- 22 Ocak 2015
- 1.206
- 842
- 123
- 33
Benimki de bu aralar öyle yapıyor ya. Ağzına veriyorum sağa sola çeviriyor. Ağzını açmıyor. Böyle direndikten sonra alıyor. Alıncada sündürüyor. İstikrarlı emmiyorGünaydınlar hanımlar
Bebekte meme reddi olsa memeyi hiç almazdı değil mi? Yani bi alıp bi almamalıdır yapar mi?
Benimde kanamam son zamanlarda çoğaldı aşırı olmaya basladi yarim saatte ped degistiriyordum adet oldum sandim gittim doktoruma adet degil dedi plesanta parcasi kalip kalmadigina bakti yok dedi. Kanama sebebi rahmin kendini toplayamamasi eski haline donemiyor ondan dedi bu ilaci 1 hafta boyunca gunde 3 kere ic kanaman bitmezse gel tekrar dedi. Emziriyorum canimCanım ne şikayetin var. Benim 40 kanaması 30 günümde bitmişti 40 ndan 1 hafta sonra kanamam başlayınca normal adet oldum sandım ama 6 gündür kanamam durmuyor hergün daha da çoğalarak ilerliyor dr ile görüştüm bu hapı kullan 1 gün eğer kesilmezsen direk gel dedi. Emziriyor musun bide bunu kullanırken
Atlas guney de cok kusuyodu. Dun hic kusmadi nerdeyse. Ama mamadan mi bilemedm tabiAyy biz de deneyelim o zaman cunku bu zamana kadar cok iyi gelen hip cocugumu fıskırarak kısturuyor. Bugun mama verdim bitti 2 dk sonra agızdan burundan nasıl kustu cocugum. Hipp artık bize iyi gelmiyor
Meme r3ddinde hic almiyo genelde ya da keyifli zamaninda bi bakiosun emiyo. Savasir senle. Iter kafa atar aranir ama memeye agzi degince ogurur falanGünaydınlar hanımlar
Bebekte meme reddi olsa memeyi hiç almazdı değil mi? Yani bi alıp bi almamalıdır yapar mi?
Evet benim de sutum az çünkü az yiyorum. Ama yetiyor,. Gecen dusundum, hic bluzum islanmiyor mesela sabah kalktigimda. Ilkinde emzirirken digeri akardi her yer sut olurdu ya da uyandigimda direkt islak olurdu. Dolu meme hissi hic yasamadim nerdeyse bu sefer. Ama biliyorum cektikce meme uretecek sorun yasamiyoruz yani. Iyi kilo da aldigindan dert etmiyorum. Cok sevindim pisikten kurtulmaniza. Insallah bir daha olmaz. Biz o 3 haftdir hic pişik olmadik. Ya buyudugunden ya da sut diyetinden kaynakli cok sancili gecmiyor artik gunler. Nazar degmesin cok daha iyi. Cok az mukus oluyor bazi kakalarinda. Ya ben proteini kaciriyorum ya baska bir sey bilmiyorum. Salyali bebeklerde de mukus olurmus kakada biraz. Belki bu kadari normaldir. Persembe doktordan gelince yazarim yine.Biz de getirmedik getirsek burada direk her şeyi yaparlar aslında ama eşim bidaha kan aldırmak istemiyor canı yanacak diye bende laktoz meyve sebze kakayı sulandıracak ne varsa kestim 10 gün kadar ciddi diyet yaptım bu sefer laktozu da tabi mamayı da günde iki kez 60 60 verdik kakada ki sululuk gitti daha pütürlü hale grldi oyle olunca pişik baya toparladı (ama bu şekilde beslenme sütümü azalttı sanki) ama tabi ki yine her bezi kakalı sürekli kaka yapıyor sanırım iyi doyuyor diyorum artık ona da her şeyi kesip sadece pilav makarna patates pişi vs yiyince alerjen ürünü tespit edemesem de pişigin düzelmesi mutlu etti tabi ki cok cekti yavrum ya bir buçuk ay belki daha fazla pişikle uğraştık bu ara da fito krem hametan karşımı iyi geldi bize baya siz ne durumdasınız
Gegirmesi gerekince gazi olunca kafasini cevirir, istemez memeyi.Günaydınlar hanımlar
Fiskirir tarzda kusma normal degil. Ikisi bi arada varsa alerji belirtisi ne yazik ki. Doktora gitmeni oneririm.Bizde dd köpüklü kaka ve fıskırır tarzda kusma var sadece döküntü filan yok. Bunlar nrmal mı bebekte yoksa biz mi cok pimpirikliyiz anlamadım
Bizde bir kaç gündür aynı durumdayızKızım resmen çıldırdı 1 saat aralıksız ağladı. Susturamadım. Eşim mğke arasına gelir gelmez mama yapıp verdim hemen sonra banyo yaptırıp fitil verdim. Şimdi uyuyor inşallah bir süre uyur.çok üzülüyorum o böyle ağlarken. Psikolojik olarak yıpranıyorum. Eşim hemen eğer böyle olacaksan birini çağıralım diyor. Daha çok üzülüyorum.
