Oh canım iyi yapmissin. Hamilelikte varisler, doğum sonrası dikişler, şimdi de kolik derken çok yıprandın zaten. Komşun olması da pratik olmuş. İnşallah dinlenirsin de bir kendine gelirsin.Bizdede öyle(( tam dalamıyormu ne. O kadar jorkuyorumki hep böyle olucak diye
Ben komşudan yardım istedim. Eşim görüvliye dedi oda bana yardımçı buldu. En azınnan eşim nöbette olanda elimi uzatacak Birileri var o kadar rahatımki şimdi. Sende belki ayarlayasın öylesini. Hep yanımda durmuyor zaten uyutuyo gidiyor. Ağlayınca çağırıyorum
Ahahhah ben de asla tanıyamıyorum inş eski haline dönerCanım cok sıkkın.. dogum sonrası dikiş falan derken detaylı bi temizlik yapamamiştım bugun bi cesaret yaptim yapmaz olaydım .. dikis yerinde uzun ince bi et parcası, ic dudakta biri kucuk biri eski hali kalmiş sanki benim şeyi almışlar baskasinin şeyi koymuslar bu benim ki olamaz cunkuyarin randevum var soylesem mi doktorada ya .. psikolejim bozuldu yıkıldımm bi cesit olmuş yazzık
Evet canım öyle oldu biraz. Çok teşekkür ederimOh canım iyi yapmissin. Hamilelikte varisler, doğum sonrası dikişler, şimdi de kolik derken çok yıprandın zaten. Komşun olması da pratik olmuş. İnşallah dinlenirsin de bir kendine gelirsin.
Ben yemeye çok inanıyorum ya. Lahana falan yedim bir kere çoçuk ne kadar rahatsız olmuştu. Şimdi bir kaç gündür kimyonlu suya başladım. Sanki iyi geliyor ona. Anlamadım bende niye öyle demişki senin doktor. Biz yediğimizden oluyor süt ona. Yararlı şeyleri çeker süt öyle derler. Zatem pratiktede görüyoruz çoçuk etkileniyor sankiBugün 5 gün gecikmeli 1 ay kontrolüne gittik. Kalça ultrasonu da çekildi çok şükür hiç bir sorun çıkmadı. Doğum kilosunun üzerine 1150 Gr almış 5050 olmuş kilosu. Boyu da 7 cm uzamış 58 cm olmuş. Göz kontağına da erken başlamış dedi. Baya gülüyor, bize bilinçli tepkiler veriyor zaten artık
Doktora alerji durumunu sordum. Yeni araştırmalar annenin yediği içtiği şeylerin anne sütüne geçmediğini gösteriyor dediÖnceden emziren anneler anestezi almasın, belli ilaçları içmesin, saçını boyatmasın deniyordu ama artık bunların hepsini yapabilir dedi
E dedim yumurta yiyince çocuk kötü oluyor direkt bütün alerji belirtileri ortaya çıkıyor yemeyince geçiyor. O onunla alakalı değil dedi. Su ve türevleri (şekerli su, zemzem, hurma suyu vb.) verirsen, moralin bozulursa vs de bu belirtiler ortaya çıkar yoksa senin yediğin yumurta ona etki etmiyor, herşeyi ye dedi
Ben diğer çocuk doktoruna daha çok güveniyorum aynı zamanda fonksiyonel tıp uzmanı olduğu için asıl o yeni araştırmaları daha sıkı takip ediyor. Bir de gözümle görüyorum etkisini çocukta inkar etmenin bir anlamı yok. Neden pişiğin, kaka sayısının, mukusun, mide bulantısı, gaz ve huzursuzluğun artacağını bile bile yumurta yiyeyim
Mukusa da 6 aya kadar normal dedi. E dedim 6 aydan sonra mukus olursa, bebek kakası sabit değildir zaten ıspanak yer yeşil olur, domates yer kırmızı olur, patlıcan yer mukuslu olur. Mukus problem değil dedi
Çocuğun ağzı beyaz demek ki sütünün kalitesi düşmüş bu ara rengi beyazlamış sarı olmasını isteriz dedi. Meyve suyu, komposto türevi şeyleri az tüketmiş ve akşam yemeğini düzgün yememişsin muhtemelen dedi. Halbuki Kosova'da Pfanner bulunca her gün bol bol meyve suyu içmiştim.
