Olabilir. Kusma da var diyordun, o da reflu belirtisi olabilir. Mideden geri geliyor yedigi. Siddetli gelirse disari da cikar kudma seklinde.Her kusma fışkırır tarzda değil ama benim sütümü içince bazen su gibi kusuyor normal bazen de kestirerek kusuyor. Mama verdiğimde fıskırtıyor
Benim oglumun sürekli kafası geride kucagıma alıyorum elleriyle benden itririp kafayı geri atıyor hep ben de kafasını kaldırıyor diyorum reflu mu acaba
Benimki mamasız da kusuyor ama normal kusuyor valla vu kusmalar ne zaman bitecekAtlas guney de cok kusuyodu. Dun hic kusmadi nerdeyse. Ama mamadan mi bilemedm tabi
Her kusma daha tehlikeli .benim de gördüğüm internet sorularında 1 kere bile olsa götürülmesi gerektiğiHer kusması mı fıskırır olmalı yoksa arada bir fıskırır kusma oluyorsa onemli değil mi
Garip bi şekilde vücudumda kıl çıkmıyor40'ımızı uçurduk çok şükür doooogru guzellik merkezinde aldim soluğu agda kaş allah ne verdiyseen kisa zamanda manikür pedikür liftinge gitmem lazim bu kilolarla ancak modumu bunlar yükseltir
Cocuk doktoruna gittim ve o onerdi diyeti. Baslayinca kafama gore birakmak da istemedim belli daha zararli olabilir diye. Yarin tam 2 hafta doluyor. Persembe cocuk alerji doktorum na gidicez insallah. Umarim yanlis bi sey yapmamisimdir. Cogu hikaye ayni, arkadaslarimdan duyuyorum. Doktorlari kakada kan gorene kdr diyet onermiyorum demis. Cogu 2.5 - 3 aylikken kan gormus, 1 ay diyet yapmislar. Diyet yapmak sorun degil ama bu besinden yoksun biraktigim ivin cocuk hepten alerji gelistirir diye cok korkuyorum. Nasil bir devirde yasiyoruz ya. 10 bebekten 6si alerjik resmen, danalari kotu yemle besliyolar, hepsi bundan oluyor.Gerçekten zor bi süreç bende ne yapacağımı şaşırdım en iyisi alerji profesörüne götürmek sadece onun dedikleriyle ilerleyeceğim dedim bu şekilde söyledi. Sizin gittiğiniz alerji doktoru mu çocuk doktoru mu çocuk doktoru mu
Bence bu konu tartışmaya çok açık bir konu çünkü meme evet makina gibi talep arz meselesi ama olmayınca ne yaparsan yap maalesef süt üretimi olmuyor kimse mama vermek istemez ama hiçbir annede bebeğinin aç kalmasını istemezHep goruyorum yazicam ama bastan savma yazarsam anlasilmaz diye erteliyorum. Sizin bileceginiz sey, isterseniz full mama verin, ben mama karsiti degilim. Ama mamayla ilgili bildigim seyi yazmak istiyorum. Daha dogrusu emzirmekle ilgili. Sut az diye bir sey mantiken mumkun degil. Bir makine gibi isliyor, muthis bir sey. Bebek cektikce geliyor. Talep ne kadar çoksa o kadar cogaltiyor. Bu konuda kimse endiselenmesin. Iyi bi emzirmenin uzerine mama verdiginizde sey gibi oluyor, iftarda tika basa yiyip uzerine serbetli bi tatli yemek gibi. Insan nasil mayisir coker yigilir bi koltuga. Cocuklara onun durgunlugu geliyor, ondan susuyolar, transa geciyolar. Bunu bi doktor anlatmisti, hakli duruyor. Yine her anne kendi bebegini en iyi tanir, ihtiyaclarini en iyi o bilir, sadece mamanin gerekmedigine dair birazcik suphesi olan varsa ona yazmis olayim.
Sütün yetiyorsa doyuyorsa bebiş hiç bulaşma cnm, yoksa da mamayı değiştir bence hipp baya baya kusturdu bizide çünküKesinlikle dogru kusma yapmaya basladı günde 1 veriyordum onu da vermeyecem direnecem bakalım
10 gündür bende çocuk doktorunun söylemiyle yaptım bıraktım bugün napalım biz de onlar için ne derlerse yapıyoruz sen de alerji doktorunun söylemine göre hareket edersin az kalmış zaten dediğin gibi bugün test yaptıran o kadar çok çocuk vardı ki herkes alerjik resmenCocuk doktoruna gittim ve o onerdi diyeti. Baslayinca kafama gore birakmak da istemedim belli daha zararli olabilir diye. Yarin tam 2 hafta doluyor. Persembe cocuk alerji doktorum na gidicez insallah. Umarim yanlis bi sey yapmamisimdir. Cogu hikaye ayni, arkadaslarimdan duyuyorum. Doktorlari kakada kan gorene kdr diyet onermiyorum demis. Cogu 2.5 - 3 aylikken kan gormus, 1 ay diyet yapmislar. Diyet yapmak sorun degil ama bu besinden yoksun biraktigim ivin cocuk hepten alerji gelistirir diye cok korkuyorum. Nasil bir devirde yasiyoruz ya. 10 bebekten 6si alerjik resmen, danalari kotu yemle besliyolar, hepsi bundan oluyor.