Uyumuyorsa memeyide almaz. Benimki hiç dinlenmediğinde meme falan emmiyor sinirindenGünaydınlar hanımlar
Ah yapma. Bana da sacma bir ebe 10 gunde 900 gram almis, az meme ver gibi bir sey deme gafletinde bulunmustu ilk bebemde. Aglamistim ve az meme vermeye calismistkm. O kadar pismanim ki simdi. Hem kendime hem cocuguma eziyet ettim o cahil ebe yuzunden. Buyuk pismanliklarimdan bir tanesidir. Sonradan ogrendim. Anne sutu an bebek isterse 2 kilo alsin hic sorun olmuyor. Ben burdaki bazi ebeleri dinlesem iskm vardi. Gecen biri diyor, burun temizlemeyi biliyorsun di mi, bir delikten sik digerini kapat1 ayda 1 buçuk kilo almıştı. Doktor biraz frenle demişti. Ben de sık vermemeye başladım ama bugün tarttım 1 haftada 100 gr almış sadece.sık vermemekle iyi yapmadım sanırsam.
Kiz ben ne dicen. Kakasi nasil bebisin. Sizde de alerji olabilir suphesi vardi diye hatirliyorum. Bir seye alerjisi varsa karni agriyor olabilir, alerjik bebekler cok gazli oluyor cok agliyor. Nazar degmesin yaptigim diyete degiyor bence. Eskiden saatlerce aglardi, simdi sakin bakiniyor, uyuyor. Tabi diyet son secenek, doktora gorunmeden yapilmamali. Ama misal yay gibi yapip kendini geri atiyorsa reflusu vardir bu da ayni sekilde alerji belirtisi. Reflu ilaclari fln oluyor. Sedigin kadar agliyorsa bebisin bi derdi var belli ki. Biliyorum ulasim zor oldugunuz yerde ama asilarda falan cocuk doktoruna goturebilirsiniz belki.Kızım resmen çıldırdı 1 saat aralıksız ağladı. Susturamadım. Eşim mğke arasına gelir gelmez mama yapıp verdim hemen sonra banyo yaptırıp fitil verdim. Şimdi uyuyor inşallah bir süre uyur.çok üzülüyorum o böyle ağlarken. Psikolojik olarak yıpranıyorum. Eşim hemen eğer böyle olacaksan birini çağıralım diyor. Daha çok üzülüyorum.
Yani benim arkadaşımin oğlu vardı oda arabada başardı çığlığı bı yerden bı yere gitmek eziyetti çok şaşırmıştım onu görünce oluyormuş demekki her çocuk arabayı sevmeuebiliyoBizde bir kaç gündür aynı durumdayızKolum belim koptu yaa( hep kucakta uyuyor oda deli gibi sallanarak böylede olmazki Dışarı çıkıyoruz asla bebek arabasında durmuyor aslaa. Eşimin arabasında bile uyumuyor bormalde çoçuklar arabayı sever derler. Hiç bir şekildemi çoçuk uyumazmı. Atakmı ne ben inanmıyorum artık bu çoçuğun yapısı bu uyumayan bir bebek Uyumaylnca emmiyorda hep ağlıyor ben umudumu yitirdim ne aylar sonra rahatlarım ne bir şey. Bir aya gidicem memlekete artık dayanamıyorum
Ben bunu kacirmisim. Biz de beraber olduk. Ilk biraz aciliydi ama kuruluktan. Onun da cozumu var zaten. Ama sonrasindakiler normaldi, ilkine mahsusmus. Kayganlastirici kullanin.Kızlar günaydın geçen gün normal doğum yapıp eşiyle bir şeyler yaşayabilen var mı diye sormuştum ya. Bi cesaret 54.günümde oldu benim korkulacak hiçbir şey yokmuş. Benim gibi korkanlar vardı onlar icin yazıyorumkorkmayın ben acı hissetmedim bile o anlatılanlar gibi. Muhtemelen acı hissedenler korktuğu için kendilerini kasıp cok afedersiniz ıslaklık olmadığı icin hissetmis olabilirler.
