- 7 Şubat 2022
- 668
- 731
- 33
Geçmiş olsun kurtarmışsınız. Memede uyumaz mı? Öyle sakinleştirip uyutsan?Bebeğim uyumuyor kaç saattirateşi çıkmasın diye ağlamasından da korkuyoruz. Dün 3 tüp kan alındı bugün 2 işlem yaptılar ameliyatta, korktu galiba . Pipiyle ilgili rahatsızlığı yok bence huzuru yok gibi
Bi kaç ay devam edermiş .. büyükler her çocukta olur doluluk deriz kilo alıp büyüyor diyo..2 gündür benim kızda da çıktı yanaklarında ensesinde çok sıcakta değil baktıkça üzülüyorum ya
Kaka çiş gidiyorMerhaba kızlar, sizin bebeler de ne zaman totosunu temizleseniz kaka yapıyor mu? Oraya mendil değdiğinde durduramıyoruz kakayı
Oğlan çığlığı basıp son noktayı görünce bı çay kaşığı kimyonu yutup üzerine bi güzel su içiyorum korkunun gözünü seveyim. Tadını fln unutuyorumHanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi
Ben tadından nefret ettiğim icin çayını içemedim bildiğin bir çay kaşığı ağzıma alıp hap gibi yutuyorum üstüne bi kazan su içiyorumHanımlar kimyonu nasıl tuketiyorsunuz su ile mi yapan varsa tarif edebilir mi
İnce giydiriyorum aslında ya ama demekki oluyormuş hem yıkıyorum hem pamuklu suyla siliyorum inşallah geçer hemenİsilik isilik bekle, zamanla gececek aynısı oldu bebemde zamanla düzeliyor hicbisey sürmedim. Hava sıcaksa incecik giydir, gün asırı da banyo yaptır
Ay hemen geçsin istiyorum kıyamıyorum öyle gördükçeBi kaç ay devam edermiş .. büyükler her çocukta olur doluluk deriz kilo alıp büyüyor diyo..
Gençler anneden gelen hormonlar
İnşallah çabuk geçer kırmızılık içinde yüzler enseler nazarımız olsun
Bizimki daha kötü oldu 40 tan sonra
Bez, islak mendil, alt degistirme mati, yedek kiyafet, emzirme onlugu vb tum ihtiyaclari aliyorum. Hatta bazen yanima ates olcer, calpol fln bile aliyorum. Eskiden sirf disari cikmak icin mama almistim. Dedim kilo alimi iyi, sutum var, disari cikma ugruna mamayi dayarsam sutum azalacak. Cunku sut oyledir, ne kadar emzir, o kadar sutun gelsin. Emzirme onlugu muthis bir sey. Eskiden utanip arabaya kaciyordum kizimi emzirmeye. Simdi meshur cappuccinomu yudumlarken bacak bacak ustune atip cocugumu emziriyorum restoranlarda. Cok dogal bir sey. Bebegini besliyorsun. Artik utanmiyorum. Bezi degistirmeye gerek olmuyor 2 -3 saat disarida kaldigimdan su anlik. Degistirip cikiyorum ama gerekirse bebek arabasinda bile degistiririm pratiklestim. Parkta bankta degistirdigim var kizimin bezini. Insan cocugu olduktan sonra eksikleri fark ediyor, her yer icin bir alt.degistirme odasi bebek bakim odasi lazim. Bazi restoranlarda olmuyor. Kadinlar tuvaletine koyuyolar , herkesin girip ciktigi tuvalete sokmak istemiyorum bebegimi. Bir de ilginc sadece kadin tarafinda oluyor, sanki babalar bebekleriyle disriya gezmeye cikamazlarmis gibi.