Alerjisi varsa ama kilo almasında sorun yoksa ve diyet yapmadan devam etsek sorun oluyor mu ki acaba? Bizim köpüklü ve mukuslu, gürültülü kaka oluyor, kaşında sarı kabuk oluyor, ama öyle gazdan ağlama kanlı kaka vs yok, kilo alımı da iyi. Doktor kilo alımı iyiyse tek başına mukuslu köpüklü kaka bi belirti değil demişti, ben de her şeyi yiyorumEvet benim de sutum az çünkü az yiyorum. Ama yetiyor,. Gecen dusundum, hic bluzum islanmiyor mesela sabah kalktigimda. Ilkinde emzirirken digeri akardi her yer sut olurdu ya da uyandigimda direkt islak olurdu. Dolu meme hissi hic yasamadim nerdeyse bu sefer. Ama biliyorum cektikce meme uretecek sorun yasamiyoruz yani. Iyi kilo da aldigindan dert etmiyorum. Cok sevindim pisikten kurtulmaniza. Insallah bir daha olmaz. Biz o 3 haftdir hic pişik olmadik. Ya buyudugunden ya da sut diyetinden kaynakli cok sancili gecmiyor artik gunler. Nazar degmesin cok daha iyi. Cok az mukus oluyor bazi kakalarinda. Ya ben proteini kaciriyorum ya baska bir sey bilmiyorum. Salyali bebeklerde de mukus olurmus kakada biraz. Belki bu kadari normaldir. Persembe doktordan gelince yazarim yine.
Gegirmesi gerekince gazi olunca kafasini cevirir, istemez memeyi.
Fiskirir tarzda kusma normal degil. Ikisi bi arada varsa alerji belirtisi ne yazik ki. Doktora gitmeni oneririm.
Benim duydugum alerji doktorlari artik kakada kan gibi ciddi bi semptom olmadikca diyet yaptirmiyor. Sen yine de alerji doktoruna gorun derim. Icin daha rahat olur. Ben bu adam ne dicek cok merak ediyorum. Bizde pisik ve mukuslu kaka vardi. Gaz sancisi cok oluyordu. Sut yaramiyordu cocuga ama daha cok laktoz intoleransi gibiydi. Bende de sut siskinlik hazimsizlik yapiyor.Alerjisi varsa ama kilo almasında sorun yoksa ve diyet yapmadan devam etsek sorun oluyor mu ki acaba? Bizim köpüklü ve mukuslu, gürültülü kaka oluyor, kaşında sarı kabuk oluyor, ama öyle gazdan ağlama kanlı kaka vs yok, kilo alımı da iyi. Doktor kilo alımı iyiyse tek başına mukuslu köpüklü kaka bi belirti değil demişti, ben de her şeyi yiyorum
Yedigimiz gidalar gdo lu herşey ithal vücut ne desin yaniCocuk doktoruna gittim ve o onerdi diyeti. Baslayinca kafama gore birakmak da istemedim belli daha zararli olabilir diye. Yarin tam 2 hafta doluyor. Persembe cocuk alerji doktorum na gidicez insallah. Umarim yanlis bi sey yapmamisimdir. Cogu hikaye ayni, arkadaslarimdan duyuyorum. Doktorlari kakada kan gorene kdr diyet onermiyorum demis. Cogu 2.5 - 3 aylikken kan gormus, 1 ay diyet yapmislar. Diyet yapmak sorun degil ama bu besinden yoksun biraktigim ivin cocuk hepten alerji gelistirir diye cok korkuyorum. Nasil bir devirde yasiyoruz ya. 10 bebekten 6si alerjik resmen, danalari kotu yemle besliyolar, hepsi bundan oluyor.
Valla lazerli yerlerim killandi gebeliktr benimde oyle çok degil ama var yani kaşlar benimde ayniydi sifatima nur indi resmenGarip bi şekilde vücudumda kıl çıkmıyorepilasyonluydum tek tük kalmıştı. Onlarda yok artık. İnşaallah geçici değildir hep böyle olur. Birdahaki çıkmaz. Ama kaşlarım Belgrad ormanı gibi olmuştu.
