Çocuk doktorumuz da öyle dedi kilosu güzel diye mamayı sütünün yetmediği yerde kullan demişti. Ebe de 15 günde 800 gram almış istediğim kilodan fazla mama verme artık dediBizim ki 2000 gr aldı 30. Gün kontrolünde ve cok zayıf doğmuştu bana da aynı şeyi söylediler ama mama almıyor benim oğlum ben 2000 e kader normal diye biliyorum doymuyorsa aynen devam et bence ideal bebişin kilo alımı araştırmalarıma göre o ara kafama takıp baya araştırmıştım
Süt ürünlerini kesmeyle başlayayım bari alerji çıkmaz belkide içim rahat ederBen kusmasina cok uzuluyorum cunku oncesinde yatiyorss agliyor midesi bulaniyor herhalde yavrumun bence dene
Bu canimResmini atsana canım nasil
İsilik isilik bekle, zamanla gececek aynısı oldu bebemde zamanla düzeliyor hicbisey sürmedim. Hava sıcaksa incecik giydir, gün asırı da banyo yaptırKızlar merhaba..kızımda yüzünde ensesinde isilik gibi bunlar çıktı havalar çok sıcakta değil pazartesi doktoruna goturucem yazdım ama dönmedi daha isilikmi sizce bu
Merhaba ben de almayı düşünüyorum aldınız mı memnun musunuz acabaSevgili dostlar
Chicco next to me forever kullananlar kimlerdi? İndirim var şu an, almayı düşünüyorum. 2 konuda danışmak istiyorum;
bunu alıp ne park yatak ne başka yatak almayacağım. Beni 2 yasa kadar idare eder mi? 2 yaş olunca montessori istiyorum Allah nasip ederse
Park yataktan biraz daha ağır bir ürün kurması, çekmesi rahat mı,?
Bilgilendirirseniz sevinirim
Bende pişik icin süt urunlerini kesmeyi denicem 1 hafta oldu nerdeyse hala gecmediSüt ürünlerini kesmeyle başlayayım bari alerji çıkmaz belkide içim rahat eder
1 fincana 1 ck atiyirun sicak suya soguyunca fondipHanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi
Amaan tadı kötü mü hic denemedimBende pişik icin süt urunlerini kesmeyi denicem 1 hafta oldu nerdeyse hala gecmedi
1 fincana 1 ck atiyirun sicak suya soguyunca fondip
Canım e bebekte kimyonlu anne çayları var ben ondan almıştımHanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi
Bizde dün gittik doktor kan alıp canını yakmayalim dedi devam ediyor dedi tehlikeli değil artık o yüzden bakmıyorlar. Bizimde çok hafif yüzünde çok az da gözünde var.3 4 gün önce gittim doktor bakmak istemedi sarılığına beslenmesi gayet iyi bundan sonrası artık anne sütü sarılığı dedi 1 ay olduğunda yine bakarız dedi. Ama böyle gözlerinin beyazı hafif yine sarı gibi bakalım geçer inşaallah
Sizin genetik faktörünüz var zaten sizinkinin laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ben de abisinin alerjisi sayesinde yumurtayı aninda tespit edebildim oğlumda bir ayı bulmuştu tespit etmem.Tesekkur ederim bilgiler icin. Alerji konusu cok derin ve ayrintili bir konu ya. Ben basindan beri ciddi bir alerjisi oldugunu dusunmuyorum. Laktoz intoleransi sut proteini alerjisiyle karistiriliyor ama farkli bir durum. 2 cozumu var. Laktozu tamamen kesmek ya da emzirmeden once laktoz enzimi damlasi vermek. Ama damla direkt agzina verilmiyor. Once kendi sutunu 2-3 kasik kadar sagman ardindan icine 4 damla koyup onu icirmen ardindan emzirmen gerek. Ama her emzirmede sterilize et sut sag fln cok kulfet geliyor. Arada laktoz kacirirsqm yapiyorum laltozlu bi sey yemedigim gun duz emziriyorum laktozlu yemedigim surece ya da yesem de damlayi verdigim surece muthis sakin veu uyumlj bir bebek nazar degmesin.Laktozlu yemeyince yiyecek bir sey bulamiyorum. Ama en azindan aglamayacagibi biliyorum. Aglayinca ucu bana da dokunuyor sonucta. Ikimizin de mutlulugu icin laktoza hayir.
