2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gerçekten 2-3 kere en derin güzel uykusundan uyandırmışımdır nefes alıyor mu diye kontrol ederken biberonla mama yada süt verirken tetikte oluyorum boğazına kaçarsa diye . Biran önce geçsin bu korku yoksa keyfini çıkaramıyorum, rahat olamıyorum

Serum fizyolojik ne kadar sıkıyorsun? Ben öyle foş diye sıkamıyorum birkaç damla ancak damlatıyorum, kendiliğinden uca bir şey gelmiyo ki çubukla alayım, anca yumuşatıyo pompayla çekince biraz bişeyler geliyo, ama genizden geliyosa hırıltı, o geçmiyo

Bende şırıngayla serum veriyorum sırtına pat pat yaptıktan sonra nazal aspiratörle çekiyorum kalanları

Benimkinin genizde var dolu, hırıltı sesi geliyor bazen. Özellikle duştan sonra serum fizyolojik çekiyorum şırıngaya 1,5-2 ml iki burun deliğine ayrı ayrı. Sonra vücut baş yan çevirip sıkıyorum sırta pat pat yapıp çıkmasını bekliyorum arkasından hemen öne gelenleri aspiratörle çekiyorum. Doktorumuz sık sık yapın demişti genizde doluluk olduğunda. Günde 3 kere yapıyorum, en iyisi duş sonrası oluyor yumuşuyor

Ben de birkaç damla damlatıyorum, hemşire damlattiktan sonra yuzustu ters cevir (bebek sumkuremedigi icin), damlattigin şu çıksın demişti. Burnunun ucundan akmıyor zaten. İçinde kuru veya islak mukus görüyorsun. Sonra da çubukla alıyorum ben pislikleri.

Genizden geliyorsa o artık geniz akintis8 oluyor zaten, nezle gibi bsey olmuyor

Bende şırıngayla serum veriyorum sırtına pat pat yaptıktan sonra nazal aspiratörle çekiyorum kalanları

Nazal aspiratör bende de var ama hiç ona gerek kalmadı, yukarıda anlattığım.sekilde hallediyorum cnm

Dün akşam bakayım ne kadar sütüm çıkıyor diye oğlanı emzirmedim mama verdik 2 öğünde, bende sütümü sağdım öğünlerde. 80ml çıktı iki göğüsten üzdü ayrıca mama verdiğimizde oğlanda gaz çok az oldu ve maşallah 3,5 saate yakın uyudu şaşırdık. Gece sağdığım sütleri biberonla takviye ve meme verdim şuan gazdan geçilmiyor ve iki saatte bir uyandık. Sütüm gaz mı yapıyor bunu düşünmeye başladım. Yediğim içtiğim kimyonun haddi hesabı yok, ama sanırım gazın sebebi sütüm ne yapmam lazım bilmiyorum. Mama olarak hipp cambiotic e geçmiştik beğendik.

Sağmada çıkmıyorki süt doğru dürüst anlamadım valla, kız emiyor ağzında süt var görüyorum ama sağınca 30 ml bile çıkmıyor

Kızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor

Ya bende dikkat ediyorum yedigime ictigime ama mama verince uzun uyuyor huzurlu sütten sonrw hazımsızlık gaz sancısı ıh mıh yapıyor sürekli muhtemelen memeden cekerkende gaz daha cok gidiyor olabilir nasıl aşcaz bakalım bu durumu umarım 3. Ay da biter gider üzülüyor insan

Bizde de aynı sorun var. Önsüt laktozdan zengin olduğu için gaz yapıyormuş sanırım o yüzden

Delirella
Kızım dünden beri kusuyor, reflümü acaba üşüttükmü anlayamıyorum hiç ben bu kızın derdini ya kendimi çok kötü hissetmeye başladım artık sanki bakamıyomuşum gibi geliyor
Aynı deli sorular beni de kurcalıyor ama sürekli kustugu için ne olduğunu da anlayamıyorum bence biz cok fazla kasıyoruz ya artık onu düşünüyorum akışına bırakmak lazım bebeklerin geneli aynı hepsi bir şekilde büyüyo toparlıyor bizde öyleydik bak simdi hiçbirini hatırlamıyoruz kimse de mükemmel anne değil kimse hemen çocuğuna ne olduğunu anlamıyo boş yere yıpranıyoruz çocukta huzursuz oluyo sadece keyifli yanlarına odaklanalım bence

Memurlarda doğum sonrası ücretsiz iznin verilmeme durumu var mı? amir isterse vermiyorum der mi
Yok diye biliyorum senin hakkın normalde ama artık eleman yok vs bunları öne sürerse bilemiyorum normalde bizde sağlık bakanlığında verilmeme olayı olmuyor

Once bebek sonra sen kirklancaksin bi buyugunle yap istersen bende kanama olmadigi icin girdim onden bi gusul abdesti sonra boy abdesti aldim bebegi 40ladım.1 tasa 40 defa ihlas okudum icine altin, gumus tesbih koydum sonra aynisini ben kendime yaptim .. aslinda dinde yeri yok, yer gok dua uzerine okundugu icin yaptim diger cocuklarda annem yapmisti hep bunda kendim yaptim..

Bende aynen boyle yapiyorum az once rahatlattim baya hirilti vardi yoksa ne uyuyor ne emiyor

Evet meme verince ağzını aça aça geliyor hava yutuyor, onuda aza indirmeye çalışıyorum direk yapıştırıyorum artık ama olmuyor yinede gazımız var. Daha çok rezene ve kimyon içmeye çalışacağım artık

Bende aynen boyle yapiyorum az once rahatlattim baya hirilti vardi yoksa ne uyuyor ne emiyor
Bende gece uyumadan önce rahat uyusun diye yapıyorum, sabaha birikmiş oluyor yine sabah yapıyorum. Birde duş sonrası. Sanki büyük adam sümüğü çıkıyor bazen gazına ve sümüğüne çok şaşırıyorum hiç bitmiyor, bende o kadar yok nereden geliyor bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…