- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Onuda dusundum ama fiyati agir geldi o yuzden yanaşmıyorum onaBir daha çocuk istemiyorsan yaptır kimseyi ilgilendirmez. Veya koltuk altı implant yaptırabilirsin tüp bağlatma ile aynı etkide koruması ben onu yaptıracağım
Açlıktan değil gazdan dolayı emmek istiyor mama vermenize gerek yok bu durumdaSelam mm kızlar uzun zamandır giremedim okul telaşı yeni hayata ayak uydurma daha dogrusu uyduramama. Sizler naptınız bebiş ler ne alemde gelmişken sorularıma da Bi cvp alabilirmiyim ki. Sezeryan olanlar dikiş yerinde hiç iltihap yaşayan oldumu cözümü ne. Çarşamba gidecem Dr. Bir damla şeklinde oluyor. Bide benim kız doysada gazı cıksada hep vızırdıyor kucak istiyor yada meme. Memeyi biraz emip diliyle kaktırıyor 1 dk sonra tekrar emmek istiyor b. Öyle olunca günde 2 kere mama verir oldum onu içse bile ağlıyor etrafa bakmıyor normal mi buuuuu. 3 cocuk olmasına rağmen ben cok zorlanıyorum yaaa.
Ameliyat ile bağlatmak daha pahalı olmaz mı acaba? Bence daha ciddi, operasyon sonuçtaOnuda dusundum ama fiyati agir geldi o yuzden yanaşmıyorum ona
Ben sezeryanda yaptırdım o işlemi. Bir çocugu daha bünyem kaldırmadı daha dogrusu eşim istedi baglatmamı. Hamile kalsam dogurmak isterim ama bakacak ne maddi ne manevi gücüm yok. Karar seninTüpleri baglatma ameliyati olucam ayin 27sinde ama yarina gün bosalmis gitsem mi gitmesem mi arada kaldim gunah diye aklimi karistirdilar gunah biliyorum ama korunma yontemleride bir kaci gunah napsam bilemedim.
Dogdugu gün.Delirella onuda Bi deniyim. Sizin bebekler etrafı izliyor mu yoksa hepsi aynımı
Ben memnunum hala kullaniyorum. Kullanmasından benim öğlen pert ediyor yineKızlar silikon göğüs uçları emzirdikten sonrada takmaya devam ettiniz mi birde yaralarını da iyileşme oldu mu çok zor oluyor silikon ile emzirmek sürekli kayiyor
Gazını çıkarıyorum hem alttan hem üstten ama tekrar ediyor yine.günde 1 kaka yapıyor bazen 4günde yapıyor acaba omu etki ediyorkiAçlıktan değil gazdan dolayı emmek istiyor mama vermenize gerek yok bu durumda
Seninki de kayiyor mu deli oluyor ya alamayınca birde bugün ilk kez kullandım.doyuyor mu anlamıyorumIzliyor gibi, bazen belirli noktaya odaklanıyor,
Ben memnunum hala kullaniyorum. Kullanmasından benim öğlen pert ediyor yinesüt bulamıyorsun Emzirme sırasında sil kurula silionu devam et. Meme gibi değil de tüp gibi oldugundan biriken süt aki0 bulasiyor
Aynen öyle büyük kızda dert sahibi olmuştum resmenDeğiştir, ben 2.markada tutturdum cnm. Bebek her emzigi sevmiyor
2.hafta doktor tavsiyesi
Oyle ama en azından memede uyku saatini heba etmiyor, huysuzluk azalıyor
Çıkardıkları gaz yetmiyor canım, bacaklarını çekip 3bağırıp 1emiyorsa sinirli sinirli kesin gazdırGazını çıkarıyorum hem alttan hem üstten ama tekrar ediyor yine.günde 1 kaka yapıyor bazen 4günde yapıyor acaba omu etki ediyorki