Merhaba ben de almayı düşünüyorum aldınız mı memnun musunuz acaba
Masallah, topikcenek ataklara erken zipladikHale Deniz de erken girdi atak evresine ya da Allah elin Kosova'sinda rezil olmayalım diye bize acıdıTam burada olduğumuz haftaya denk geliyordu ama yola çıktığımız gece bitti şimdilik gayet iyi gibi. Valizimizi bile zar zor hazırladık ama en azından burada rahat geziyoruz
O ağzına gelme olayı bizde de var ben o reflü değildir ne de olsa kusmuyor diyordum doktor ona da reflü dedi. Sindiremediği bir şey var ki ağzına geliyor dedi. Seninki çok emmekten bizimki de alerjiden muhtemelen
Bıraktım canım diyeti. Yeni bir doktora gideceğim. Alerji testi isterse tekrar yaptırırım. Diyet derse yine diyet yaparım. Dün ve bugün yedim süt. Ve yumurta içeren gıdalar aynı şekilde tavuk ve dana eti tükettim. Her gün 7/24 gazdan çıldıran çocuk 2gündür iyi. Hiçbir belirti yok aksine azaldı şaka gibi kakası düzeldi 2günde mukuslu yapmıyor. Ağlaması yok. Anlamadım gitti yani biz ne yaşıyoruzSizin genetik faktörünüz var zaten sizinkinin laktoz intoleransi olma ihtimali çok yüksek. Ben de abisinin alerjisi sayesinde yumurtayı aninda tespit edebildim oğlumda bir ayı bulmuştu tespit etmem.
Ben doktora o damlayı da sordum diyeti daha doğru buldu ne kadar bebek için de olsa o da bir ilaç sonuçta dedi. Süt proteini yani kazein alerjisinde diyet daha zor ama sizin durumunuzda Anne laktozsuz beslense ve laktozsuz mama içse sorun tamamen ortadan kalkacak damlaya ihtiyaç bile kalmayacak.
Sizin alerji belirtileriniz ne ise yediğinde onlar artacak, yemediğinde de azalacak. Bizde pişik, mide bulantısı ve kakada mukus bazen de yeşil kaka. Kakali bezi kapat aç iplik iplik olur, mukusun artıp azaldığını o şekilde anlaman daha kolay olur. Kan olana kadar bekleme gerek yok, kan en son safha artık. Oğlumda 1 kere oldu o zaman alerji teşhisi koyuldu zaten sonrasında hep kontrollü gittiğim için kanlı kakaya varmadan test edebildim gidalari. Böyle olunca da gelişim geriliği, aşırı gaz sancıları falan olmadı çok şükür.
Bu doktorlar da hemen alerji teşhisini yapıştıyorlar. Bence sadece kusma varsa ilk akla gelen fazla beslenme ya da bebeklik reflüsü olmalı. Alerji ciddi bir rahatsızlık, tedavisi de uzun ve genelde şekil değiştirerek ömür boyu kalan bir rahatsızlık. Bebek bu tok olsa bile rahatlamak için emer sonra fazla emdiğini kusar. Bebeklik reflüsü varsa da 3-4 aya kadar düzelir zaten büyüdükçe mide kapakçığı düzgün kapanacak, kusmayacak.Canım bu bahsettiğiniz konu anne sütüyle geçen alerjimi, benim kızımda meme+mama şeklinde besleniyor beslenme sonrası kusma olduğu için dr. Besin alerjisi olabilir dedi deniye yanıla alerji yapan besini bulmak lazım dedi, kusma dışınsada bir belirti yok sdece kusmayla alerji olurmu
Aynen yaa hemde bizde hem çiş hem kakaMerhaba kızlar, sizin bebeler de ne zaman totosunu temizleseniz kaka yapıyor mu? Oraya mendil değdiğinde durduramıyoruz kakayı
Oğlan çığlığı basıp son noktayı görünce bı çay kaşığı kimyonu yutup üzerine bi güzel su içiyorum korkunun gözünü seveyim. Tadını fln unutuyorum
Böyle zor olmuyor mu tozu boğazınıza kaçmıyor mu? Ben bir kaşık çorba, yemek, acuka, zeytin ezmesi vb. bir şeyin içine karistirip yutuyordum çok daha kolay oluyor.Ben tadından nefret ettiğim icin çayını içemedim bildiğin bir çay kaşığı ağzıma alıp hap gibi yutuyorum üstüne bi kazan su içiyorumannelik ne zormus en nefret ettiğin şeyleri bile yapıyorsun
Dinlendirip bı tülbentle süz öyle içir çay kaşığı ile sudan farkı olmuyoBu doktorlar da hemen alerji teşhisini yapıştıyorlar. Bence sadece kusma varsa ilk akla gelen fazla beslenme ya da bebeklik reflüsü olmalı. Alerji ciddi bir rahatsızlık, tedavisi de uzun ve genelde şekil değiştirerek ömür boyu kalan bir rahatsızlık. Bebek bu tok olsa bile rahatlamak için emer sonra fazla emdiğini kusar. Bebeklik reflüsü varsa da 3-4 aya kadar düzelir zaten büyüdükçe mide kapakçığı düzgün kapanacak, kusmayacak.