Sizin alerji belirtileriniz ne ise yediğinde onlar artacak, yemediğinde de azalacak. Bizde pişik, mide bulantısı ve kakada mukus bazen de yeşil kaka. Kakali bezi kapat aç iplik iplik olur, mukusun artıp azaldığını o şekilde anlaman daha kolay olur. Kan olana kadar bekleme gerek yok, kan en son safha artık. Oğlumda 1 kere oldu o zaman alerji teşhisi koyuldu zaten sonrasında hep kontrollü gittiğim için kanlı kakaya varmadan test edebildim gidalari. Böyle olunca da gelişim geriliği, aşırı gaz sancıları falan olmadı çok şükür.S Semasimo canım sana bir şey soracaktım. Alerjiyi bulmak için diyet yaparken alerjik besini yediğinde bebekte nasıl bir fark olmuştu tamam buna alerjisi var demistin? Ben vegan besleniyorum ya şuan mesela yarın peynir tükettim diyelim. Bebeğin süte alerjisi varsa nasıl tepki vermeli? Daha mı çok ağlayacak ( zaten hiç susmuyor) kakada kan mı görmem lazım nasıl anlıycam buna alerjisi varmıs diycem
Bacım kilosu artınca niye doyuramiyorum hissi geliyor tam tersi olması lazım anne sütü alırken bu kadar kilo almış demek ki gayet yeterli ki 1 kilodan fazla almış bir ayda. Mamanin sindirimi ile anne sütünün sindirimi aynı değil. Mama yiyince uzun uyudu demek ki sütüm yetmiyordu diye düşünüyor genelde anneler ama sebep sadece mamanın daha geç sindirilebilmesi. Çok iyi kilo almış bence mama takviyesine hiç gerek yok gibi duruyor. Gerek olsa doktor mutlaka uyarırdı zaten. Bir de iştahlı bir bebekse mama ile çok kilo alınca doktorlar fazla buluyor, bu sefer azaltmak için uğraşırsın dertsiz başına der alırsın. Anne sütüyle ayda 2 kilo da alsa sorun olmuyor.Benimki doğumdan sonra kilosu 3200e dusmustu 1 ayda 4500 olmus. Simdiye kadar anne sutuyle gittim cok nadir mama verdim. Ama kilosu artinca doyuramiyorum hissi geldi o yuzden basladim mamaya. Yanlis mi dusundum acaba :/
Canım bu bahsettiğiniz konu anne sütüyle geçen alerjimi, benim kızımda meme+mama şeklinde besleniyor beslenme sonrası kusma olduğu için dr. Besin alerjisi olabilir dedi deniye yanıla alerji yapan besini bulmak lazım dedi, kusma dışınsada bir belirti yok sdece kusmayla alerji olurmuSizin genetik faktörünüz var zaten sizinkinin laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ben de abisinin alerjisi sayesinde yumurtayı aninda tespit edebildim oğlumda bir ayı bulmuştu tespit etmem.
Ben doktora o damlayı da sordum diyeti daha doğru buldu ne kadar bebek için de olsa o da bir ilaç sonuçta dedi. Süt proteini yani kazein alerjisinde diyet daha zor ama sizin durumunuzda Anne laktozsuz beslense ve laktozsuz mama içse sorun tamamen ortadan kalkacak damlaya ihtiyaç bile kalmayacak.
Sizin alerji belirtileriniz ne ise yediğinde onlar artacak, yemediğinde de azalacak. Bizde pişik, mide bulantısı ve kakada mukus bazen de yeşil kaka. Kakali bezi kapat aç iplik iplik olur, mukusun artıp azaldığını o şekilde anlaman daha kolay olur. Kan olana kadar bekleme gerek yok, kan en son safha artık. Oğlumda 1 kere oldu o zaman alerji teşhisi koyuldu zaten sonrasında hep kontrollü gittiğim için kanlı kakaya varmadan test edebildim gidalari. Böyle olunca da gelişim geriliği, aşırı gaz sancıları falan olmadı çok şükür.
Fitil değil yanlış oldu :) fitil verecekti ateş düşürmek için ama fitili kullanmak sorun olabiliyormuş çıkıyomuş filan calpol yazdı. Aklımda fitil kalmışFitil ne icin yaaaahu
Ben direk çay bardağına bi çay kaşığı atıp içiyorum :)Hanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi
Sarılık riski yoksa, kilo alımı iyiyse bırak uyusun o işini bilirKızlar günaydın benim oğlan iki gündür gece uykusuna geçmeden önce aşırı çok yiyor 2 buçukta uyuyor ve sabah 7-7 buçuğa kadar uyanmıyor normal mi bu.
Emzik almıyor mu? Farklı markalar dene inşallah birimi tutar. Benimki aventinkini sevdi. Ürettiğin süre yazık bacım, böyle böyle yarısı kusmuk olup gidiyorHiç sorma arada durup kusma molası veriyor resmen göğsümden karnıma doğru ılık ılık akıtıyor sonra devamemerken kusmadıysa sonra çıkartıyor
Hayırlı olsun, şimdi bezin icinde ya çok çabuk iyileşir merak etmeDediğin gibi iyi ki yaptırdık. Hastanedeyiz çıktı ameliyattan iyiyiz çok şükürdil bağı çok basit bişeymiş zaten ağzında emzikle çıktı yanımıza, hemen emzirdim emdi sünnet içinde 1-2 günü geçirelim rahatlarız
Hale Deniz de erken girdi atak evresine ya da Allah elin Kosova'sinda rezil olmayalım diye bize acıdıBizim ki atak evresine 1 hafta önce gitdi sanırım. Birkaç gündür saatlik uyku, sebepsiz ağlama, kızarma, bozarsa ne ararsan var. 40 indan sonra bir şeyler iyileşiyorum umarım, tesellim o...
O ağzına gelme olayı bizde de var ben o reflü değildir ne de olsa kusmuyor diyordum doktor ona da reflü dedi. Sindiremediği bir şey var ki ağzına geliyor dedi. Seninki çok emmekten bizimki de alerjiden muhtemelenBende bu kusmalarına acaba reflü mü oldu diye şüpheleniyorum çünkü yatırınca çocuğun ağzına geliyor bir iki öksürüp geri yutup uykuya devam ediyor. Ağlaması yok ama ağzına geliyor bebenin belli.
Ay bende bugün kucağımda uyututorum mama vermedim meme emsin alışsın mamasız uyumaya diye az önce koydum uyudu diye uyandı şimdi emmeye devam ediyor uyuyunca ellemicem artık çişim gelene kadar
Kız meme üstüne 90 cc mamayı nasıl içiyo beben çok gelmiyor mu? Geçen gün emzirdim uyuyamadı eşim uyusun diye verdi 90 cc mama kusamadı da sabaha kadar öğürdü yavrum. 4 saat sonra uyandırdım emzirmek için kustu da rahatladı benimkinde mi gariplik var ay? Gerçi benim bebe küçük doğdu daha yeni 3 kg yi geçti belki ondandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?