Ben boşuna korkmuşum
Bende üzüldüm ne yalan sölim. Dinlemiyorum ama eskiden nasılsa öyle vermeye devam ediyorum. Dediğin gibi bazı doktorlar ebeler gerçekten nasıl branş sahibi olmuşlar anlamadı güçAh yapma. Bana da sacma bir ebe 10 gunde 900 gram almis, az meme ver gibi bir sey deme gafletinde bulunmustu ilk bebemde. Aglamistim ve az meme vermeye calismistkm. O kadar pismanim ki simdi. Hem kendime hem cocuguma eziyet ettim o cahil ebe yuzunden. Buyuk pismanliklarimdan bir tanesidir. Sonradan ogrendim. Anne sutu an bebek isterse 2 kilo alsin hic sorun olmuyor. Ben burdaki bazi ebeleri dinlesem iskm vardi. Gecen biri diyor, burun temizlemeyi biliyorsun di mi, bir delikten sik digerini kapatolduuuu cocugun bogazina kacsin. Bir de cok biliyor gibi anlatiyor abla. Iyi ki kendim arastiran bir insanim da kendi yolunu buluyorum. Esim diyor hayrina burada yeni anne baba olanlara ebeveynlik bakim dersi versen, bu hemsirelerin elinde yanlis hareket ediyolar
Eğer e devlette banka bilgisi kayıtlıysa o bankaya yatıyor degilse ptt ye yatıyor. E devletten banka bilgilerini kaydetsin eşinizOnu bilmiyorum canim ben calismadigim icin sut paradi vs esime yatiyor onun icinde pttye gidip soruyo bankaya mi gitmesi lazim
Ben 1kez ip gibi gördüm onuda inan gözümü açıp bakmasam görmezdim. Yeni doktorumuz önermedi diyeti. Ancak kilo alamama hatta verme. Kanlı kusma veya aşırı kanlı ishal aşırı egzama olmadıkça endişelenme demistiDün oglum mukuslu gürültülü kaka yapti yogurt yemiştim geçende süt içince pişik oldu eşimin laktoz alerjisi var muhtemelen oğluma gecti görümcem diyet yapiyodu bi ara kanlı mukuslu kakadan dolayi onu aradim doktor diyete vucutta döküntü vs olmadigi sürece devam et demiş ikillemde kalıp Ankara'ya gelince prof. A götürmüş o da ayni seyi soylemiş geçer mahrum birakma cocugu diyet ikinizide yıpratir demiş diyeti biraktiktan sonra 4. Aya kadar ara ara kan vs görüyodum sonra gecti umursama dedi bana
..
Sağol canım bende 8 saatte bir içiyorum yarın da kullanacağım duruma göre gideceğim dr . Doğum sonrası İlk muayene de Allah korusun belli olmazmı plesanta parçası kalıp kalmadığı. Dün akşamdan beri kullanıyorum azda olsa fark var azalmaya başladı inşallah kesilirBenimde kanamam son zamanlarda çoğaldı aşırı olmaya basladi yarim saatte ped degistiriyordum adet oldum sandim gittim doktoruma adet degil dedi plesanta parcasi kalip kalmadigina bakti yok dedi. Kanama sebebi rahmin kendini toplayamamasi eski haline donemiyor ondan dedi bu ilaci 1 hafta boyunca gunde 3 kere ic kanaman bitmezse gel tekrar dedi. Emziriyorum canim
Sıcak suyla yıkıyorum ben mis gibi oluyor üşümüyorKızlar havalar soğudu ya ıslak mendil buz gibi oluyo poposuna değince üşütür diye düşünüyorum nasıl yapıyorsunuz şimdiden böyle soğuksa kışın napcamiçindeki su miktarından dolayı soguyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?