2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çocuk doktorumuz da öyle dedi kilosu güzel diye mamayı sütünün yetmediği yerde kullan demişti. Ebe de 15 günde 800 gram almış istediğim kilodan fazla mama verme artık dedi

Kızlar merhaba..kızımda yüzünde ensesinde isilik gibi bunlar çıktı havalar çok sıcakta değil pazartesi doktoruna goturucem yazdım ama dönmedi daha isilikmi sizce bu
İsilik isilik bekle, zamanla gececek aynısı oldu bebemde zamanla düzeliyor hicbisey sürmedim. Hava sıcaksa incecik giydir, gün asırı da banyo yaptır

Merhaba ben de almayı düşünüyorum aldınız mı memnun musunuz acaba

Hanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi

Bebegim sadece mama içince kusuyor sizce neden 1 haftadir böyle ve dogdugundan beri ayni mamayi iciyor fikri olan bi akik versin ya

İyi akşamlar kızlar biz sünnet yaptırdık sıkıntısız atlattık paylaşmak istedim. Pazartesi sünnet sonra ertesi gün sabah akşam teramisin ile pansuman ve cuma banyo ile bitirdik kısmetse. 18 Temmuz doğumlu 5 eylülde olduk.

Rabbim hepimize ve evlatlara sağlık huzur gazsız günler geceler versinBizleri utandırmasın hayırlı evlat olsunlar inşallah.

Bizde dün gittik doktor kan alıp canını yakmayalim dedi devam ediyor dedi tehlikeli değil artık o yüzden bakmıyorlar. Bizimde çok hafif yüzünde çok az da gözünde var.

Sizin genetik faktörünüz var zaten sizinkinin laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ben de abisinin alerjisi sayesinde yumurtayı aninda tespit edebildim oğlumda bir ayı bulmuştu tespit etmem.

Ben doktora o damlayı da sordum diyeti daha doğru buldu ne kadar bebek için de olsa o da bir ilaç sonuçta dedi. Süt proteini yani kazein alerjisinde diyet daha zor ama sizin durumunuzda Anne laktozsuz beslense ve laktozsuz mama içse sorun tamamen ortadan kalkacak damlaya ihtiyaç bile kalmayacak.
Sizin alerji belirtileriniz ne ise yediğinde onlar artacak, yemediğinde de azalacak. Bizde pişik, mide bulantısı ve kakada mukus bazen de yeşil kaka. Kakali bezi kapat aç iplik iplik olur, mukusun artıp azaldığını o şekilde anlaman daha kolay olur. Kan olana kadar bekleme gerek yok, kan en son safha artık. Oğlumda 1 kere oldu o zaman alerji teşhisi koyuldu zaten sonrasında hep kontrollü gittiğim için kanlı kakaya varmadan test edebildim gidalari. Böyle olunca da gelişim geriliği, aşırı gaz sancıları falan olmadı çok şükür.

Benimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Bacım kilosu artınca niye doyuramiyorum hissi geliyor tam tersi olması lazım anne sütü alırken bu kadar kilo almış demek ki gayet yeterli ki 1 kilodan fazla almış bir ayda. Mamanin sindirimi ile anne sütünün sindirimi aynı değil. Mama yiyince uzun uyudu demek ki sütüm yetmiyordu diye düşünüyor genelde anneler ama sebep sadece mamanın daha geç sindirilebilmesi. Çok iyi kilo almış bence mama takviyesine hiç gerek yok gibi duruyor. Gerek olsa doktor mutlaka uyarırdı zaten. Bir de iştahlı bir bebekse mama ile çok kilo alınca doktorlar fazla buluyor, bu sefer azaltmak için uğraşırsın dertsiz başına der alırsın. Anne sütüyle ayda 2 kilo da alsa sorun olmuyor.

Canım bu bahsettiğiniz konu anne sütüyle geçen alerjimi, benim kızımda meme+mama şeklinde besleniyor beslenme sonrası kusma olduğu için dr. Besin alerjisi olabilir dedi deniye yanıla alerji yapan besini bulmak lazım dedi, kusma dışınsada bir belirti yok sdece kusmayla alerji olurmu

Kızlar günaydın benim oğlan iki gündür gece uykusuna geçmeden önce aşırı çok yiyor 2 buçukta uyuyor ve sabah 7-7 buçuğa kadar uyanmıyor normal mi bu.
Sarılık riski yoksa, kilo alımı iyiyse bırak uyusun o işini bilir
Hiç sorma arada durup kusma molası veriyor resmen göğsümden karnıma doğru ılık ılık akıtıyor sonra devam emerken kusmadıysa sonra çıkartıyor
Emzik almıyor mu? Farklı markalar dene inşallah birimi tutar. Benimki aventinkini sevdi. Ürettiğin süre yazık bacım, böyle böyle yarısı kusmuk olup gidiyor Hale Deniz'i mememden emzikle söke söke almasam biz de aynı durumda olurduk muhtemelen. Emzik candır gerisi heyecandır
Hayırlı olsun, şimdi bezin icinde ya çok çabuk iyileşir merak etme

Bebeğim uyumuyor kaç saattir ateşi çıkmasın diye ağlamasından da korkuyoruz. Dün 3 tüp kan alındı bugün 2 işlem yaptılar ameliyatta, korktu galiba . Pipiyle ilgili rahatsızlığı yok bence huzuru yok gibi

Bizim ki atak evresine 1 hafta önce gitdi sanırım. Birkaç gündür saatlik uyku, sebepsiz ağlama, kızarma, bozarsa ne ararsan var. 40 indan sonra bir şeyler iyileşiyorum umarım, tesellim o...
Hale Deniz de erken girdi atak evresine ya da Allah elin Kosova'sinda rezil olmayalım diye bize acıdı Tam burada olduğumuz haftaya denk geliyordu ama yola çıktığımız gece bitti şimdilik gayet iyi gibi. Valizimizi bile zar zor hazırladık ama en azından burada rahat geziyoruz
O ağzına gelme olayı bizde de var ben o reflü değildir ne de olsa kusmuyor diyordum doktor ona da reflü dedi. Sindiremediği bir şey var ki ağzına geliyor dedi. Seninki çok emmekten bizimki de alerjiden muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…