Biz girdik galiba, sürekli memede, uykuya dalamıyo, dalamadığı için ağlıyo, memeden çekince elini emerek dalmaya çalışıyo. En fazla bir saat uyuyup uyanıp yine emiyo, meme ağızda, ağızda değilse de yanakta yaslanık uyuyoKızlar atak haftasına giren oldumu??
Insallah biter canim ben ilk basta duzenli icemedim ilaca basladim iki gun sonra bebegim rahatsizlanip tekrar yogun bakima alininca kendimi düşünmek hic aklima gelmedi bile bugün kanamam tekrar çoğalınca hatirladim ilaci basladim tekrar bakalim biter insallahSağol canım bende 8 saatte bir içiyorum yarın da kullanacağım duruma göre gideceğim dr . Doğum sonrası İlk muayene de Allah korusun belli olmazmı plesanta parçası kalıp kalmadığı. Dün akşamdan beri kullanıyorum azda olsa fark var azalmaya başladı inşallah kesilir
A aydost acikcasi ben de suphe ettim kendi kafama gore bir seyleri kisiyorum kakada kan yok ama kaslari kabuklandi kakasi mukuslu. Bi taraftan daha 1 aylik, suan alerji doktoru icin erken olabilir.Ya bizim bu geri doktor ne diye diyete soktu beni kan fln gormeden ya. Cok korkuyorum onun yuzunden daha kotu olacak diye. Hem ne yaptigindan haberi yok hem de bilirmis gibi is yapiyor. Insallah zarar vermiyorumdur cocuga.
Kaşlarında bizimdi sarı kabuk var bi sıkıntı görmediler zeytinyağı sür dediler. 3 4 aydan önceden alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyormuş zaten. 4. Ayda ek gıdaya başlamadan tekrar gidip test vereceğim ben test vermeden direk yoğurt falan vermek istemiyorum
Gazan mübarek olsun cnm40'ımızı uçurduk çok şükür doooogru guzellik merkezinde aldim soluğu agda kaş allah ne verdiyseen kisa zamanda manikür pedikür liftinge gitmem lazim bu kilolarla ancak modumu bunlar yükseltir
Ya hipp deniyoru biz de, sanki kusma sayısı değil de miktarı arttı gibi. Mamadan olabilir miHippilk baslarda iyi gelmisti bize su an günde sadece 60 cc vermeme ragmen bebeğimi rahatsız ediyor kısturuyor
Garip bi şekilde vücudumda kıl çıkmıyorepilasyonluydum tek tük kalmıştı. Onlarda yok artık. İnşaallah geçici değildir hep böyle olur. Birdahaki çıkmaz. Ama kaşlarım Belgrad ormanı gibi olmuştu.
Biz girdik galiba, sürekli memede, uykuya dalamıyo, dalamadığı için ağlıyo, memeden çekince elini emerek dalmaya çalışıyo. En fazla bir saat uyuyup uyanıp yine emiyo, meme ağızda, ağızda değilse de yanakta yaslanık uyuyo
Bir de iki gündür giydirip soyundurmaya çok ağlıyo, banyodan sonra giyinirken ciyak ciyak ağlıyo
Normalde böyle değildi, Atak herhalde bilemedim
Nasıl yikiyosun her bez degistiridginde lavabonun altında mi yikiyosunSıcak suyla yıkıyorum ben mis gibi oluyor üşümüyor
Merhaba bizim de 3 ayı biraz geçmiş olacak başladığımda bende 32 de ayrılmıştım ama yıllık izin olunca biraz ileri attı beni cok şükür kasım sonuna kadar 12 de çıkacakmışım sonrasında da 1 buçuk dedi 6 aya kadar ben bu haklarımı kıllanmak icin 6 aydan sonra ücretsiz alırım dedim daha cazip geldi tabi daha cok minikler cok zor ayrı kalacak olmak işe başlamadan bi kac gün önce süt sağıp dolaba koymaya başlıcam allahtan teyzesi bakacak içim rahat insallah beslenirsonra uyur sorun çıkarmaz ya süt yeterli gelirse mama vermeyi düşünmüyorum insallaj yeter yorgun uykusuz kalınca süt direk azalıyor cünkü.izini ayarlamay konusun da da anne adayına kalmış öğleden ınce sonra biz seçebiliyormuşuz ben öğlene kadar giderim muhtemelen daha mantıklı geldi o şekilde canımMerhabalar.ben baslayabilirim ama kesin değil.dogum öncesi iznimi aktaramadim.bebegim 3 aylik olcak.cok kararsızım.sizin bebeğiniz ne kadarlik olacak.calisma saatleriniz nasıl ayarlanacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?