- 2 Ağustos 2021
- 1.370
- 986
- 73
- 30
Peki gündüzleri nasıl canım? Ben şimdi sordum korkulacak bir şey yok dediYaa yavrum kiyamam bi kullanma klavuzu verseler keske yanindabenimki de sürekli ağlıyordu bende basiyodum mamayi ac diye bebe kolik aç degil dedi doktor ama bence hala doydugunu düşünmüyorum ben
Gaz yapabilir bende o tuzden almadim içinde süt şekeri var direkt laktoz bizde cok gaz yapiyor malesef
Kiz 6 saatte bir 10 damla vercen 3 damla neye etki ediyor ayrica emmeye baslamadan önce verin yazuyor kağıdında okuduysan
Bizimki de ayni yarin doktora sorcam ya bazen yapmadığı oluyo resmen
Emmesi nasıl canım? Emmeme olur idrar yolu enfeksionunda halsizlik olur doktor bana öyle demiştiGünaydin kizlar oglum 3 gündür kesintisiz gece gündüz uykuda uyanik farketmiyor sürekli aşiri derecede ıkınıyor göbeğinin icinde bi siyahlik oluşmuş sanirim kan kurumuş gibi bu gaz falan degil bence acaba ne olabilir nette idrar yolu enfeksiyonu falan yaziyor ama aşiri üzülüyorum başina böyle bi durum gelen oldumu neden böyle oluyor
Kız ne bilim eczacı öyle dedi etki etmezse 7 damlaya kadar çıkabilirsiniz sabah öğlen akşam dediYaa yavrum kiyamam bi kullanma klavuzu verseler keske yanindabenimki de sürekli ağlıyordu bende basiyodum mamayi ac diye bebe kolik aç degil dedi doktor ama bence hala doydugunu düşünmüyorum ben
Gaz yapabilir bende o tuzden almadim içinde süt şekeri var direkt laktoz bizde cok gaz yapiyor malesef
Kiz 6 saatte bir 10 damla vercen 3 damla neye etki ediyor ayrica emmeye baslamadan önce verin yazuyor kağıdında okuduysan
Bizimki de ayni yarin doktora sorcam ya bazen yapmadığı oluyo resmen
Sab simplexi bana Almaniyada çalışan pediatri doktoru arkadaşım önerdi. Eger gazı çoksa her emmeden sonra ver dedi. Bir zararı olmaz demişti. İnşa Allah size fayda eder. Bana çok güxel fayda etti ilk 10gün sonra onada bağışıklılık kazandı kızım malesefKız ne bilim eczacı öyle dedi etki etmezse 7 damlaya kadar çıkabilirsiniz sabah öğlen akşam dediprospektüse şöyle bi baktım da emzirme öncesi falan görmedim dikkatli bakmamışım demek gece emzirdikten sonra verdim 3 damla kriz geçirmedi çok şükür ıkınarak da olsa uyuduişe yarayacak gibi şu an yine emiyor bi dahakini emzirmeden önce veririm ama prospektüsete biberonla besliyosanız mamanın içine damlatıp verebilirsiniz emziriyorsanız kaşıkla verebilirsiniz yazoyodu arkasına verdim o yüzden
Ya yalnız olmak nasıl mümkün5gündür yapmıyordu kakasını bugünde artık normalden fazla huzursuz olunca uyumayınca yaptım fitili. Kaka ile beraber tüm gazda çıkıyor zaten rahatlıyor hemen. Ben bence baş edemiyorum çırpınıyorum 3gündürEşim hasta diye annesine gönderdim artık ne zaman iyileşirse gelecek o zamana kadar yalnızım maalesef