Normalde emzirirken hormonların etkisinden dolayı yeni yumurtlama olmayabiliyor, o nedenle 5-6 ay adet görülmeyebiliyor. Muhtemelen doktor ultrasonda yeni gelişen yumurta gördü, yani sizde durum bu dediğim gibi değil, yeniden yumurtlama oluyorsa yeniden hamile de kalabilirsin adet de olacaksın demektir. Yani süt korur diyerek korunmayı ihmal etmeyin benceKızlar benim doktorum doğum sonrası kontrolde herşeyin güzel ve yolunda olduğunu söyledi rahim toparlanmış dikiş yerlerim kapanmış vs. Yumurtalıklarıma baktıktan sonra dedi ki istediğin heran hamile kalabilirsin tekrardan 1 ay daha ilişkiye girmeyin yada 10 gün sonra gel spral takalım neden öyle dedi sizlere de öyle dedi mi doktorlarınız . Yani süreç bu şekil mi ilk çocuk malum bilgim sıfır
Ayaklarını sallıyor hızlı hızlı, beni itiyor bi yandan da memeyi ağzına alıp çekiyor sonra bırakıp ağlıyor. Kontrol ediyorum bakıyorum süt yok diğerine geçiriyorum öncekini emerken bunda birikeni cok cok çekince rahatlıyor, bitince yine aynıCnm, günde 10 kez meme veriyorsam 10 kez mama veriyordum. Sonra öğünlerde arasını açtım, 3 beslemede 1 mama gibi ki sarılık için mamaya başlamıştık. Şimdi bir öğlen, bir akşam bir de gece yatarken 3 kez veriyorum o da 30 cc sadece.
Buna ek dışarı yola çıkacaksan mama veriyorum uyusun uzun diye. Sen de böyle minik minik deneyenilirsin
Cnm ac ise eller taş gibi yumruk oluyor. Gazı varsa benimki bacaklarini dimdik uzatıp geriyor, anlıyorum. Gazı varken memede olmayı seviyorlar, anne sütü rahatlatıyor diye, yani açlık değil asıl sorun
Eczaneden serum fizyolojik alıp gazlı bezle silebilirsin de ek olarak
Operasyon çok basittir ilk gun iyiydik. Ikinci gün kreme başladık ve antibiyotik krem yakıyor biraz, günde 2 kez acıtıyor krem. Onun dışında görüntüsü hoş değil, anne yüreği ilk gördüğümde elim ayağım boşaldıama bugün tam 1 hafta oldu, doktor her şey normal dedi, sorunsuz iyileşiyor, atlattık inşallah. Esim, benim çok abartrifimi söylüyor
Bedenini nasiyor mü bu arada? Gazı olabilir
Cnm, manuel pompa biriken taşan sütü sagiyor. Bebe ermdikten sonra çok süt kalmayınca manuel pompa çok az çekiyor bende de. Mochi manuel pompa, lansinoh elektrikli var. Elektriklode iyi cikiyor
Çiş sayımız iyi 7 kere falan değişiyoruz. Sütüm bencede yetiyor ama meme boşken emdiğinde huzursuz olunca yetmedi sanıyorum uyumuyorSutun eminim yetiyordur. Cis sayisina bakman kafi. Sagip fln bakma, dogru cikmiyor oyle. Bebegin emmesi gibi degil sagmak. Bebek ne kdr emiyorsa insanin sutu o kadar artiyor . Ancak mana verince emme zamani azaldikca azaliyor sut sadece.
Bizde de 2 gündür çok gaz var çıkaramıyor önceki gün kurufasulye yemiştim 1 tabak kimyonu doldurup ondan sonra bu kadar çok oldu ona bağlıyorum inşallah ondandır çok zor gazlı bebek saatlerce ağladı en sonunda kustuktan sonra kundak yaparken bi anda koltuğun kenarında pat uyuyakaldı ayaklar koltuğun dışında sarkıyor perişan bi halde uyanacak diye korkumuzdan alıp yatağına götüremedik başında bekledik öylece iyice dalana kadar. İnşallah kolik olmuyordur inşallah atak haftasına falan girmiştir de geçer bu halleri diye dua ediyorum elimden başka bişey gelmiyorTabi normaldir. Baska sey yoksa takma kafaya. Bizde gecmeyen pisik, cok asiri gaz, reflu, aglama var. Tek sey mukus degil ne yazik ki.
