo alımı cok düşük sütüm olduğu halde onu da kv inanmadı sütün yok herhalde bu sefer sağım yaptım anca öyle inandırdım şuan gögüslerim yaniyor. sürekli emzirdiğim için manuelle sağım yapmıyorum acaba yapmam mı lazım . Süt artırıcı bestlak damla aldım onu kullanıyorum. Humana süt artırıcı cay var onu içiyorum. Solgarinkini de aldım ama daha kullanmadım. Bu arada gecen hafta hastaneye gebe okuluna gittim emzirme danışmanlığı almaya ebe ye. hemde kendi başıma ilk defa otobusle bebeğime bebek arabasına ana kucağına koydum ağlayacak diye cok korktum napıcam nasıl emzircem diye ağlamadı Allah tan cok sevdi Anakucağını.Emzirme danışmanı ebe mamaya baslamana gerek yok sütün iyi dedi Emzirebiliyorsun da dedi. Süt artırıcılarını teker teker iç hepsini birlikte içemene gerek yok biri bitince içersin dedi. Dr gittik kilo alması güzel dedi kaybına nazaran yanii ama kilosu az mama almalısın demedi. Oğluşumla hamileliliğimden beri kilo alma problemimiz var hep az alıyoruz napsam olmuyo
Aşırı iyi, biz 15 gunde mamaya rağmen 300 gram doğumda kaybettiğimiz kiloyu alabildik ki 1300 ayda efsaneBenimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Bence de kimi bebek rahat dediğin gibi bende cok beğenemedm doktoru açıkçası senin kullandığın damla nedir sab mı ve etki ediyor mu bende kiraz çekirdekli kemer falan aldım ama yok elma yağı aldım masaj falan yok birkaç kere kulak çubuğuyla uyurmak zorunda kaldım o halde bile cok zor yaptıBen devam.ediyorum, 2 gün vermedim yağ kakaya çıkamadı, kıyamet koptu gazından, ağrısından. İlaç yerine yağ önerdi doktor, kadın profesör, yenidogan yoğun bakım unite sorumlusu, artik gittiğim doktoru baz alıyorum.
Neye göre normal gazli olması? Kimi cocuk rahat kimisi değil. Benimki ağrıdan saatlerce anlayabiliyor, mecbur veriyoruz. Esim de ilk gaz damlasına izin vermedi, doğal yöntemlerden masaj ve kiraz cekirdegi ısıtıp karnına koyduk ama her seferinde yeterli olmadı. Çocuğun halini görünce artık eşik kendi damlasini soruyor.
Doktora gelince klasik görüşler ayrılıyor. Çocukluk aşısını önermeler doktor da var, ayrılıklar cok. Cocugu ağlatıp ağlatıp durmayacağım, 2 ay sonra normale döner de ilacı keserim artik gaz için cnm
İlk 3 ay karın üzeri hareket edemediklerini böyle devam edecek. Gaz olayları.
Bende bu kusmalarına acaba reflü mü oldu diye şüpheleniyorum çünkü yatırınca çocuğun ağzına geliyor bir iki öksürüp geri yutup uykuya devam ediyor. Ağlaması yok ama ağzına geliyor bebenin belli.Benimki allahtan memede kusmutor benimki mamayi kusuyor genelde bi de reflü olustubyatarken kusasi gekiyorsa çığlık çığlığa agkiyor kucagima aliyorum kusuyor rahatlıyor vu seferde yalanmaya baslayip agliyor
Biraz emince uç cikmiyormu ben oyle oyle denedim alistirdim sag gogsumun ucu hala süt inince yamuk yumuk bisey oluyo çok zor kavriyor mesela hala onu ama ucuna sütü sıkınca azimleniyorreflüyü naptin çon huysuzlastirdi bizimkini ya mahvediyor beni sabaha kadar uyumadi 6dan beri uyanikti simdi uyudu kucagimda yatirsam uyancak biliyorum sanki götünü kesiyolarmiş gibi agliyor valla
Nazar etme cocugabenim arkadaşta gece 12 gibi iki memeyi emzirip 90 cc mama veriyorum sabaha kadar uyuyo diyo benden 8gün once dogum yapti o da bende denedim iki memeyi emzirdim 90cc mama verdim 2 saat sonra uyandi benimki oburiks
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?