Bak aklıma geldi, bi arkadaşım göğüs kanseri oldu onlar kan alıp teşhis koyana kdr kızın kanseri lenflere sıçradı. Her ay Turkiyeye içip geldi kemoterapiye. Gerci sukur o zmnlar ucuslar daha uygundu. Simdi olsa insan gidip gelenez dunyanin parasi. Bana dogumdan sonra smear randevusu verdiler 30 Ocaka.. Yani çok saçma sapan işlevsiz sistemleri varCanım bencede adam akıllı özele git orada özellerde nasıl bilmiyorum ama dediğin gibi burada hemen test yapıyorlar. Onlar yapmazsa sen iste testleri. sonucta parasıyla özel hastane kazanmak ister bence geri çevirmezler. Birde burada da devletin o kadar test yaptığını düşünmüyorum anca acile gidersen durumun çok kötü olduğundan bahsedersen yapabilirler. Yoksa normal zamanda aynı calpol verip öksürük şurubu mide bulantısı veya ishal için bişeyler yazıp gönderiyorlar en fazla. o yüzden asla gitmiyorum bir odaya 10kişi aynı anda alıyorlar. Baştan savma bakıp gönderiyorlar. Sağlam giren hasta çıkar öyle bir kalabalık. Umarım ateşi çıkmaz kuzunun çok geçmiş olsun
Danimarkalilar yapıyor. Bildiğim kadarıyla sadece gündüz ve kendilerinin girebileceği kontrol edebileceği bi noktada. Yani haliyle bırakıp tamamen uzaklasmiyolardir Yani inşallahBoşuna Atatürk beni türk hekimlerine emanet edin dememiş. Avrupalılar rahatlar çok, sanırım norveçtti orası, bebekler pusette dışarda uyurmuş karda kışta youtubeda izlemiştim. Çok değişik gelmişti ama daha dirençli oluyorlar. Senin bebeler de ilaç kullanmadan çoğu şeyi atlatırsa ileriki yaşlarında daha dayanıklı olurlar.
Keskin bir koku almadım aslında ama çiş yaptığında bezden bir koku geliyordu kaka yaptığındakine benzer, jeller ıslanınca öyle kokuyor diye düşünmüştüm, iyileşince de aynı kokacak mı bilmiyorum. Bizim de ateşi olmadı bir kere oldu sadece .Bebeler buyudukce daha da zorladtı buraya girmek benimki sürekli kucak istiyor ana kucagında filab yatmıyor artık ögrendi beni alın diyor sıkılıyor. T tembel sirin cok gecmiş olsun canım, insallsh bi an önce gecer enfeksiyonu bebenin, idrarında keskin bir koku var mıydı acaba. Benim bebeminkibde baya keskin bir koku var ama ates vs olmadıgından gitmedim doktora sırf o koku için.
Defactodan uyku tulumu aldım kolları da bacakları da var tulumun, elyaf dolgulu, üstüne bir şey örtmek gerekmiyor.Kızlar benim bebiş üzerini asla örtmüyor yani örtüyorum direk başına yukarı geçiriyor yüzüne kadar geçiriyor battaniyeyi devamlı bide elini bastıryor ağzına korkuyorum boğulacak diye uyku tulumunu giydiriyorum üzerini anca hafif karın bölgesine kadar örtebiliyorum ne yapacağım tekrar üşütüp hasta olmasından korkuyorumbu arada hasta bebişlere şifa diliyorum çok zor bizimki yeni düzeldi daha 10 gündür. İnşallah sizlerin bebişleri de düzelir en kısa zamanda.
