Kutsal kitapta spiral nerede geçiyormuş caba, çok merak ettim. Din detayına girmek istemiyorum, uzmanlik alanım e haddim değil ama bu kadar net ve katı açıklamalar kuranda nerede hangi surede ?Oktivus diyor ya Allah affetsin diyeisimiz Allaha kaldi insallah affeder hersey gunah ya spiral taktiran kadinin elinden yemek bile yenmezmis biliyomusun ? Onunda ucretini denkleyemem zor biliyorum onu evet o daha iyi aslinda ama cikarmalari kötü onuda tak cıkar ugrasilmaz
Ben direk ilk gece hastanede verdim alışma hareketleri 1 saatte dudağına ilk gece kabullendi sonrada sıkıntı yaşamadım çok şükür. Öyle kaliteli bişey de değil wee kini aldım. Şimdi başka emzik veriyorum kabul etmiyor illa o olacakMerhaba herkese, bebeğine emzik kullananlar kaçıncı günde verdiniz?
Sıcak kompres iyi gelmeliydi aslındaGumus kapaklarimi kaybettim. Bir memede tikaniklik olustu sanirim. Bir yer ceviz gibi sert ama hangi delik tijali bulamiyorum. Karbonatli sucak suda bekletip meme ucunu sıkıp steril igneyle patlatiyordum ucunu sonra emzirince aciliyordu. 2 gündür bu proseduru izliyorum ama hala bulamadim. Acaba sutten degil de farkli bir olusum mu. Kirmizi o kisim epey ele geliyor minik ceviz gibi.
Sütünü sağ biberona koy ver. Bağ kuramadiysa memeyle mama yerine biberondan sütünü alır ben gogusum dolunca o arada bebiste uyuyorsa öyle sagip öyle veriyorumYa çıvdıvıcamsütüm var fışkırıyor sıkınca ama çocuk sürekli isteyince bitiyor işte bitiyor sonra çekip gelmeyince ağlıyo bebe nasıl oluyor bu işler sadece bende mi böyle herkeste mi böyle herkeste böyleyse meme isteyip de ağlayan çocuğa napıyosunuz bana anlatın ben bilmiyorum psikolojim bozuldu resmen 3 saatte bir emse herşey harika olacak o zaman tek göğüsle bile doyuyor kusuyor ama sık emmek isteyince olmuyor doymuyor ya da doyuyor da kanmıyor bilmiyorum mamaya alıştığı için mi çekince gelsin istiyor çekip getirmeye uğraşmak istemiyor ben çözemedim arkadaşlar bu işi. Sizin kafanızı da süt süt süt şişiriyorum ama bana bi anlatın nolur nasıl yapılıyor bu emzirme işi anaaaa delircem ya ne zormuş tecrübesiz olmak bi foktan anlamıyorum arkadaş. Ben hamile kalmadan önce sanıyodum ki foşur foşur emzircem göğüsler sürekli dolu olacak hiç bunlara hazırlamadım kendimi bebe isteyip de bulamayıp ağlayınca çaresiz kalıyorum doyuramıyorum diye üzülüp mamayı basıyorum sütüm var ben bırakmak istiyorum bu mamayı bana bi yol gösterin tecrübeli annelerim
Evet duydum spiral ama sebebini hatırlamıyorum. Valla hepsi zor ya hepsinde hormon sıkıntısıOktivus diyor ya Allah affetsin diyeisimiz Allaha kaldi insallah affeder hersey gunah ya spiral taktiran kadinin elinden yemek bile yenmezmis biliyomusun ? Onunda ucretini denkleyemem zor biliyorum onu evet o daha iyi aslinda ama cikarmalari kötü onuda tak cıkar ugrasilmaz
Kız bağ kurdu kurmaz olur mu çok seviyor emmeyi biriken bitip de çekip getirmeye üşenince başlıyor ağlamaya mama veriyorum o zaman napimSütünü sağ biberona koy ver. Bağ kuramadiysa memeyle mama yerine biberondan sütünü alır ben gogusum dolunca o arada bebiste uyuyorsa öyle sagip öyle veriyorum
Sağ sütünü öyle ver mamadan verdiğinde uzun süre acikmaz o arada sütün birikir birikimce sağ en azından bı sonraki mis gibi dolu dolu anne sütü olur oyun yapmaz meme de biberonla verKız bağ kurdu kurmaz olur mu çok seviyor emmeyi biriken bitip de çekip getirmeye üşenince başlıyor ağlamaya mama veriyorum o zaman napim
Ben 3 kez 60ar cc veriyodum 10 10 10 seklinde azaltmaya basladim bugün gazamiz mübarek olaCnm, günde 10 kez meme veriyorsam 10 kez mama veriyordum. Sonra öğünlerde arasını açtım, 3 beslemede 1 mama gibi ki sarılık için mamaya başlamıştık. Şimdi bir öğlen, bir akşam bir de gece yatarken 3 kez veriyorum o da 30 cc sadece.