Kusmaya başka belirtiler de eklenirse o zaman alerjiden şüphe edersin tabi o başka.
Aynen yaa hemde bizde hem çiş hem kakaEski bezi henüz almadiysak kardayız ama yeni bezi koyduktan sonra yaparsa gitti babanın parçacıkları
Böyle zor olmuyor mu tozu boğazınıza kaçmıyor mu? Ben bir kaşık çorba, yemek, acuka, zeytin ezmesi vb. bir şeyin içine karistirip yutuyordum çok daha kolay oluyor.
M Mirune bir arkadaşının kimyonun da alerjik olabileceğini söylemişti. Hale Deniz'in sürekli ağzına geliyor, midesi bulanıyor kimyonunazaltarak bırakayım diye düşünüyordum. 2 gün azalttım Kosova'ya gelirken valize koymayı unutmuşum burada da kaç market gezdik bulamadık böylece kimyon maceramız sona ermiş oldu. Hale Deniz'in gazinda da pek bir değişiklik olmadı bulantısı sanki çok çok az bir şey azaldı gibi ama yine bulanıyor malesef
Bence bir daha tahlil falan verme bebişe yazık zaten bebeklerden kan almak çok zor kör atış yapıyor hemşireler resmen damarları belli olmadığı için. Bu yaştaki sonuçlar doğru çıkmıyor zaten. Senin yediklerin etkileniyorsa alerjisi yok demektir işte daha ne olsun.Bıraktım canım diyeti. Yeni bir doktora gideceğim. Alerji testi isterse tekrar yaptırırım. Diyet derse yine diyet yaparım. Dün ve bugün yedim süt. Ve yumurta içeren gıdalar aynı şekilde tavuk ve dana eti tükettim. Her gün 7/24 gazdan çıldıran çocuk 2gündür iyi. Hiçbir belirti yok aksine azaldı şaka gibi kakası düzeldi 2günde mukuslu yapmıyor. Ağlaması yok. Anlamadım gitti yani biz ne yaşıyoruz
Kilo alımı güzel şükür sarılığı 10 günlükken 8 e düşmüştü geçti artık dediler tekrarlar mı bidaha ki.Sarılık riski yoksa, kilo alımı iyiyse bırak uyusun o işini bilir
Emzik almıyor mu? Farklı markalar dene inşallah birimi tutar. Benimki aventinkini sevdi. Ürettiğin süre yazık bacım, böyle böyle yarısı kusmuk olup gidiyorHale Deniz'i mememden emzikle söke söke almasam biz de aynı durumda olurduk muhtemelen. Emzik candır gerisi heyecandır
Hayırlı olsun, şimdi bezin icinde ya çok çabuk iyileşir merak etme
Aynen öyle ilk duyduğum yaptığımda düşünmeden bı kaşık alıp yuttum eşim öyle bakakaldi hergun yiyen biriymisim gibi iyyy tadı nasılBen tadından nefret ettiğim icin çayını içemedim bildiğin bir çay kaşığı ağzıma alıp hap gibi yutuyorum üstüne bi kazan su içiyorumannelik ne zormus en nefret ettiğin şeyleri bile yapıyorsun
Benimde hemen yapmıyo yapıyorum baya zaman geciyo sabah yapıyorum mesela kaka yapmıyo ama rahatlıyor uyuyo yine uyanıyo yapıyorum yine kaka yapmıyo artık böyle 4 sularında akşam bezini açıp yapıyorum tabi bezini açınca daha iy yapıyo iki üç tur yapıyorum yani her yapmamda olmuyo malesefBen de yapiom bunlari ama yapmiyo az mi yapiyorum ki acaba ne kadar sure yapiyosun
Bence iğrençAmaan tadı kötü mü hic denemedimAc mı tok mu içince fayda ediyor
Ayy gotmiyor oyle de denedimOğlan çığlığı basıp son noktayı görünce bı çay kaşığı kimyonu yutup üzerine bi güzel su içiyorum korkunun gözünü seveyim. Tadını fln unutuyorum
Bende de aynı durum var merak ettim açıkçası sadece kusma yeterli miCanım bu bahsettiğiniz konu anne sütüyle geçen alerjimi, benim kızımda meme+mama şeklinde besleniyor beslenme sonrası kusma olduğu için dr. Besin alerjisi olabilir dedi deniye yanıla alerji yapan besini bulmak lazım dedi, kusma dışınsada bir belirti yok sdece kusmayla alerji olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?