Canım bence normalin dışında ağlıyorsa doktora götürün. Bizimki normalde çok keyifliydi gülüyor, konuşuyor, arada uykuya dalarken ağlıyodu memeyi bazen istemiyodu. Hasta çocuk böyle mi olur dedik, hasta olsa hiç durmaz, gece uyumaz dedik. Belki bir belki iki hafta hafif huysuzluğu oldu sadece, bilemedik, sonunda bir gece çok ağlayınca gittik, idrar yolu enfeksiyonu çıktıBenim bebişim gazdan kuduruyor birkaç gündür. Hiç böyle değildi bu çocuk azalacak diye beklerken arttı resmen bas bas bağırıyor sırtını tıpışlattırmıyor, ayak hareketi yaptırtmıyor, yatırınca ağlıyor, kaldırınca ağlıyor sürekli ağlıyor gaz sancısı gelince her gece yaşıyoruz bu durumu bazen gün içinde de oluyor çok üzülüyorum sab simplex aldık bugün işe yarar inşallah. Gazın yanı sıra da sürekli huzursuz huysuz çok az gülüyor, hep kucak istiyor kucağımda uyuyor uyumazsa kucağımda geziyor. Perişan oldum son bikaç gündür. 12 hafta atağı böyle bişey mi tecrübeli anneler? Hasta olsa bir yeri acısa hiç durmaz heralde. Gazı ve uykusu olduğunda çok ağlıyor kabusun içindeyim sanki bebekle yalnız kalmaya çok korkuyorum ağlama krizi gelecek diye
Bizde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Salı günü öyle kakası varmış yapamıyormuş gibi ıkındı, ağladı. Şimdiye kadar hiç gaz sancısından ağlamadı, durup durup şimdiden sonra kolik olacak hali yok ne oldu bu çocuğa dedik. Akşamına kustu, sonra hafif ateşi oldu, yarım fitille düştü ve sonra gayet iyiydi tekrar ateş de olmadı kusma da. Hafif huysuzluk vardı sadece. Arada çok uykusu gelince memeyi istemeyip ağlıyordu, uyanınca veya uyku arasında emiyordu. Midesini üşüttü diye düşündük. Gece uykusunu da gayet uyumaya devam etti.Günaydin kizlar oglum 3 gündür kesintisiz gece gündüz uykuda uyanik farketmiyor sürekli aşiri derecede ıkınıyor göbeğinin icinde bi siyahlik oluşmuş sanirim kan kurumuş gibi bu gaz falan degil bence acaba ne olabilir nette idrar yolu enfeksiyonu falan yaziyor ama aşiri üzülüyorum başina böyle bi durum gelen oldumu neden böyle oluyor
Bende geceleri hep yalnızımYa yalnız olmak nasıl mümkünsen superwoman misin? Ben eşimin eve geleceği saat dakika sayıyorum. Ki iki çocuğum da uysal bi dertleri yoksa. Adamın dışarıda bi işi var 3 haftadır yapamadı. Ağlarım kavga ederim iki adım uzaklasamaz evden. Ki zaten teklif dahi edemeyeceğini bilir. Çocuklardan sonra mum ettim adamı. Hasta olma lüksü bile yok. Eve gelince temizlik yapiyor tum gun calistigi yetmezmis gibi. Ben de cocuktan firsat buldukca yemek yapip camasir yıkıyorum. Sil süpür tuvalet hep onda. Sonra kızımın beslenmesini hazırlıyor. İki dk kıçının üstüne oturmuyor. Artı bi de ben çok korkuyorum evde aksamlari yalnız. Diyor siz uyuyunca yapıp geleyim diyorum mümkün değil yalnız kalamayız. Eskiden yalnız yaşıyordum ne olduysa bu yıl oldu. Korkmaya başladım. Bahçeli evde olsak tüm ışıklar açık olur tüm gece. Esine çok şanslı bi es olduğunu söyle. Senin gibi es bulmak kolay değil.
Canım yıpratma kendini olacağı varmış. Zaten biz ne yapsakda kız bebeklerde sık olan bir şey. Belkide senin yüZünden değil hiç. Hiç böyle düşünmeMoralim çok bozuk ya sabahtan beri ağlayıp duruyorum. İdrar yolu enfeksiyonu kız bebeklerde olabiliyormuş, sen iyi temizlesen de olabilir demişti doktor. Ama dün akşam bir arkadaşım dedi ki, ıslak mendille silince mendilin bir tarafını kakaya buluyorsun, sonra katlayıp diğer tarafını temiz diye düşünerek tekrar sürüyorsun, ama aslında ıslak olduğu için içinde kalan kaka öbür tarafa da geçiriyor bakterileri.