Buna ek dışarı yola çıkacaksan mama veriyorum uyusun uzun diye. Sen de böyle minik minik deneyenilirsin
Cnm ac ise eller taş gibi yumruk oluyor. Gazı varsa benimki bacaklarini dimdik uzatıp geriyor, anlıyorum. Gazı varken memede olmayı seviyorlar, anne sütü rahatlatıyor diye, yani açlık değil asıl sorun
Eczaneden serum fizyolojik alıp gazlı bezle silebilirsin de ek olarak
Operasyon çok basittir ilk gun iyiydik. Ikinci gün kreme başladık ve antibiyotik krem yakıyor biraz, günde 2 kez acıtıyor krem. Onun dışında görüntüsü hoş değil, anne yüreği ilk gördüğümde elim ayağım boşaldıama bugün tam 1 hafta oldu, doktor her şey normal dedi, sorunsuz iyileşiyor, atlattık inşallah. Esim, benim çok abartrifimi söylüyor
Bedenini nasiyor mü bu arada? Gazı olabilir
Cnm, manuel pompa biriken taşan sütü sagiyor. Bebe ermdikten sonra çok süt kalmayınca manuel pompa çok az çekiyor bende de. Mochi manuel pompa, lansinoh elektrikli var. Elektriklode iyi cikiyor
Bende hic denk gelmedim duydukca sasiriyorum neler duycaz daha bakalimKutsal kitapta spiral nerede geçiyormuş caba, çok merak ettim. Din detayına girmek istemiyorum, uzmanlik alanım e haddim değil ama bu kadar net ve katı açıklamalar kuranda nerede hangi surede ?
Bende hep aç saniyodum ki mamayi verince de uyuyor yani ama dr kolik oldugunu ve mamayi azalta azalta birakmam gerektigini söylediSelam mm kızlar uzun zamandır giremedim okul telaşı yeni hayata ayak uydurma daha dogrusu uyduramama. Sizler naptınız bebiş ler ne alemde gelmişken sorularıma da Bi cvp alabilirmiyim ki. Sezeryan olanlar dikiş yerinde hiç iltihap yaşayan oldumu cözümü ne. Çarşamba gidecem Dr. Bir damla şeklinde oluyor. Bide benim kız doysada gazı cıksada hep vızırdıyor kucak istiyor yada meme. Memeyi biraz emip diliyle kaktırıyor 1 dk sonra tekrar emmek istiyor b. Öyle olunca günde 2 kere mama verir oldum onu içse bile ağlıyor etrafa bakmıyor normal mi buuuuu. 3 cocuk olmasına rağmen ben cok zorlanıyorum yaaa.
Ben 2. Gün verdim tutmadi 1 hafta sonra terar denedim tuttu ama oyle boşken asla emmiyor aglarsa 1 dk falan susturuyor isteMerhaba herkese, bebeğine emzik kullananlar kaçıncı günde verdiniz?
