2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen katılıyorum cocuk ağlamaktan morarıyor ben öylece bişeyler yapmaya çalışıyorum uyku desen yok düzenli yemek yemek yok ee sütte artmıyor tabi böyle olunca bioagaiya kullanıyorum o da hala etki etmedi cocuk ağlayınca evdeki herkes gergin oluyor bir de onu çekiyorsun

Bende zeytinyağı verdim bi kere kabızdı, doktorumuz olur dedi sabda kullanıyorum. Bebek gazlı olur biz yardımcı oluyoruz çıkarmasına
Kakasını kendisi yapabiliyor mu bizimki pırtı cıkarıyor bi şekilde ama kakayı kendisi hiç yapamıyor tüm gün bekliyoruz masajlar falan yapıyorum akşama yine ben yaptırıyorum

Sarılık bizim hala devam ediyor. Sizin ne durumda , Mama meme ilerledik bizde ama artık tamamen memeye dönmeye çalışıyorum tehlikeyi geçtiği için
3 4 gün önce gittim doktor bakmak istemedi sarılığına beslenmesi gayet iyi bundan sonrası artık anne sütü sarılığı dedi 1 ay olduğunda yine bakarız dedi. Ama böyle gözlerinin beyazı hafif yine sarı gibi bakalım geçer inşaallah

Bu sütlerin doyuruculuğu ne zaman artacak ya benimki de doymuyor veriyorum mama. şimdi inat ettim mamasız uykuya geçebilecek mi görmek için emziriyorum şu an
Valla bilmiyorumki beslenmem çok kötüydü ilk zamanlar benim düzelttim bayadır iyi besleniyorum sütümde bol ama genede mama arıyor
Bende ayniyim azalts azalta bitirmem gerekirken ccler çoğalıyor
Sanırım sütle doysada mamaya alıştıkları için istiyolar
Kızlar günaydın benim bebenin ağzından çok tükürük oluşturuyor sizde de öyle mi normal mi dudak kenarlarında tükürük dışarı cikiyo
Benimkindede başladı 2 gündür cnm normaldir diye düşünüyorum

Yetmiyor sanırım, çünkü emme sonrası sağımla sütümün arttığını gerçekten hissettim. Tamamen boşaltıyorum daha hızlı doluyor
Farklı bi pompa mı alsam diye düşünüyorum ama benim bebe zaten tamamen boşaltıyor babasına çekmiş önündekini bitirmeden bırakmıyor boşalmış göğsün nesini sağacak pompa diyorum sonra

Bizde yavaş alıyoruz canım ilk 3 hafta çok yavaş aldı gram gram 4. Hafta toparlanmaya başladı o da öyle çok çok değil 800 gram almıştı 1 ayın sonunda şu an ne kadar bilmiyorum 3 kilonun üzerine çıkınca takip etmeyi bıraktım yoksa aşırı stres oluyorum. Bazı bebeklerin yapısı böyle sanırım yeni alışıyolar dünyaya toparlarlar elbet

Emdikten sonra pompa yaparsan sütün artar canım. Arz talep gibi düşün meme ne kadar çok uyarılırsa o kadar çok süt olur
Tamam biraz da öyle deneyim pompaya süt gelmese bile yapayım o zaman maksat süt çıkması değil memenin uyarılması anladığım kadarıyla

Ben devam.ediyorum, 2 gün vermedim yağ kakaya çıkamadı, kıyamet koptu gazından, ağrısından. İlaç yerine yağ önerdi doktor, kadın profesör, yenidogan yoğun bakım unite sorumlusu, artik gittiğim doktoru baz alıyorum.

Neye göre normal gazli olması? Kimi cocuk rahat kimisi değil. Benimki ağrıdan saatlerce anlayabiliyor, mecbur veriyoruz. Esim de ilk gaz damlasına izin vermedi, doğal yöntemlerden masaj ve kiraz cekirdegi ısıtıp karnına koyduk ama her seferinde yeterli olmadı. Çocuğun halini görünce artık eşik kendi damlasini soruyor.
Doktora gelince klasik görüşler ayrılıyor. Çocukluk aşısını önermeler doktor da var, ayrılıklar cok. Cocugu ağlatıp ağlatıp durmayacağım, 2 ay sonra normale döner de ilacı keserim artik gaz için cnm

İlk 3 ay karın üzeri hareket edemediklerini böyle devam edecek. Gaz olayları.