Pamuğu kaynamış ılımış suyla ıslatıp silmeye çok üşeniyordum. Her yerde mümkünse yıkayın, olmadı pamuk kullanın, en son ıslak mendil diye yazıyordu biliyordum halbuki ama en temiz içerikli ıslak mendili kullanırsam sorun olmayacağını düşünmüştüm, waterwipes kullanıyordum.
Akşam o öyle diyince acayip vicdan azabı duydum, benim tembelliğim yüzünden küçücük çocuğumu hasta ettim, buncacık yavrum antibiyotik kullanmak zorunda kaldı. Bir iki haftadır huysuzdu anlayamadım hasta olduğunu, kim bilir ne acı çekti.
Bakamadım yavruma bilemedim, benim yüzümden diye diye ağlıyorum
Aksam 9 dan sabah 7 ye kadar 3 ya da 4 tane dolu dolu bez degistiriyorum. Hem emzirme danismaninin dedigine gore hem de burda yasayan arkadaslara gore cisin az olmasi beslenmenin yetersiz oldugu anlamina geliyo. Kilo alimina bakmak lazimKızlar akşam 9dan sabah 5-6a kadar kaç bez değişiyorsunuz? Bende bir tane. Oda aşırı dolu omuyor sanki 3-4kere yapılmış. Biraz koyu gibi. Gecede emiyor 3-4kere bu neden olurki? Normal değil dimi? Gece gündüze rağmen iyi emiyor
Ne guzel. Bizde sifir yardim gece yarilarina kadar calisan baba. Cildirmis gibi 2 bebe. Keske birileri de bana yardim etseYa yalnız olmak nasıl mümkünsen superwoman misin? Ben eşimin eve geleceği saat dakika sayıyorum. Ki iki çocuğum da uysal bi dertleri yoksa. Adamın dışarıda bi işi var 3 haftadır yapamadı. Ağlarım kavga ederim iki adım uzaklasamaz evden. Ki zaten teklif dahi edemeyeceğini bilir. Çocuklardan sonra mum ettim adamı. Hasta olma lüksü bile yok. Eve gelince temizlik yapiyor tum gun calistigi yetmezmis gibi. Ben de cocuktan firsat buldukca yemek yapip camasir yıkıyorum. Sil süpür tuvalet hep onda. Sonra kızımın beslenmesini hazırlıyor. İki dk kıçının üstüne oturmuyor. Artı bi de ben çok korkuyorum evde aksamlari yalnız. Diyor siz uyuyunca yapıp geleyim diyorum mümkün değil yalnız kalamayız. Eskiden yalnız yaşıyordum ne olduysa bu yıl oldu. Korkmaya başladım. Bahçeli evde olsak tüm ışıklar açık olur tüm gece. Esine çok şanslı bi es olduğunu söyle. Senin gibi es bulmak kolay değil.
Yahu söyle durmasin gece yarilarina kadar. En azından bebek söyle 6 aylik olana kadar. Herkes diyor e ekmek parası. Hicbi para aileden esin akıllı sagligindan önemli olamaz. Dedim ben umrumda değil para, çocuk biraz buyuyene kadar gelen tüm ek işleri reddediyosun. Benim paraya değil sana ihtiyacim var evdeNe guzel. Bizde sifir yardim gece yarilarina kadar calisan baba. Cildirmis gibi 2 bebe. Keske birileri de bana yardim etse
Kendi isimiz oldugu icin mecbur. Ertelenecek birakilcak bisey degil sut urunleri uretimi yapiyo. Akari kokari odemesi gorusmesi bitmiyo. Ama benim asil derdim gunduz zaten. Is yetismiyo. Aksamlari iki oglan da uyuyolar cok sukur. MasallahYahu söyle durmasin gece yarilarina kadar. En azından bebek söyle 6 aylik olana kadar. Herkes diyor e ekmek parası. Hicbi para aileden esin akıllı sagligindan önemli olamaz. Dedim ben umrumda değil para, çocuk biraz buyuyene kadar gelen tüm ek işleri reddediyosun. Benim paraya değil sana ihtiyacim var evde
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?