Gümüş kapak taktim canin silikon uç buyuktür meme ucun kucükse indan yara olmustur benimki de oyle oldu sonra kucuk silikon uç aldim sadece aventin var 230 tlKızlar silikon göğüs uçları emzirdikten sonrada takmaya devam ettiniz mi birde yaralarını da iyileşme oldu mu çok zor oluyor silikon ile emzirmek sürekli kayiyor
1 memeyi emince uyuyor altini o ara degistiriyorum uyaniyor sinra diger memeyi veriyorum kalan sütu falan da sagmaya uğraşmıyorum ugrastigima degmiyor cunku 2 lokma süt cikiyo onu da içmeyiversin deyip yatiyorumBu geceleri process çok uzun sürüyor ya. Uyandığında altını değiştir, emzir ( sürekli uyuduğu için uyandırmaya çalış ) , kalan sütleri sağ, sağdığın sütü içir, kusmasın diye bi süre dik tutup gazını çıkar, kundak yap ve uyut…
Kiz onu kim uydurmuş spiral tövbe estağfurullah peygamberler zamanindan gelme mi ahahahhahaOktivus diyor ya Allah affetsin diyeisimiz Allaha kaldi insallah affeder hersey gunah ya spiral taktiran kadinin elinden yemek bile yenmezmis biliyomusun ? Onunda ucretini denkleyemem zor biliyorum onu evet o daha iyi aslinda ama cikarmalari kötü onuda tak cıkar ugrasilmaz
Arayinca bulunmaz velet yaEvin altini ustune getirdik gumus kapaklar yok. Yok anacim yok. Cikmiyor hicbir yerden.
Ben 3 kez 60ar cc veriyodum 10 10 10 seklinde azaltmaya basladim bugün gazamiz mübarek olaileri derecede degilmiş kolik seviyesi cok sukur surekli ikinaral agliyor aslinda gazini kolay cikariyor ama çözemedim yani
Bende hic denk gelmedim duydukca sasiriyorum neler duycaz daha bakalim
Yumurtan varsa her an hamile kalabilirsin canımKızlar benim doktorum doğum sonrası kontrolde herşeyin güzel ve yolunda olduğunu söyledi rahim toparlanmış dikiş yerlerim kapanmış vs. Yumurtalıklarıma baktıktan sonra dedi ki istediğin heran hamile kalabilirsin tekrardan 1 ay daha ilişkiye girmeyin yada 10 gün sonra gel spral takalım neden öyle dedi sizlere de öyle dedi mi doktorlarınız . Yani süreç bu şekil mi ilk çocuk malum bilgim sıfır
Tamam canım deneyeceğim bunuSağ sütünü öyle ver mamadan verdiğinde uzun süre acikmaz o arada sütün birikir birikimce sağ en azından bı sonraki mis gibi dolu dolu anne sütü olur oyun yapmaz meme de biberonla ver
Kız neler yaşıyorsunuz? Benimkinde de ağır kolik belirtisi yok ama bikaç gündür çıkaramıyor ağlaya ağlaya ıkınıyor uykusunda bile kızarıp ıkınıyor kolikten şüpheleniyorum sizde hangi belirtileri varBen 3 kez 60ar cc veriyodum 10 10 10 seklinde azaltmaya basladim bugün gazamiz mübarek olaileri derecede degilmiş kolik seviyesi cok sukur surekli ikinaral agliyor aslinda gazini kolay cikariyor ama çözemedim yani
Olabilir belki uykusu kaçtığı İçin de gıcık oluyordur bu çocukları anlamak zor benimkide hersey iyiyken bas bas bağırıyor meme veriyorum yok altına bakıyorum yok uykusuzluktan deliriyor ama uyumuyorEvet gazı olduğu zaman da yapıyor. Her seferinde böyle değil ama bırakıp tutuyor bırakıp tutuyor huzursuzlanıyor o zaman sıkıp bakıyorum süt gelmiyor diğerine geçiriyorum biraz sonra onda da aynısı sonra tekrar diğeri tekrar diğeri azar azar emince huysuzlanıyor uykusu da kaçıyor
Darısı insallah bizim basımıza yaSünneti yaptırdık hiç sıkıntımız olmadı bebişte anlamadı 3. Günde şişlikler gitti gibi, bugün 9. Gün tamamen iyileşti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?