Meme aşkı harika ya bu yüzden de çok istiyorum mamayı keseyim de memeyi bırakmasın diye. Aradaki bağı da kuvvetlendiriyor öyle birbirimize bakarak beslenelim duygularımız geçsin hem karnı hem ruhu doysun istiyorum. Sonuna kadar kana kana yaşamak istiyorum bu duyguları o kadar çok bekledim istedim ki bu bebeği bu yüzden bu kadar burda süt süt mızmızlanıp duruyorum sizleri de belki bunaltıyorum böyle çözüm arama derdindeyim işte en sonunda bi emzirme danışmanına gidicem mama kötü bişey değil halbuki ama ben bi şekilde takıntı yapmayı başardım belki de mama vermeye başlama şeklimden dolayı böyle eşime ve eş ailesine kızgınlığımdan üzüntümden sütüm azalmıştı mecbur kalıp vermiştim belki de hala bunu atlatmaya çalışıyorum sanki mamayı bırakınca herşey geçecekmiş olmamış gibi olacakmış gibi düşünüyorum belki de sadece kendimle savaşım ondan bu kadar taktım bilemiyorum. Hepiniz bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz hepinize çok çok teşekkür ederim destekleriniz için benim için çok kıymetliMemede cok rahatliyolar tum kaslarini gevsetiyolar hemen purtlamata basliyolar. Ben bebeklerin emerken mest olup gozlerinin kaymasini cok tatli buluyorum. Resmen meme cok baska onlar icin.
Evet canım haram Allah'ın verdiği bi nimeti, özelliği beğenmeyip değiştirmeye çalışmak olduğu için günah tabi herkesin kendi tercihi burda sana yaptır ya da yaptırma diyemem kendi adıma ama olacağı varsa yine oluyor ben çok duydum tüplerini bağlatmasına rağmen hamile kalanıDinde harammış oyle diyolar.
Yok devlet hastanesinde ucretsiz yapiliyormus dogum yaptiran doktorum yapicak yine.Ameliyat ile bağlatmak daha pahalı olmaz mı acaba? Bence daha ciddi, operasyon sonuçta
Bende o durumdayim esimde onayladi bende oyle kesin dogururum gibi o isik var bende o yuzden isimi garantiye alip komple bitirmek bu isi.Ben sezeryanda yaptırdım o işlemi. Bir çocugu daha bünyem kaldırmadı daha dogrusu eşim istedi baglatmamı. Hamile kalsam dogurmak isterim ama bakacak ne maddi ne manevi gücüm yok. Karar senin
Oktivus diyor ya Allah affetsin diyeEvet canım haram Allah'ın verdiği bi nimeti, özelliği beğenmeyip değiştirmeye çalışmak olduğu için günah tabi herkesin kendi tercihi burda sana yaptır ya da yaptırma diyemem kendi adıma ama olacağı varsa yine oluyor ben çok duydum tüplerini bağlatmasına rağmen hamile kalanıo bebiş gelecekse önüne geçilemiyor alacak nefesi varsa her türlü geliyor dünyaya bu koldan deri altına yerleştirilen bişey varmış onu araştırdın mı hiç? Ben tedaviyle gebe kalabildiğim için çok bilmiyorum korunma yollarını ama ona çok iyi diyorlar
Daha iyi yemek yukunden kurtuluruzOktivus diyor ya Allah affetsin diyeisimiz Allaha kaldi insallah affeder hersey gunah ya spiral taktiran kadinin elinden yemek bile yenmezmis biliyomusun ? Onunda ucretini denkleyemem zor biliyorum onu evet o daha iyi aslinda ama cikarmalari kötü onuda tak cıkar ugrasilmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?