Şekerli şeyler tüketmezsen sütünün tadı kaçar bebekte meme reddi olabilir dedi. Şeker zararlı değil miydi? Bu doktor neyin kafasını yaşıyor anlamadım
Ben baktım gidişat ilk dpgumumdaki gibi sezaryen istedim, doktor beni illa normal doğurmaya çabalamakta israrciydi ama artık tecrübelendim kanmadim doktorun dediklerine sezaryende ısrarcı oldumEvet canım öyle oldu biraz. Çok teşekkür ederimHiç sormaya fırsatım olmadı Senin varisleri dikdimi doktor? Benimkiler çoğu partlamıştı Dışta olanları hepten dikti. Şimdi sanki hiç olmamış gibi yok olmuşlar
Gaz sancısı olduğu için yapıyor olabilir onu, benim oğlanda gazı olduğunda memeden kendini çekiyor bacaklarını çekiyorKızlar nasılsınız. Ben giremiyorum yogunluktan. Meme reddi yasayan var mı? Benim kız memeyi deli gibi kapmak istiyor ama süt gel az ve yavas geldiği için ıkınıyor bacaklarını geriyo aglıyo
Allah yardımcımız olsun. Dediğin gibi bu süreç geçecek alışacaklar ama bizim psikolojiler pert olacak sanırsam.Benim büyük kızım 2 yaşında o da mesela.babasiyla uyuyor anne sende gel ya da emzirirken boynuma dolanır bebeğe gözümün içine baka baka seviyor gibi yapıyor ama. Canını acıtıyor sonra gülüyor mesela kızmam rağmen dikkat çekmeye çalışıyor bence zamanla alisacaktir ama bu süreçte biz mahfolucaz gibi
Hamileliğimin son zamanlarında hep konuştum anlattım ona. Kardeşin geleceği zaman senin de okulun açılmış olcak birden abla olacaksın birden büyüyeceksin ve okula başlayacaksın diye hep işledim. Yoksa onu bizde düşünmüştük ya kendini dışlanmış hissederse diye ama işte zamanlama dediğim gibi kötü oldu. Ama anladığım kadarıyla şükür ki kendini dışlanmış hissetmiyor sadece okulu tam gün yabancı bi ortamda akşama kadar tek kalmak istemiyor. Ben kapının önünde beklesem hiç sorun yapmıyor oynuyor. İşte bende sabah 8 sen akşam 5 e kadar bebekle beklemem çok çok zor. Nasıl olacak bilemiyorum İnan ki ..Zamanlama cok kotu olmus ne yazik ki. Krese bebek dogduktan sonra basladiysa beni bebek geldi diye gonderiyorlar diye dusunuyordur. Cocuk terapistiyle konusmustum. Krese gidiyorsa bebek varken ara vermeden gitmeye devam etsin. Gitmiyorsa bebek geldiginde baslamasin dedi. Ama yapacak bir sey yok, oyle denk gelmis, okullar yeni acildi. Krese gitmesinin bebekle alakasi olmadigini anlatabilirsiniz onun dilinde. Benim de 2 yasinda kizim var. Bazen bebekle krese birakmak ya da kresten almak zorunda kaliyorum. Cok zorlaniyorum. Bir de hastalandi, dun gece uyumadik aliece. bugun yarin krese gitmeyecek. Evde 3muz ne yapicaz bilmiyorum bugun. Bebege de hastalik gececek diye endiseleniyorum en cok. Yuzume yuzume oksuruyor severken
Bence doktor kendiyle de çelişiyor. Yediklerimizin tadı sütün tadını değiştirecek ama içindeki zararlı maddeler süte geçmeyecekBen yemeye çok inanıyorum ya. Lahana falan yedim bir kere çoçuk ne kadar rahatsız olmuştu. Şimdi bir kaç gündür kimyonlu suya başladım. Sanki iyi geliyor ona. Anlamadım bende niye öyle demişki senin doktor. Biz yediğimizden oluyor süt ona. Yararlı şeyleri çeker süt öyle derler. Zatem pratiktede görüyoruz çoçuk etkileniyor sanki
Kiloyla ilgili bide ml miktarı bence. En son 4520 di kilomuz doktorumuz öğünde 90-105 ml verebilirsin demişti. Ama benim sütüm 90 a çıkamadığı için ben hep az az sık sık beslemişim çocuğu, bugün farkettim. 90ml mama verince bayıldı midesi rahatsız hissetti benimki. Ama kusmadıKızlar sagdiginiz sütten yada mamadan 60 ml mi veriyorsunuz 90 ml mi? 40 günü görenler....
Benim oğlumdan kalan beşiğin kendi hamağı vardı beşiğin kenarlarına takılarak sallanıyordu. Sallamak için hiç kullanmadım ama o kadar çok kullandım ki. Gündüzleri içinde uyutur hangi odaya gidersem yanıma alırdım, oyuncaklarını içine koyardım kendi kendine oynardı. Tekerlekliydi biraz daha büyüyünce araba gibi de oynadıKızlar benim oğlan hamağı çok sevdi iyi ki anakucağı almamışım son anda vazgeçmiştim almaktançok güzel uyuyor uyanıkkende takılıyor kendi kendine işlerimi rahat hallediyorum düşme kayma işi şuanlık bitti çok şükür babynesti sevmiyordu reflü yatağından da devamlı kayıp yana düşüyordu
Bephantene ya da Kantoron yağı gibi bir şey surebilirsin ama eldiven de tak üstüne ki ağzına götürünce yemesin. Çabuk toparlar merak etme. Ben de 2. Çocuğum olmasına rağmen tırnak keserken çok tedirgin oluyorum. Merak etme her anne en az bir kere bu talihsizliği yaşamıştır. Derin uykudayken ve şu makas gibi olanlar var ya onlarla kesiyorum.Tırnağı keseyim derken etini kestim vicdan azabından öldüm yaelim.ayagim bosaldi krem bişey süreyim mi napiyim kan aktı biraz. Şimdi durdu hareket ettikçe kaniyo pamukla eldiveni taktım sabaha kadar toparlar diye napiyim
Eldiven takmakla iyi yapmışsın, geçer sabahaTırnağı keseyim derken etini kestim vicdan azabından öldüm yaelim.ayagim bosaldi krem bişey süreyim mi napiyim kan aktı biraz. Şimdi durdu hareket ettikçe kaniyo pamukla eldiveni taktım sabaha kadar toparlar diye napiyim
Sağdığım sütten 90 içtiği oluyorKızlar sagdiginiz sütten yada mamadan 60 ml mi veriyorsunuz 90 ml mi? 40 günü görenler....
Bizde uzun süre kullanacağız gibiBenim oğlumdan kalan beşiğin kendi hamağı vardı beşiğin kenarlarına takılarak sallanıyordu. Sallamak için hiç kullanmadım ama o kadar çok kullandım ki. Gündüzleri içinde uyutur hangi odaya gidersem yanıma alırdım, oyuncaklarını içine koyardım kendi kendine oynardı. Tekerlekliydi biraz daha büyüyünce araba gibi de oynadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?