2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Peki gündüzleri nasıl canım? Ben şimdi sordum korkulacak bir şey yok dedi

Emmesi nasıl canım? Emmeme olur idrar yolu enfeksionunda halsizlik olur doktor bana öyle demişti

Kız ne bilim eczacı öyle dedi etki etmezse 7 damlaya kadar çıkabilirsiniz sabah öğlen akşam dedi prospektüse şöyle bi baktım da emzirme öncesi falan görmedim dikkatli bakmamışım demek gece emzirdikten sonra verdim 3 damla kriz geçirmedi çok şükür ıkınarak da olsa uyuduişe yarayacak gibi şu an yine emiyor bi dahakini emzirmeden önce veririm ama prospektüsete biberonla besliyosanız mamanın içine damlatıp verebilirsiniz emziriyorsanız kaşıkla verebilirsiniz yazoyodu arkasına verdim o yüzden

Sab simplexi bana Almaniyada çalışan pediatri doktoru arkadaşım önerdi. Eger gazı çoksa her emmeden sonra ver dedi. Bir zararı olmaz demişti. İnşa Allah size fayda eder. Bana çok güxel fayda etti ilk 10gün sonra onada bağışıklılık kazandı kızım malesef ama çokca kullandıkca etkisini göreceksin Geceleri ben 10damla verib uyutuyordum hatta

Ya yalnız olmak nasıl mümkün sen superwoman misin? Ben eşimin eve geleceği saat dakika sayıyorum. Ki iki çocuğum da uysal bi dertleri yoksa. Adamın dışarıda bi işi var 3 haftadır yapamadı. Ağlarım kavga ederim iki adım uzaklasamaz evden. Ki zaten teklif dahi edemeyeceğini bilir. Çocuklardan sonra mum ettim adamı. Hasta olma lüksü bile yok. Eve gelince temizlik yapiyor tum gun calistigi yetmezmis gibi. Ben de cocuktan firsat buldukca yemek yapip camasir yıkıyorum. Sil süpür tuvalet hep onda. Sonra kızımın beslenmesini hazırlıyor. İki dk kıçının üstüne oturmuyor. Artı bi de ben çok korkuyorum evde aksamlari yalnız. Diyor siz uyuyunca yapıp geleyim diyorum mümkün değil yalnız kalamayız. Eskiden yalnız yaşıyordum ne olduysa bu yıl oldu. Korkmaya başladım. Bahçeli evde olsak tüm ışıklar açık olur tüm gece. Esine çok şanslı bi es olduğunu söyle. Senin gibi es bulmak kolay değil.

Bak aklıma geldi, bi arkadaşım göğüs kanseri oldu onlar kan alıp teşhis koyana kdr kızın kanseri lenflere sıçradı. Her ay Turkiyeye içip geldi kemoterapiye. Gerci sukur o zmnlar ucuslar daha uygundu. Simdi olsa insan gidip gelenez dunyanin parasi. Bana dogumdan sonra smear randevusu verdiler 30 Ocaka.. Yani çok saçma sapan işlevsiz sistemleri var

Damir de 4 gündür zorluyor. Yesil kaka yapıyor hasta oldugundan ama onu da 2 3 kez yapıyor günde. Eskiden her bez kakali olurdu. Yani seyreldii. Yapınca da bol yapıyor ama yapana kdr epey çırpınıyor ağlıyor. Böyle ağlaması bi sabah kaka yapmadan bir de gece uykusuna dalmadan oluyordu. Alışmıştık o kadar da olsun diye. Şimdi gün içinde sürekli ağlayıp kıvranıyor. Yapinca cok rahatliyor. Muz tutuşunca tutuyorum yüz üstü gibi, yüzü asaga bakıyor, sırtı bana, iki kolumu doluyorum alttan. O zmn ahatliyor, başlıyor pırt pirt. Oyle de rahatlamasa endiselenirdim. Gerci kakasinin seyreklesmesi ve rengi, kokusu, yaparken bu kadar kivranmasu bu hastalıktan olabilir. Viral bir şey geçiriyor diye düşünüyorum. Bugün 5. Gün. geçer artık inşallah. Yarına aşı randevusu aldim, doktor hala hasta diye yapmazsa napariz.2.5 ayi gecti hala 2 ay asisini yaptiramadik.

Danimarkalilar yapıyor. Bildiğim kadarıyla sadece gündüz ve kendilerinin girebileceği kontrol edebileceği bi noktada. Yani haliyle bırakıp tamamen uzaklasmiyolardir Yani inşallah Turkiyede 10 yaşındaki cocuklari okula götürüp getiriyoruz. Değil onlara kendi başımıza bi şey geleceğinden korkup her adımda tetikleyici. Önünüzü arkamızı kontrol ediyoruz. Çocuğumuzu poşete koyup uzaklaştığını dusunemiyorum

Benim normalde bu Cuma ise başlamam gerekiyor. Çocuğum 2 aylik 18 günlük olacak Cuma günü. Resmen şaka gibi. Allah'tan 4 hafta ücretsiz izin aldım. 2 hafta da kendi iznimi yapıştırdım 6 Aralıkta başlıcam

Ablam Turkiyeden kargo atacak. Hala yer varmış kolide. Orada olup burda olmayan bi seyler sipariş edicem. Aklıma bi şey gelmiyor. Oysaki burda okuyup almak istediğim cok şey oluyordu.