Hiç sorma arada durup kusma molası veriyor resmen göğsümden karnıma doğru ılık ılık akıtıyor sonra devam emerken kusmadıysa sonra çıkartıyor
Benimki allahtan memede kusmutor benimki mamayi kusuyor genelde bi de reflü olustubyatarken kusasi gekiyorsa çığlık çığlığa agkiyor kucagima aliyorum kusuyor rahatlıyor vu seferde yalanmaya baslayip agliyor
Ben deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.
Biraz emince uç cikmiyormu ben oyle oyle denedim alistirdim sag gogsumun ucu hala süt inince yamuk yumuk bisey oluyo çok zor kavriyor mesela hala onu ama ucuna sütü sıkınca azimleniyor reflüyü naptin çon huysuzlastirdi bizimkini ya mahvediyor beni sabaha kadar uyumadi 6dan beri uyanikti simdi uyudu kucagimda yatirsam uyancak biliyorum sanki götünü kesiyolarmiş gibi agliyor valla
Valla yavrum normal de ben de öyleydim 1 bucuk saatte bir kalkardı şimdi iki gündür böyle olunca bünye alışık değil ya korktum normal gelmedi neyse ben en iyisi sesimi çıkarmayayım
Nazar etme cocuga benim arkadaşta gece 12 gibi iki memeyi emzirip 90 cc mama veriyorum sabaha kadar uyuyo diyo benden 8gün once dogum yapti o da bende denedim iki memeyi emzirdim 90cc mama verdim 2 saat sonra uyandi benimki oburiks

Kızlar merhaba nasılsınız? Kızım dünden beri iştahsız 1aylık bebek iştahsız olurmuki
Meme emiyor iki dakika napiyim((

Bizim ki atak evresine 1 hafta önce gitdi sanırım. Birkaç gündür saatlik uyku, sebepsiz ağlama, kızarma, bozarsa ne ararsan var. 40 indan sonra bir şeyler iyileşiyorum umarım, tesellim o...

Ben deniyorum ama hiç uç yok bende cocuk bir türlü kavrayamıyor. Ama ucla emmeyi seviyor. Zamanla denedikce dur bakalım alıstırabilecek miyim.
Silikon ucu çıkarıyor iyice cnm, ten tene temas olmasa da silikondan denemiş miydin

İnşallah ya

Bizde de öyle herkeste bı akıl verme telaşı

Doktor günde 7 8 bez degisiyirve 15 günde doğum kilosuna geldiyse sor7n yok demişti. Bez değişimi nasil

Sarılık için doktor meme ve mama şeklinde devam etti bizde, mamaya bu kadar kötü bakma, emzirme danışmanına değil doktoruna sor bence. Emzirme danışmanı mamayi geçtim ne süt çayı ne takviyesi ne bsey, hicbsey kullanılmayacak diyor da o iş öyle olmuyor.hem mama ile hızla kilosu da toplanır. Doktoruna sorarak önce emzirmek koşulu ile 30 cc mama verebilirsin bence. Sonra azaltarak kesiyorsun zaten

Benimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Aşırı iyi, biz 15 gunde mamaya rağmen 300 gram doğumda kaybettiğimiz kiloyu alabildik ki 1300 ayda efsane doyurmak için mama değil sik emzirmek gerekiyor. Mama uzun zaman tok tutuyor, doymuş hissin ondan. Sadece emzirdiginde daha erken acikiyorlarnhem

Bence de kimi bebek rahat dediğin gibi bende cok beğenemedm doktoru açıkçası senin kullandığın damla nedir sab mı ve etki ediyor mu bende kiraz çekirdekli kemer falan aldım ama yok elma yağı aldım masaj falan yok birkaç kere kulak çubuğuyla uyurmak zorunda kaldım o halde bile cok zor yaptı

Bende bu kusmalarına acaba reflü mü oldu diye şüpheleniyorum çünkü yatırınca çocuğun ağzına geliyor bir iki öksürüp geri yutup uykuya devam ediyor. Ağlaması yok ama ağzına geliyor bebenin belli.

Ay bende bugün kucağımda uyututorum mama vermedim meme emsin alışsın mamasız uyumaya diye az önce koydum uyudu diye uyandı şimdi emmeye devam ediyor uyuyunca ellemicem artık çişim gelene kadar

Kız meme üstüne 90 cc mamayı nasıl içiyo beben çok gelmiyor mu? Geçen gün emzirdim uyuyamadı eşim uyusun diye verdi 90 cc mama kusamadı da sabaha kadar öğürdü yavrum. 4 saat sonra uyandırdım emzirmek için kustu da rahatladı benimkinde mi gariplik var ay? Gerçi benim bebe küçük doğdu daha yeni 3 kg yi geçti belki ondandır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…