Keskin bir koku almadım aslında ama çiş yaptığında bezden bir koku geliyordu kaka yaptığındakine benzer, jeller ıslanınca öyle kokuyor diye düşünmüştüm, iyileşince de aynı kokacak mı bilmiyorum. Bizim de ateşi olmadı bir kere oldu sadece .
Yalnız acile gittiğimiz gece idrarı koyu renkli olmuştu

Defactodan uyku tulumu aldım kolları da bacakları da var tulumun, elyaf dolgulu, üstüne bir şey örtmek gerekmiyor.
Diğer kalın uyku tulumları hep kolsuzdu, kolları üşür diye içime sinmedi.

Canım bence normalin dışında ağlıyorsa doktora götürün. Bizimki normalde çok keyifliydi gülüyor, konuşuyor, arada uykuya dalarken ağlıyodu memeyi bazen istemiyodu. Hasta çocuk böyle mi olur dedik, hasta olsa hiç durmaz, gece uyumaz dedik. Belki bir belki iki hafta hafif huysuzluğu oldu sadece, bilemedik, sonunda bir gece çok ağlayınca gittik, idrar yolu enfeksiyonu çıktı

Bizde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Salı günü öyle kakası varmış yapamıyormuş gibi ıkındı, ağladı. Şimdiye kadar hiç gaz sancısından ağlamadı, durup durup şimdiden sonra kolik olacak hali yok ne oldu bu çocuğa dedik. Akşamına kustu, sonra hafif ateşi oldu, yarım fitille düştü ve sonra gayet iyiydi tekrar ateş de olmadı kusma da. Hafif huysuzluk vardı sadece. Arada çok uykusu gelince memeyi istemeyip ağlıyordu, uyanınca veya uyku arasında emiyordu. Midesini üşüttü diye düşündük. Gece uykusunu da gayet uyumaya devam etti.
Cuma gece uyandı çok ağladı, uykusunda inledi resmen. Acile gittik, orda da doktora bakıyo gülüyo, bişeyi yok görünürde dedi doktor hatta, kaka çiş tahlilleri istedi. Sonra idrar yolu enfeksiyonu çıktı.
Anlaması çok zor yani

Moralim çok bozuk ya sabahtan beri ağlayıp duruyorum. İdrar yolu enfeksiyonu kız bebeklerde olabiliyormuş, sen iyi temizlesen de olabilir demişti doktor. Ama dün akşam bir arkadaşım dedi ki, ıslak mendille silince mendilin bir tarafını kakaya buluyorsun, sonra katlayıp diğer tarafını temiz diye düşünerek tekrar sürüyorsun, ama aslında ıslak olduğu için içinde kalan kaka öbür tarafa da geçiriyor bakterileri.
Pamuğu kaynamış ılımış suyla ıslatıp silmeye çok üşeniyordum. Her yerde mümkünse yıkayın, olmadı pamuk kullanın, en son ıslak mendil diye yazıyordu biliyordum halbuki ama en temiz içerikli ıslak mendili kullanırsam sorun olmayacağını düşünmüştüm, waterwipes kullanıyordum.
Akşam o öyle diyince acayip vicdan azabı duydum, benim tembelliğim yüzünden küçücük çocuğumu hasta ettim, buncacık yavrum antibiyotik kullanmak zorunda kaldı. Bir iki haftadır huysuzdu anlayamadım hasta olduğunu, kim bilir ne acı çekti.
Bakamadım yavruma bilemedim, benim yüzümden diye diye ağlıyorum

Bende geceleri hep yalnızım eşimin bu ara ildışında nöbetleri çok bir şekilde hall ediyorum. Yardımçımda bu aydan yok

Canım yıpratma kendini olacağı varmış. Zaten biz ne yapsakda kız bebeklerde sık olan bir şey. Belkide senin yüZünden değil hiç. Hiç böyle düşünme adl üstünde enfeksiyon kapmış. Açık bıraktımızdada kapa bilir. Kakada veya ıslak mendilde enfeksion çok olmaz dışarıdan gelen bir şey. Moralını bozma

Aksam 9 dan sabah 7 ye kadar 3 ya da 4 tane dolu dolu bez degistiriyorum. Hem emzirme danismaninin dedigine gore hem de burda yasayan arkadaslara gore cisin az olmasi beslenmenin yetersiz oldugu anlamina geliyo. Kilo alimina bakmak lazim

Ne guzel. Bizde sifir yardim gece yarilarina kadar calisan baba. Cildirmis gibi 2 bebe. Keske birileri de bana yardim etse

Ne guzel. Bizde sifir yardim gece yarilarina kadar calisan baba. Cildirmis gibi 2 bebe. Keske birileri de bana yardim etse
Yahu söyle durmasin gece yarilarina kadar. En azından bebek söyle 6 aylik olana kadar. Herkes diyor e ekmek parası. Hicbi para aileden esin akıllı sagligindan önemli olamaz. Dedim ben umrumda değil para, çocuk biraz buyuyene kadar gelen tüm ek işleri reddediyosun. Benim paraya değil sana ihtiyacim var evde
.

Kendi isimiz oldugu icin mecbur. Ertelenecek birakilcak bisey degil sut urunleri uretimi yapiyo. Akari kokari odemesi gorusmesi bitmiyo. Ama benim asil derdim gunduz zaten. Is yetismiyo. Aksamlari iki oglan da uyuyolar cok sukur. Masallah yani yine saat 7 de isten gelse guney 1 kuzey 2 saat sonra uyuyacak oluyo. Bana pek bi faydasi yok anliycan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…